Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Mam pytanie wczoraj dużo chodziłam i jak wróciłam to swedzailay mnie stopy od wewnątrz a najdziwniejsze że u rąk to samo jak dawlaam nogi do góry to przechodziło. Wieczorem się wykapalam i przeszło jakbym schlodzila ciało tak to wyglądało. W poniedziałek chyba zadzwonić. Do giną i zapytam jakie badania robi się na cholestaze co sadzicie ?
Monika34 -
Dzień dobry.
Niania powiem Ci szczerze,że również nie wyobrażam sobie oddania dziecka - nawet na weekend. Jak ur Kornelke to tydzień z nią byłam w szpitalu i serce.mi pekalo,że nie było mnie przy Lili. To było dla mnie ciężkie psychicznie.
Teraz troszkę dojrzałym i czasem chciałbym aby rodzice wzięli dzieci na spacer czy nawet na jedną noc. Ale to taki maks. Także doskonale Cie rozumiem.
Trzymajcie dziewczyny kciuki,dzisiaj mówimy teścióm o ciąży! Mam.taka nadzieję bo się wprosilismy na kawę. Będzie ciężko.Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Monika34 wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie wczoraj dużo chodziłam i jak wróciłam to swedzailay mnie stopy od wewnątrz a najdziwniejsze że u rąk to samo jak dawlaam nogi do góry to przechodziło. Wieczorem się wykapalam i przeszło jakbym schlodzila ciało tak to wyglądało. W poniedziałek chyba zadzwonić. Do giną i zapytam jakie badania robi się na cholestaze co sadzicie ?
Na cholestaze za wczesnie choc sa takie przypadki.
Zbadaj aspat i alat.
Jak te wyniki wyjda powyzej normy to kwasy zolciowe i bilirubine.
Jestem z tym niestety na biezaco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 08:17
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
sy__la wrote:Dziewczyny nie nadrobiłam Was jeszcze, ale mam pytanie.
Bo od 2 dni mam takie jakby kłucia po lewej stronie brzucha tak jakby w dole brzucha, za chwilę przechodzi na prawą stronę a znów za chwilę po środku w podbrzuszu. I tak na przemian. Takie coś jakby ktoś wbił szpilkę i wyciągnął, takie kilkusekundowe nie wiem czy to skurcze czy nie. Chyba jak na skurcze to za krótki ból.
Czy któraś z Was miała lub ma podobne bóle????
Trochę się martwię i niepokoję, dodam, że dziś się pokłóciłam z moim M.
Chyba jutro przedzwonię do ginasy__la lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Monika34 wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie wczoraj dużo chodziłam i jak wróciłam to swedzailay mnie stopy od wewnątrz a najdziwniejsze że u rąk to samo jak dawlaam nogi do góry to przechodziło. Wieczorem się wykapalam i przeszło jakbym schlodzila ciało tak to wyglądało. W poniedziałek chyba zadzwonić. Do giną i zapytam jakie badania robi się na cholestaze co sadzicie ?
Antonelka, czemu musisz być na bieżąco z cholestaza?https://www.maluchy.pl/li-71898.png
Dobra , a powiedzcie mi pies po sterylizacji nie potrzebuje specjalnej opieki ? Co z zalatwianiem ? Na dworzu ? W domu ? Pies lezy czy zachowuje się normalnie? Chodzi mi kilka dni po zabiegu
-
nutella_ wrote:Dobra , a powiedzcie mi pies po sterylizacji nie potrzebuje specjalnej opieki ? Co z zalatwianiem ? Na dworzu ? W domu ? Pies lezy czy zachowuje się normalnie? Chodzi mi kilka dni po zabiegu
-
Nutella- miałam kiedys kundelkę, miała raz młode i tak mi bylo jej żal gdy musielismy jej zabrać maluchy i oddać obcym ludziom. Do konca swojego psiego zycia na pisk maskotki reagowala piskiem i próbowała otaczać ją opieką. Ja to odbieralam jako tęsknotę za maluchami.. Od ośmiu lat mamy suczkę labradora i jak tylko skonczyla rok to ja wysterylizowaliśmy. Po pierwsze miała skłonności do ciąż urojonych, po drugie właśnie taki argument jak dziewczyny napisały - nie masz kontroli nad tym co się stanie ze szczeniakami. Niestety nie pomogę Ci w kwestii opieki nad suką po sterylizacji bo u nas to bylo siedem lat temu i juz po prostu nie pamiętam.16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
Monika34 wrote:Dzięki dziewczyny zadzw. Do gina w pon i w środę zrobię dla świętego spokoju. A jakie jeszcze są tego objawy?https://www.maluchy.pl/li-71898.png
lis87 wrote:Dziewczyny czy czulyscie sie dziwnie po odstawieniu luteiny? Mi wczoraj ginekolog kazała odstawić, został mi duphaston. Od rana czuje jak mnie lekko brzuch boki i ciągnie. Taki delikatny ból okresowy ale naprawdę delikatny. Bądź sama go sobie wkręcam. Nie ma plamien ani nic, czy to możliwe ze to taka reakcja od odstawienia lutki? Miałyście cos takiego?
Lis może już nieaktualne pytanie, bo ktoś odpowiedział. ale ja powiem jak było u mnie. bo odtsawieniu luteiny nasiliły mi się bóle brzucha, dlatego lekarz zalecił brać nadal 100 na noc. biorę już kolejny miesiąc, za jakieś dwa tyg odtswiam. zobaczymylis87 lubi tę wiadomość
-
Ledwo was nadrabiam, jestem zmęczona wieczorami
cały dzień remont, jakiś obiad muszę wszystkim zrobić, coś ogarnąć bo brud wszędzie zostawiają... tak to jest mając dwa remonty jednocześnie
jeszcze ze dwa tygodnie.
Lis - piękny siurdaczekwidać wszystko jak na dłoni
Widzę że sesja foto była jak mnie nie było
Kordonek, Salvie , Taśka, Kjopa , Antonelka, - przepiękny brzuszek! mój też duży, ale wydaje mi się że jakoś ostatnio nie rośnie ;p ale mąż mówi, że rośnie
Teklaa - gratuluje synka potwierdzonego
mam pytanie do dziewczyn, które czują już maluszka - czujecie codziennie? bo ja jednego wieczoru czuje mocno, łaskocze, puka co chwilę (tak było dwa dni temu), a od dwóch dni chyba cisza...lis87, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIGA.G Ja kochana to zależy nie wiem chyba od dnia np wczoraj maleństwo ruszało się jak szalone , i pod żebrami czułam i pod ręką dziś połaskotało mnie parę razy , chyba wczoraj doznało adrenaliny po tylu słodkościach
, może tak cosik delikatnie Cię tam smyrnie , ja czasami też tak czuję , a masz detektor może poszukaj maleństwa , jak na prawdę Cię to nie pokoi to zjedz coś słodkiego lub soku pomarańczowego zimnego się napij , może protestuje i ma ciche dni możesz zawsze na IP jakby co tfu tfu pojechać , jakby u mnie w szpitalu mieli lekarzy do USG i specjalistyczny sprzęt , to codziennie bym tam chodziła :p.
Nie widziałam wszystkich zdjęć , waszych brzuszków , ale na bank macie śliczne brzusie :*:*:*:*:*.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 09:31
-
Meldujemy się z maluszkiem i my
Maleństwo łaskocze i puka coraz intensywniej, a ile dzięki temu spokojniejsza jestem, że wszystko jest okejMilka1991, nutella_ lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs