Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolyn, faktycznie ciężko mi to stwierdzić bo nie mam pojęcia jak prawidłowy brzuszek powinien wyglądać itp.
O magnez nie zaszkodzi zapytać lekarza na następnej wizycie.
Biszkopciki ja myślę, że 22 będzie odpowiedni. Dużo teraz czytam o tych badaniach połówkowych i w jednej z większych klinik np. piszą, że jest to badanie 21-24 tygodnia a nie 18-22 jak się często widzi. Czemu akurat takie tygodnie są wyznaczone to nie wiem bo tym razem nie "zniknie" żaden płyn jak to było z przeziernością karkową ale na pewno jakieś powody istniejąCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
She Wolf - Daniel to piękne imię
sama chciałam tak nazwać synka ale tatuś chciał koniecznie swojego Kacperka więc poszlismy na kompromis i będzie nietypowy Kasper (tak zdaje sobie sprawę że mogą się inni i tak mylić i mówić albo pisać Kacper ale ja nie przekonam się nigdy do Kacpra)
MyHappy - Witamy w naszym gronieU mnie też 24 nieudane cykle i w końcu jest ! To Twoja pierwsza ciąża?
Atat - Cieszę się razem z Tobą !!! Sama bym już chciała być po wizycie i móc wreszcie spokojnie cieszyć się ciąża tak na 100% bo jak na razie to za każdym razem coś sobie wmawiam a jednak jak będzie 19 tydzień i wszystko będzie okej to będę przeszczesliwa.MyHappy, Szczęśliwa Mamusia, She Wolf lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
atat wrote:Ja już po! Wszystko dobrze, piękny zdrowy i w ogóle
Czuje ze mogę odetchnąćwreszcie cieszyć się ciąża!
O tym ze to syn wiem już od 11 tygodnia! Bardzo się cieszę
Lekarka zaleca echo serca, to płatne badanie, mówi ze wskazań nie ma ale on uważa ze każda kobieta powinna zrobić.
No to chyba się zapisze!
Ale ulga
Atat,
Bardzo się cieszę!
Zaglądałam tu co chwilę w oczekiwaniu na wieści od Ciebie.
Życzę Ci, żebyś teraz wreszcie zaczęła się cieszyć ciążą i żebyś mogła przygotowywać się na jego nadejścieWiele przeszłaś, żeby być tu, gdzie jesteś. Czas na nagrodę.
Niech się dzieje już tylko dobrze!atat lubi tę wiadomość
-
atat to super wieści !!
możesz kompletować chłopięcą wyprawkę
ja miałam robione echo serca ze względu na arytmię, płaciłam 120 zł za wizytę i 120 zł za echo...
ja swoje połówkowe będę mieć w 20t2dbędzie to akurat połowa mojej ciąży, super, już się nie mogę doczekać !
MyHappy no to gratki oczywiście za sukcesim dłużej na coś czekamy tym bardziej się później z tego cieszymy, ja walczyłam 13 miesięcy i zaszłam w "totalnie nieciążowym cyklu" co było mega psikusem od losu ! :)to moja pierwsza ciąża i jestem żółtodziobem. Wszelkie informacje czerpię od kochanych kwietniówek
MyHappy lubi tę wiadomość
-
Podziwiam was za wytrwałość i cierpliwość przy staraniach. W pierwszą ciążę (stracona) zaszłam w 1 cyklu. Drugą (która aktualnie próbuje wejść mi na głowę) za trzecim i myślałam, że przy następnym wyląduje w psychiatryku.
No i teraz też za pierwszym.
Milka1991, ilae lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj byłam na wizycie. Wszystko okej
od początku ciąży przytyłam dwa kilogramy. Jutro idę do kadrowej, bo chyba zrezygnuje z macierzyńskiego i pójdę na L4.
sallvie, Milka1991, pati87, stowtotka, niania.ogg, Kjopa3, Hashija lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:MyHappy - Witamy w naszym gronie
U mnie też 24 nieudane cykle i w końcu jest ! To Twoja pierwsza ciąża?
Witaj SallvieTeż przeszłaś swoje no ale na szczęście się udało, prawda?
Tak, to moja pierwsza ciąża i bardzo się cieszę, Twoja również?
-
Milka1991 wrote:MyHappy no to gratki oczywiście za sukces
im dłużej na coś czekamy tym bardziej się później z tego cieszymy, ja walczyłam 13 miesięcy i zaszłam w "totalnie nieciążowym cyklu" co było mega psikusem od losu ! :)to moja pierwsza ciąża i jestem żółtodziobem. Wszelkie informacje czerpię od kochanych kwietniówek
Dzięluję i również gratuluję, nie ważne kto ile się starał, najważniejsze, że się udało
Robisz w 20tyg polowkowe? Ja jeszcze nie wiem. Póki co czekam na wizytę
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Super informacje z wizyt ❤️
Wanda dziekuje za wpis dotyczący Ignacegomusze pomysleć, mąż tylko Ignacy, Ignacy :p
Dziewczyny ratunku strasznie boli mnie gardło!isle moge? Tantum verde psikadlo? Kuje i boli
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
MyHappy wrote:Witaj Sallvie
Też przeszłaś swoje no ale na szczęście się udało, prawda?
Tak, to moja pierwsza ciąża i bardzo się cieszę, Twoja również?
Pierwsza, pierwszanajgorszy był ostatni rok jak na każdym kroku slyszalam że ktoś tam się spodziewa dziecka, ale maleństwo z drugiej strony przyszło do nas w odpowiednim momencie
MyHappy lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Pierwsza, pierwsza
najgorszy był ostatni rok jak na każdym kroku slyszalam że ktoś tam się spodziewa dziecka, ale maleństwo z drugiej strony przyszło do nas w odpowiednim momencie
Skąd ja to znam.. Miałam dokładnie to samoo Gdzie nie spojrzałam -ciąża u tej , u tamtej. Wpadka, nie wpadka. Juz miałam dość. Dlatego sama nigdzie się na fb nie chwalę swoją ciążą, bo wiem, że komuś może być zwyczajnie przykro.
"maleństwo z drugiej strony przyszło do nas w odpowiednim momencie " - dokładniesunshine lubi tę wiadomość
-
Teklaa wrote:Super informacje z wizyt ❤️
Wanda dziekuje za wpis dotyczący Ignacegomusze pomysleć, mąż tylko Ignacy, Ignacy :p
Dziewczyny ratunku strasznie boli mnie gardło!isle moge? Tantum verde psikadlo? Kuje i boli
Isle i tantum spokojnie można!!!Teklaa lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
annak wrote:Atat,
Bardzo się cieszę!
Życzę Ci, żebyś teraz wreszcie zaczęła się cieszyć ciążą i żebyś mogła przygotowywać się na jego nadejścieWiele przeszłaś, żeby być tu, gdzie jesteś. Czas na nagrodę.
Niech się dzieje już tylko dobrze!
Jesteś kochana!
Wszystkie czekamy na Twoje wyniki.
Jesteśmy z Tobą!
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
annak wrote:Atat,
Bardzo się cieszę!
Niech się dzieje już tylko dobrze!
Jesteś kochana!
Wszystkie czekamy na Twoje wyniki.
Jesteśmy z Tobą!
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Hej wszystkim,
nie wiem czy temat juz byl... bo nie nadazam za Wamia chodzi mi o to co sadzicie o koszu mojzesza? Czy mysliscie, ze moze pelnic funkcje lozeczka dla niemowlaka? Czytalam wiele pozytywnych opini o funkcjonalnosci takich koszy i tak sie zastanawiam czy to dobry pomysl na lozeczko
nie zajmuje duzo miejsca a i przy lozku mozna go postawic i miec niemowlaka na wyciagniecie reki
-
Dzięki dziewczyny słaba pogoda była na 1.11 i teraz mam
mowic nie moge
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171