Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:a i luteinę biorę nadal, 100 na noc. miałam odstawić, ale lekarz powiedział, że ona rozluźnia macicę i przy mich bólach to dobrze działa. od 20 tc mam przejśc na dupka
juz naprawdę mało nosze, staram sie nie przemęczać, ale cóż nie pomaga. Na ostatniej wizycie ginekolog mówił, ze zobaczymy czy dalej bede na zwolnieniu, jak jutro mi je zabierze to nie wiem jak ja bede funkcjonować
Taśka22 lubi tę wiadomość
-
lis87 wrote:No to ja mam 2x luteinę 100 i 3x dupka plus magnez i witaminy dla kobiety w ciąży-ale forte. Jednak dalej macica mi sie nie rozluźniła
juz naprawdę mało nosze, staram sie nie przemęczać, ale cóż nie pomaga. Na ostatniej wizycie ginekolog mówił, ze zobaczymy czy dalej bede na zwolnieniu, jak jutro mi je zabierze to nie wiem jak ja bede funkcjonować
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Loko, ja niestety nie wiem. Nigdy o niej nie słyszałam.
Ps. Przepatrzylam teraz net ale jest tylko odnośnik do szpitala w Nowym Targu.
Jesli wiesz ze ona pracuje również w jednym z krakowskich to mozesz poszukać po szpitalach i oddzialach polozniczo-ginekologicznych. Czesto maja wypisana kadre pracujących lekarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 18:01
-
lis87 wrote:No to ja mam 2x luteinę 100 i 3x dupka plus magnez i witaminy dla kobiety w ciąży-ale forte. Jednak dalej macica mi sie nie rozluźniła
ja ze swoim pogadałam, że nie wyobrażam sobie chodzić do pracy w szkołe z bólem brzucha co jakiś czas. zwłaszcza,że jak pracowałam to bolał częściej, całe dnie na nogach. może twój każe się równie wyrozumiały. mój ginek też trochę inaczej do mnie podchodzi, ze względu na dłuższe starania o dzidziuśka. -
Dziękuję dziewczyny
Pytanie z innej beczki. Czy wiecie jak wygląda typowa kontrola z Zusu jak się ma L4? Narazie dostałam chodzące, w razie czego lekarz zmieni na leżące jakby były jakieś problemy. Ale jestem ciekawa jak już ktoś z tego Zusu przychodzi, jak to wygląda, wypytują o coś, wchodzą do domu czy nie ? Chciałabym ewentualnie być przygotowana na taką wizytę. -
Venice wrote:Dziękuję dziewczyny
Pytanie z innej beczki. Czy wiecie jak wygląda typowa kontrola z Zusu jak się ma L4? Narazie dostałam chodzące, w razie czego lekarz zmieni na leżące jakby były jakieś problemy. Ale jestem ciekawa jak już ktoś z tego Zusu przychodzi, jak to wygląda, wypytują o coś, wchodzą do domu czy nie ? Chciałabym ewentualnie być przygotowana na taką wizytę.
wiesz co, ja słyszałam, że tylko się podpisujesz że zastały cię w domu. mam wtykę w zusie ;p ogólnie mówiła mi, że na zwolnieniach chodzących to rzadko kontrolują. ale jak leżące to częściej. i tu jest absurd - jak masz leżące to możesz im nie otworzyć drzwi bo leżysz, masz ciąże zagrożoną i nie będziesz biegała za każdym razem do domofonu na przykładogólnie mówiła mi też, że zawsze można coś napisać w wyjaśnieniach jak nie zastaną cię w domu. przychodzi ci list, że cię nie zastały i masz wyjaśnić. ale najlepiej zbieraj paragony itp ja zawsze jak wychodzę na dłużej to idę do spożywczaka kupie chociaż dwie bułki
na chodzącym można też napisać, że spacerowałaś lekarz zalecił. warto mieć też od lekarza zaświadczenie o tym żeby spacerować, chodzić na basen.
co do zusu to dzisiaj przyszła mi kasa za 4 dni! pocztąja nie wiem jak oni to liczą ;p
Venice lubi tę wiadomość
-
vitae13 wrote:Kordonku nad którym krakowskim szpitalem się zastanawiasz?
Dobre opinie słyszałam o szpitalu na Kopernika ale to szpital specjalistyczny i przyjmuje głównie powikłane ciąże, więc pewnie by mnie odesłali. Myślę nad ujastkiem, siostra tam rodziła (co prawda 10 lat temu) ale była zachwycona. Opinie jednak czytam różne, ale pewnie jak wszędzie - zależy na kogo się trafi..
IGA - a możesz się dowiedzieć jakie argumenty przechodzą na L4 leżącym? Od poniedziałku już przechodzę na ZUS ale miło byłoby się choć do sklepu wyrwać, tylko nie wiem co wymyślę w takim przypadkuParagon nie pomoże bo wychodzić mi przecież nie wolno.. chyba tylko wizyta u lekarza, tylko czy ten będzie tak przychylny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 18:39
Najbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane :*:*:*.Znowu was nie nadrobię trzymam mocno kciuki i niech kruszynki będą z nami :*:*:*:*.
A nas wszystko dobrze , apetyt rośnie , maleństwo się rusza :*:*:*:* , jeszcze trochę i wizyta , już nie mogę się doczekać :* :* , muszę jeszcze badania zrobić morfologię krwi , mocz i toxo. Kaszel trochę jeszcze mam, ból skroni po prawej stronie mnie boli tylko , raz mam raz nie mam ostatnio , tak mnie bolalo ze nawt paracetamol nie pomógł , idę w ten Piątek do rodzinnej może co pomoże .
IGA.G, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Kordonku dokladnie tak. W Kopernilu nie mozesz mieć pewności że Cię przyjmą nawet mając stamtąd lekarza. Jak nie maja wolnego lozka to odsylaja. Mają pacjentki z całego województwa.
O Ujastku spotykam się z coraz gorszymi opiniami. Nazywają go fabryką dzieci, wchodzisz, rodzisz i wylatujesz. Warunki są dobre ale jest tyle pacjentek że ciężko liczyć na pomoc położnej czy o doradcę laktacyjnego:(
-
Dziewczyny, o bólach brzucha było już tu sporo, ale chyba zawsze dotyczyło to bardziej podbrzusza, macicy. A mi teraz boli żołądek/wątroba (chyba bardziej żołądek). Tak mi bigos dziś smakował, sporo go zjadłam i to pewnie jest przyczyna, za ciężki był. Co mogę na to wziąć? Mam no-spę, ale ona jest raczej na bóle macicy? Czy ogólnie na bóle brzucha?
Teściowa ma jakieś krople żołądkowe, ale czy można je brać w ciąży? -
Venice wrote:Dziękuję dziewczyny
Pytanie z innej beczki. Czy wiecie jak wygląda typowa kontrola z Zusu jak się ma L4? Narazie dostałam chodzące, w razie czego lekarz zmieni na leżące jakby były jakieś problemy. Ale jestem ciekawa jak już ktoś z tego Zusu przychodzi, jak to wygląda, wypytują o coś, wchodzą do domu czy nie ? Chciałabym ewentualnie być przygotowana na taką wizytę.