WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanko, bo czasem w waszych podpisach (i moim też) są jakieś informacje typu "dziecko ma 7,5cm i waży 14 gramów" no to mój dzieciaczek w ogóle do tego nie pasuje.

BPD 29.2 mm
    HC 104.4
    AC 85.6
    FL 14.9

a waga 103 g. Według różnych portali powinno mieć z 45 g :P Jak u Was z tym?
    No kurcze 14 gram a 103... :D

Przy okazji tu są fajne kalkulatory.. http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/ ale z tych wymiarów waga i tak wychodzi ok. 100 gramów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:53

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanko, bo czasem w waszych podpisach (i moim też) są jakieś informacje typu "dziecko ma 7,5cm i waży 14 gramów" no to mój dzieciaczek w ogóle do tego nie pasuje.

BPD 29.2 mm
    HC 104.4
    AC 85.6
    FL 14.9

Przy okazji tu są fajne kalkulatory.. http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/ ale z tych wymiarów waga i tak wychodzi ok. 100 gramów :)
    Zmień suwaczek i olej tę inwencję twórczą jego autora :D
    Jakby coś bylo ich nie tak to gin by powiedział

BGRAp2.pngFBmcp2.png

Wysłany: 26 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka, to niestety nie jest takie proste. Bo na początku to wszystko jest bardzo opuchnięte. Opuchlizna moze zejść i bach... z chłopca robi się dziewuszka :D

Kahaśka ale to nie tylko suwaczki :D w różnych tabelach ta dzidźka niby też powinna mniej ważyć. No nic, najwyżej urodzę klopsa. Lepiej wiecej niż za mało :D Jednak może ktoś się podzieli swoimi pomiarami i wagami to porównam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:56

slodka100 lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Słodka, to niestety nie jest takie proste. Bo na początku to wszystko jest bardzo opuchnięte. Opuchlizna moze zejść i bach... z chłopca robi się dziewuszka :D

Kahaśka ale to nie tylko suwaczki :D w różnych tabelach ta dzidźka niby też powinna mniej ważyć. No nic, najwyżej urodzę klopsa. Lepiej wiecej niż za mało :D Jednak może ktoś się podzieli swoimi pomiarami i wagami to porównam :D
    Ja byłam w 16 tygodniu, ale nie było pomiarów, tylko sprwadzenie ogólne dobrostanu ;)
    A jak wpiszesz tuw kalendarz to jak wypada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:59

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Krucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak już lekarz powie, że raczej chłopiec to raczej bedzie chłopiec, jednak w drugą stronę częściej się pomyłki zdarzają. niestety:/

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Ale jak już lekarz powie, że raczej chłopiec to raczej bedzie chłopiec, jednak w drugą stronę częściej się pomyłki zdarzają. niestety:/
    U mojej kuzynki do 8 mca byl chłopiec a jest Lena ;)

slodka100 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w rozmowach w toku jest o koszmarze na porodówkach

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama ale bym byla happy jakby siusiak okazal sie opuchlizna heh...

Krucha usg miałam w 15t6dni

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    U mojej kuzynki do 8 mca byl chłopiec a jest Lena ;)
    No to mam jeszcze nadzieję, że u mnie też taka pomyłka :P
    Ale do 8 msc zawsze ten sam lekarz mówił że chłopczyk czy różni?

bo mi już dwóch lekarzy chłopca sugerowało, jeden w 13 tc a drugi w 14 tc...

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Dziś w rozmowach w toku jest o koszmarze na porodówkach
    Moją siostrę tak nacieli na żywca, po dwóch ZZO zrobili ogólne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 15:06

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    No to mam jeszcze nadzieję, że u mnie też taka pomyłka :P
    Ale do 8 msc zawsze ten sam lekarz mówił że chłopczyk czy różni?

bo mi już dwóch lekarzy chłopca sugerowało, jeden w 13 tc a drugi w 14 tc...
    Nawet nie wiem

BGRAp2.pngFBmcp2.png

Wysłany: 26 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka nie mam opcji "premium" a chyba tylko wtedy mogę porównać sobie :(:(

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Kahaśka nie mam opcji "premium" a chyba tylko wtedy mogę porównać sobie :(:(
    Wprowadź dane i zapisz a potem w zakładce Społeczność/kalendarze na tablicy znajdź się i sobie podejrzyj. Wtedy widać hehe

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i musisz chyba udostępnić kalendarz, żeby było tam widać

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Krucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Aniolkowa mama ale bym byla happy jakby siusiak okazal sie opuchlizna heh...

Krucha usg miałam w 15t6dni
    I lekarz jest przekonany ze chłopak, czy nie do końca.
    No w 16 tyg to juz bardzo prawdopodobne, że się nie myli...

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bierzecie witaminy? Mi wlasnie zostala 1tabl. Foliku i od piatku zaczynam pregna plus. W poprzedniej ciazy.tez bralam.
    Do nast wizyty 18.07 (cale wieki) mam przerwe od wampirów jak lekarz powiedział :-P tylko mocz

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) Ilae zrobiła już :) mam nadzieje, że posmakuje :) my niestety mamy daleko i mame i teściów, a mój małżonek kochany wykańcza nasze mieszkanko, stara się :) więc i ja się postaram :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha nie odbieraj mi nadziei hihi nie no żartuje. No mowil ze na 100% heh

Laski ktore nie rodzily nie oglądajcie lepiej dzis rozmow w toku bo niepotrzebnie sie nakrecicie ja tak zle porodu sn nie wspominam bo choc bylo ciezko i moj Staś mial az 4320g to narodziny dziecka jest to najpiękniejszy moment w życiu kobiety i mezczyzny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 15:18

Misiu2017 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    We wtorek dopadły mnie bóle brzucha. Na samym początku nie były silne, ale z każdą chwilą narastały. Po godzinie bóle były naprawdę silne. Bolał cały brzuch od żołądka po sam dół ( łącznie z okolicami jajników). Przy każdym ruchu bolało niemiłosiernie. Przy leżeniu również. Nie było pozycji, w której nie bolało. Bóle przypominały te po ćwiczeniach sportowych ( jak przy zakwasach). Po konsultacji z miom ginekologiem pojechałam na SOR. Tam spędziłam godzinę, bo trzeba zarejestrować ( najpierw Sor, potem izba przyjęć, a na końcu oddział). Trzy razy te same pytania. Bez sensu. W końcu zaprowadzili mnie na oddział, a tam... brak wolnego łóżka. Panie czekały na zabiegi. Jakims cudem jedna oddała mi łóżko żebym się położyła. Za pół godziny salowa mi je przebrała. Nie wiem czy ze stresu czy z bólu zwróciłam jedyny posiłek jaki zjadłam. Po godzinie zrobiono mi usg i badanie gin. i oddetchnęłam, że z dzieckiem wszystko ok. Dostałam magnez i nospe. I tak leżałam do następnego dnia, gdzie zaczął się horror. Rano pobranie krwi. Crp 24, po kilku godzinach 87. Lekarz z oddziału poprosił chirurga o konsultacje, a ten do mnie " co pani myśli o operacji? Bo to chyba wyrostek" . Zapytałam czemu chyba. Bo nie są pewni. Zrobią cięcie przez cały brzuch i zobaczą. Czemu nie laporaskopowo? " Bo jak to nie wyrostek to będą szukać do skutku". U kobiety w 16 tygodniu ciąży. A co z dzieckiem? Czy to niebezpieczne, czy przeżyje? Jedną ciążę straciłam w maju. " To czas organogenezy, no wie pani" i kręcenie głową. Ginekolog na oddziale nie umie powiedzieć ile procent szans jest na przeżycie. MASAKRA. Robią mi usg wyrostka. A tam nic nie wskazuje na zapalenie. Dzwonie do swojego gin.prowadzącego. Spokojnie mówi, że jeżeli ostry wyrostek to trzeba operowac ( laporaskopowo robi się w ciąży i to często), ale żeby dobrze sprawdzili, bo może to nie to i antybiotyk wystarczy. Nie zgadzam się na przeniesienie na chirurgię i na operację. Każą mi to wpisać w karte leczenia. Po licznych prośbach mojej mamy i męża podają antybiotyk. Po 2 godzinach jest minimalnie lepiej. Na drugi dzień rano crp spada o połowę. Po trzech dniach nic nie boli. Chirurg w szoku. Lekarze mówią, że widocznie było to zapalenie węzłów chłonnych jelita i że " uciekłam spod noża". Po tygodniu wychodzę do domu. Bez bóli z zapisanym antybiotykiem i crp 7. Przeżyłam szok. Pierwszy w szpitalu, drugi po odebraniu wypisu, w którym napisane co mi było....." niepowściągliwe wymioty ciężarnych". I ponoć właśnie z powodu wymiotów trafiłam do szpitala. Jestem w totalnym szoku. Gdyby nie bliscy to pomyślałabym, że mi się uroiło. Nie mogę się po tym otrząsnąc.
    Meridian ja miałam w drugą stronę, zgłosiłam się na sor z wyrostkiem, a oni mi mówią, że to zatrucie. podali jakieś leki na zatrucie. po czy wyrostek pękł :( i tak zamiast kilku dni spędziłam w szpitalu miesiąc ...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:

BPD 29.2 mm
    HC 104.4
    AC 85.6
    FL 14.9

u mnie też nie pasuje, mam napisane teraz że dziecko ma około 12 cm i 150 gramów, a takie wymiary miało dwa tyg temu ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ