X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka masz racje właśnie tak zrobię:)

Antonelka lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zajady polecam spróbować krem Clotrimazolum. Mi przechodzi jak ręką odjął tylko po tym.

karolyn lubi tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Kad- mnie podczas wizyty znajduje dziecko zazwyczaj w okolicach pepka, to wysoko. A niskie polozenie moglo byc zarowno zalezne od wielkosci macicy albo i dolnego fikolka dziecka. Nie mysle, ze dolne pomiary moga oznaczac cos zlego, badz dobrej mysli :)

Monika34- u mnie kwestia wagi jest trudna dla mnie samej :D Na poczatku ciazy 57kg/175cm, potem wymioty i spadek - 53kg. I pozniej powolny wzrost, obecnie jest 56 z hakiem. Czuje, ze nabieram glownie na boczkach i udach :) Pamietajcie, ze waga jest zdradliwa, wystarczy sie nie zalatwic albo zjesc wieczorem wiecej i rano podskoczy, takze jak mowi Chodakowska: wyrzuc wage, chwyc centymetr :D

Teklaa- nie martw sie, Twoje odruchy wymiotne przez jedzenie i zapachy Ci przejda, na dana chwile moge w miare spokojnie otworzyc lodowke i nie zapelnic jej pawiem, a dlugo marzylam zeby sie jej pozbyc :D Z czasem bedziesz sie przyzwyczajac, bo ta nadwrazliwosc troche ustapi :)

Justyna Sz- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu! <3 Duzo szczescia, radosci i zrozumienia na kolejne wspolne lata :) Kciuki za wizyte i plec maluszka ;)

koniczynkaa- tak, w dalszym ciagu mieszka we mnie tajemniczy Orzeszek i plec nieodkryta :P

niania.ogg/bobas- moze Wasze dzieciaczki maja kolejny skok rozwojowy? :D My tez mielismy takie nocki, ze dziecko zasypialo, a potem ewakuacja z pokoju to bylo dopiero wyzwanie, jak tylko cos zaszuralo to zaraz pojawialy sie takie oczy sowy z lozeczka ;) No i rzep calkowity, z trudem czlowiek sie mogl zalatwic, zjesc, nie wspomne o rozmowie przez telefon.

Dopiero wczoraj pisalismy o ruchach dziecka, no i mamy TO, mamy pierwszy kontakt z baza!! <3 Lezalam na kanapie, ogladam film z Mezem i oboje slyszymy takie przelewanie w brzuchu i odglos burczenia. Podnosze koszulke, a tutaj ogromna wypukla kula obok pepka, cialo ponizej pepka zrobilo sie miekkie i wklesle i nagle widac taka fale dunaju, tam i spowrotem :D Trwalo to dobrych kilka minut, a moj Maz, niczym profesor biologii przykleil sie do brzucha :D Widze, ze teraz moj brzuch bedzie mial bogatsze zycie wewnetrzne, bo zaczely sie imprezki <3
    giphy.gif

Justyna Sz, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Teklaa, Milka1991, Kjopa3, niania.ogg, pati87, lis87 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzuch jest już dość spory, szczególnie wieczorem ;)

Justyna też bym zapytała wprost czy może zrobić USG, jak nie to poproś żeby zrobił to prywatnie odpłatnie i tyle :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah bardo dziękuje za życzenia:) Ha ha ha świetny ten obrazek:) ale Ci fajnie ze czujesz ruchy:)

Jagah lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama Kochana cudne wieści :*:*:* , szkoda że jednak maleństwo sie nie ukazało ale najważniejsze że rośniecie zdrowo :*:*:*:*:*.

Kciukam mocno kciuki , za wasze wizyty dzisiejsze , i za nasze małe cuda :*:*:*:*.Do mojej zostało już 3 dni :*:*:*:*:*.

Witam się i ja kochane :*:*:*:*. Bylam z rana ale tak na chwilę , teraz mam więcej czasu ;) , poszlam na badania wyniki jutro już na spokojnie odbiorę , dziś przedemną była kobieta w ciąży dużo dalej była od mojej , i miała badanie na test obciążenia glukozą , my te badanie mamy przed sobą ja już trzy razy piłam , i jakoś przeżyłam nie jest ta glukoza wcale taka straszna , wcześniej można było brać wodę , cytrynę a teraz nic ( u mnie w lab tak jest , u was moze byc inaczej ) idziesz na czczo muszę jeszcze glukozę sobie kupić , w aptece ( wcześniej mieli swoją ) , i przy nich od razu wypić nie wiem jak ja to zrobię , obym nie zwymiotowała , jak zdarzy się taki mały incydent , niestety musisz powtarzać to badanie , i dwie godz czekać chyba tam padnę z głodu . Ale co się nie robi dla maleństwa :) . Samopoczucie nawet nawet , apetyt też kruszynka szaleje od rana , jeszcze tylko 3 dni i wizyta :*:*:*:*:*:*.Piękną mam dziś pogodę , ale zimnoooo strasznie jest na dworzu no w końcu jesień ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 11:46

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często pojawiało się tutaj pytanie o kwas foliowy, do którego tygodnia ciąży brać. Własnie pojawił się wpis na "mamaginekolog" odnośnie kwasu foliowego, jego form i przyjmowania i wynika z niego, ze "Ps. Kwas foliowy (lub jego pochodne) trzeba przyjmować do 20 tygodnia ciąży, a jeżeli mamy niedokrwistość to do końca ciąży"

;)

Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, Antonelka lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Aniołkowa super,że wszystko ok. i jesteś spokojna :-)

Trzymam kciuki za resztę wizyt.

Ja się wkurzyłam bo poszłam do apteki i za 3 opakowania Cleaxane zapłaciłam zamiast 36zł to 106zł. Ministerstwo zmniejszyło refundację :-/
    Też właśnie miałam taką sytuacje w zeszłym tygodniu:/
    Najgorsze, że nie wiadomo co będzie za 2 miesiące, bo co 2 msc zmieniają się refundacje, a na zapas lekarz recepty mi nie wypisze:(

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za rady :-) mam nadzieję, że w końcu pozbędę się tych zajadow.

• Omon Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja też myślę, że bez problemu możesz zapytać o usg i czy ewentualnie może zrobić za dopłatą. W moim mieście jest prywatna przychodnia, gdzie kiedyś chodziłam na nfz i jak poszłam w pierwszej ciąży to było tak, że wizyty na nfz a usg 80zł.

Kordonku ja mam z wagą tak samo, że się różni między dniami, dlatego zawsze mnie dziwiło jak ktoś pisał, że przytył lub schudł 0,5kg :D Bo u mnie to norma :P

A ogólnie jeśli chodzi o wagę to ja jestem dalej na minusie, ale już się tym nie przejmuję, bo wrócił mi apetyt więc wiem, że będzie rosła :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah tak wcześnie by było widać? Ja ruchów nie czuje a co dopiero przez brzuch.. macica jest twardym mięśnie jeszcze mięśnie brzucha tez się nie rozeszły.. pamiętam ze takie widoki miałam kolo 30tyg ale młody ważył wtedy półtora kg ;) jeżeli to dzidzia to zazdroszczę ;) mi lekarka powiedziała ze na ruchy za wcześnie ze pewnie kolo 20 tyg.. wiec czekam..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas- sama bylam zdziwiona tym obrazem, ale widac bylo wyraznie ruch pod skora, to napiecie i przesuniecie :) No, nie wierze ze macica by mnie tak w balona zrobila i tanczyla kolo pepka :D ale to pewnie zweryfikuja kolejne dni. Tak czy siak, odbieram to za pierwszy krok w kontakcie z baza Orzeszkowa, bo jak dotad nie bylo zadnych podobnych akcji :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    bobas- sama bylam zdziwiona tym obrazem, ale widac bylo wyraznie ruch pod skora, to napiecie i przesuniecie :) No, nie wierze ze macica by mnie tak w balona zrobila i tanczyla kolo pepka :D ale to pewnie zweryfikuja kolejne dni. Tak czy siak, odbieram to za pierwszy krok w kontakcie z baza Orzeszkowa, bo jak dotad nie bylo zadnych podobnych akcji :)
    oczyiwsice nie odbierz tego jako mojej zlosliwosci;) bo tylko sie zdzwilam, no u mnie dno macicy jeszcze sporo ponizej pepka.. czasem tez mam takie burczenia ale to przestawiajace sie jelita.. macica teraz zaczyna je upychac w kazda mozliwa strone i dokuczaja mi wzdecia okropne.. ;/ ale to tez znam..
    co do synka on jest niepokorny od urodzenia i u nas tak wychodzi zabkowanie.. niestety u niego bardzo szybko zeby ida.. aktualnie juz trojki , slini sie jak mops.. i nerwowy sie robi ;/ takze trzeba przebolec.. oczywiscie tak usypia i spi a jak my idizemy spac to go to wybudza i zaczynaja sie jeki.. wrr

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, gdzie Wy parkujecie przy Czerniakowskiej? Tym razem będę samochodem i zastanawiam się czy mają parking czy gdzie się uda ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wszystkiego naj z okazji rocznicy !!! :)
    globes-globes-marriage-042481.gif

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Pati, gdzie Wy parkujecie przy Czerniakowskiej? Tym razem będę samochodem i zastanawiam się czy mają parking czy gdzie się uda ;)

Pytasz o szpital Orłowskiego?
    Ja niedaleko mieszkam.
    Nie mają parkingu, stajesz gdzie dasz radę, albo na Rozbrat albo na Czerniakowskiej.
    Możesz próbować jeszcze w osiedlowe uliczki wjechać ale pamiętajcie o parkometrach. Chodza tam strażnicy regularnie.

kahaśka lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Justyna Sz wszystkiego naj z okazji rocznicy !!! :)
    globes-globes-marriage-042481.gif
    Dziękuje:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko mam okazję odpisać, ale jeszcze wrócę do Polnej.
    Też słyszałam, że była masówka, ale wszystkie koleżanki z grupy VBAC które rodziły ostatnio były zadowolone, grunt że pozwalają rodzić naturalnie po cesarce, w to celuję :) Z opieką po porodzie sobie poradzę, grunt, że mają trzeci stopień i w razie czego pomogą dziecku. Zresztą w Raszei nie mogłam mieć swojej położnej a więcej bez położnej nie rodzę, boję się rozejścia blizny, a mąż jakkolwiek wspierający nie jest w stanie rozpoznać wczesnych objawów rozejścia.

Dziewczyny, jak to u Was z tą macicą? U mnie w połowie między spojeniem a pępkiem wyczuwam, że się robi bardziej miękko, ale nie wiem czy to tłuszczyk czy macica się kończy. Tak czy siak ruchy czuję przy pęcherzu z lewej strony i zaczęłam się martwić, że to za nisko. Zresztą detektor wyłapuje serduszko tez bardzo nisko, odrobinkę nad spojeniem, bardziej z prawej. Dzidziek leży w poprzek więc wydaje mi się to logiczne, serduszko bliżej prawej, nóżki bliżej lewej Gdzie w końcu powinno być dno macicy w 18 tc bo już kręćka dostaje od sprzecznych informacji na różnych stronach.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie. Jaka norma tsh w ciąży ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Pytasz o szpital Orłowskiego?
    Ja niedaleko mieszkam.
    Nie mają parkingu, stajesz gdzie dasz radę, albo na Rozbrat albo na Czerniakowskiej.
    Możesz próbować jeszcze w osiedlowe uliczki wjechać ale pamiętajcie o parkometrach. Chodza tam strażnicy regularnie.
    Dzięki. Tak myślałam

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ