X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae trzymam kciuki, zeby szybko ci pomogli. koniecznie daj znac jak wrocisz.

Donia dobrze, ze masz za sobą tę rozmowę :) i dobrze, że mozesz liczyć na dyskrecję. u mnie w pracy niestety o nią trudno, od razu dyrekcja gada na prawo i lewo, nawet z komentarzami np o nieplanowanych ciążach

Donia12 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych co juz czuja ruchy. W jakim miejscu je czujecie? Dzisiaj byłam na USG i lekarka kazala mi obniżyć spodnie, obniżyłam maksymalnie a ona szukała dziecka i mowi żebym jeszcze ściągnęła w dół. Obniżyłam aż do tego miejsca w którym zaczyna sie zarost i dopiero niedaleko od tego miejsca znalazła główkę dziecka i dziwiła sie ze bardzo nisko mam ta ciąże. Pytała czy poprzednia ciąże tez miałam tak nisko. Pomyślałam i stwierdziłam ze nie, ze jak mi robili USG to mniej wiecej dziecko było w połowie miedzy pępkiem a spojeniem łonowym. A teraz jest jakby w pachwinach. Tak samo nisko czuje ruchy, przykładam sobie obie ręce w pachwiny i tam czuje dziecko. Czy któraś tez tak ma? Dziecko mam praktycznie zaraz z 5cm nad kością łonowa

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj lekarz powiedział, że mam wysoko macice, że dno mam już powyżej pępka. ruchy malutkiej czuję różnie, czasem nisko, czasem przy pępku, a czasem pomiędzy pępkiem a łonem. sama się zastanawiałam czy tak koło pępka jest dzidziuś, ale lekarz powiedział, że tak. że mam takie ułożenie macicy. dzisiaj serduszka szukał już dość wysoko, po prawej stronie ale bliżej pępka. może twój dzidziuś tak sie ułożył. zapytaj na wizycie, jak masz dno macicy może. wiedzę,że w czwartek wizytujesz

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    mi dzisiaj lekarz powiedział, że mam wysoko macice, że dno mam już powyżej pępka. ruchy malutkiej czuję różnie, czasem nisko, czasem przy pępku, a czasem pomiędzy pępkiem a łonem. sama się zastanawiałam czy tak koło pępka jest dzidziuś, ale lekarz powiedział, że tak. że mam takie ułożenie macicy. dzisiaj serduszka szukał już dość wysoko, po prawej stronie ale bliżej pępka. może twój dzidziuś tak sie ułożył. zapytaj na wizycie, jak masz dno macicy może. wiedzę,że w czwartek wizytujesz
    Nie nie ja dzisiaj byłam właśnie na wizycie, dno macicy mam pod pępkiem. Jeszcze nie zdążyłam zaktualizować daty wizyty w stopce mam 10.10 hehe. To ja koło pępka w ogóle nie czuje i nigdy nie czułam, zawsze bardzo bardzo nisko :( czytalam na Forum to Jak niektóre dziewczyny miały tak ńisko ciąże to lekarz zalecił im leżeć a moja lekarka nic ńie powiedziała. Zwariuje z nią, na szczęście niedługo idę do innego lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 23:08

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad to niestety nie pomogę, to moja pierwsza ciąża i jestem niestety zielona w tym temacie :) cieszę się, że mam lekarza, który cierpliwie odpowiada na moje pytania i jest zapobiegawczy. nie wiem czy pracujesz, czy możesz pozwolić sobie na odpoczynek, jeśli możesz to odpoczywaj dużo do następnej wizyty. a może dzidziuś się po prostu tak ułożył i wszystko jest dobrze :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dodam,że ja koło pępka malutką czuję dopiero od kilku dni, wcześniej raczej w połowie, a nawet bliżej spojenia :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Kad to niestety nie pomogę, to moja pierwsza ciąża i jestem niestety zielona w tym temacie :) cieszę się, że mam lekarza, który cierpliwie odpowiada na moje pytania i jest zapobiegawczy. nie wiem czy pracujesz, czy możesz pozwolić sobie na odpoczynek, jeśli możesz to odpoczywaj dużo do następnej wizyty. a może dzidziuś się po prostu tak ułożył i wszystko jest dobrze :)
    Moja lekarka wlasnie jest bardzo malomowna i wszystko musze sobie sama doczytać a wiadomo co na internecie sie znajduje za informacje. Nie pracuje ale ja na odpoczynek niestety nie moglam sobie pozwolić, bo maz był ostatnio 2 miesiące w delegacji i byłam sama z dzieckiem a to jest uparciuch mały i dużo ja nosiłam, bo ona jak sie uprze to stanie na środku ulicy i nie pójdzie dalej :D na szczescie jeszcze został mu tydzień i powinien juz wrócić :) ogólnie ja sie tym ze mam nisko ciąże nie przejmowałam ale dzisiaj doszła jeszcze do tego plamka na sercu i wszystko teraz analizuje. Bardzo bola mnie tez krzyże ale to w zasadzie od początku ciazy, wystarczy ze odkurze i juz sie zaczyna. Lekarka skierowała mnie na badania prenatalne połówkowe, martwię sie a to USG dopiero za miesiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 23:18

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z wasza waga od poczatku ciazy ?

Teklaa lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:

U mnie jak na razie +6,6 kg. Chociaż od kilku dni na razie waga stoi w miejscu :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    U mnie kiepsko około +4kg do przodu a u Was?
    Ps. Wkurza mnie ze waza w ciuchach. Dzisiaj byłam w ciężkich botkach i mi tylko wagę zawyżyły i kiepsko to wyglada w książeczce :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 23:27

• Teklaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:

U mnie na ostatniej wyzycue było +0,5 teraz jakby powoli do kilograma dochodzi, ale powoli tylko ze ja nudności, wrażliwość na zapachy - bardzo długo teraz powolutku sie normuje

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domu.
    Przy przyjęciu na IP miałam ciśnienie 150/95 (w domu przed wyjściem 150/111...), dostałam dopegyt 2x, poleżałam z 20 minut i spadło do 125/75.
    Moje "zatokowe" bóle głowy jednak miały z czymś powiązanie, ale z zatokami to nie miało nic wspólnego, tylko z ciśnieniem. Dostałam receptę na dopegyt i mam go brać 3x1, co 8 godzin, żeby nie dopuszczać do takich skoków ciśnienia, bo wtedy krew płynie szybciej i może odkleić się łożysko, a to wiadomo czym grozi. Trochę się uspokoiłam, ale głowa boli mnie nadal :(
    Akurat dyżur na ginekologii miał mój lekarz prowadzący, zrobił usg, przyszły tatuś dostał zdjęcie na pamiątkę i maluszek waży już 224g :)
    Zapytałam się go o płeć (bo do tej pory nie wiem nawet kto 'prawdopodobnie' mieszka u mnie w brzuszku), maluszek ułożony jest miednicowo, między nóżkami nic nie było widać, tylko pępowinę. Powiedział, że póki co nie chce zgadywać i nawet nie powiedział co przypuszcza. Ale poza pępowinką nic a nic nie było widać :D

Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze.

A co do wagi - ja byłam na wizytach średnio co 3 tygodnie. Z wizyty na wizytę spadało mi o 1kg, ale to przez mdłości i brak apetytu. Teraz nie wiem ile ważę, ale swojego ciałka i tak mam nadprogramową ilość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 00:03

kahaśka, Biszkopciki lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawia mnie jedno, moja wrażliwość na zapachy, czy mi sie zakodowały pewne drażniące zapachy i czy one ciagle bedą kojarzyć mi sie z mdlosciami i odruchem wymiotnym? :/ jak jestem gdzies poza na wyjezdzie to jest nawet ok, a jak tylko pomyśle ze wracamy do siebie to juz mi niedobrze :/ denerwuje mnie zapach w kuchni, wszystkich płynów i proszków, pościeli itd. wszystko, a przynajmniej większość zakodowała mi sie z tymi nudnościami :/ zastanawia mnie czy to minie, czy to juz moja psychika tak sobie dziwnie zakodowała :/ to sie chyba da leczy? Na razie patrze na to z przymrużeniem oka, ale boje sie ze mi to zostanie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 00:16

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilea dobrze, ze pojechalas i juz lepiej.
    Gratuluje dzidziusia slodkiego jak dwie tabliczki czeklady i jeszcze troszke

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae to super teraz spac ;)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu czas spać, rano o 7 muszę wstać i coś przegryźć, żeby wziąć tabletkę, a ja tak rano nie lubię wstawać :( mam jedynie nadzieję, że spokojnie będę spać całą noc.

I wg OM termin 17.04, a wg dzisiejszego usg i tych wcześniejszych, termin niby na 15.04. Akurat Wielkanoc wtedy :D

neharika, Justyna Sz, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa ja niestety też tak mam z zapachami. Dziś rozmawiałam o tym z dr, bo ja nadal wymiotuje. Jest jakaś szansa ze to niedobór Wit.b6.od jutra będę brać i zobaczę czy jest różnica. Ty bierzesz witaminy?

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie na wadze +3,7 od najniższej. Trochę mnie to martwi, bo 1,5kg przybyło w ciągu tygodnia. Niby mam problemy z regularnością wypróżnień, ale nie jem jakoś więcej niż zazwyczaj. Brzuchol mi wywaliło aż mnie skóra boli :/ żeby to się jakieś wielowodzie nie okazało :( Dobrze, że jutro wizyta

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga na poczatku ciąży to 64kg przy 170 cm wzrostu wiec do chudzinek nie należałam, a dzisiaj z rana 70 kg!!!!Masakra!!! Dzisiaj mam wizytę i już czuje ze się nasłucham od położnej ze to za dużo:) ostatnio mi powiedziała ze kilo jest za dużo, wiec pewnie teraz tez nie będzie ciekawie:)
    Juz się nie mogę doczekać wizyty o 15.15, bo dzisiaj mam druga rocznice ślubu i może dowiem się płeć maleństwa:) Fajny prezent na rocznice:) Dziewczyny czy jak idziecie na NFZ to robił wam lekarz USG jak go poprosiłyście?? Wiem ze przez cala ciąże należy się tylko trzy, a połówkowe dopiero będę miała gdzieś za miesiąc wiec nie doczekam się do tego momentu. Mozę będę mogla zapłacić?? jak myślicie?? nie dam się wykurzyć z gabinetu:)

IGA.G, Omon, kasieniaczek, neharika lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad wrote:
    U mnie kiepsko około +4kg do przodu a u Was?
    Ps. Wkurza mnie ze waza w ciuchach. Dzisiaj byłam w ciężkich botkach i mi tylko wagę zawyżyły i kiepsko to wyglada w książeczce :D :D :D
    U mnie -3.5 kg ale to już 0.5 więcej niż moje minimum. Takze chyba powoli czas się przyzwyczajać do myśli że waga do porodu stać nie będzie :)

Loko. .. gdzieś Ty się podziała?

She Wolf lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ