Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak Cudowne wieści!!! <3
    Nareszcie możesz odetchnąć :)

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wybierz jesteście ostatnio takie humorzaste ? Ja nie wiem ci sie ze mną dzieje chce spokoju , jestem płaczliwa i momentami zła .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Venice Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK ogromnie się cieszę, że córeczka zdrowa! Nie wyobrażam sobie nawet to przeszłaś przez tych kilka tygodni! Teraz na szczęście możesz zacząć cieszyć się ciążą i być spokojna.

Vitae a to numer z tą płcią. Ale jak piszesz, że na genetycznych się dowiedziałaś to może to za szybko i lekarz nie powinien nic mówić. Czytałam, że na tym etapie jest bardzo ciężko rozpoznać płeć. Mam nadzieję, że u nas się nic nie zmieni..Dziewczynka potwierdzona przez dwóch lekarzy, no i sama widziałam na USG i raczej nie powinno być mowy o jakimś błędzie. Oczywiście z synka też się będę cieszyć. Jednak teraz zaczęłam się zastanawiać!! Narazie jeszcze nic nie kupowałam.
    Z drugiej strony zastanawiam się czemu takie pomyłki się zdarzają w dzisiejszych czasach. Czy jest to wina sprzęty czy umiejętności lekarza?Ostatnio słyszałam, że mojej znajomej kuzynka w Szwecji miała mieć chłopca a urodziła się dziewczynka....Nie wiem może w Szwecji robią 3 USG w ciąży to w takich wypadkach nie trudno o pomyłkę.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ja ostatnio miewam bardzo kiepskie dni, cały czas płaczę, chodzę zła..Nawet nie wiem z jakiego powodu. Cały czas czymś się stresuję i w nocy spać nie mogę.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Misiu ja ostatnio miewam bardzo kiepskie dni, cały czas płaczę, chodzę zła..Nawet nie wiem z jakiego powodu. Cały czas czymś się stresuję i w nocy spać nie mogę.
    Dokładnie mam to samo :/ chyba musze zrobic badania tarczycy znów .

She Wolf lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Dziewczyny czy wybierz jesteście ostatnio takie humorzaste ? Ja nie wiem ci sie ze mną dzieje chce spokoju , jestem płaczliwa i momentami zła .

ja ostatnio się rozpłakałam bo nie spodobały mi się płytki w kuchni, które sama wybrałam ;p ale już mi się podobają znowu ;p

Donia12, ilae, Omon, mada87 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż obawia się co będzie dalej, w poniedziałek przyjeżdzają mbele kuchenne ;p a dzisiaj malują całe mieszkanie. ja chyba pójdę już na gotowe tam, żeby nie płakać co chwilkę :)

Venice ja też co którąś noc mam probelm ze snem, w wczorajsze wyniki tarczycy idealne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 10:15

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wcziraj nie mialam czawu dodac zdjecia wiec dzis wstawiam. Oto dowody na Krzysia :) rosnie zdrowo, wszystko jest dobrze. Szyjka prawidlowa mimo noszeniw corci 11kg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa436b4dae20.jpg

nick nieaktualny, IGA.G, Jagah, Kjopa3, Omon, Antonelka, MyHappy, nutella_, stowtotka, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle martwię sie bo bardzo kiepsko czuje ruchy a czasami bym dzień gdzie czułam dość wyraźnie .

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    W ogóle martwię sie bo bardzo kiepsko czuje ruchy a czasami bym dzień gdzie czułam dość wyraźnie .

Misiu ja czułam ruchy około16/17 tc a później był spokój, po kilku dniach znowu coś poczułam i też się martwiłam. równo z wejściem w 19tc czuję ruchy codziennie, zawsze przed snem i jak odpoczywam, czasem jak spaceruje :) także spokojnie, maluszki mają jednak jeszcz sporo miejsca :)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj chlodny i bardzo deszczowy dzien, ale normalnie poranne wiadomosci mnie rozchmurzyly, o tak! ;)
    giphy.gif

Annak- no, lzy sie same cisna do oczu, i tyle! Ciesze sie ze zdrowia corki, i Waszego spokoju rowniez. Teraz w pakiecie ciazy nalezy sie moc radosci, spokojny porod i szczesliwe macierzynstwo <3

Niebieskaaa- nie ma zadnej gwarancji jak duze sie urodzi dziecko, nawet w ostatnich dniach ciazy waga dziecka moze sie roznic od wagi urodzeniowej, wiec polecam jednak kupic ubranka w rozmiarze 56 ;) Moja corka urodzila sie malutka 50cm/2460g, i bardzo dlugo nosila te mini ubranka. A trzeba wziac pod uwage, ze nieraz w ciagu dnia trzeba przebrac dziecko kilka razy, bo wyskoczy niespodzianka z pampersa, bo uleje, etc. Jesli chodzi o wyjscie ze szpitala i ubior to raczej cieply, sama mysle, ze dziecko zapatule w kocyk i body, cieply pluszowy pajac, bawelniana czapeczka, i tych kilka kilometrow przejedziemy :)

Katka80- szczerze, to nie wiem jakbym zareagowala po porodzie na info, o zmianie plci dziecka :D Pewnie najpierw bylabym w szoku, a potem przetwarzala nowe imie, tylko juz z drugiej strony brzucha ;) Znam dziewczyne, ktora po takiej sytuacji zamiany plci - wpadla w depresje i odrzucila dziecko.

U mnie poki co, wojna mysli. Upatrzylam sobie wozek, tapicerka nowa, budka dokupiona z nowego modelu, a wszyscy wokol jakos ostudzaja moj zapal kupna, ze niby nie powinno sie kupowac wczesniej rzeczy dla dzieci, takich jak wozek, lozeczko. Teraz w sobote planuje jechac do sklepu dzieciecego i zrobic test wozkow ;)

nick nieaktualny, Niebieskaa, MyHappy lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miewam humory.
    Wczoraj popoludniu nie wiem czemu bylam obrazona na caly swiat. Poza tym byle co mnie denerwuje i doprowadza do placzu.

Misiu2017 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Krucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Cześć. Wcziraj nie mialam czawu dodac zdjecia wiec dzis wstawiam. Oto dowody na Krzysia :) rosnie zdrowo, wszystko jest dobrze. Szyjka prawidlowa mimo noszeniw corci 11kg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa436b4dae20.jpg

No siusiak jak malowany :D
    Który u Ciebie tc Hashija?:)

• IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tego uparta jestem strasznie ostatnio - powiedziałam co chce zjeść na kolacje i tak ma być i już :) nie była to jakaś mega zachcianka ale musiałam postawić na swoim :) ale i tak uważam, że nie jest ze mną tak źle :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My happy ja mam dużo ciuszków rozmiar 62 i na metce napisane jest rozmiar 0-3 miesiecy

MyHappy lubi tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuK Kochana Aż się, wzruszyłam słońce :*:*:*:*.Strasznie ogromnie się cieszę kochana :*:*:*:*:*:*.

Kochane nie w sposób was nadrobić ogromnie sie z każdych waszych wizyt, trzymam za nas wszytkie kciukasy , i za nasze małe Skarby :*:*:*:*.

Witam się słońca w 19 tc !!! :*:*:*:*:*. Nawet nie zauważyłam ze tak ten tydzień zleciał prawie , jeszcze tyle dni do wizyty już chcę 11 Listopada , a co tam najlepiej niech będzie 12 :*:*:*:*.Samopoczucie dobre, apetyt nawet nawet wczoraj szczęście tak się kręciło ze trzy razy w żołądek mnie kopnęło , oj bolało na pęcherz mi chyba uciska bo nom stop , do łazienki chodzę siku , a pić aż tak dużo nie piję herbaty czy soków , choć słońce świeci to zimnoo jak nie wiem .

Omon, MyHappy lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio pytalam dr google kiedy ruchy dziecka sa odczuwane. Szczuple i wielorodki moga odczuwac juz 16-17tydz. Ale najczesciej ruchy odczuwalbe sa 20-21tydz. Mnie to uspokoilo. Jestem przy kości i mimo schudniecia w ciazy 2,5kg nadal mam te 87kg. Lozysko mam na tylnej sciance, urodzilam 2 dzieci ale widocznie na kopnoaki od krzycia musze zaczekac. Moze ma na tyle miejsca w srodku ze nie musi sie rozpychac. Wazne ze widzialam na usg jego bijace serduszko i delikatnne ruchy raczka. Batdzo spokojny jest juz na kolejnym usg.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    No siusiak jak malowany :D
    Który u Ciebie tc Hashija?:)

17t6d :)

Lekarz pytal czy mamy wiedziec plec.
    My:tak!
    On kieruje glowice i zanim wycelowal..
    Ja: chlopak!
    On: skąd Pani wie??
    Ja: bo ogórki byly w ruchu ;-D

Omon, MyHappy, nutella_, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    17t6d :)

Lekarz pytal czy mamy wiedziec plec.
    My:tak!
    On kieruje glowice i zanim wycelowal..
    Ja: chlopak!
    On: skąd Pani wie??
    Ja: bo ogórki byly w ruchu ;-D
    Weź mnie nie stresuj :) u mnie ogórki i grzybki marynowane ... a w brzuchu powinna być Lidka :) Byle do 30- tego i oby siusiak jej nie urósł :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakiej płci masz juz dzieciaczki? :)

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ