Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam takie pytanko, bo czasem w waszych podpisach (i moim też) są jakieś informacje typu "dziecko ma 7,5cm i waży 14 gramów" no to mój dzieciaczek w ogóle do tego nie pasuje.
BPD 29.2 mm
HC 104.4
AC 85.6
FL 14.9
a waga 103 g. Według różnych portali powinno mieć z 45 gJak u Was z tym?
No kurcze 14 gram a 103...
Przy okazji tu są fajne kalkulatory.. http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/ ale z tych wymiarów waga i tak wychodzi ok. 100 gramówWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:53
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny a ja mam takie pytanko, bo czasem w waszych podpisach (i moim też) są jakieś informacje typu "dziecko ma 7,5cm i waży 14 gramów" no to mój dzieciaczek w ogóle do tego nie pasuje.
BPD 29.2 mm
HC 104.4
AC 85.6
FL 14.9
Przy okazji tu są fajne kalkulatory.. http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/ ale z tych wymiarów waga i tak wychodzi ok. 100 gramów
Jakby coś bylo ich nie tak to gin by powiedział -
Słodka, to niestety nie jest takie proste. Bo na początku to wszystko jest bardzo opuchnięte. Opuchlizna moze zejść i bach... z chłopca robi się dziewuszka
Kahaśka ale to nie tylko suwaczkiw różnych tabelach ta dzidźka niby też powinna mniej ważyć. No nic, najwyżej urodzę klopsa. Lepiej wiecej niż za mało
Jednak może ktoś się podzieli swoimi pomiarami i wagami to porównam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:56
slodka100 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Słodka, to niestety nie jest takie proste. Bo na początku to wszystko jest bardzo opuchnięte. Opuchlizna moze zejść i bach... z chłopca robi się dziewuszka
Kahaśka ale to nie tylko suwaczkiw różnych tabelach ta dzidźka niby też powinna mniej ważyć. No nic, najwyżej urodzę klopsa. Lepiej wiecej niż za mało
Jednak może ktoś się podzieli swoimi pomiarami i wagami to porównam
A jak wpiszesz tuw kalendarz to jak wypada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:59
-
kahaśka wrote:U mojej kuzynki do 8 mca byl chłopiec a jest Lena
Ale do 8 msc zawsze ten sam lekarz mówił że chłopczyk czy różni?
bo mi już dwóch lekarzy chłopca sugerowało, jeden w 13 tc a drugi w 14 tc... -
aniołkowa mama wrote:Kahaśka nie mam opcji "premium" a chyba tylko wtedy mogę porównać sobie
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Krucha nie odbieraj mi nadziei hihi nie no żartuje. No mowil ze na 100% heh
Laski ktore nie rodzily nie oglądajcie lepiej dzis rozmow w toku bo niepotrzebnie sie nakrecicie ja tak zle porodu sn nie wspominam bo choc bylo ciezko i moj Staś mial az 4320g to narodziny dziecka jest to najpiękniejszy moment w życiu kobiety i mezczyznyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 15:18
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Meridian wrote:We wtorek dopadły mnie bóle brzucha. Na samym początku nie były silne, ale z każdą chwilą narastały. Po godzinie bóle były naprawdę silne. Bolał cały brzuch od żołądka po sam dół ( łącznie z okolicami jajników). Przy każdym ruchu bolało niemiłosiernie. Przy leżeniu również. Nie było pozycji, w której nie bolało. Bóle przypominały te po ćwiczeniach sportowych ( jak przy zakwasach). Po konsultacji z miom ginekologiem pojechałam na SOR. Tam spędziłam godzinę, bo trzeba zarejestrować ( najpierw Sor, potem izba przyjęć, a na końcu oddział). Trzy razy te same pytania. Bez sensu. W końcu zaprowadzili mnie na oddział, a tam... brak wolnego łóżka. Panie czekały na zabiegi. Jakims cudem jedna oddała mi łóżko żebym się położyła. Za pół godziny salowa mi je przebrała. Nie wiem czy ze stresu czy z bólu zwróciłam jedyny posiłek jaki zjadłam. Po godzinie zrobiono mi usg i badanie gin. i oddetchnęłam, że z dzieckiem wszystko ok. Dostałam magnez i nospe. I tak leżałam do następnego dnia, gdzie zaczął się horror. Rano pobranie krwi. Crp 24, po kilku godzinach 87. Lekarz z oddziału poprosił chirurga o konsultacje, a ten do mnie " co pani myśli o operacji? Bo to chyba wyrostek" . Zapytałam czemu chyba. Bo nie są pewni. Zrobią cięcie przez cały brzuch i zobaczą. Czemu nie laporaskopowo? " Bo jak to nie wyrostek to będą szukać do skutku". U kobiety w 16 tygodniu ciąży. A co z dzieckiem? Czy to niebezpieczne, czy przeżyje? Jedną ciążę straciłam w maju. " To czas organogenezy, no wie pani" i kręcenie głową. Ginekolog na oddziale nie umie powiedzieć ile procent szans jest na przeżycie. MASAKRA. Robią mi usg wyrostka. A tam nic nie wskazuje na zapalenie. Dzwonie do swojego gin.prowadzącego. Spokojnie mówi, że jeżeli ostry wyrostek to trzeba operowac ( laporaskopowo robi się w ciąży i to często), ale żeby dobrze sprawdzili, bo może to nie to i antybiotyk wystarczy. Nie zgadzam się na przeniesienie na chirurgię i na operację. Każą mi to wpisać w karte leczenia. Po licznych prośbach mojej mamy i męża podają antybiotyk. Po 2 godzinach jest minimalnie lepiej. Na drugi dzień rano crp spada o połowę. Po trzech dniach nic nie boli. Chirurg w szoku. Lekarze mówią, że widocznie było to zapalenie węzłów chłonnych jelita i że " uciekłam spod noża". Po tygodniu wychodzę do domu. Bez bóli z zapisanym antybiotykiem i crp 7. Przeżyłam szok. Pierwszy w szpitalu, drugi po odebraniu wypisu, w którym napisane co mi było....." niepowściągliwe wymioty ciężarnych". I ponoć właśnie z powodu wymiotów trafiłam do szpitala. Jestem w totalnym szoku. Gdyby nie bliscy to pomyślałabym, że mi się uroiło. Nie mogę się po tym otrząsnąc.
i tak zamiast kilku dni spędziłam w szpitalu miesiąc ...
-
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny a ja mam takie pytanko, bo czasem w waszych podpisach (i moim też) są jakieś informacje typu "dziecko ma 7,5cm i waży 14 gramów" no to mój dzieciaczek w ogóle do tego nie pasuje.
BPD 29.2 mm
HC 104.4
AC 85.6
FL 14.9
Przy okazji tu są fajne kalkulatory.. http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/ ale z tych wymiarów waga i tak wychodzi ok. 100 gramów