X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak Cudowne wieści!!! <3
    Nareszcie możesz odetchnąć :)

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wybierz jesteście ostatnio takie humorzaste ? Ja nie wiem ci sie ze mną dzieje chce spokoju , jestem płaczliwa i momentami zła .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Venice Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK ogromnie się cieszę, że córeczka zdrowa! Nie wyobrażam sobie nawet to przeszłaś przez tych kilka tygodni! Teraz na szczęście możesz zacząć cieszyć się ciążą i być spokojna.

Vitae a to numer z tą płcią. Ale jak piszesz, że na genetycznych się dowiedziałaś to może to za szybko i lekarz nie powinien nic mówić. Czytałam, że na tym etapie jest bardzo ciężko rozpoznać płeć. Mam nadzieję, że u nas się nic nie zmieni..Dziewczynka potwierdzona przez dwóch lekarzy, no i sama widziałam na USG i raczej nie powinno być mowy o jakimś błędzie. Oczywiście z synka też się będę cieszyć. Jednak teraz zaczęłam się zastanawiać!! Narazie jeszcze nic nie kupowałam.
    Z drugiej strony zastanawiam się czemu takie pomyłki się zdarzają w dzisiejszych czasach. Czy jest to wina sprzęty czy umiejętności lekarza?Ostatnio słyszałam, że mojej znajomej kuzynka w Szwecji miała mieć chłopca a urodziła się dziewczynka....Nie wiem może w Szwecji robią 3 USG w ciąży to w takich wypadkach nie trudno o pomyłkę.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ja ostatnio miewam bardzo kiepskie dni, cały czas płaczę, chodzę zła..Nawet nie wiem z jakiego powodu. Cały czas czymś się stresuję i w nocy spać nie mogę.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Misiu ja ostatnio miewam bardzo kiepskie dni, cały czas płaczę, chodzę zła..Nawet nie wiem z jakiego powodu. Cały czas czymś się stresuję i w nocy spać nie mogę.
    Dokładnie mam to samo :/ chyba musze zrobic badania tarczycy znów .

She Wolf lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Dziewczyny czy wybierz jesteście ostatnio takie humorzaste ? Ja nie wiem ci sie ze mną dzieje chce spokoju , jestem płaczliwa i momentami zła .

ja ostatnio się rozpłakałam bo nie spodobały mi się płytki w kuchni, które sama wybrałam ;p ale już mi się podobają znowu ;p

Donia12, ilae, Omon, mada87 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż obawia się co będzie dalej, w poniedziałek przyjeżdzają mbele kuchenne ;p a dzisiaj malują całe mieszkanie. ja chyba pójdę już na gotowe tam, żeby nie płakać co chwilkę :)

Venice ja też co którąś noc mam probelm ze snem, w wczorajsze wyniki tarczycy idealne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 10:15

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wcziraj nie mialam czawu dodac zdjecia wiec dzis wstawiam. Oto dowody na Krzysia :) rosnie zdrowo, wszystko jest dobrze. Szyjka prawidlowa mimo noszeniw corci 11kg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa436b4dae20.jpg

Szczęśliwa Mamusia, IGA.G, Jagah, Kjopa3, Omon, Antonelka, MyHappy, nutella_, stowtotka, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle martwię sie bo bardzo kiepsko czuje ruchy a czasami bym dzień gdzie czułam dość wyraźnie .

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    W ogóle martwię sie bo bardzo kiepsko czuje ruchy a czasami bym dzień gdzie czułam dość wyraźnie .

Misiu ja czułam ruchy około16/17 tc a później był spokój, po kilku dniach znowu coś poczułam i też się martwiłam. równo z wejściem w 19tc czuję ruchy codziennie, zawsze przed snem i jak odpoczywam, czasem jak spaceruje :) także spokojnie, maluszki mają jednak jeszcz sporo miejsca :)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj chlodny i bardzo deszczowy dzien, ale normalnie poranne wiadomosci mnie rozchmurzyly, o tak! ;)
    giphy.gif

Annak- no, lzy sie same cisna do oczu, i tyle! Ciesze sie ze zdrowia corki, i Waszego spokoju rowniez. Teraz w pakiecie ciazy nalezy sie moc radosci, spokojny porod i szczesliwe macierzynstwo <3

Niebieskaaa- nie ma zadnej gwarancji jak duze sie urodzi dziecko, nawet w ostatnich dniach ciazy waga dziecka moze sie roznic od wagi urodzeniowej, wiec polecam jednak kupic ubranka w rozmiarze 56 ;) Moja corka urodzila sie malutka 50cm/2460g, i bardzo dlugo nosila te mini ubranka. A trzeba wziac pod uwage, ze nieraz w ciagu dnia trzeba przebrac dziecko kilka razy, bo wyskoczy niespodzianka z pampersa, bo uleje, etc. Jesli chodzi o wyjscie ze szpitala i ubior to raczej cieply, sama mysle, ze dziecko zapatule w kocyk i body, cieply pluszowy pajac, bawelniana czapeczka, i tych kilka kilometrow przejedziemy :)

Katka80- szczerze, to nie wiem jakbym zareagowala po porodzie na info, o zmianie plci dziecka :D Pewnie najpierw bylabym w szoku, a potem przetwarzala nowe imie, tylko juz z drugiej strony brzucha ;) Znam dziewczyne, ktora po takiej sytuacji zamiany plci - wpadla w depresje i odrzucila dziecko.

U mnie poki co, wojna mysli. Upatrzylam sobie wozek, tapicerka nowa, budka dokupiona z nowego modelu, a wszyscy wokol jakos ostudzaja moj zapal kupna, ze niby nie powinno sie kupowac wczesniej rzeczy dla dzieci, takich jak wozek, lozeczko. Teraz w sobote planuje jechac do sklepu dzieciecego i zrobic test wozkow ;)

Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, MyHappy lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miewam humory.
    Wczoraj popoludniu nie wiem czemu bylam obrazona na caly swiat. Poza tym byle co mnie denerwuje i doprowadza do placzu.

Misiu2017 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Krucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Cześć. Wcziraj nie mialam czawu dodac zdjecia wiec dzis wstawiam. Oto dowody na Krzysia :) rosnie zdrowo, wszystko jest dobrze. Szyjka prawidlowa mimo noszeniw corci 11kg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa436b4dae20.jpg

No siusiak jak malowany :D
    Który u Ciebie tc Hashija?:)

• IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tego uparta jestem strasznie ostatnio - powiedziałam co chce zjeść na kolacje i tak ma być i już :) nie była to jakaś mega zachcianka ale musiałam postawić na swoim :) ale i tak uważam, że nie jest ze mną tak źle :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My happy ja mam dużo ciuszków rozmiar 62 i na metce napisane jest rozmiar 0-3 miesiecy

MyHappy lubi tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuK Kochana Aż się, wzruszyłam słońce :*:*:*:*.Strasznie ogromnie się cieszę kochana :*:*:*:*:*:*.

Kochane nie w sposób was nadrobić ogromnie sie z każdych waszych wizyt, trzymam za nas wszytkie kciukasy , i za nasze małe Skarby :*:*:*:*.

Witam się słońca w 19 tc !!! :*:*:*:*:*. Nawet nie zauważyłam ze tak ten tydzień zleciał prawie , jeszcze tyle dni do wizyty już chcę 11 Listopada , a co tam najlepiej niech będzie 12 :*:*:*:*.Samopoczucie dobre, apetyt nawet nawet wczoraj szczęście tak się kręciło ze trzy razy w żołądek mnie kopnęło , oj bolało na pęcherz mi chyba uciska bo nom stop , do łazienki chodzę siku , a pić aż tak dużo nie piję herbaty czy soków , choć słońce świeci to zimnoo jak nie wiem .

Omon, MyHappy lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio pytalam dr google kiedy ruchy dziecka sa odczuwane. Szczuple i wielorodki moga odczuwac juz 16-17tydz. Ale najczesciej ruchy odczuwalbe sa 20-21tydz. Mnie to uspokoilo. Jestem przy kości i mimo schudniecia w ciazy 2,5kg nadal mam te 87kg. Lozysko mam na tylnej sciance, urodzilam 2 dzieci ale widocznie na kopnoaki od krzycia musze zaczekac. Moze ma na tyle miejsca w srodku ze nie musi sie rozpychac. Wazne ze widzialam na usg jego bijace serduszko i delikatnne ruchy raczka. Batdzo spokojny jest juz na kolejnym usg.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    No siusiak jak malowany :D
    Który u Ciebie tc Hashija?:)

17t6d :)

Lekarz pytal czy mamy wiedziec plec.
    My:tak!
    On kieruje glowice i zanim wycelowal..
    Ja: chlopak!
    On: skąd Pani wie??
    Ja: bo ogórki byly w ruchu ;-D

Omon, MyHappy, nutella_, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    17t6d :)

Lekarz pytal czy mamy wiedziec plec.
    My:tak!
    On kieruje glowice i zanim wycelowal..
    Ja: chlopak!
    On: skąd Pani wie??
    Ja: bo ogórki byly w ruchu ;-D
    Weź mnie nie stresuj :) u mnie ogórki i grzybki marynowane ... a w brzuchu powinna być Lidka :) Byle do 30- tego i oby siusiak jej nie urósł :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakiej płci masz juz dzieciaczki? :)

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ