Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Biszkopciki wrote:Wanda, a jakie znasz opinie na temat porodówki na Polnej? Jak na razie cały czas chce tam rodzić, już jestem umówiona na przeprowadzkę do Poznania przed terminem, chyba, że będę miała planowaną-nieplanowaną cesarkę, to pojadę prosto do szpitala. Jeszcze wszystkiego nie planuję szczegółowo, bo nie wiadomo jak się wszystko potoczy. Wchodzi w grę wiele scenariuszy. W każdym razie koleżanka z Poznania zaczęła mi odradzać ten szpital, ze względu na traktowanie rodzących, wiadomo, że tam jest "taśmówka".
Biszkopciki lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Hej dziewczyny musicie mi pomoc. Dzisiaj na USG okazało sie ze dzidzia ma biała plamkę na sercu tzw white spot. Otrzymałam
Tez wyniki testu Pappa. Przez telefon powiedzieli mi ze wyszły dobrze, wiec sie nie dopytywałam o szczegóły. Wolne Beta HCG wyszło 114 ng/ml czyli 3,05 Mom a Pappa 4,32 mlU/ml czyli 1,05 Mom. Co oznacza ten wynik bo na internecie wszyscy maja niższe wyniki... test podwójny ryzyko 1:428, ryzyko dla wieku 1:984, ryzyko chromosomu 13/18 i Nt powyżej 1:10000 ryzyko skorygowane 1:2368. Pomóżcie z interpretacja -
nick nieaktualny
-
Biszkopciki wrote:Bobas a mi właśnie ten szpital polecają, że jest ciepła atmosfera itd. Bardziej zalezy mi na Polnej, bo ma 3 stopień referencyjności.
Biszkopciki lubi tę wiadomość
aniołkowa mama wrote:Nie wytrzymałam z tymi moimi obawami... kłuciem itp. przyspieszyłam wizytę na jutro. Proponowali żebym przyszła dzisiaj ale nie chcę chodzić 2 razy (muszę rano przyjść na badanie krwi).. no nic. Pewnie płci znowu nie poznam ale będę 100 razy spokojniejsza..
Teraz pewnie połowa z Was uznała, że jestem wariatkąNo nic... mogę być i wariatką, byle ze zdrową dzidzią.
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Martynka1234 wrote:Ja rowniez nie bede chrzcic. Rodzina juz chodzi za mna z czosnkiem
Ja bym chciała ochrzcić w czerwcu, im mniejsze dziecko tym więcej śpi ale tez bez przesady, nie wyobrażam sobie w maju, chcę dojść do siebie i mieć czas na jakieś zorganizowanie itd.
Taśka - gdzie będziesz rodzić w Bielsku? Ja nastawiam się na Wyspiańskiego, ale to tak wstępniechciałabym się kiedyś tam przejechać, pooglądać, popytać, ale to już bliżej porodu
Martynka -To bardzo miło ze strony dziewczyn, ale nie dam rady udzielać się na obu wątkach i z któregoś musiałam zrezygnowaćNiestety w tym momencie bardziej interesuje mnie temat wyprawek, prowadzenia ciąży, suplementów więc dużo bardziej korzystam z tego wątku niż na OF. Za dużo się tam dzieje jak dla mnie, za dużo wpisów do nadgonienia, z których niewiele wynoszę w tym momencie
Nie chcę tam zaglądać żeby tylko pisać co u mnie, bez nadrobienia tego co dzieje się u Was.
Najbliższa wizyta 15.03
-
Jeżeli chodzi o mnie, również mogłabym dziecka nie chrzcić. Nie zależy mi na tym a i księżach mam fatalne zdanie. Ale mąż jest wierzący, więc mnie to nie robi różnicy. Mogę dziecko chrzcić bo i tak nie ma to dla mnie żadnego "wymiaru duchowego", więc bez różnicy. Jeżeli chodzi o dziecko, myślę, ze nawet jeżeli obierze inną drogę w dorosłym życiu to chrzest mu w niczym nie przeszkodzi. Można wierzyć nie mając chrztu a można mieć chrzest ale nie być wierzącym. Ja mu religii narzucać nie będę
Justyna Sz, bobas2015, aniołkowa mama, Milka1991 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Misiu2017 wrote:Dziewczyny chcę kupic rajstopy z h&m ale nie wiem jaki rozmiar - brać rozmiar taki nosze czyli M czy większe?
Misiu2017 lubi tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Kordonku są dzieci które przez pierwsze miesiące dra się w niebo głosy
sama jestem właścicielka takiego Brzdaca
ale to rzadkości wiec mam nadzieje ze się nie trafi. Heh .. u nas względny spokój nastąpił po 6 miesiącu
Misiu2017 wrote:Dziewczyny chcę kupic rajstopy z h&m ale nie wiem jaki rozmiar - brać rozmiar taki nosze czyli M czy większe?
wieksze mogą zjeżdżać, o ile chodzi o ciążowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 14:37
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Różowy_Kordonek wrote:Jeżeli chodzi o mnie, również mogłabym dziecka nie chrzcić. Nie zależy mi na tym a i księżach mam fatalne zdanie. Ale mąż jest wierzący, więc mnie to nie robi różnicy. Mogę dziecko chrzcić bo i tak nie ma to dla mnie żadnego "wymiaru duchowego", więc bez różnicy. Jeżeli chodzi o dziecko, myślę, ze nawet jeżeli obierze inną drogę w dorosłym życiu to chrzest mu w niczym nie przeszkodzi. Można wierzyć nie mając chrztu a można mieć chrzest ale nie być wierzącym. Ja mu religii narzucać nie będę
Ja kupowałam rajstopy ciążowe, ale nie z h&m. Zwykle noszę 2 czasem 3 i Pani patrząc na mnie sama mi dała 3. Według tabeli z tyłu niby pasuje do wzrostu i do masy ciała, ale.. po jakimś czasie lekko mi zjeżdżają, więc chyba następną parę wezmę 2, więc myślę, że śmiało możesz wziąć taki rozmiar jaki zawsze nosiłaś. One mają taką kieszonkę na brzuszek, więc o ile w nogach nie utyłaś to bierz te co zwykle
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kad - dziewczyny już o tym pisały wielokrotnie, spróbuj sobie znaleźć wpisy za pomocą wyszukiwarki
Najważniejszy jest stosunek jednego do drugiego, u Ciebie wydają się być na podobnym poziomie, więc raczej ok. Gorzej jakbyś jedno miała 4 a drugie np 1. Z plamką nie pomogę, lekarz nic nie mówił o czym to świadczy?
Najbliższa wizyta 15.03
-
Misiu, ja nie mam dużego brzuszka ani dużo nie przytyłam ale rajstopy (jeśli mówisz o ciażowych) to raczej Twój "stary" rozmiar, na brzuszek oni biorą poprawkę wtedy. Mimo, że w normalnych ciuchach też bym się zapięła noszę ciążowe bo mi wygodniej, ni lubię jak mi coś ciśnie w brzuchu. Do tego jestem chuda ale wysoka więc i tak noszę 4, w mniejszych krok mam tak nisko, że wyglądam jak skejt.
Justyna, to jest szansa, że jutro obie poznamy płeć...bo widze, że też masz wtedy wizytę. Ja już o 8:30...
to dobrze
Kad, niestety nie można tak porównywać za bardzo bo dużo zależy m.in. od wagi, u mnie początkowo się pomylili i po zmianie wyników stężenie białka i wolnej BhCG zmieniły się, tylko stosunek jednego do drugiego się zachował. U mnie BhCG 0,791, PAPPA 1,326. Może sprawdź na wątku np. majówek co się tam dzieje? Tam jest to pewnie bardziej na bieżąco więc łatwiej znajdziesz wyniki. Tu już wchodzą połówkowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 14:51
Justyna Sz, Misiu2017 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Kad wrote:Dziewczyny nikt mi nie odpowie na moje pytanie. Napiszcie mi jakie wy miałyście wyniki bHCG i Pappa to sobie chociaz porównam
Pappa 0.889 mom
A biala plamka sie nie przejmuj jesli nie ma sie stwierdzonych wad na usg. Jak mozesz wypisz ryzyka skorygowane i ile masz lat. U mnie t21 1:1472 bylo. Pozostale pow 20000. Mam 29lat. -
pati87 wrote:Bhcg 2.472 mom
Pappa 0.889 mom
A biala plamka sie nie przejmuj jesli nie ma sie stwierdzonych wad na usg. Jak mozesz wypisz ryzyka skorygowane i ile masz lat. U mnie t21 1:1472 bylo. Pozostale pow 20000. Mam 29lat.
Dzieki u mnie niestety nie ma tak wypisanego wszystko osobno. Wszystkie chromosomy sa razem. Mam 24 lata
Różowy_Kordonek wrote:Kad - dziewczyny już o tym pisały wielokrotnie, spróbuj sobie znaleźć wpisy za pomocą wyszukiwarkiNajważniejszy jest stosunek jednego do drugiego, u Ciebie wydają się być na podobnym poziomie, więc raczej ok. Gorzej jakbyś jedno miała 4 a drugie np 1. Z plamką nie pomogę, lekarz nic nie mówił o czym to świadczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 14:53