Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy macie jakieś sprawdzone sposoby na zajady? Męczę się z nimi juz drugi tydzień i nic nie pomaga
Ja przytyłam 2,5 kg. U mnie dziecko też jest nisko. Wczoraj mój mąż poczuł pierwszy raz 2 kopniaczki, jak trzymał rękę na brzuchubył mega zadowolony
-
Ja używam biały blistex w tubce stomatolog kiedyś mi zaleciła po wizycie bo cos sie robiło w kącikach i tak stosuje raz bardziej, raz mniej systematycznie
Edit mi rowniez bardzo nisko jeżdżą usg spodnie zawsze nisko musze opuścić i przy spojeniu łonowymWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:09
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Jestem po wizycie
Oczywiście straszna panikara ze mnie. Ale lekarz zrobił wszystko o co poprosiłam więc i cytologia i mierzenie szyjki i pomiary dzidziusia. No wszystko
Szyjka taaaaka dłuuuga. prawie 5 cm. Maluch niestety nie pokazał na 100% co ma między nóżkami więc dalej muszę się zadowolić takim "prawdopodobnie" a to do mnie nie przemawia. Natępna wizyta za miesiąc! matko
Ale jakby się coś działo mam dzwonić i przychodzić. Moje dotychczasowe kłucia to prawdopodobnie był dzidziek skaczący po wszystkim... mimo wszystko dostałam magnez
Dzidziulek waży 170 g. Ma na razie główkę większą w porównaniu do innych wymiarów ale mam nadzieję, że to nic takiego. To jest chyba zmienne. Różnica to tydzień a nie 2 czy 3 więc chyba ok. Też tak miałyście? (do kobietek co już mają dzieci).
Miła niespodzianka, że dostałam takie pudełko, w którym znalazłam próbki różnych kremów, olejków itp. dla mnie i dla dzidzi, skarpeteczki, butelkę antykolkową, smoczek a nawet jakieś jedzonko w słoiku ale niestety ważność do kwietnia więc ja zjemDobrze, że to jakieś owocowe a nie np. ryba zmielona z warzywami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:10
Justyna Sz, Milka1991, Donia12, Kjopa3, Peg, Teklaa, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Biszkopciki, Omon, She Wolf, niania.ogg, Korcia, pati87, lis87 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniolkowa mama super ze wszystko w porządku:)dobrze ze poszłaś będziesz spokojniejsza:)szkoda ze nie było widać co ma miedzy nóżkami, ale najważniejsze ze wszystko ok:) Z tymi próbkami tez świetna sprawa:)
aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Aniołkowa super,że wszystko ok. i jesteś spokojna
Trzymam kciuki za resztę wizyt.
Ja się wkurzyłam bo poszłam do apteki i za 3 opakowania Cleaxane zapłaciłam zamiast 36zł to 106zł. Ministerstwo zmniejszyło refundacjęaniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Czy któraś brała szelazo? Hematolog mi zapisał, widze ze tez tam jest kwas foliowy a biore pregna plus i tam tez jest żelazo nie wiem hmmm wizyte u gina mam pod koniec listopada moze sie wstrzymam?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Monika34 wrote:Dziewczyny jak z wasza waga od poczatku ciazy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:35
-
Teklaa wrote:Czy któraś brała szelazo? Hematolog mi zapisał, widze ze tez tam jest kwas foliowy a biore pregna plus i tam tez jest żelazo nie wiem hmmm wizyte u gina mam pod koniec listopada moze sie wstrzymam?
Mi lekarka kazała kupić witaminy z największą dawką żelaza i do tego dokupić żelazo w tabletkach osobno. Tylko,że mi spadają wyniki krwi.
-
Aniołkowa mama, u mnie Basia na pomiarach usg miała zawsze za małą główkę i brzuszek. Nawet na patologii leżałam, bo było podejrzenie hipotrofii. Dwa tygodnie było niby do tyłu a po porodzie okazało się, że główka w normie tylko taki miała kształt i miękkie szwy. Także tydzień to może być kwestia mierzenia
to tylko milimetry.
A na zajady polecam witaminę B2. Przyspiesza gojenie i zapobiega nawrotomaniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Do wizyty pozostało juz tylko albo i aż 13 dni. Teraz ja zaczynam panikowac. Tak jak mi waga "wystrzeliła" do przodu tak teraz od tygodnia może troszkę więcej stoi w miejscu do tego mam wrażenie że mój brzuch już w ogóle nie rośnie i że coś jest nie tak... Dlaczego te wizyty muszą być raz na miesiąc a nie np. Co 2 tygodnieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Cześć dziewczyny.
Do wizyty pozostało juz tylko albo i aż 13 dni. Teraz ja zaczynam panikowac. Tak jak mi waga "wystrzeliła" do przodu tak teraz od tygodnia może troszkę więcej stoi w miejscu do tego mam wrażenie że mój brzuch już w ogóle nie rośnie i że coś jest nie tak... Dlaczego te wizyty muszą być raz na miesiąc a nie np. Co 2 tygodnie -
Witam Was dziewczyny ! Wczoraj widziałam pierwszy raz jak moj brzuszek faluje
maz tez to widział
nawet nie wiedziałam ze juz tak wyraźnie widać maluszka
czekałam za tym
Kjopa3, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, kasieniaczek lubią tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Kjopa3 wrote:Aniołkowa super,że wszystko ok. i jesteś spokojna
Trzymam kciuki za resztę wizyt.
Ja się wkurzyłam bo poszłam do apteki i za 3 opakowania Cleaxane zapłaciłam zamiast 36zł to 106zł. Ministerstwo zmniejszyło refundacjęSynek :* urodzony 1.04.2017 -
Teklaa wrote:to twarde, to macica
tak myślałam, bo kurczę ona rośnie
i jedyne takie logiczne rozwiązanie przyszło mi do głowy, tak jakby mięśnie - dobre określenie,
W sumie macica to mięsień
aniołkowa mama - jeśli u Ciebie to wzniesienie było spore to u mnie ledwo dostrzegalne.. gdybym nie czuła, że mam w tym miejscu twarde to pewnie nawet nie dostrzegłabym wypukłości. Chyba będę sobie wmawiać, że to dzidulek
Wiecie, ja mam czasami takie wrażenie, że np. jak dotykam tej wypukłości i tego stwardniałego miejsca to tak jakbym sobie naciskała na pełny pęcherz, mimo, że siku mi się nie chce. I dlatego tłumaczyłam sobie, że to pewnie dzidulek, który naciska mi na pęcherz kiedy mocniej przyłożę dłoń.
Kad - ja się ważę bez butów, zazwyczaj zaraz po samolocie i usg każe mi nałożyć tylko bieliznę i wejść na wagę. Tyle, że ważę się już ze śniadaniemwięc za miarodajne uznaję moje pomiary w domu na czczo, po toalecie.
Dziewczyny a rozumiem, że dla tatusia należy się po porodzie 2 dni urlopu okazjonalnego, ale słyszałam też o 2 tygodniach ojcowskiego.. On też się każdemu tacie należy czy to jest taki urlop na zasadzie jak ja ze swojego zrezygnuję to te 2 tyg przechodzi na tatę?
Co do siemienia, staram się co dzień jeść dwie łyżki. Zalewam wodą aż ją wciągnie i spęcznieje a później jem takie albo dodaje do musli i powiem Wam, że dużej różnicy nie widzę. Oczywiście będę jadła, bo może mnie trochę zapcha i powstrzyma apetyt a może coś jednak pomoże na wypróżnienia a nawet jeśli nie no to nie ulega wątpliwości, że jest zdroweJa nie mogę mówić o typowym zatwardzeniu bo chodzę co dzień do toalety, ale to wszystko jest takie.. zbite (SORRY!)
w ogóle postanowiłam sobie jeść to siemię co dzień i nie jeść nic po 18:00. No chyba, że mnie ściska to zjem coś lekkiego, jabłko, pomarańczę czy ogórka kiszonego. Może to pomoże mi utrzymać wagę w ryzach..
Ja też się martwię jutrzejszą wizytą. Niby wmawiam sobie, że brzuch rośnie, waga rośnie to i dzidziuś musi rosnąć, ale czasem martwi mnie, że nie czuję takich jednoznacznych ruchów. To już koniec 19tc a dzidziuś jest zwykle tydzień starszy, więc powinien być sporych rozmiarów. Aż nadziwić się nie mogę, że tych 15cm nie jestem w stanie jakoś dotkliwiej poczuć..
Korcia- ja też każdego dnia ważne inaczej, dlatego sprawdzam wagę co dzień i wyciągam z tego jakąś średnią. Np. w niedzielę 66,6 w poniedziałek 66,4 a dzisiaj 66,1. Zależy co zjem dzień wcześniej i o której godzinie bo nawet jak jem lekko ale objem się na wieczór to rano waga przeraża. Zależy czy się wypróżnię czy nie.. Sama czasami miałam takie skoki wagi do 2kg i załamywałam ręcę ale przy kolejnych pomiarach waga już była niższa, więc uważam, że warto się ważyć co dzień i wyciągać średnią.
U mnie lekarz jeździ głowicą tak między pępkiem a spojeniem łonowym i zazwyczaj bardziej po lewej stronie. Zapytam jutro gdzie mam łożysko bo na prenatalnych miałam na tylnej ścianie wysoko, ale macica rośnie to i się mogło przesunąć, np. do przodu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 11:09
Najbliższa wizyta 15.03
-
Donia12 wrote:Ja się wagą nie martwię ale brzuchol tez mi nie rośnie. Z jednej strony dobrze - do polowkowego wolałabym żeby go nie bylo widać ale... z drugiej strony to skoro brzucha nie ma to usg co tydzień było by wskazane
Mój brzuch widać i to bardzo . wiele dziewczyn ma o wiele wiele mniejszy niż ja na tym etapie ciąży. Ale mam wrażenie że urósł do tego momentu i już nie rośnie dalejKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Justyna Sz wrote:Moj ginekolog robi usg w gabinecie podczas wizyty wiec bez skierowania się obejdzie. Nie dałabym łapówki tylko zapłaciła za dodatkowe usg o ile będzie taka możliwość... mam nadzieje ze będzie, bo później szukać lekarza prywatnie żeby mi zrobił w ten sam dzień usg będzie ciężko... na ostatniej wizycie mówił żebym się przygotowała do badania, ale nie powiedział jakiego... wydaje mi się ze będzie mi sprawdzał szyjkę... eh;/ zobaczymy.
Zapytaj go wprost czy moze zrobic usg - jak powie, ze na nfz nie moze to zapytaj czy moze zrobic dodatkowo platne jako wizyta prywatna.
Wg mnie jest to sformulowanie bezpieczne i jesli okaze sie jakims sluzbista to przeciez zapytalas o usluge prywatna a jak bedzie ochoczy aby wziac do kieszeni to juz Twoja decyzjaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 11:43
Justyna Sz, kahaśka lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami