Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Krucha, przejrzyj sobie allegro tam jest też dużo detektorów Angelsound, ja nie posiadam żadnego ale dużo dziewczyn sobie chwaliło. Możesz sobie też zamówić z ich oficjalnej strony. w 120-130 zł pewnie się zmieścisz
Ja trochę żałuję, że nie kupiłam żadnego ale cóż, też trzeba jakoś cwiczyć swoją cierpliwość a to nie moja mocna strona
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Niee nie mogę bo nie mieszkam w Polsce a tu za te 250 zł to nic nie dostanę a więcej to mi szkoda
Wysyłka też droga z Polski
Nie znam się czy z wyświetlaczem lepsze, pewnie łatwiej ustalić czy to Twoje serduszko czy dzidzi ale niektóre dziewczyny pisały, że to się zdecydowanie da odróżnićCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Kruchta ja trochę żałuję, że kupiłam droższy z wyświetlaczem, ponieważ on nie pokazuje dokładnie pomiaru, przynajmniej u mnie. Nie wiem czy jest to wina mojego tłuszczyku, czy one tak już mają. Na filmiku akurat pokazuje jakaś wartość, ale nie jestem pewna czy pokazuje prawidłowo. Często pokazuje 130, a słychać "gołym uchem", że jest wyższe. Wydaje mi się, że wystarczy taki tylko na słuch. Można dorwać używane, sprawne, prawie nowe i sporo tańsze, lub po prostu tańszy model. W tym tygodniu nie powinno już być problemu ze znalezieniem tetna.
neharika lubi tę wiadomość
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Nie no... chyba po prostu bez żadnego liczenia... nie wystarczy, że słyszysz maluszka?
Za kilka tygodni go poczujemy... mam nadziejęto detektor bedzie zbędny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 15:50
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Krucha ja mam angelsound i sobie chwale. Swojego tętna na brzuchu to jeszcze nie znalazłam tylko dzidzi
Kupiłam używany za 90zł, miał 2 mies. a używny kilka razy.
Ja zapomniałam zrobić zastrzykuNapisałam do lekarza na czacie i kazał zrobić teraz i jutro normalnie
Przestraszyłam się i nie wiem jak to się stało, że zapomniałam.
Korcia nie przejmuj się rodzinką. Ja też jestem nerwus i na pewno byłaby awantura, może d
latego wiedzą żeby się nie wtrącać za dużo. -
Kjopa, nie denerwuj się, będzie dobrze. Ja raz po zastrzyku zasnęłam i okazało się, że jak spałam to leciało mi tyle krwi, że martwiłam się, że cały lek wyleciał...
Ja sobie przygotowuję wieczorem zawsze na stoliku nocnym pudełeczko z lekami na następny dzień + jedną strzykawkę i jeden gazik i jak wstaję to sprawdzam czy strzykawka na pewno zużyta bo po zastrzyku zwykle jeszcze trochę leżę. Kilka godzin raczej nic nie zrobi, jakbyś kilka dni z rzędu zapomniała to może...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 16:02
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Krucha ja kupilam Sonoline b uzywany, ale w super stanie i jeszcze babka mi dolozyla prawie pelna butle zelu do USG i zaplacilam jakies 60 zl, wiec warto jest poszukac.
Biszkopciki moj tez zle odczytuje i troche mnie denerwuje ze najczesciej wysietlacz pokazuje 130-140. Mnie sie wydaje, ze dzidzia ma duzo miejsca i monitor slabiej wylapuje dzwiek.
Edit, ja sie ciesze ze wybralam ten z wyswietlaczem, bo na poczatku nie bylam pewna czy to na 100% serce dziecka i byl dodatkowy stres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 16:04
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Hej
pytalyscie wczoraj o przepis na sernik. Ponizej foto przepisu ale w zwiazku z tym, ze robilam go juz kilka razy zmodyfikowalam nieco przepis i wg mnie i moich krolikow doswiadczalnych po modyfikacji jest lepszy
Modyfikacje:
1. Zamiast masy herbatnikowej lepiej smakuja biszkopty
2. Do masy serowej, po tym jak dodam galaretke, dodaje jeszcze zelatyne - dwie lyzeczki na 2 lyzki wody - rozpuszczam i studze. Letnie dodaje do masy serowej.
Bez zelatyny nie wychodzi fak bardzo zwarty.
3. Po zastygnieciu sernika ukladam dowolne owoce i zalewam galeretka - ale ja daje 2 galaretki na 500 ml wody.
4. Mase serowa mieszam mikserem - recznie nie probowalam
Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, neharika lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
U nas rodzina bardzo cieszy sie, ze bedzie kolejne dziecko w rodzinie bo nie mamy sporo maluchow w rodzinie.
Wczoraj dostalam od 7 latki taka ksiezeczke - laurke - jedne ze stron- troche bykow ortograficznych ale to nic
sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Jagah, aniołkowa mama, atat, Milka1991, stowtotka, Omon, neharika, Kjopa3 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyIGA.G Ja detektor używałam jak jeszcze nie czulam maleństwa tych łaskotek , a teraz leży i się kurzy . Tak jak Ty czuję codziennie kruszynkę więc nie ma potrzeby aby używać
, jest to nie zginie
, jakby co mogę sobie użyć , jak najdą mnie czarne myśli nie wiem skąd.
neharika lubi tę wiadomość
-
Rozowy Kordonek - pytania masz bardzo dobre, i mimo ze zostane mama drugi raz to takie odswiezenie i wskazowki innych - tez mi sie przydadza
W temacie kapieli to byla codziennie, to byl nasz wieczorny rytual, potem karmienie, ewentualne przebranie i dziecko szybko zalapalo, ze pora na spanie. Spiochy uzywalam zawsze swieze po kapieli, w trakcie dnia raczej ubieralam body + spodenki. Pajacyki kojarza mi sie z pizamka, ale sa bardzo wygodne i praktyczneRampersy sa dobre w okresie letnim, wiec na ten zakup na pewno sie zalapiemy
Urodzilam w polowie sierpnia, wiec na poczatku, jakies 2tyg. glownie dlugi body z dlugim rekawem, na noc pajacyk i cieply kocyk, bo dziecko mialo malutka wage i odpowiednie cieplo przedluzalo sen. A potem, im starsze dziecko tym wiecej kombinacji, np. krotki rekaw body + kaftanik, spodenki, getry. Dopoki nie zaczal sie w pelni okres grzewczy to dawalam body na ramiaczkach plus pajaca do spania. No, ale ubranie bedzie zalezalo najwiecej od pogody, bedziemy rodzic w kwietniu, niby wiosna w pelni, ale to dosc zdradliwy czas pogodowy
Detektora nie zamierzam kupowac, poczekam az dostane konkretnego kopa ze srodkaNatomiast jestem zdecydowana na nianie-kamerke do pokoju, bo bieganie gora-dol na dluzsza mete moze mnie wykonczyc
Antonelka- fajny i mily gest ze strony dzieciakowU mnie w rodzinie tez sie ciesza z ciazy, od strony Meza to nawet zyskalam w oczach Tesciowej, i przy kazdej rozmowie telefonicznej jestem pozdrawiana i calowana
Przy corce slyszalam ciagle, ze ciaza to nie choroba, a teraz trafila mi sie druga ciaza z takimi trudnymi dolegliwosciami i dla odmiany uslyszalam, ze jakos musze to przetrwac, i ze wszystko bedzie dobrze, mile mnie to zaskoczylo i podbudowalo
-
Dziewczyny, czy widziałyście gdzieś może (na allegro jakoś nie trafiłam) jakieś fajne gadżety (nie balony) z napisami "to będzie chłopczyk/it's a boy/to będzie dziewczynka/it's a girl" chciałabym coś takiego wysłać rodzicom jak się dowiem jaka płeć. To dlatego, że o ciąży nie dowiedzieli się zbyt szczęśliwie bo byłam równie przerażona co szczęśliwa (staraliśmy się ale to było po poronieniach więc wtedy to jeszcze nie była cudowna wiadomość). chciałabym im to jakoś wynagrodzić
Na razie wyyśliłam tylko różowe/niebieskie buciki ale myślałam nad czymś fajniejszym może...
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Nie no... chyba po prostu bez żadnego liczenia... nie wystarczy, że słyszysz maluszka?
Za kilka tygodni go poczujemy... mam nadziejęto detektor bedzie zbędny
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Bobas pewnie masz rację ale co innego sprawdzanie tętna kiedy dostałaś takie zalecenie a co innego sprawdzanie żeby się uspokoić
No nic, nie wiem to się już nie udzielam. Opierałam się tylko na tym, że dziewczyny mówiły, że trudno to pomylić, mój błąd
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Różowy_Kordonek wrote:IGA
1. Teraz odchodzi się od tego by małe dziecko kąpać co wieczór. Jak często więc należy dziecku zmienić ubranko? Naszła mnie ta myśl przy kompletowaniu wyprawki bo nie wiem ile czego będą potrzebowała. Wiadomo, ze przebieram dziecko jak się ubrudzi np. uleje mu się, ale czy takie dziecko tez ma "piżamkę"? Czy kładę go spać w śpiochach, w których był cały dzień? Dorosły się poci więc wiadomo, ze zaraz wszystko do prania ale jak jest z takim małym dzieckiem? Czy śpiochy po każdym dniu wrzucacie do prania czy następnego dnia można nałożyć te same jeśli są czyste?
2. Często na listach wyprawkowych widzę wypunktowane "śpiochy, pajacyki, kaftaniki, rampersy" czy to wszystko jest potrzebne? Wydaje mi się, że zamiast śpiochów, do których muszę nałożyć bluzeczkę, chyba wygodniej mieć po prostu więcej pajacyków i nie będzie grzechem jeśli głównie takie będę miała w wyprawce a do tego np. Body i geterki zamiast śpiochów? Wiecie.. chodzi mi o to czy muszę mieć wszystkiego po trochu czy raczej wymienia się te wszystkie rzeczy na zasadzie "wybierz sobie co będzie dla Ciebie najwygodniejsze, pajac czy śpiochy i to kup dziecku"
3. Kiedy, jak, pod co nakłada się dziecku te wiązane kaftaniki? Wiem, ze są wygodne przy maluchach bo łatwo nałożyć, ale pod pajaca albo pod śpiochy też nakłada się kaftaniki? Nie mogę dziecku nałożyć pajacyka na gołe ciałko?
DOŚWIADCZONE MAMUŚKI! RATUUUUNKUUU!
No wiec ja kąpałam co 2-3dni, ale czasem nawet zdarzała się dłuższa przerwa i też nic sie nie działo. Jak dziecko było kąpane wczoraj a dziś je czuć była sroga kupa i ulewabie co chwile w dzień to jasne że kayegorycznie pojdzie do wody. A ubranie zmieniałam jak było brudne- ulane, osiusiane czy coś.
Przy synku sprawdzały się kaftaniki i śpiochy bo w nocy czesto pielucha przepuszczała bokiem i wtedy zamiast w calosci go przebierac rozbierac to spiochy do prania a na suchy kaftanik nakladalam nowe spiochy. Teraz jednak doceniam rozwiazanie koszulka i półśpiochy- w koncu nasze dzieci bedą pierwsze miesiące miały w ciepłych miesiącach roku. Córcia śpi w pajacyku bo jest grudniowa i bardzo sporadycznie pielucha jej przepusci. W obu przypadkach używane były Dady ale chłopcy mają dyszla kierunkowego i jak sie ulozy do gory czy boku to i pielucha moze nie wytrzymac cisnienia. Dziewczynki sa subtelbiejsze w siusianiuRada? Miej po2 sztuki jednego i drugiego a w praniu Ci wyjdzie w czym lepiej Twoje dziecko sie czuje i co Tobie bardziej pasuje.
Wiązany kaftanik cieniutki mialam przy synku na letnie upaly i osobiscie ich nie trawilam. W ogole kaftaniki pod spiochy maja tendencje do podwijania sie i tworzenia walka co albo poprawiasz notorycznie albo dziecko Ci bedzie ugniayac jak tylko je odlozysz.zdecydoeanie bardziej wole. Body+spodnie lub leginsy albo koszulki+spodnie.ewentualbie body i spiochy na upartego na cieleniejsze nocki bo to juz 2 warstwy na ciele.