Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilae trzymam kciuki, zeby szybko ci pomogli. koniecznie daj znac jak wrocisz.
Donia dobrze, ze masz za sobą tę rozmowęi dobrze, że mozesz liczyć na dyskrecję. u mnie w pracy niestety o nią trudno, od razu dyrekcja gada na prawo i lewo, nawet z komentarzami np o nieplanowanych ciążach
Donia12 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych co juz czuja ruchy. W jakim miejscu je czujecie? Dzisiaj byłam na USG i lekarka kazala mi obniżyć spodnie, obniżyłam maksymalnie a ona szukała dziecka i mowi żebym jeszcze ściągnęła w dół. Obniżyłam aż do tego miejsca w którym zaczyna sie zarost i dopiero niedaleko od tego miejsca znalazła główkę dziecka i dziwiła sie ze bardzo nisko mam ta ciąże. Pytała czy poprzednia ciąże tez miałam tak nisko. Pomyślałam i stwierdziłam ze nie, ze jak mi robili USG to mniej wiecej dziecko było w połowie miedzy pępkiem a spojeniem łonowym. A teraz jest jakby w pachwinach. Tak samo nisko czuje ruchy, przykładam sobie obie ręce w pachwiny i tam czuje dziecko. Czy któraś tez tak ma? Dziecko mam praktycznie zaraz z 5cm nad kością łonowa
-
mi dzisiaj lekarz powiedział, że mam wysoko macice, że dno mam już powyżej pępka. ruchy malutkiej czuję różnie, czasem nisko, czasem przy pępku, a czasem pomiędzy pępkiem a łonem. sama się zastanawiałam czy tak koło pępka jest dzidziuś, ale lekarz powiedział, że tak. że mam takie ułożenie macicy. dzisiaj serduszka szukał już dość wysoko, po prawej stronie ale bliżej pępka. może twój dzidziuś tak sie ułożył. zapytaj na wizycie, jak masz dno macicy może. wiedzę,że w czwartek wizytujesz
-
IGA.G wrote:mi dzisiaj lekarz powiedział, że mam wysoko macice, że dno mam już powyżej pępka. ruchy malutkiej czuję różnie, czasem nisko, czasem przy pępku, a czasem pomiędzy pępkiem a łonem. sama się zastanawiałam czy tak koło pępka jest dzidziuś, ale lekarz powiedział, że tak. że mam takie ułożenie macicy. dzisiaj serduszka szukał już dość wysoko, po prawej stronie ale bliżej pępka. może twój dzidziuś tak sie ułożył. zapytaj na wizycie, jak masz dno macicy może. wiedzę,że w czwartek wizytujesz
czytalam na Forum to Jak niektóre dziewczyny miały tak ńisko ciąże to lekarz zalecił im leżeć a moja lekarka nic ńie powiedziała. Zwariuje z nią, na szczęście niedługo idę do innego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 23:08
-
Kad to niestety nie pomogę, to moja pierwsza ciąża i jestem niestety zielona w tym temacie
cieszę się, że mam lekarza, który cierpliwie odpowiada na moje pytania i jest zapobiegawczy. nie wiem czy pracujesz, czy możesz pozwolić sobie na odpoczynek, jeśli możesz to odpoczywaj dużo do następnej wizyty. a może dzidziuś się po prostu tak ułożył i wszystko jest dobrze
-
IGA.G wrote:Kad to niestety nie pomogę, to moja pierwsza ciąża i jestem niestety zielona w tym temacie
cieszę się, że mam lekarza, który cierpliwie odpowiada na moje pytania i jest zapobiegawczy. nie wiem czy pracujesz, czy możesz pozwolić sobie na odpoczynek, jeśli możesz to odpoczywaj dużo do następnej wizyty. a może dzidziuś się po prostu tak ułożył i wszystko jest dobrze
na szczescie jeszcze został mu tydzień i powinien juz wrócić
ogólnie ja sie tym ze mam nisko ciąże nie przejmowałam ale dzisiaj doszła jeszcze do tego plamka na sercu i wszystko teraz analizuje. Bardzo bola mnie tez krzyże ale to w zasadzie od początku ciazy, wystarczy ze odkurze i juz sie zaczyna. Lekarka skierowała mnie na badania prenatalne połówkowe, martwię sie a to USG dopiero za miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 23:18
-
Monika34 wrote:Dziewczyny jak z wasza waga od poczatku ciazy ?
U mnie jak na razie +6,6 kg. Chociaż od kilku dni na razie waga stoi w miejscuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ps. Wkurza mnie ze waza w ciuchach. Dzisiaj byłam w ciężkich botkach i mi tylko wagę zawyżyły i kiepsko to wyglada w książeczceWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 23:27
-
U mnie na ostatniej wyzycue było +0,5 teraz jakby powoli do kilograma dochodzi, ale powoli tylko ze ja nudności, wrażliwość na zapachy - bardzo długo teraz powolutku sie normuje
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Jestem już w domu.
Przy przyjęciu na IP miałam ciśnienie 150/95 (w domu przed wyjściem 150/111...), dostałam dopegyt 2x, poleżałam z 20 minut i spadło do 125/75.
Moje "zatokowe" bóle głowy jednak miały z czymś powiązanie, ale z zatokami to nie miało nic wspólnego, tylko z ciśnieniem. Dostałam receptę na dopegyt i mam go brać 3x1, co 8 godzin, żeby nie dopuszczać do takich skoków ciśnienia, bo wtedy krew płynie szybciej i może odkleić się łożysko, a to wiadomo czym grozi. Trochę się uspokoiłam, ale głowa boli mnie nadal
Akurat dyżur na ginekologii miał mój lekarz prowadzący, zrobił usg, przyszły tatuś dostał zdjęcie na pamiątkę i maluszek waży już 224g
Zapytałam się go o płeć (bo do tej pory nie wiem nawet kto 'prawdopodobnie' mieszka u mnie w brzuszku), maluszek ułożony jest miednicowo, między nóżkami nic nie było widać, tylko pępowinę. Powiedział, że póki co nie chce zgadywać i nawet nie powiedział co przypuszcza. Ale poza pępowinką nic a nic nie było widać
Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze.
A co do wagi - ja byłam na wizytach średnio co 3 tygodnie. Z wizyty na wizytę spadało mi o 1kg, ale to przez mdłości i brak apetytu. Teraz nie wiem ile ważę, ale swojego ciałka i tak mam nadprogramową ilośćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 00:03
kahaśka, Biszkopciki lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zastanawia mnie jedno, moja wrażliwość na zapachy, czy mi sie zakodowały pewne drażniące zapachy i czy one ciagle bedą kojarzyć mi sie z mdlosciami i odruchem wymiotnym?
jak jestem gdzies poza na wyjezdzie to jest nawet ok, a jak tylko pomyśle ze wracamy do siebie to juz mi niedobrze
denerwuje mnie zapach w kuchni, wszystkich płynów i proszków, pościeli itd. wszystko, a przynajmniej większość zakodowała mi sie z tymi nudnościami
zastanawia mnie czy to minie, czy to juz moja psychika tak sobie dziwnie zakodowała
to sie chyba da leczy? Na razie patrze na to z przymrużeniem oka, ale boje sie ze mi to zostanie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 00:16
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Ilae to super teraz spac
No w końcu czas spać, rano o 7 muszę wstać i coś przegryźć, żeby wziąć tabletkę, a ja tak rano nie lubię wstawać
mam jedynie nadzieję, że spokojnie będę spać całą noc.
I wg OM termin 17.04, a wg dzisiejszego usg i tych wcześniejszych, termin niby na 15.04. Akurat Wielkanoc wtedyneharika, Justyna Sz, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Witam, u mnie na wadze +3,7 od najniższej. Trochę mnie to martwi, bo 1,5kg przybyło w ciągu tygodnia. Niby mam problemy z regularnością wypróżnień, ale nie jem jakoś więcej niż zazwyczaj. Brzuchol mi wywaliło aż mnie skóra boli
żeby to się jakieś wielowodzie nie okazało
Dobrze, że jutro wizyta
-
Moja waga na poczatku ciąży to 64kg przy 170 cm wzrostu wiec do chudzinek nie należałam, a dzisiaj z rana 70 kg!!!!Masakra!!! Dzisiaj mam wizytę i już czuje ze się nasłucham od położnej ze to za dużo:) ostatnio mi powiedziała ze kilo jest za dużo, wiec pewnie teraz tez nie będzie ciekawie:)
Juz się nie mogę doczekać wizyty o 15.15, bo dzisiaj mam druga rocznice ślubu i może dowiem się płeć maleństwa:) Fajny prezent na rocznice:) Dziewczyny czy jak idziecie na NFZ to robił wam lekarz USG jak go poprosiłyście?? Wiem ze przez cala ciąże należy się tylko trzy, a połówkowe dopiero będę miała gdzieś za miesiąc wiec nie doczekam się do tego momentu. Mozę będę mogla zapłacić?? jak myślicie?? nie dam się wykurzyć z gabinetu:)IGA.G, Omon, kasieniaczek, neharika lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Kad wrote:U mnie kiepsko około +4kg do przodu a u Was?
Ps. Wkurza mnie ze waza w ciuchach. Dzisiaj byłam w ciężkich botkach i mi tylko wagę zawyżyły i kiepsko to wyglada w książeczce
Loko. .. gdzieś Ty się podziała?She Wolf lubi tę wiadomość