X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOKOOOOO where are you?

Milka1991, karolyn, Omon lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a badacie sobie same szyjkę czy raczej tylko wizyty u lekarza?

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Dziewczyny a badacie sobie same szyjkę czy raczej tylko wizyty u lekarza?

Ja wolę jak lekarz mi zbada , sama bym się nie odwarzyła , bałabym się że coś mogę naruszyć itp , lepiej samemu takich rzeczy nie robić , ja bym nawet nie wiedziała jak zbadać , a po ostatnich ekscesach , z małym plamieniem wolę nic tam nie ruszać .

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem ogórki kiszone na zmianę z żelkami ale mam dużo większą ochotę na coś słodkiego niż w pierwszej ciąży.
    Dziś np marzę o sosie tatarskim, z przerwą godzinną kiedy zapragnęłam pączka...

Z tą płcią to widzicie - różnie jest.
    Ja się bardzo cieszyłam z dziewczynki. Będzie chłopczyk ale nie zauważyłam żebym specjalnie się tym przejęła. Zobaczyłam siusiaka i powiedziałam tylko - no nie, tak matkę w jajo zrobić i zaczęłam się śmiać :)
    Dwóch synków też bomba :)

Szczęśliwa Mamusia, karolyn, Jagah, ilae, MyHappy lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia spokojnie wyjatki sie zdarzaja! U mnie sprawdzalo sie w 100% przesad z ogorami i sledziami :)

Krucha mam Synka 7 lat- przy nim ogory i śledzie
    Córkę 11miesięcy - odrzucilo mbie od ogorow i sledzi za to sok pomaranczowy lał się litrami
    I taeraz będzie Krzyś- znow ogory w ruchu :)

Kamilia ja tylko u lekarza. Qole sama nie gmerac bo wolalabym przypadkiem sie nie zainfekowac czyms. Nie wierze ze mydlo wyczysci wszystko spod paznokci

• Krucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to juz parka w domu, więc teraz w sumie obojętna płeć chyba była prawda? :D

CO do badania szyjki, to zdaje sie na lekarza, sama się boję tam grzebać;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae ja na slodkie mam zawsze ogoche czy jem ogory czy nie. Ostatnio tez zrobilam taki miks ze moj maz pozielebial :-D skusilam sie na tatara robionego wlasnorecznie i zagryzlam czekoladą :-D

Albo poszlam do kuchni mowiac ze mam ochote na cos slodkiego i wrocilam z ogromnym ogorem kiszonym:-D

Szczęśliwa Mamusia, vitae13, MyHappy lubią tę wiadomość

• Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Ja wolę jak lekarz mi zbada , sama bym się nie odwarzyła , bałabym się że coś mogę naruszyć itp , lepiej samemu takich rzeczy nie robić , ja bym nawet nie wiedziała jak zbadać , a po ostatnich ekscesach , z małym plamieniem wolę nic tam nie ruszać .

Zastanawiam sie i martwię bo na usg dwa tygodnie temu lekarz nie badał ni szyjki zrobił tylko usg prenatalne przez powłoki brzuszne i to wszytsko. Miałam juz zabieg w czerwcu łyżeczkowania i wiem ze to bardxo często powoduje późniejsze problemy z szyjka. Czasami ale nie zawsze czuje taki bardzo delikatny bol pleców, czytałam ze to często objaw skracania szyjki. Nie plamie ani nie czuje skurczy badz poprostu ich nie potrafię rozróżnić od jakiegoś kłucia to z jednej to z drugiej strony. Wizytę mam 17.11 wiec w sumie blisko i daleko :/

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Hashija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha dla nas byla obojetna ale tesciowa jak zwykle siala terror o dziewczynke.

Wczoraj wrocilismy z wizyty po dzieciaczki i maz mówi swojwj mamie ze bedzie Krzys a tesciowa na to to sie nie postaraliscie. Juz mialam dosc i sie wychylilam do pokoju i mowie ze bardzo sie postaralismy i bedziemy je kochac ibardzo sie cieszymy. Popatrzyma na synka i mowie prawda? A synsynekusmiechem na cala buzie przytaknął. Potem pochwalilam meza ze mnie ratowal zupa piwna rozgrzewajaca i ze jak chce to mozemy zniw zrobic. Ta znowu cos burknela ze ona takiego alkoholu nie lubi, ja jej na to ze przeciez caly alkohol sie ulatnia przy gotowaniu, a ona ze w to nie wierzy.... A na odchodne ze przeciez ona tak zartuje z tym nie postaraniem i z ta zupa....
    Wiecie co? Mam jej dosc. Maz tylko stal i sluchal co sie dzieje.a potem zdziwienie ze nie chce tam chodzic.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)

Kamiliia24 ja aplikuje sobie lutkę to tylko zwracam uwagę czy nie czuję tej szyjki nisko. Gdyby nie aplikacja luteiny to bym tam nic nie ruszała. Ja też nie miałam dawno badania na fotelu tylko USG ale na USG chyba też widać szyjkę?

Vitae to Gratuluję synka :-) Jeszcze pewnie nie jednaj z nas się zmieni płeć potomka :-)

Aniołkowa spokojnie,wszystko jest ok. :-)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    W dzisiejszych czasach juz coraz mniej sie slyszy o pomylkach w plci po porodzie.
    Ciekawe jak to bedzie na naszym forum.

Oby u nas się taka pomyłka nie zdarzyła, ale znam osobiście sytuacje sprzed niecałego miesiąca gdzie na porodówce nagle chłopcu coś "odpadło" i jest dziewczynka.

Misiu - Co do humorków, to pojawiają się i u mnie ale co najgorsze cierpi na nich tylko mój biedny ukochany :(

A tak w ogóle to witamy się z wami w 17 TYGODNIU !!!! Nie wierzę, że dotrwaliśmy razem kolejny tydzień :) Wizyta już coraz bliżej, jeszcze tylko 17 dni i raczej na pewno poznamy płeć naszego małego lokatora i wreszcie na spokojnie będę mogła zacząć planować i kompletować wyprawkę :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja jeszcze nie znam płci.
    Moja mama twierdzi że będzie chłopiec a wszyscy inni ze dziewczynka :)
    Ja nie mam żadnego przeczucia. Co do zachcianek to bardziej słodycze pomarańcza mandarynki i sok pomarańczowy lub mirinde moge pić litrami.

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę aż 30 listopada, nie wiem jak wytrzymam :) po tej wizycie zaczniemy pomalutku kompletować wyprawkę, co by rozłożyć trochę finansowo to.Zwłaszcza, że ja mając na uwadze poprzednią ciąże chcę już większość rzeczy zamknąć w 33/34 tyg. a już na pewno te drobnostki typu butelki, laktator itp.
    Dusia ale zrobiłaś mi smak na mirinde. Ja mam jeden grzeszek ale nie związany z ciążą. Orzeszki w cieście. Normalnie uzależnienie...

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kilogramami schodzą pomarańcze, cytryny, grejfruty! na drugim planie jabłka i słodycze :) w pierwszym trymestrze jadłam ogórki kiszone, ale od września już mi minęło, za to ja wcześniej niesłodyczowa nie mogę wyjść ze sklepu bez batonika... aż sama się karce, że za dużo tego jem :(

edit: a jaką mam ochotę na colę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:30

ilae, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo mirinda.... musze sobie dzisiaj chyba kupić :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorzej że nie mam ochoty na mięso i ryby, wczoraj zrobiłam sos z kurczakiem i zjadłam może trzy kawałeczki kurczaka na siłę...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    u mnie kilogramami schodzą pomarańcze, cytryny, grejfruty! na drugim planie jabłka i słodycze :) w pierwszym trymestrze jadłam ogórki kiszone, ale od września już mi minęło, za to ja wcześniej niesłodyczowa nie mogę wyjść ze sklepu bez batonika... aż sama się karce, że za dużo tego jem :(

edit: a jaką mam ochotę na colę...

Ja colę lub pepsi pilam przed ciążą w dużych ilościach a teraz nie moge patrzeć

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży colę piłam litrami :D teraz jak wezmę jednego grejpfruta i zacznę jeść, to bym zjadła jeszcze ze 2-3 ;)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Ja colę lub pepsi pilam przed ciążą w dużych ilościach a teraz nie moge patrzeć

Dusia ja właśnie nie piłam praktycznie nigdy, no może czasem na imprezach :) ale teraz pić też nie będę :) mimo zachcianek staram się racjonalnie odżywiać :) choć wczoraj zjadłam marsa ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Ja na początku ciąży colę piłam litrami :D teraz jak wezmę jednego grejpfruta i zacznę jeść, to bym zjadła jeszcze ze 2-3 ;)

ja właśnie zjadłam 2 na raz :) i już nie mam w domu, czekają mnie zakupy :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ