X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Reni, tych olejów to szukaj raczej na działach ze zdrową żywnością- bio, ale uważaj bo się raz tak nacięłam, że był tak rafinownay właśnie. Ale spoko, używam do smażenia.

http://olini.pl/olej-kokosowy-olini Taki masz na pewno nierafinowany. I powinno być napisane albo nierafinowany albo tłoczony na zimno. Też idę dziś kupić :) Póki co smaruję się oliwką dla dzieci ale muszę przynajmniej 2 razy dziennie, skóra na piersiach mnie ciągnie.

Dziękuje, poszukam :) Ale czy dziś się wybiorę to nie wiem, sypie śnieg, to nie chc mi się już wychodzić, byłam po 7 rano w sklepie to wystarczy ;)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Witam się oficjalnie z wielkim kubasem kakao :)

Jestem do waszej dyspozycji ! spowiadać mi się tutaj z płci i imienia. Zaraz będę coś tam montować na pierwszej ! :D

Niebieska już poprawione, witaj wśród planowo rodzących 05.04 ! :P

Dzień dobry!
    U mnie od 11tc już wiadomo, że chłopak, kolejne usg to potwierdzaja.
    :)

Chyba bedzie Aleksander!

Justyna Sz, Milka1991, Jagah, Korcia, kahaśka lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z oprószonego śniegiem Lublina :) spacer w pieskiem zaliczony, a teraz herbatka z miodem i cytrynką, kocyk i chyba jakiś film :)

Justyna gratuluje synka! super, że udało się z tym usg :) super zachował się twój mąż:)

Kad ja mam od razu ból brzucha jak się denerwuję, zawsze tak miałam :(

Sallvie ja też martwiłam się wagą, nawet lekarz pytał czy ja dużo jem, czy nie wymiotuje - na szczęście na ostatnie wizycie plus 2 kg :) mąz się śmiał, że tylko w ciąży kobiety cieszą się z przyrostu wagi :)
    u nas niby dziewczynka ma by ć, na dwóch usg lekarz tak powiedział :) za tydzień się okaże na połówkowych czy on zawsze nieomylny :) mam cichą nadzieję, że będzie córeczka :) jak już tak powiedział, to niech tak zostanie :) imię jest wybrane już na pewno, więc niech nasze dziecię nam psikusa nie robi :)

Justyna Sz, Aga1991, Milka1991, mada87 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z oprószonego śniegiem Lublina :) spacer w pieskiem zaliczony, a teraz herbatka z miodem i cytrynką, kocyk i chyba jakiś film :)

Justyna gratuluje synka! super, że udało się z tym usg :) super zachował się twój mąż:)

Kad ja mam od razu ból brzucha jak się denerwuję, zawsze tak miałam :(

Sallvie ja też martwiłam się wagą, nawet lekarz pytał czy ja dużo jem, czy nie wymiotuje - na szczęście na ostatnie wizycie plus 2 kg :) mąz się śmiał, że tylko w ciąży kobiety cieszą się z przyrostu wagi :)

u nas niby dziewczynka ma by ć, na dwóch usg lekarz tak powiedział :) za tydzień się okaże na połówkowych czy on zawsze nieomylny :) mam cichą nadzieję, że będzie córeczka :) jak już tak powiedział, to niech tak zostanie :) imię jest wybrane już na pewno, więc niech nasze dziecię nam psikusa nie robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 11:02

Justyna Sz, sallvie lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga a jakie to imię?:D

Ja teraz podpytuję jak tam u was bo u nas sporo propozycji. To tak naprawde ważna decyzja :) Nazwisko mamy dość krótkie więc imię może być i krótkie i długie.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę dziewczynkę Lidię :)
    Najwyżej po połówkowym się zmieni ;)

Aga1991, Justyna Sz, Milka1991 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa jak okaże się dziewczynka to będzie Anielka :) po mojej prababci

ale propozycji było bardzo dużo - Lidka, Helenka, Kornelka, Marcelina, Milena :)

a dla chłopaka jakoś nie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 11:13

Aga1991 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dzisiaj z pracy. U nas na śląsku mglisto. Bardzo źle jechało się rano.
    Jestem za wpisywaniem do tabelki i w suwaczku płci i nalepiej imiona naszych maleństw.
    Ja wizyta 1.12 i mam nadzieję,że przed Mikołajem kruszynka zrobi nam niespodziankę i pokaże co ma między nóżkami.
    Ja słodyczy w ogóle nie jem od początku ciąży bo mnie strasznie muli. Z kruszynką chyba wolimy konkrety i chipsy oraz popcorn który bym wchłaniała wiadrami :P

Ostatnio poniżej pępka przez dwa dni o 14:00 czułam lekkie tak jakby kopnięcia dzidzi. To moja pierwsza ciąża i wydaje mi się,że to było TO :D

Mam pytanko te co są na L4 czy chodzicie częściej niż 3/4tyg do gin. Mój na ostatniej wizycie powiedział,że jak pójdę na zwolnienie to częściej będziemy się widzieć. Przeraża mnie to bo chodzę prywatnie i przez często wizyty zbankrutuje :P (dopiero na l4 chce iść po Nowym roku wiadomo kopania w nocy mało spadania to już mogę nie ogarniać siedzenia przed kompem paru godzin)
    Jejku jak się rozpisałam.. :)

Justyna Sz, Milka1991 lubią tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż się śmiał, że damy na imię Ida, i że będzie miał w domu Igę i Idę :)

Milka1991, Donia12, kahaśka lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kad szukam i nie widz eposta odnosnie plamki na sercu.Wyszlo na polowkowym?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 wrote:
    Witam was dzisiaj z pracy. U nas na śląsku mglisto. Bardzo źle jechało się rano.
    Jestem za wpisywaniem do tabelki i w suwaczku płci i nalepiej imiona naszych maleństw.
    Ja wizyta 1.12 i mam nadzieję,że przed Mikołajem kruszynka zrobi nam niespodziankę i pokaże co ma między nóżkami.
    Ja słodyczy w ogóle nie jem od początku ciąży bo mnie strasznie muli. Z kruszynką chyba wolimy konkrety i chipsy oraz popcorn który bym wchłaniała wiadrami :P

Ostatnio poniżej pępka przez dwa dni o 14:00 czułam lekkie tak jakby kopnięcia dzidzi. To moja pierwsza ciąża i wydaje mi się,że to było TO :D

Mam pytanko te co są na L4 czy chodzicie częściej niż 3/4tyg do gin. Mój na ostatniej wizycie powiedział,że jak pójdę na zwolnienie to częściej będziemy się widzieć. Przeraża mnie to bo chodzę prywatnie i przez często wizyty zbankrutuje :P (dopiero na l4 chce iść po Nowym roku wiadomo kopania w nocy mało spadania to już mogę nie ogarniać siedzenia przed kompem paru godzin)
    Jejku jak się rozpisałam.. :)

Aga ja mam już trzecie zwolnienie i chodzę co 4 tygodnie, ale słyszałam, że lekarze wolą jak chodzi się częściej bo podobno zus się nie czepia jak chodzisz np co 2 tyg bo wymagasz częstszej kontroli

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 -Ja jestem na l4 od 9 tygodnia i jak nie ma problemów z ciążą to wizyta raz w miesiącu. Mi zawsze lekarz daje zwolnienie na miesiąc, więc wizyty są nieuniknione.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziesz dziś na wizycie to pokaż te wyniki ginowi. Tarczycy się tak tylko po normach nie interpretuje, więc tak dla pewności. Pewnie się dziś dowiesz czy Julka będzie miała brata czy siostrę...:)

nutella_ lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze o wpisanie na pierwsza strone - coreczka Nina :-)

IGA.G, Milka1991, Jagah, Donia12, niania.ogg, Venice, kahaśka lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, bardzo ładne imiona :) Najbardziej z tych co wymieniłaś podobają mi się Aniela i Milena :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Aniołkowa, to były nasze największe typy - może los da drugą córeczkę to będzie Milenka :)

Milka1991, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga - Coś w tym jest chociaż ja przed ciążą cieszyłam się z każdego dodatkowego grama :D

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to może te które z was już znają pleć waszego dziecka to może wpiszecie nad suwaczkiem?? tak to zawsze będziemy widzieć jak będziemy pisały co która będzie miała??

neharika lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Iga - Coś w tym jest chociaż ja przed ciążą cieszyłam się z każdego dodatkowego grama :D

ja raczej cieszyłam się ze zrzuconego grama :) w ostatnich trzech latach schudłam około 8 kg :) bez ćwiczeń i mega diety, tylko racjonalnym żywieniu się i nie jedzeniu po 18-19

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    dziewczyny to może te które z was już znają pleć waszego dziecka to może wpiszecie nad suwaczkiem?? tak to zawsze będziemy widzieć jak będziemy pisały co która będzie miała??

ja wpiszę, taki mam plan, ale po połówkowych :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ