X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a i luteinę biorę nadal, 100 na noc. miałam odstawić, ale lekarz powiedział, że ona rozluźnia macicę i przy mich bólach to dobrze działa. od 20 tc mam przejśc na dupka
    No to ja mam 2x luteinę 100 i 3x dupka plus magnez i witaminy dla kobiety w ciąży-ale forte. Jednak dalej macica mi sie nie rozluźniła :P juz naprawdę mało nosze, staram sie nie przemęczać, ale cóż nie pomaga. Na ostatniej wizycie ginekolog mówił, ze zobaczymy czy dalej bede na zwolnieniu, jak jutro mi je zabierze to nie wiem jak ja bede funkcjonować :/

Taśka22 lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku nad którym krakowskim szpitalem się zastanawiasz?

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    No to ja mam 2x luteinę 100 i 3x dupka plus magnez i witaminy dla kobiety w ciąży-ale forte. Jednak dalej macica mi sie nie rozluźniła :P juz naprawdę mało nosze, staram sie nie przemęczać, ale cóż nie pomaga. Na ostatniej wizycie ginekolog mówił, ze zobaczymy czy dalej bede na zwolnieniu, jak jutro mi je zabierze to nie wiem jak ja bede funkcjonować :/
    Chce Ci zwolnienie zabrać? Debil. Moja lekarka sama wciska i mówi że w ciąży się odpoczywa i ze to ważne dla dzidziusia..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że o krk mowa. Wiecie może w którym szpitalu przyjmuje doktor Anna Prusak???

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko, ja niestety nie wiem. Nigdy o niej nie słyszałam.
    Ps. Przepatrzylam teraz net ale jest tylko odnośnik do szpitala w Nowym Targu.

Jesli wiesz ze ona pracuje również w jednym z krakowskich to mozesz poszukać po szpitalach i oddzialach polozniczo-ginekologicznych. Czesto maja wypisana kadre pracujących lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 18:01

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:

ja ze swoim pogadałam, że nie wyobrażam sobie chodzić do pracy w szkołe z bólem brzucha co jakiś czas. zwłaszcza,że jak pracowałam to bolał częściej, całe dnie na nogach. może twój każe się równie wyrozumiały. mój ginek też trochę inaczej do mnie podchodzi, ze względu na dłuższe starania o dzidziuśka.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae to moja doktor prowadząca i właśnie zawsze zapominam jej o to zapytać... :) w jest super :)) @

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Vitae to moja doktor prowadząca i właśnie zawsze zapominam jej o to zapytać... :) w jest super :)) @
    No właśnie wyczytałam że ma super opinie w necie :)

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

Pytanie z innej beczki. Czy wiecie jak wygląda typowa kontrola z Zusu jak się ma L4? Narazie dostałam chodzące, w razie czego lekarz zmieni na leżące jakby były jakieś problemy. Ale jestem ciekawa jak już ktoś z tego Zusu przychodzi, jak to wygląda, wypytują o coś, wchodzą do domu czy nie ? Chciałabym ewentualnie być przygotowana na taką wizytę.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis- czy ból brzucha promieniuje Ci od/do pleców? Jeśli tak, to u mnie okazało się to kolką nerkową. W razie czego to No spa pomoże. I trzeba monitorować nerki, moczowody i powtarzać badanie moczu.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do Krk 100km. Ale podobno ona robi tak ze tak jakby rezerwuje miejsce w szpitalu... :) wiec pogadam z nią :) (

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:

Pytanie z innej beczki. Czy wiecie jak wygląda typowa kontrola z Zusu jak się ma L4? Narazie dostałam chodzące, w razie czego lekarz zmieni na leżące jakby były jakieś problemy. Ale jestem ciekawa jak już ktoś z tego Zusu przychodzi, jak to wygląda, wypytują o coś, wchodzą do domu czy nie ? Chciałabym ewentualnie być przygotowana na taką wizytę.

wiesz co, ja słyszałam, że tylko się podpisujesz że zastały cię w domu. mam wtykę w zusie ;p ogólnie mówiła mi, że na zwolnieniach chodzących to rzadko kontrolują. ale jak leżące to częściej. i tu jest absurd - jak masz leżące to możesz im nie otworzyć drzwi bo leżysz, masz ciąże zagrożoną i nie będziesz biegała za każdym razem do domofonu na przykład :) ogólnie mówiła mi też, że zawsze można coś napisać w wyjaśnieniach jak nie zastaną cię w domu. przychodzi ci list, że cię nie zastały i masz wyjaśnić. ale najlepiej zbieraj paragony itp ja zawsze jak wychodzę na dłużej to idę do spożywczaka kupie chociaż dwie bułki :) na chodzącym można też napisać, że spacerowałaś lekarz zalecił. warto mieć też od lekarza zaświadczenie o tym żeby spacerować, chodzić na basen.

co do zusu to dzisiaj przyszła mi kasa za 4 dni! pocztą :) ja nie wiem jak oni to liczą ;p

Venice lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Kordonku nad którym krakowskim szpitalem się zastanawiasz?

Dobre opinie słyszałam o szpitalu na Kopernika ale to szpital specjalistyczny i przyjmuje głównie powikłane ciąże, więc pewnie by mnie odesłali. Myślę nad ujastkiem, siostra tam rodziła (co prawda 10 lat temu) ale była zachwycona. Opinie jednak czytam różne, ale pewnie jak wszędzie - zależy na kogo się trafi..

IGA - a możesz się dowiedzieć jakie argumenty przechodzą na L4 leżącym? Od poniedziałku już przechodzę na ZUS ale miło byłoby się choć do sklepu wyrwać, tylko nie wiem co wymyślę w takim przypadku :( Paragon nie pomoże bo wychodzić mi przecież nie wolno.. chyba tylko wizyta u lekarza, tylko czy ten będzie tak przychylny? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 18:39

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :*:*:*.Znowu was nie nadrobię trzymam mocno kciuki i niech kruszynki będą z nami :*:*:*:*.

A nas wszystko dobrze , apetyt rośnie , maleństwo się rusza :*:*:*:* , jeszcze trochę i wizyta , już nie mogę się doczekać :* :* , muszę jeszcze badania zrobić morfologię krwi , mocz i toxo :) . Kaszel trochę jeszcze mam, ból skroni po prawej stronie mnie boli tylko , raz mam raz nie mam ostatnio , tak mnie bolalo ze nawt paracetamol nie pomógł , idę w ten Piątek do rodzinnej może co pomoże .

IGA.G, Lokokoko lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku podpytam się :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku dokladnie tak. W Kopernilu nie mozesz mieć pewności że Cię przyjmą nawet mając stamtąd lekarza. Jak nie maja wolnego lozka to odsylaja. Mają pacjentki z całego województwa.
    O Ujastku spotykam się z coraz gorszymi opiniami. Nazywają go fabryką dzieci, wchodzisz, rodzisz i wylatujesz. Warunki są dobre ale jest tyle pacjentek że ciężko liczyć na pomoc położnej czy o doradcę laktacyjnego:(

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o bólach brzucha było już tu sporo, ale chyba zawsze dotyczyło to bardziej podbrzusza, macicy. A mi teraz boli żołądek/wątroba (chyba bardziej żołądek). Tak mi bigos dziś smakował, sporo go zjadłam i to pewnie jest przyczyna, za ciężki był. Co mogę na to wziąć? Mam no-spę, ale ona jest raczej na bóle macicy? Czy ogólnie na bóle brzucha?
    Teściowa ma jakieś krople żołądkowe, ale czy można je brać w ciąży?

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon ja piję w takich przypadkach miętę, chyba w ciąży można nie?

Meridian lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięty nie mam, teraz w google znalazłam, że siemię lniane powinno pomóc, mam całą paczkę mielonego. Tylko bardzo go nie lubię :P

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:

Przychodzą i każą podpisać listę. Najczęściej nawet nie potwierdzają tożsamości. Nie wiedzą jaki rodzaj zwolnienia masz (czy ciążowe, leżące czy chodzące)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ