X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka masz racje właśnie tak zrobię:)

Antonelka lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zajady polecam spróbować krem Clotrimazolum. Mi przechodzi jak ręką odjął tylko po tym.

karolyn lubi tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Kad- mnie podczas wizyty znajduje dziecko zazwyczaj w okolicach pepka, to wysoko. A niskie polozenie moglo byc zarowno zalezne od wielkosci macicy albo i dolnego fikolka dziecka. Nie mysle, ze dolne pomiary moga oznaczac cos zlego, badz dobrej mysli :)

Monika34- u mnie kwestia wagi jest trudna dla mnie samej :D Na poczatku ciazy 57kg/175cm, potem wymioty i spadek - 53kg. I pozniej powolny wzrost, obecnie jest 56 z hakiem. Czuje, ze nabieram glownie na boczkach i udach :) Pamietajcie, ze waga jest zdradliwa, wystarczy sie nie zalatwic albo zjesc wieczorem wiecej i rano podskoczy, takze jak mowi Chodakowska: wyrzuc wage, chwyc centymetr :D

Teklaa- nie martw sie, Twoje odruchy wymiotne przez jedzenie i zapachy Ci przejda, na dana chwile moge w miare spokojnie otworzyc lodowke i nie zapelnic jej pawiem, a dlugo marzylam zeby sie jej pozbyc :D Z czasem bedziesz sie przyzwyczajac, bo ta nadwrazliwosc troche ustapi :)

Justyna Sz- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu! <3 Duzo szczescia, radosci i zrozumienia na kolejne wspolne lata :) Kciuki za wizyte i plec maluszka ;)

koniczynkaa- tak, w dalszym ciagu mieszka we mnie tajemniczy Orzeszek i plec nieodkryta :P

niania.ogg/bobas- moze Wasze dzieciaczki maja kolejny skok rozwojowy? :D My tez mielismy takie nocki, ze dziecko zasypialo, a potem ewakuacja z pokoju to bylo dopiero wyzwanie, jak tylko cos zaszuralo to zaraz pojawialy sie takie oczy sowy z lozeczka ;) No i rzep calkowity, z trudem czlowiek sie mogl zalatwic, zjesc, nie wspomne o rozmowie przez telefon.

Dopiero wczoraj pisalismy o ruchach dziecka, no i mamy TO, mamy pierwszy kontakt z baza!! <3 Lezalam na kanapie, ogladam film z Mezem i oboje slyszymy takie przelewanie w brzuchu i odglos burczenia. Podnosze koszulke, a tutaj ogromna wypukla kula obok pepka, cialo ponizej pepka zrobilo sie miekkie i wklesle i nagle widac taka fale dunaju, tam i spowrotem :D Trwalo to dobrych kilka minut, a moj Maz, niczym profesor biologii przykleil sie do brzucha :D Widze, ze teraz moj brzuch bedzie mial bogatsze zycie wewnetrzne, bo zaczely sie imprezki <3
    giphy.gif

Justyna Sz, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Teklaa, Milka1991, Kjopa3, niania.ogg, pati87, lis87 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzuch jest już dość spory, szczególnie wieczorem ;)

Justyna też bym zapytała wprost czy może zrobić USG, jak nie to poproś żeby zrobił to prywatnie odpłatnie i tyle :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah bardo dziękuje za życzenia:) Ha ha ha świetny ten obrazek:) ale Ci fajnie ze czujesz ruchy:)

Jagah lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama Kochana cudne wieści :*:*:* , szkoda że jednak maleństwo sie nie ukazało ale najważniejsze że rośniecie zdrowo :*:*:*:*:*.

Kciukam mocno kciuki , za wasze wizyty dzisiejsze , i za nasze małe cuda :*:*:*:*.Do mojej zostało już 3 dni :*:*:*:*:*.

Witam się i ja kochane :*:*:*:*. Bylam z rana ale tak na chwilę , teraz mam więcej czasu ;) , poszlam na badania wyniki jutro już na spokojnie odbiorę , dziś przedemną była kobieta w ciąży dużo dalej była od mojej , i miała badanie na test obciążenia glukozą , my te badanie mamy przed sobą ja już trzy razy piłam , i jakoś przeżyłam nie jest ta glukoza wcale taka straszna , wcześniej można było brać wodę , cytrynę a teraz nic ( u mnie w lab tak jest , u was moze byc inaczej ) idziesz na czczo muszę jeszcze glukozę sobie kupić , w aptece ( wcześniej mieli swoją ) , i przy nich od razu wypić nie wiem jak ja to zrobię , obym nie zwymiotowała , jak zdarzy się taki mały incydent , niestety musisz powtarzać to badanie , i dwie godz czekać chyba tam padnę z głodu . Ale co się nie robi dla maleństwa :) . Samopoczucie nawet nawet , apetyt też kruszynka szaleje od rana , jeszcze tylko 3 dni i wizyta :*:*:*:*:*:*.Piękną mam dziś pogodę , ale zimnoooo strasznie jest na dworzu no w końcu jesień ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 11:46

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często pojawiało się tutaj pytanie o kwas foliowy, do którego tygodnia ciąży brać. Własnie pojawił się wpis na "mamaginekolog" odnośnie kwasu foliowego, jego form i przyjmowania i wynika z niego, ze "Ps. Kwas foliowy (lub jego pochodne) trzeba przyjmować do 20 tygodnia ciąży, a jeżeli mamy niedokrwistość to do końca ciąży"

;)

Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, Antonelka lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Aniołkowa super,że wszystko ok. i jesteś spokojna :-)

Trzymam kciuki za resztę wizyt.

Ja się wkurzyłam bo poszłam do apteki i za 3 opakowania Cleaxane zapłaciłam zamiast 36zł to 106zł. Ministerstwo zmniejszyło refundację :-/
    Też właśnie miałam taką sytuacje w zeszłym tygodniu:/
    Najgorsze, że nie wiadomo co będzie za 2 miesiące, bo co 2 msc zmieniają się refundacje, a na zapas lekarz recepty mi nie wypisze:(

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za rady :-) mam nadzieję, że w końcu pozbędę się tych zajadow.

• Omon Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja też myślę, że bez problemu możesz zapytać o usg i czy ewentualnie może zrobić za dopłatą. W moim mieście jest prywatna przychodnia, gdzie kiedyś chodziłam na nfz i jak poszłam w pierwszej ciąży to było tak, że wizyty na nfz a usg 80zł.

Kordonku ja mam z wagą tak samo, że się różni między dniami, dlatego zawsze mnie dziwiło jak ktoś pisał, że przytył lub schudł 0,5kg :D Bo u mnie to norma :P

A ogólnie jeśli chodzi o wagę to ja jestem dalej na minusie, ale już się tym nie przejmuję, bo wrócił mi apetyt więc wiem, że będzie rosła :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah tak wcześnie by było widać? Ja ruchów nie czuje a co dopiero przez brzuch.. macica jest twardym mięśnie jeszcze mięśnie brzucha tez się nie rozeszły.. pamiętam ze takie widoki miałam kolo 30tyg ale młody ważył wtedy półtora kg ;) jeżeli to dzidzia to zazdroszczę ;) mi lekarka powiedziała ze na ruchy za wcześnie ze pewnie kolo 20 tyg.. wiec czekam..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas- sama bylam zdziwiona tym obrazem, ale widac bylo wyraznie ruch pod skora, to napiecie i przesuniecie :) No, nie wierze ze macica by mnie tak w balona zrobila i tanczyla kolo pepka :D ale to pewnie zweryfikuja kolejne dni. Tak czy siak, odbieram to za pierwszy krok w kontakcie z baza Orzeszkowa, bo jak dotad nie bylo zadnych podobnych akcji :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    bobas- sama bylam zdziwiona tym obrazem, ale widac bylo wyraznie ruch pod skora, to napiecie i przesuniecie :) No, nie wierze ze macica by mnie tak w balona zrobila i tanczyla kolo pepka :D ale to pewnie zweryfikuja kolejne dni. Tak czy siak, odbieram to za pierwszy krok w kontakcie z baza Orzeszkowa, bo jak dotad nie bylo zadnych podobnych akcji :)
    oczyiwsice nie odbierz tego jako mojej zlosliwosci;) bo tylko sie zdzwilam, no u mnie dno macicy jeszcze sporo ponizej pepka.. czasem tez mam takie burczenia ale to przestawiajace sie jelita.. macica teraz zaczyna je upychac w kazda mozliwa strone i dokuczaja mi wzdecia okropne.. ;/ ale to tez znam..
    co do synka on jest niepokorny od urodzenia i u nas tak wychodzi zabkowanie.. niestety u niego bardzo szybko zeby ida.. aktualnie juz trojki , slini sie jak mops.. i nerwowy sie robi ;/ takze trzeba przebolec.. oczywiscie tak usypia i spi a jak my idizemy spac to go to wybudza i zaczynaja sie jeki.. wrr

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, gdzie Wy parkujecie przy Czerniakowskiej? Tym razem będę samochodem i zastanawiam się czy mają parking czy gdzie się uda ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wszystkiego naj z okazji rocznicy !!! :)
    globes-globes-marriage-042481.gif

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Pati, gdzie Wy parkujecie przy Czerniakowskiej? Tym razem będę samochodem i zastanawiam się czy mają parking czy gdzie się uda ;)

Pytasz o szpital Orłowskiego?
    Ja niedaleko mieszkam.
    Nie mają parkingu, stajesz gdzie dasz radę, albo na Rozbrat albo na Czerniakowskiej.
    Możesz próbować jeszcze w osiedlowe uliczki wjechać ale pamiętajcie o parkometrach. Chodza tam strażnicy regularnie.

kahaśka lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Justyna Sz wszystkiego naj z okazji rocznicy !!! :)
    globes-globes-marriage-042481.gif
    Dziękuje:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko mam okazję odpisać, ale jeszcze wrócę do Polnej.
    Też słyszałam, że była masówka, ale wszystkie koleżanki z grupy VBAC które rodziły ostatnio były zadowolone, grunt że pozwalają rodzić naturalnie po cesarce, w to celuję :) Z opieką po porodzie sobie poradzę, grunt, że mają trzeci stopień i w razie czego pomogą dziecku. Zresztą w Raszei nie mogłam mieć swojej położnej a więcej bez położnej nie rodzę, boję się rozejścia blizny, a mąż jakkolwiek wspierający nie jest w stanie rozpoznać wczesnych objawów rozejścia.

Dziewczyny, jak to u Was z tą macicą? U mnie w połowie między spojeniem a pępkiem wyczuwam, że się robi bardziej miękko, ale nie wiem czy to tłuszczyk czy macica się kończy. Tak czy siak ruchy czuję przy pęcherzu z lewej strony i zaczęłam się martwić, że to za nisko. Zresztą detektor wyłapuje serduszko tez bardzo nisko, odrobinkę nad spojeniem, bardziej z prawej. Dzidziek leży w poprzek więc wydaje mi się to logiczne, serduszko bliżej prawej, nóżki bliżej lewej Gdzie w końcu powinno być dno macicy w 18 tc bo już kręćka dostaje od sprzecznych informacji na różnych stronach.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie. Jaka norma tsh w ciąży ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Pytasz o szpital Orłowskiego?
    Ja niedaleko mieszkam.
    Nie mają parkingu, stajesz gdzie dasz radę, albo na Rozbrat albo na Czerniakowskiej.
    Możesz próbować jeszcze w osiedlowe uliczki wjechać ale pamiętajcie o parkometrach. Chodza tam strażnicy regularnie.
    Dzięki. Tak myślałam

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ