Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aniołkowa mama wrote:Iga, bardzo ładne imiona
Najbardziej z tych co wymieniłaś podobają mi się Aniela i Milena
Aniela - Nela, Nelka
Ja chcialam Nela - tak poprostu. Moj m nie za bardzo chcial. Kolejne propozycje na mojej liscie to byly Blanka, Julia, Ola i Nina.
Stanelo na Nina. Bedzie Nina Aleksandra
A chlopiec mial byc Anetek lub Aleksander.
Chyba wiec juz domyslacie sie skad nick - AntoNelkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 11:26
Milka1991, Peg, Donia12, MyHappy, Jagah, Aga1991, Niebieskaa, ilae, kahaśka lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Moje zapotrzebowanie na słodycze jest raczej takie samo jak przed ciążą czyli raz mogę przez 3 dni nic nie jeść słodkiego a raz w ciągu jednego dnia nadrobię za cały tydzień
ale staram się ograniczać.
Moja lekarka od prenatalnych mówiła, żebym się na połówkowe zapisała dopiero w 20tc. Zapytałam dzisiaj mojej ginekolog czy nie za wcześnie się zapisałam, bo będzie 20t1d ale mówi, że 20 tydzień to w sam raz, więc nic nie kombinuję.
neharika - na zdrowie!
Justyna Sz - super wiadomości! Fajnie, że udało Ci się podejrzeć dzidziusiaGratuluję synka
Mąż miał świetny pomysł, fajnie, że też mu zależy
Co do płci, przed prenatalnymi tez żyłam w świadomości, ze na pewno będzie córka, ale już po badaniach bardzo cieszyłam się z syna i teraz byłabym rozczarowana gdyby się okazało, że jednak ktoś inny mieszka w brzuszku. Musiałabym się po prostu przestawić a mam już w głowie jakieś wizje na ubranka, pokoik itd
Podzielam zdanie Milki, ja też jeśli nie odpisuje to znaczy, że nie mam pojęcia jak pomóc
Ja już po wizycieDzidziuś zdrowy i taaaki duży! Wszystkie tkanki miękkie już było tak ładnie widać, takie kształtne nóżki, brzuszek, no cudo! Przez 3 tygodnie synek podwoił masę, ma prawie 350g
Lekarka zapytała czy szukamy płci, powiedziałam, ze jak coś widać to tak chociaż jesteśmy już nastawieni na syna. Powiedziała, ze tak jej to własnie wygląda, ale żeby mieć lepszy obraz zrobiła mi jeszcze USG dowcipne i siusiaczek jak ta lala!
Żadne to dla mnie zaskoczenie ale fajnie, że powiedziała to już z taką pewnością. Mówi, że takie płcie to może pacjentkom mówić a nie jakieś zgadywanie
Jestem tylko zawiedziona zdjęciami bo tyle było ładnych obrazów, z profilu i nóżka cała a dostałam tylko siusiaka i stópkę, która nawet nie wygląda jak stópka
Mierzyła ją i ma aż 3 cm!
ale myślałam, ze da mi inne zdjęcie, gdzie były dwie stópki i widoczne paluszki.. no ale .. najważniejsze, że wszystko ok a na dzidziusia się napatrzę za tydzień po połówkowych - poprosimy o płytkę w 3d/4d
Przy okazji USG dowcipnego zapytałam ile ma moja szyjka, powiedziała, ze bardzo ładnie wygląda i ma ok 4,5 cmMówi, że jako pierworódka ruchów mogę spodziewać się dopiero koło 20tc, więc nie mam się czym martwić a w dodatku okazało się, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc to chyba dużo tłumaczy.
Rany, ale to dziecię moje było już takie fajne! Takie pulchniutkieTak to zawsze same kostki było widać a dzisiaj całe zarysy takie mocno widoczne
Zdjęć do pochwalenia się nie mam, poza siusiakiem i stópką
Na moją wagę na szczęście nic nie powiedziała tylko się śmiała jak zeszłam z wagi, że chyba trudno mi się z tym pogodzić. Ja byłam w szoku bo rano ważyłam w domu 66,1 a u niej godzinę później 67,9! 2 kg różnicy a nawet śniadania nie zdążyłam zjeść.. szok.. mąż mówi, że na pewno ma wagę popsutą a nasza jest dobra bo nowa xD
Milka ja prosze o wpisanie chłopca - Tymek - data porodu 05.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 11:27
Milka1991, Peg, Jagah, aniołkowa mama, karolyn, misKolorowy, Donia12, MyHappy, niania.ogg, Justyna Sz, Aga1991, sallvie, Niebieskaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
atat wrote:Połówkowe trzeba wybrać według siebie i powodów z jakich tam się idzie.
Oczywiście więcej się zobaczy i serce już inaczej pracuje w okolicy 22tc.
Ale w PL póki co terminacja jest legalna do 22tc. Wtedy jeszcze dziecko według badań nie ma czucia, nie cierpi.
Wiec jeśli boimy się poważnych wad to lepiej wcześniej. Mogą być widoczne poważne wady już w 18tc.
Okropnie brzmi ta moja wiadomość ale mam nadzieje ze rozumiecie co mam na myśli.
Nic złego!
Bo zastanawiam się czy nie zrobić tak jak mówią - najpierw iśc w 19 tygodniu i 2 dniu a potem po tygodniu czyli 20 tydzień i ) dni, ewentualnie 21 tydzien. Nadal tylko zastanawiam się co to znaczy skonczony 20 tydzien - czy to 20 tydzien i np 1 dzien czy juz 21 tydzien:) -
cięzko wybrać imię, mi się tylke podoba
Nela też mi chodziła po głowie, ale na Anielkę będę mówiła Nela pewnia
w mojej poprzedniej klasie była Ninka = dziewczynka jak z bajki
piękne blond włoski i duże niebieskie oczka, jak słyszę imię Ninka to od razu mam ją przed oczami
Antonelka, MyHappy lubią tę wiadomość
-
Mi dla dziewczynki też bardzo się podoba imię Nina ale lubemu nie bardzo.
jak czytałam znaczenia imion, to o Ninie było właśnie nie do końca pozytywnie, Niny czesto bywaja melancholijne i depresyjne, i moja koleżanka Nina to potwierdza, że niestety tak jest
Za to bardzo pozytywne było opisy dla Alicji i IgiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 11:35
-
Dziewczyny u mnie ciężka noc, od wczoraj rana bolał mnie brzuch z lewej strony, wieczorem ból bardzo się nasilił i czułam, że brzuch jest strasznie wzdęty, a załatwić się nie mogłam tylko wymiotowałam, nad ranem już szykowałam się na IP, ale dopadło mnie nagłe rozwolnienie i ból odpuścił, ale strachu strasznie się najadłam, całe szczęście, że czuje ruchy maleństwa, bo chyba bym nie wytrzymała kolejnych dwóch tygodni do wizyty w stresie, czy nic mu nie jest... Mam nadzieje, że to ostatnie takie atrakcje, bo u nas w rodzinie panuje jelitówka i wraca do mnie już 3 raz
Milka jak możesz to mi też oznacz na pierwszej stronie synkana razie to wstępna ocena z prenatalnych ma się potwierdzić za dwa tyg na połówkowych, ale na chwilę obecną to SYNEK Michałek ❤
Milka1991, Justyna Sz lubią tę wiadomość
-
Krucha wrote:Mi dla dziewczynki też bardzo się podoba imię Nina ale lubemu nie bardzo.
jak czytałam znaczenia imion, to o Ninie było właśnie nie do końca pozytywnie, Niny czesto bywaja melancholijne i depresyjne, i moja koleżanka Nina to potwierdza, że niestety tak jest
Za to bardzo pozytywne było opisy dla Alicji i Igi
Ha ha ha - pewnie co slownik imion to inne znaczenieja trafilam na same wspaniale cechy z malymi wyjatkami, ktore odnajduje w sobie.
No ale wiadomo - nalezy to traktowac z przymrozeniem oka.
Bo jak tak zaczne czytac to wyjdzie, ze bedzie to krolewna na jednorozcuMilka1991 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
KAD tak mi wczoraj tłumaczył lekarz skąd te bóle krzyża, głowy, brzucha. Teraz dzidzia jest w fazie intensywnego wzrostu i oczywiście macica też sie powieksza. Z rozmiarów kiwi musi zrobić się dość pokaźna aby było tam wygodnie stąd bóle brzucha, ciągnięcia, kłócia, bóle krzyża. Poza tym mamy podwyższone hormony, które również wpływają na te części ciała, do tego przez progesteron dochodzą zaparcia, które również są odczuwalne jako bóle, wzdęcia, twardnienie brzucha. czesto miewałam uczucie kolki, które okazało się jest od jelit i jest rzeczą normalną. Na zaparcia mowila, że jest taki suplement diety- talki kisiel dla kobiety w ciąży można go stosować. plus zapisała mi jakies tabletki, ale jestem teraz w pracy na chwile i nie pamiętam nazwy, później Ci napisze. Ja sie uspokoiłam, powiedziała żeby niczym się nie martwić, więcej spacerować i relaks najlepszy
RENI ja również nie czuje ruchów, mam łożysko na przedniej ścianie no i moje pierwsze dziecko, wczoraj doktor mówiła aby spokojnie czekac nawet do 22tc, żeby sie nie nakrecac że nie ma wcześniej bądź nie czuje się regularnie -
Ninka - piękne imię
JUstyna gratuluję chlopczyka. Będzie synuś mamusi
Moje pytania czasem i posty czasem też przechodzą bez "echa" ale jest nas tak duzo, ze taka kolej rzeczyto moje drugie forum, przyzwyczaiłam się. Ja też przeciez nie odpowiadam na każdy post. Musiałabym chyba cały dzień spędzić przy laptopie:)
Ja poproszę o wpisanie chłopcamożesz wpisać wstepne imię choć nie zatwierdzone jeszcze w 100% - Sebastian
najwyżej zmienimy
z góry dzieki
)))
IGA.G, Justyna Sz, Milka1991, sallvie lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Tsh 2,9. Normę mam tylko ogólną, nie mam dla ciężarnych.
Wg kalkulatora hormonow:
FT4 14.29% [wynik 1.04, norma (0.93 - 1.7)]
FT3 42.50% [wynik 3.02, norma (2 - 4.4)]
Masz za malo FT4 dla siebie i dziecka, i byc moze ten wynik podbija Ci w gore TSH. Na Twoim miejscu poszlabym do endokrynologa, zeby wspomoc prace tarczycy.
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
misKolorowy wrote:Dziewczyny u mnie ciężka noc, od wczoraj rana bolał mnie brzuch z lewej strony, wieczorem ból bardzo się nasilił i czułam, że brzuch jest strasznie wzdęty, a załatwić się nie mogłam tylko wymiotowałam, nad ranem już szykowałam się na IP, ale dopadło mnie nagłe rozwolnienie i ból odpuścił, ale strachu strasznie się najadłam, całe szczęście, że czuje ruchy maleństwa, bo chyba bym nie wytrzymała kolejnych dwóch tygodni do wizyty w stresie, czy nic mu nie jest... Mam nadzieje, że to ostatnie takie atrakcje, bo u nas w rodzinie panuje jelitówka i wraca do mnie już 3 raz
Milka jak możesz to mi też oznacz na pierwszej stronie synkana razie to wstępna ocena z prenatalnych ma się potwierdzić za dwa tyg na połówkowych, ale na chwilę obecną to SYNEK Michałek ❤
Miś ja miałam taką samą sytuację ponad tydzień temu, ból brzucha, wzdęcie i nieprzespaną noc... na szczęście nie powtarza się to, ale dołączyłam do diety siemię i otręby, żeby mieć lepsze trawienie -
Iga, Aniela ma wiele innych ładnych zdrobnień, ja bym pewnie mówiła do niej też np. Anuś
Antonelka, Nina bardzo fajnie brzmi. A do tego Tymek Różowego Kordonka. Niezła zgraja się tutaj robiJa przez miesiąc będę intensywnie myśleć, który z naszych faworytów przejdzie
I wtedy wyślę rodzicom buciczki w kolorze płci dziecka żeby wiedzieli co kupować hihihi
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]