Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annak super wiadomość
Bardzo, ale to bardzo się cieszę
Mój syn dziś wstał o 4.16 i zaświecił światła w całym domu bo już przygotowuje się do wycieczki którą mu obiecałam na niedzielę...
A co do mojej wizyty. Mój prowadzący zapytał czy jego kolega po fachu powiedział jaka płeć dzieciątka na badaniu genetycznym. Powiedziałam że na 90% dziewczynka i że musi mi to teraz potwierdzić bo teściowa czeka pod telefonem(ona ma 2 braci i 3 synów).
Zrobił USG i powiedział, że słabo mu to na dziewczynkę wygląda
Zobaczcie same
Na ekranie to jeszcze lepiej bylo widac
Mały wyszedł mniejszy niż wg OM ale jest ok.
Dostałam też wreszcie wyniki USG i PAPPa.
Trisomia 21
Ryzyko podstawowe 1:391
Ryzyko skorygowane 1:7821
Trisomia 18
Ryzyko podstawowe 1:1003
Ryzyko skorygowane 1<20000
Trisomia 13
Ryzyko podstawowe 1:3131
Ryzyko skorygowane 1<20000
I jeszcze jedno zdjecie na koniec
Donia12, pati87, karolyn, Jagah, stowtotka, Kjopa3, ilae, Korcia, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Moj w 56 sie topil, wiec ja na pewno troche wiecej ich kupie. Urodzil sie w 39 tc ale wazyl 2650 g i mial 50 cm.
Moja mama, babcie rodzily male dzieci. Ja tez spodziewam sie gdzies finalnie okolo 3 kg .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:59
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Ubranka dla wcześniaczków też są dostępne (widziałam w Auchan rozmiarki ok. 40) ale no kto zakłada, że urodzi wcześniaczka... Ja byłam duża, mój mąż też. Ciekawe czy z dzidzią będzie podobnie.
Czuję się dziś okropnie, co chwilę się w nocy budziłma bo coś mnie bolało, pulsowało, chyba wezmę no-spę i się nie będę ruszać. Nie jakieś ostre bóle ani żadne skurcze.. może ten brzuch postanowił w końcu zacząć rosnąć i coś się rozpycha tak w środku, nie wiem... Że wcześniej raczej nic mnie nie bolało to dla mnie odmiana ale podobno to normalne, że coś ciągnie, coś zaboli...? Powiedzcie, że takCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Niebieska
Niestety zadna z nas nie przewidzi iledziecko bedzie mialo cm?
Moja corka miala 59cm i 3620g i na nia 56cm bylo za male.
Teraz zamierzam miec z 3komplety na 56cm. Wdzisiejszych czasach sklepy otwarte sa niemal 24h wiec zawsze mąż czy mama moze cos dokupic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:14
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Katka80 wrote:Lekarz wywróżył mi córeczkę , a mam syna. Mój mąż był zachwycony. Pląsał po porodówce jak szalony hehehe. No i tym sposobem syn leżał w różowych śpioszkach i kąpał się w różowej wanience. Na szczęście wózek kupiłam w kolorze neutralnym.
Ale numerJedna kolezanka z forum opisywała mi podobną sytuację
Jej bratowa miała mieć córeczkę i 2 razy lekarz to potwierdził, później wiadomo -nic nie było widać bo dziecko duże i na porodowce po całej akcji podano jej chłopczyka, a ona na to "to nie moje dziecko, ja mam córkę"
Gabi 19 wrote:Mój synek miał 54 cm i ważył 3280. Bardzo szybko wyrósł z ciuszków o rozmiarze 54. Niektórych nawet nie zdążył założyć a nie które miał ubrane tylko raz
Gabi, to jakie ciuszki najlepiej kupować, tzn. w jakich rozmiarach, bo ja jestem jeszcze zielona i kompletnie się nie orientuję. Trochę na 56, trochę na 60?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:16
-
Ja slyszalam ale w jedna strone
. (corka na chlopca).
U mnie dwoch lekarzy pewnych. Raczej nie bedzie pomylki:) i powiem Wam, ze ogromnie ciesze sie z drugiego synka. Balam sie, ze bede rozczarowana ale nic takiego nie mialo miejsca:)))) bede rodzynka;) ich troje i ja jedna.MyHappy, Jagah, vitae13, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
karolyn wrote:Ja slyszalam ale w jedna strone
. (corka na chlopca).
U mnie dwoch lekarzy pewnych. Raczej nie bedzie pomylki:) i powiem Wam, ze ogromnie ciesze sie z drugiego synka. Balam sie, ze bede rozczarowana ale nic takiego nie mialo miejsca:)))) bede rodzynka;) ich troje i ja jedna.
Powiem Ci szczerze, że marzyłam o córce ale jak usłyszałam bicie serca i lekarz powiedział, że raczej będzie syn, to bardzo się ucieszyłam i pierwsze co pomyślałam "najważniejsze aby był zdrowy".Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:23
stowtotka lubi tę wiadomość
-
My Happy - oczywiście, najważniejsze, żeby było zdrowe
wiadomo, że większość z nas ma jakieś marzenie o córeczce lub synku, ale jak dzieciątko się pojawi to już nie ma to znaczenia. dla mnie po długich staraniach nie ma to znaczenia zupełnie
bardziej mąż pragnie córeczki, okaże się niebawem:) ja się cieszę, że los dał nam zostać rodzicami, a może da nam jeszcze raz ;p
MyHappy, misKolorowy, Anjouek lubią tę wiadomość
-
IGA.G -dokładnie, po takich długich staraniach to tylko zdrowie jest najważniejsze
Mam nadzieję, że los da nam jeszcze jedną szansę, bo chciałabym aby nasze dziecko miało kogoś na kogo może liczyć, kiedy nas zabraknie, nieważne czy to będzie drugi syn czy już może córeczka
-
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny powiedzcie proszę czy Was też coś ciągnie/boli czasem? Nie mocno, tak od czasu do czasu... Bo zwariuję a nie chcę sama na IP jechać
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny powiedzcie proszę czy Was też coś ciągnie/boli czasem? Nie mocno, tak od czasu do czasu... Bo zwariuję a nie chcę sama na IP jechać
Aniołkowa moja ciąża to chyba wieczne ciągnięcie i pobolewanie ;p odpocznij, weź no spę. mój lekarz mówił, że jak ból nie nasila się z godziny na godzinę, nie ustępuje po przespanej nocy (macicy się rozluźnia), wystąpiąskurcze lub plamienia to wtedy IP. A jeśli ból jest znośny, troszkę ciągnie to znaczy, że dzidziuś rośnie i wszystko się w środku zmieniaaniołkowa mama lubi tę wiadomość