Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaK ogromnie się cieszę, że córeczka zdrowa! Nie wyobrażam sobie nawet to przeszłaś przez tych kilka tygodni! Teraz na szczęście możesz zacząć cieszyć się ciążą i być spokojna.
Vitae a to numer z tą płcią. Ale jak piszesz, że na genetycznych się dowiedziałaś to może to za szybko i lekarz nie powinien nic mówić. Czytałam, że na tym etapie jest bardzo ciężko rozpoznać płeć. Mam nadzieję, że u nas się nic nie zmieni..Dziewczynka potwierdzona przez dwóch lekarzy, no i sama widziałam na USG i raczej nie powinno być mowy o jakimś błędzie. Oczywiście z synka też się będę cieszyć. Jednak teraz zaczęłam się zastanawiać!! Narazie jeszcze nic nie kupowałam.
Z drugiej strony zastanawiam się czemu takie pomyłki się zdarzają w dzisiejszych czasach. Czy jest to wina sprzęty czy umiejętności lekarza?Ostatnio słyszałam, że mojej znajomej kuzynka w Szwecji miała mieć chłopca a urodziła się dziewczynka....Nie wiem może w Szwecji robią 3 USG w ciąży to w takich wypadkach nie trudno o pomyłkę. -
Venice wrote:Misiu ja ostatnio miewam bardzo kiepskie dni, cały czas płaczę, chodzę zła..Nawet nie wiem z jakiego powodu. Cały czas czymś się stresuję i w nocy spać nie mogę.
chyba musze zrobic badania tarczycy znów .
She Wolf lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Misiu2017 wrote:Dziewczyny czy wybierz jesteście ostatnio takie humorzaste ? Ja nie wiem ci sie ze mną dzieje chce spokoju , jestem płaczliwa i momentami zła .
ja ostatnio się rozpłakałam bo nie spodobały mi się płytki w kuchni, które sama wybrałam ;p ale już mi się podobają znowu ;pDonia12, ilae, Omon, mada87 lubią tę wiadomość
-
mąż obawia się co będzie dalej, w poniedziałek przyjeżdzają mbele kuchenne ;p a dzisiaj malują całe mieszkanie. ja chyba pójdę już na gotowe tam, żeby nie płakać co chwilkę
Venice ja też co którąś noc mam probelm ze snem, w wczorajsze wyniki tarczycy idealne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 10:15
-
Cześć. Wcziraj nie mialam czawu dodac zdjecia wiec dzis wstawiam. Oto dowody na Krzysia
rosnie zdrowo, wszystko jest dobrze. Szyjka prawidlowa mimo noszeniw corci 11kg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa436b4dae20.jpgSzczęśliwa Mamusia, IGA.G, Jagah, Kjopa3, Omon, Antonelka, MyHappy, nutella_, stowtotka, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Misiu2017 wrote:W ogóle martwię sie bo bardzo kiepsko czuje ruchy a czasami bym dzień gdzie czułam dość wyraźnie .
Misiu ja czułam ruchy około16/17 tc a później był spokój, po kilku dniach znowu coś poczułam i też się martwiłam. równo z wejściem w 19tc czuję ruchy codziennie, zawsze przed snem i jak odpoczywam, czasem jak spacerujetakże spokojnie, maluszki mają jednak jeszcz sporo miejsca
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj chlodny i bardzo deszczowy dzien, ale normalnie poranne wiadomosci mnie rozchmurzyly, o tak!
Annak- no, lzy sie same cisna do oczu, i tyle! Ciesze sie ze zdrowia corki, i Waszego spokoju rowniez. Teraz w pakiecie ciazy nalezy sie moc radosci, spokojny porod i szczesliwe macierzynstwo
Niebieskaaa- nie ma zadnej gwarancji jak duze sie urodzi dziecko, nawet w ostatnich dniach ciazy waga dziecka moze sie roznic od wagi urodzeniowej, wiec polecam jednak kupic ubranka w rozmiarze 56Moja corka urodzila sie malutka 50cm/2460g, i bardzo dlugo nosila te mini ubranka. A trzeba wziac pod uwage, ze nieraz w ciagu dnia trzeba przebrac dziecko kilka razy, bo wyskoczy niespodzianka z pampersa, bo uleje, etc. Jesli chodzi o wyjscie ze szpitala i ubior to raczej cieply, sama mysle, ze dziecko zapatule w kocyk i body, cieply pluszowy pajac, bawelniana czapeczka, i tych kilka kilometrow przejedziemy
Katka80- szczerze, to nie wiem jakbym zareagowala po porodzie na info, o zmianie plci dzieckaPewnie najpierw bylabym w szoku, a potem przetwarzala nowe imie, tylko juz z drugiej strony brzucha
Znam dziewczyne, ktora po takiej sytuacji zamiany plci - wpadla w depresje i odrzucila dziecko.
U mnie poki co, wojna mysli. Upatrzylam sobie wozek, tapicerka nowa, budka dokupiona z nowego modelu, a wszyscy wokol jakos ostudzaja moj zapal kupna, ze niby nie powinno sie kupowac wczesniej rzeczy dla dzieci, takich jak wozek, lozeczko. Teraz w sobote planuje jechac do sklepu dzieciecego i zrobic test wozkowSzczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, MyHappy lubią tę wiadomość
-
Ja tez miewam humory.
Wczoraj popoludniu nie wiem czemu bylam obrazona na caly swiat. Poza tym byle co mnie denerwuje i doprowadza do placzu.Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Hashija wrote:Cześć. Wcziraj nie mialam czawu dodac zdjecia wiec dzis wstawiam. Oto dowody na Krzysia
rosnie zdrowo, wszystko jest dobrze. Szyjka prawidlowa mimo noszeniw corci 11kg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa436b4dae20.jpg
No siusiak jak malowany
Który u Ciebie tc Hashija? -
nick nieaktualnyAniuK Kochana Aż się, wzruszyłam słońce :*:*:*:*.Strasznie ogromnie się cieszę kochana :*:*:*:*:*:*.
Kochane nie w sposób was nadrobić ogromnie sie z każdych waszych wizyt, trzymam za nas wszytkie kciukasy , i za nasze małe Skarby :*:*:*:*.
Witam się słońca w 19 tc !!! :*:*:*:*:*. Nawet nie zauważyłam ze tak ten tydzień zleciał prawie , jeszcze tyle dni do wizyty już chcę 11 Listopada , a co tam najlepiej niech będzie 12 :*:*:*:*.Samopoczucie dobre, apetyt nawet nawet wczoraj szczęście tak się kręciło ze trzy razy w żołądek mnie kopnęło , oj bolało na pęcherz mi chyba uciska bo nom stop , do łazienki chodzę siku , a pić aż tak dużo nie piję herbaty czy soków , choć słońce świeci to zimnoo jak nie wiem .Omon, MyHappy lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio pytalam dr google kiedy ruchy dziecka sa odczuwane. Szczuple i wielorodki moga odczuwac juz 16-17tydz. Ale najczesciej ruchy odczuwalbe sa 20-21tydz. Mnie to uspokoilo. Jestem przy kości i mimo schudniecia w ciazy 2,5kg nadal mam te 87kg. Lozysko mam na tylnej sciance, urodzilam 2 dzieci ale widocznie na kopnoaki od krzycia musze zaczekac. Moze ma na tyle miejsca w srodku ze nie musi sie rozpychac. Wazne ze widzialam na usg jego bijace serduszko i delikatnne ruchy raczka. Batdzo spokojny jest juz na kolejnym usg.
-
Krucha wrote:No siusiak jak malowany
Który u Ciebie tc Hashija?
17t6d
Lekarz pytal czy mamy wiedziec plec.
My:tak!
On kieruje glowice i zanim wycelowal..
Ja: chlopak!
On: skąd Pani wie??
Ja: bo ogórki byly w ruchuOmon, MyHappy, nutella_, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Hashija wrote:17t6d
Lekarz pytal czy mamy wiedziec plec.
My:tak!
On kieruje glowice i zanim wycelowal..
Ja: chlopak!
On: skąd Pani wie??
Ja: bo ogórki byly w ruchuu mnie ogórki i grzybki marynowane ... a w brzuchu powinna być Lidka
Byle do 30- tego i oby siusiak jej nie urósł