X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak super wiadomość :) Bardzo, ale to bardzo się cieszę :)

Mój syn dziś wstał o 4.16 i zaświecił światła w całym domu bo już przygotowuje się do wycieczki którą mu obiecałam na niedzielę... ;)

A co do mojej wizyty. Mój prowadzący zapytał czy jego kolega po fachu powiedział jaka płeć dzieciątka na badaniu genetycznym. Powiedziałam że na 90% dziewczynka i że musi mi to teraz potwierdzić bo teściowa czeka pod telefonem ;) (ona ma 2 braci i 3 synów).
    Zrobił USG i powiedział, że słabo mu to na dziewczynkę wygląda ;)
    Zobaczcie same
    16w4d-1jp_axnrwhx.jpg
    Na ekranie to jeszcze lepiej bylo widac :)

Mały wyszedł mniejszy niż wg OM ale jest ok.

Dostałam też wreszcie wyniki USG i PAPPa.

Trisomia 21
    Ryzyko podstawowe 1:391
    Ryzyko skorygowane 1:7821

Trisomia 18
    Ryzyko podstawowe 1:1003
    Ryzyko skorygowane 1<20000

Trisomia 13
    Ryzyko podstawowe 1:3131
    Ryzyko skorygowane 1<20000

I jeszcze jedno zdjecie na koniec :)
    16w4d-2jp_axnrwrq.jpg

Donia12, pati87, karolyn, Jagah, stowtotka, Kjopa3, ilae, Korcia, niania.ogg lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w 56 sie topil, wiec ja na pewno troche wiecej ich kupie. Urodzil sie w 39 tc ale wazyl 2650 g i mial 50 cm.
    Moja mama, babcie rodzily male dzieci. Ja tez spodziewam sie gdzies finalnie okolo 3 kg .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:59

Niebieskaa lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze na naszej liscie bedziemy wpisywac plec i imie jesli juz wybrane:)?

Justyna Sz, Jagah, stowtotka, misKolorowy, Kjopa3, sallvie, kahaśka, niania.ogg lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak super ze córcia zdrowa. Teraz możesz zacząć się ciąża. Dziewczyny nie strasznie nie chciałabym aby w czwartek okazało się ze mojej córci coś wyrosło między nóżkami.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka dla wcześniaczków też są dostępne (widziałam w Auchan rozmiarki ok. 40) ale no kto zakłada, że urodzi wcześniaczka... Ja byłam duża, mój mąż też. Ciekawe czy z dzidzią będzie podobnie.

Czuję się dziś okropnie, co chwilę się w nocy budziłma bo coś mnie bolało, pulsowało, chyba wezmę no-spę i się nie będę ruszać. Nie jakieś ostre bóle ani żadne skurcze.. może ten brzuch postanowił w końcu zacząć rosnąć i coś się rozpycha tak w środku, nie wiem... Że wcześniej raczej nic mnie nie bolało to dla mnie odmiana ale podobno to normalne, że coś ciągnie, coś zaboli...? Powiedzcie, że tak :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek miał 54 cm i ważył 3280. Bardzo szybko wyrósł z ciuszków o rozmiarze 54. Niektórych nawet nie zdążył założyć a nie które miał ubrane tylko raz

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska
    Niestety zadna z nas nie przewidzi iledziecko bedzie mialo cm?
    Moja corka miala 59cm i 3620g i na nia 56cm bylo za male.

Teraz zamierzam miec z 3komplety na 56cm. Wdzisiejszych czasach sklepy otwarte sa niemal 24h wiec zawsze mąż czy mama moze cos dokupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:14

Niebieskaa lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• MyHappy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Lekarz wywróżył mi córeczkę , a mam syna. Mój mąż był zachwycony. Pląsał po porodówce jak szalony hehehe. No i tym sposobem syn leżał w różowych śpioszkach i kąpał się w różowej wanience. Na szczęście wózek kupiłam w kolorze neutralnym.

Ale numer :D Jedna kolezanka z forum opisywała mi podobną sytuację :) Jej bratowa miała mieć córeczkę i 2 razy lekarz to potwierdził, później wiadomo -nic nie było widać bo dziecko duże i na porodowce po całej akcji podano jej chłopczyka, a ona na to "to nie moje dziecko, ja mam córkę" :D
    Gabi 19 wrote:
    Mój synek miał 54 cm i ważył 3280. Bardzo szybko wyrósł z ciuszków o rozmiarze 54. Niektórych nawet nie zdążył założyć a nie które miał ubrane tylko raz

Gabi, to jakie ciuszki najlepiej kupować, tzn. w jakich rozmiarach, bo ja jestem jeszcze zielona i kompletnie się nie orientuję. Trochę na 56, trochę na 60?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:16

• pati87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzisiejszych czasach juz coraz mniej sie slyszy o pomylkach w plci po porodzie.
    Ciekawe jak to bedzie na naszym forum.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn można tak zrobić. Jeśli któraś z mam będzie chciała takie info umieścić to nie ma sprawy.
    Co sądzicie mamusie ?

MyHappy, karolyn, misKolorowy, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Karolyn można tak zrobić. Jeśli któraś z mam będzie chciała takie info umieścić to nie ma sprawy.
    Co sądzicie mamusie ?

Ja jestem za :)

• karolyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ale w jedna strone
    . (corka na chlopca).
    U mnie dwoch lekarzy pewnych. Raczej nie bedzie pomylki:) i powiem Wam, ze ogromnie ciesze sie z drugiego synka. Balam sie, ze bede rozczarowana ale nic takiego nie mialo miejsca:)))) bede rodzynka;) ich troje i ja jedna.:D

MyHappy, Jagah, vitae13, niania.ogg lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae gratuluje synka :) ciekawe czy mojej malutkiej wyrósł siusiaczek w między czasie ;p

vitae13 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysł z tą płcią i imieniem na liści :) jestem za :D

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Ja slyszalam ale w jedna strone
    . (corka na chlopca).
    U mnie dwoch lekarzy pewnych. Raczej nie bedzie pomylki:) i powiem Wam, ze ogromnie ciesze sie z drugiego synka. Balam sie, ze bede rozczarowana ale nic takiego nie mialo miejsca:)))) bede rodzynka;) ich troje i ja jedna.:D

Powiem Ci szczerze, że marzyłam o córce ale jak usłyszałam bicie serca i lekarz powiedział, że raczej będzie syn, to bardzo się ucieszyłam i pierwsze co pomyślałam "najważniejsze aby był zdrowy".:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:23

stowtotka lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Happy - oczywiście, najważniejsze, żeby było zdrowe :) wiadomo, że większość z nas ma jakieś marzenie o córeczce lub synku, ale jak dzieciątko się pojawi to już nie ma to znaczenia. dla mnie po długich staraniach nie ma to znaczenia zupełnie :) bardziej mąż pragnie córeczki, okaże się niebawem:) ja się cieszę, że los dał nam zostać rodzicami, a może da nam jeszcze raz ;p

MyHappy, misKolorowy, Anjouek lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G -dokładnie, po takich długich staraniach to tylko zdrowie jest najważniejsze :) Mam nadzieję, że los da nam jeszcze jedną szansę, bo chciałabym aby nasze dziecko miało kogoś na kogo może liczyć, kiedy nas zabraknie, nieważne czy to będzie drugi syn czy już może córeczka :)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy Was też coś ciągnie/boli czasem? Nie mocno, tak od czasu do czasu... Bo zwariuję a nie chcę sama na IP jechać :/

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy Was też coś ciągnie/boli czasem? Nie mocno, tak od czasu do czasu... Bo zwariuję a nie chcę sama na IP jechać :/
    mnie codziennie coś w brzuchu pobolewa i ciągnie, ale lekarz mówi ze to normalne i wszystko jest ok.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:

Aniołkowa moja ciąża to chyba wieczne ciągnięcie i pobolewanie ;p odpocznij, weź no spę. mój lekarz mówił, że jak ból nie nasila się z godziny na godzinę, nie ustępuje po przespanej nocy (macicy się rozluźnia), wystąpiąskurcze lub plamienia to wtedy IP. A jeśli ból jest znośny, troszkę ciągnie to znaczy, że dzidziuś rośnie i wszystko się w środku zmienia

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ