X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie wczoraj dużo chodziłam i jak wróciłam to swedzailay mnie stopy od wewnątrz a najdziwniejsze że u rąk to samo jak dawlaam nogi do góry to przechodziło. Wieczorem się wykapalam i przeszło jakbym schlodzila ciało tak to wyglądało. W poniedziałek chyba zadzwonić. Do giną i zapytam jakie badania robi się na cholestaze co sadzicie ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Niania powiem Ci szczerze,że również nie wyobrażam sobie oddania dziecka - nawet na weekend. Jak ur Kornelke to tydzień z nią byłam w szpitalu i serce.mi pekalo,że nie było mnie przy Lili. To było dla mnie ciężkie psychicznie.
    Teraz troszkę dojrzałym i czasem chciałbym aby rodzice wzięli dzieci na spacer czy nawet na jedną noc. Ale to taki maks. Także doskonale Cie rozumiem.
    Trzymajcie dziewczyny kciuki,dzisiaj mówimy teścióm o ciąży! Mam.taka nadzieję bo się wprosilismy na kawę. Będzie ciężko.

Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 19 tygodniu :)

Antonelka, kahaśka, Milka1991, sallvie, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, IGA.G, Donia12, Taśka22, lis87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam pytanie wczoraj dużo chodziłam i jak wróciłam to swedzailay mnie stopy od wewnątrz a najdziwniejsze że u rąk to samo jak dawlaam nogi do góry to przechodziło. Wieczorem się wykapalam i przeszło jakbym schlodzila ciało tak to wyglądało. W poniedziałek chyba zadzwonić. Do giną i zapytam jakie badania robi się na cholestaze co sadzicie ?

Na cholestaze za wczesnie choc sa takie przypadki.
    Zbadaj aspat i alat.
    Jak te wyniki wyjda powyzej normy to kwasy zolciowe i bilirubine.
    Jestem z tym niestety na biezaco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 08:17

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Dzień dobry w 19 tygodniu :)
    O kurde :) to i ja :D

Milka1991, sallvie, karolyn, Antonelka, Szczęśliwa Mamusia, Donia12, sunshine, lis87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wstawać proszę :) co tak sama będę siedzieć?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj 18+0 czyli 19 tc

Hip hip hurrraaa

sallvie, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, kahaśka, Donia12, lis87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Dziewczyny nie nadrobiłam Was jeszcze, ale mam pytanie.
    Bo od 2 dni mam takie jakby kłucia po lewej stronie brzucha tak jakby w dole brzucha, za chwilę przechodzi na prawą stronę a znów za chwilę po środku w podbrzuszu. I tak na przemian. Takie coś jakby ktoś wbił szpilkę i wyciągnął, takie kilkusekundowe nie wiem czy to skurcze czy nie. Chyba jak na skurcze to za krótki ból.
    Czy któraś z Was miała lub ma podobne bóle????
    Trochę się martwię i niepokoję, dodam, że dziś się pokłóciłam z moim M.
    Chyba jutro przedzwonię do gina :(
    Ja tak czasem mam, że coś zakluje czy pociągnie.. to na pewno nie są skurcze. Nie denerwuj się. Skurcze to albo ból typowo okresowy albo takie spięcia całego brzucha, ciężko mi opisać jak to się czuje, ale nie pomylisz tego z niczym innym. A takie kłucia to u mnie czasem jelita, bo wzdęcia itd., a czasem po prostu macica się odzywa, bo rośnie.

sy__la lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Dla świętego spokoju zrób. Najlepszym badaniem są kwasy żółciowe, ale jest to badanie najdroższe i jeśli będziesz robiła to staraj się nie robić w komercyjnym laboratorium, ale przy szpitalu, gdzie badają sami. A alat i aspat są dobre na początek, z tym że u mnie na przykład te parametry wcale nie były jakoś podwyższone, nawet przy wysokich kwasach.
    Antonelka, czemu musisz być na bieżąco z cholestaza?

• Korcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja również zaczynam 19 tydz :)
    Dziewczyny badań niegdy nie za wiele. Lepiej sprawdzić.

Milka1991, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, kahaśka, Donia12, sunshine, lis87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)
    Gratuluję dziewczyny wejścia w 19 tydzień !
    Super :D
    Ja się biorę za sprzątanie a po południu będę piec pyszny placek :p

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra , a powiedzcie mi pies po sterylizacji nie potrzebuje specjalnej opieki ? Co z zalatwianiem ? Na dworzu ? W domu ? Pies lezy czy zachowuje się normalnie? Chodzi mi kilka dni po zabiegu

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny zadzw. Do gina w pon i w środę zrobię dla świętego spokoju. A jakie jeszcze są tego objawy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Dobra , a powiedzcie mi pies po sterylizacji nie potrzebuje specjalnej opieki ? Co z zalatwianiem ? Na dworzu ? W domu ? Pies lezy czy zachowuje się normalnie? Chodzi mi kilka dni po zabiegu
    Masz psiutek po kastracji po zabiegu był jeszcze na głupim jasiu i weterynarz kazał położyć do siebie żeby spał tylko mu miskę z wodą bardzo blisko przystawic. Zabieg mieliśmy na 19 o 21 odberalismy go. Na drugi dzien sam wstawał ale był jeszcze delikatnie oglupiony bo chodził powoli i zygzakiem ale to zrozumiałe. Siusial normalnie i chodził dalej spać. Ponoć po operacji psy tak mają bodajże w 3 dniu było już wsio ok i psiak był swój :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • itania Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella- miałam kiedys kundelkę, miała raz młode i tak mi bylo jej żal gdy musielismy jej zabrać maluchy i oddać obcym ludziom. Do konca swojego psiego zycia na pisk maskotki reagowala piskiem i próbowała otaczać ją opieką. Ja to odbieralam jako tęsknotę za maluchami.. Od ośmiu lat mamy suczkę labradora i jak tylko skonczyla rok to ja wysterylizowaliśmy. Po pierwsze miała skłonności do ciąż urojonych, po drugie właśnie taki argument jak dziewczyny napisały - nie masz kontroli nad tym co się stanie ze szczeniakami. Niestety nie pomogę Ci w kwestii opieki nad suką po sterylizacji bo u nas to bylo siedem lat temu i juz po prostu nie pamiętam.

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Dzięki dziewczyny zadzw. Do gina w pon i w środę zrobię dla świętego spokoju. A jakie jeszcze są tego objawy?
    Nie. Innych objawów poza swędzeniem nie ma.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Dziewczyny czy czulyscie sie dziwnie po odstawieniu luteiny? Mi wczoraj ginekolog kazała odstawić, został mi duphaston. Od rana czuje jak mnie lekko brzuch boki i ciągnie. Taki delikatny ból okresowy ale naprawdę delikatny. Bądź sama go sobie wkręcam. Nie ma plamien ani nic, czy to możliwe ze to taka reakcja od odstawienia lutki? Miałyście cos takiego?

Lis może już nieaktualne pytanie, bo ktoś odpowiedział. ale ja powiem jak było u mnie. bo odtsawieniu luteiny nasiliły mi się bóle brzucha, dlatego lekarz zalecił brać nadal 100 na noc. biorę już kolejny miesiąc, za jakieś dwa tyg odtswiam. zobaczymy

lis87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo was nadrabiam, jestem zmęczona wieczorami :( cały dzień remont, jakiś obiad muszę wszystkim zrobić, coś ogarnąć bo brud wszędzie zostawiają... tak to jest mając dwa remonty jednocześnie :( jeszcze ze dwa tygodnie.

Lis - piękny siurdaczek :) widać wszystko jak na dłoni :)

Widzę że sesja foto była jak mnie nie było :)

Kordonek, Salvie , Taśka, Kjopa , Antonelka, - przepiękny brzuszek! mój też duży, ale wydaje mi się że jakoś ostatnio nie rośnie ;p ale mąż mówi, że rośnie :)

Teklaa - gratuluje synka potwierdzonego :)

mam pytanie do dziewczyn, które czują już maluszka - czujecie codziennie? bo ja jednego wieczoru czuje mocno, łaskocze, puka co chwilę (tak było dwa dni temu), a od dwóch dni chyba cisza...

lis87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G Ja kochana to zależy nie wiem chyba od dnia np wczoraj maleństwo ruszało się jak szalone , i pod żebrami czułam i pod ręką dziś połaskotało mnie parę razy , chyba wczoraj doznało adrenaliny po tylu słodkościach ;) , może tak cosik delikatnie Cię tam smyrnie , ja czasami też tak czuję , a masz detektor może poszukaj maleństwa , jak na prawdę Cię to nie pokoi to zjedz coś słodkiego lub soku pomarańczowego zimnego się napij , może protestuje i ma ciche dni możesz zawsze na IP jakby co tfu tfu pojechać , jakby u mnie w szpitalu mieli lekarzy do USG i specjalistyczny sprzęt , to codziennie bym tam chodziła :p.

Nie widziałam wszystkich zdjęć , waszych brzuszków , ale na bank macie śliczne brzusie :*:*:*:*:*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 09:31

• sallvie Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się z maluszkiem i my :)
    Maleństwo łaskocze i puka coraz intensywniej, a ile dzięki temu spokojniejsza jestem, że wszystko jest okej :)

Milka1991, nutella_ lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ