X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    Wanda, a jakie znasz opinie na temat porodówki na Polnej? Jak na razie cały czas chce tam rodzić, już jestem umówiona na przeprowadzkę do Poznania przed terminem, chyba, że będę miała planowaną-nieplanowaną cesarkę, to pojadę prosto do szpitala. Jeszcze wszystkiego nie planuję szczegółowo, bo nie wiadomo jak się wszystko potoczy. Wchodzi w grę wiele scenariuszy. W każdym razie koleżanka z Poznania zaczęła mi odradzać ten szpital, ze względu na traktowanie rodzących, wiadomo, że tam jest "taśmówka".
    Zależy na kogo trafisz jak wszędzie... ja mam kumpel dwie tam rodziły i zadowolone. Ja ze strachu przed polna wybrałam św rodzinę i co? Mój poród odbierała jedna położna a druga biegała i szukała lekarza który przepadł a moje dziecko prawie urodziło by się z niedotlebienien obwodowyn. Opieka po tragedia. Nikt nie może wejść ma sale wie jesteś skazana na siebie.. także temu szpitalowi podziękowałam i teraz chce Polna.

Biszkopciki lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny musicie mi pomoc. Dzisiaj na USG okazało sie ze dzidzia ma biała plamkę na sercu tzw white spot. Otrzymałam
    Tez wyniki testu Pappa. Przez telefon powiedzieli mi ze wyszły dobrze, wiec sie nie dopytywałam o szczegóły. Wolne Beta HCG wyszło 114 ng/ml czyli 3,05 Mom a Pappa 4,32 mlU/ml czyli 1,05 Mom. Co oznacza ten wynik bo na internecie wszyscy maja niższe wyniki... test podwójny ryzyko 1:428, ryzyko dla wieku 1:984, ryzyko chromosomu 13/18 i Nt powyżej 1:10000 ryzyko skorygowane 1:2368. Pomóżcie z interpretacja

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Tak, jest ktoś.
    My również nie będziemy chrzcić córki.
    Ja rowniez nie bede chrzcic. Rodzina juz chodzi za mna z czosnkiem :-)

kahaśka, mada87 lubią tę wiadomość

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas a mi właśnie ten szpital polecają, że jest ciepła atmosfera itd. Bardziej zalezy mi na Polnej, bo ma 3 stopień referencyjności.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    Bobas a mi właśnie ten szpital polecają, że jest ciepła atmosfera itd. Bardziej zalezy mi na Polnej, bo ma 3 stopień referencyjności.
    No ja odradzam bo przeżyłam mały koszmar. Już wolę niemiłe położne niż brak lekarza. Z resztą teraz chce prywatna położna przy porodzie...

Biszkopciki lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Nie wytrzymałam z tymi moimi obawami... kłuciem itp. przyspieszyłam wizytę na jutro. Proponowali żebym przyszła dzisiaj ale nie chcę chodzić 2 razy (muszę rano przyjść na badanie krwi).. no nic. Pewnie płci znowu nie poznam ale będę 100 razy spokojniejsza..

Teraz pewnie połowa z Was uznała, że jestem wariatką :P No nic... mogę być i wariatką, byle ze zdrową dzidzią.
    Każda przyszła matka to wariata:) lepiej dmuchać na zimne:) dobrze ze przyspieszyłaś, będziesz spokojniejsza....

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Ja rowniez nie bede chrzcic. Rodzina juz chodzi za mna z czosnkiem :-)
    Heh dobre no u nas ten temat ciągle powraca i jesteśmy złymi rodzicami.. bo co to biedne dziecko bez komuni bez prezentów? Dla mnie to niestety często parada obłudy..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała ochrzcić w czerwcu, im mniejsze dziecko tym więcej śpi ale tez bez przesady, nie wyobrażam sobie w maju, chcę dojść do siebie i mieć czas na jakieś zorganizowanie itd.

Taśka - gdzie będziesz rodzić w Bielsku? Ja nastawiam się na Wyspiańskiego, ale to tak wstępnie :) chciałabym się kiedyś tam przejechać, pooglądać, popytać, ale to już bliżej porodu :)

Martynka -To bardzo miło ze strony dziewczyn, ale nie dam rady udzielać się na obu wątkach i z któregoś musiałam zrezygnować :( Niestety w tym momencie bardziej interesuje mnie temat wyprawek, prowadzenia ciąży, suplementów więc dużo bardziej korzystam z tego wątku niż na OF. Za dużo się tam dzieje jak dla mnie, za dużo wpisów do nadgonienia, z których niewiele wynoszę w tym momencie :( Nie chcę tam zaglądać żeby tylko pisać co u mnie, bez nadrobienia tego co dzieje się u Was.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcę kupic rajstopy z h&m ale nie wiem jaki rozmiar - brać rozmiar taki nosze czyli M czy większe?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o mnie, również mogłabym dziecka nie chrzcić. Nie zależy mi na tym a i księżach mam fatalne zdanie. Ale mąż jest wierzący, więc mnie to nie robi różnicy. Mogę dziecko chrzcić bo i tak nie ma to dla mnie żadnego "wymiaru duchowego", więc bez różnicy. Jeżeli chodzi o dziecko, myślę, ze nawet jeżeli obierze inną drogę w dorosłym życiu to chrzest mu w niczym nie przeszkodzi. Można wierzyć nie mając chrztu a można mieć chrzest ale nie być wierzącym. Ja mu religii narzucać nie będę ;)

Justyna Sz, bobas2015, aniołkowa mama, Milka1991 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Dziewczyny chcę kupic rajstopy z h&m ale nie wiem jaki rozmiar - brać rozmiar taki nosze czyli M czy większe?
    ja rajstopy kupywalam ostatnio o rozmiar większe, bo już mnie mniejsze cisnęły

Misiu2017 lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku są dzieci które przez pierwsze miesiące dra się w niebo głosy ;) sama jestem właścicielka takiego Brzdaca :) ale to rzadkości wiec mam nadzieje ze się nie trafi. Heh .. u nas względny spokój nastąpił po 6 miesiącu ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Nie miałam tych rajstop, ale lepiej weź swój normalny rozmiar :) wieksze mogą zjeżdżać, o ile chodzi o ciążowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 14:37

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Jeżeli chodzi o mnie, również mogłabym dziecka nie chrzcić. Nie zależy mi na tym a i księżach mam fatalne zdanie. Ale mąż jest wierzący, więc mnie to nie robi różnicy. Mogę dziecko chrzcić bo i tak nie ma to dla mnie żadnego "wymiaru duchowego", więc bez różnicy. Jeżeli chodzi o dziecko, myślę, ze nawet jeżeli obierze inną drogę w dorosłym życiu to chrzest mu w niczym nie przeszkodzi. Można wierzyć nie mając chrztu a można mieć chrzest ale nie być wierzącym. Ja mu religii narzucać nie będę ;)
    Jasne;) chociaż mam dwóch znajomych co mają żal do rodziców za chrzest bo chrztu jako tako wymazać się nie da, ) no ale to trochę dziwni ludzie. U nas mamy oboje taki sam stosunek wiec problem z głowy..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nikt mi nie odpowie na moje pytanie. Napiszcie mi jakie wy miałyście wyniki bHCG i Pappa to sobie chociaz porównam

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam rajstopy ciążowe, ale nie z h&m. Zwykle noszę 2 czasem 3 i Pani patrząc na mnie sama mi dała 3. Według tabeli z tyłu niby pasuje do wzrostu i do masy ciała, ale.. po jakimś czasie lekko mi zjeżdżają, więc chyba następną parę wezmę 2, więc myślę, że śmiało możesz wziąć taki rozmiar jaki zawsze nosiłaś. One mają taką kieszonkę na brzuszek, więc o ile w nogach nie utyłaś to bierz te co zwykle :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad - dziewczyny już o tym pisały wielokrotnie, spróbuj sobie znaleźć wpisy za pomocą wyszukiwarki :) Najważniejszy jest stosunek jednego do drugiego, u Ciebie wydają się być na podobnym poziomie, więc raczej ok. Gorzej jakbyś jedno miała 4 a drugie np 1. Z plamką nie pomogę, lekarz nic nie mówił o czym to świadczy?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, ja nie mam dużego brzuszka ani dużo nie przytyłam ale rajstopy (jeśli mówisz o ciażowych) to raczej Twój "stary" rozmiar, na brzuszek oni biorą poprawkę wtedy. Mimo, że w normalnych ciuchach też bym się zapięła noszę ciążowe bo mi wygodniej, ni lubię jak mi coś ciśnie w brzuchu. Do tego jestem chuda ale wysoka więc i tak noszę 4, w mniejszych krok mam tak nisko, że wyglądam jak skejt.

Justyna, to jest szansa, że jutro obie poznamy płeć... :D bo widze, że też masz wtedy wizytę. Ja już o 8:30... :) to dobrze

Kad, niestety nie można tak porównywać za bardzo bo dużo zależy m.in. od wagi, u mnie początkowo się pomylili i po zmianie wyników stężenie białka i wolnej BhCG zmieniły się, tylko stosunek jednego do drugiego się zachował. U mnie BhCG 0,791, PAPPA 1,326. Może sprawdź na wątku np. majówek co się tam dzieje? Tam jest to pewnie bardziej na bieżąco więc łatwiej znajdziesz wyniki. Tu już wchodzą połówkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 14:51

Justyna Sz, Misiu2017 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad wrote:
    Dziewczyny nikt mi nie odpowie na moje pytanie. Napiszcie mi jakie wy miałyście wyniki bHCG i Pappa to sobie chociaz porównam
    Bhcg 2.472 mom
    Pappa 0.889 mom

A biala plamka sie nie przejmuj jesli nie ma sie stwierdzonych wad na usg. Jak mozesz wypisz ryzyka skorygowane i ile masz lat. U mnie t21 1:1472 bylo. Pozostale pow 20000. Mam 29lat.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kad Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Bhcg 2.472 mom
    Pappa 0.889 mom

A biala plamka sie nie przejmuj jesli nie ma sie stwierdzonych wad na usg. Jak mozesz wypisz ryzyka skorygowane i ile masz lat. U mnie t21 1:1472 bylo. Pozostale pow 20000. Mam 29lat.

Dzieki u mnie niestety nie ma tak wypisanego wszystko osobno. Wszystkie chromosomy sa razem. Mam 24 lata
    Różowy_Kordonek wrote:
    Kad - dziewczyny już o tym pisały wielokrotnie, spróbuj sobie znaleźć wpisy za pomocą wyszukiwarki :) Najważniejszy jest stosunek jednego do drugiego, u Ciebie wydają się być na podobnym poziomie, więc raczej ok. Gorzej jakbyś jedno miała 4 a drugie np 1. Z plamką nie pomogę, lekarz nic nie mówił o czym to świadczy?
    Wlasnie próbowałam w wyszukiwarce poszukać i nic nie mogę znaleźć, cos mi nie chodzi. Z plamka wysłała mnie lekarka na badanie prenatalne połówkowe. Za miesiac. Lekarza nie pytałam bo wiedziałam ze mi wiele nie powie dopoki nie dostanie wyników z USG prenatalnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 14:53

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ