X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian31 wrote:
    a 21 to jest 21 i kilka dni czy 20 i kilka dni? Bo ja naprawdę tego nie ogarniam, co lekarz to mówi co innego:)
    Nie zwariowałaś, ja też idę na 2. Plus te mutacje nasze sprawiają, że człowiek głupieje, bo lekarze nie ogarniają tematu.
    21wszy tydzien do 20 tygodni i pare dni.
    no tak jak XXI wiek to od roku 2000 a nie 2100 ;)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac na pewno. Teraz przyszly 4 pacjentki szpitala na USG takze czekam.

IGA.G, Milka1991, misKolorowy lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    MyHappy- musisz wpisac tak:
    [ b ] tekst do wytluszczenia [ / b ] - wszystko co w kwadratowych nawiasach to wpisujesz bez spacji ;)
    Upierdliwy ten HTML, mogłyby być skróty do np. wytluszczania, zmiany czcionki, koloru itp, tak jak na niektórych forach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:08

• Venice Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratuluję synka! Fajnie, że lekarza udało się namówić na USG.Mąż świetny pomysł miał z tą figurką :)

Antonelka mi też Nina się bardzo podoba, ale mamy 2 w najbliższej rodzinie :( Aniela piękne imię, też się zastanawiałam, ale stanęło na Nela. Nam się podoba, ale jak większość osób słyszy jakie imię wybraliśmy to padają niemiłe komentarze.

Milka u mnie możesz wpisać córeczkę.

Monika my mamy córkę Maję, psa Kaję a teraz będzie Nela :)

Co do odpisywania na pytania dziewczyn to ja osobiście zauważyłam, że nie jestem w stanie ogarnąć. Jest Was tutaj tyle, że nie pamiętam co kto pisze. Oczywiście te dziewczyny, które udzielają się najwięcej kojarzę :) Kiedyś w pierwszej ciąży pisałam na jednym forum, było nas max 20 dziewczyn. Można było łatwo ogarnąć. Do tego późńiej założyłyśmy grupę na facebook, nikt nie widział co czytamy, mogłyśmy sobie zdjęcia różne wysyłać. Fajna sprawa. Nawet z kilkoma dziewczynami się spotkałyśmy później po porodzie.

Justyna Sz, Milka1991, MyHappy, kahaśka lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyHappy - ja nawet nie spodziewałam się, że będzie stópkę mierzyć a już totalnie zabiło mnie, że ma 3 cm :D Jeszcze niedawno on cały miał 3 cm ;) Mój mały wielki człowiek :) Ubranka to ja już od 12tc kompletuję hehe.. syna miałam w głowie już od prenatalnych :) Mąż podchodzi do zakupów z większym dystansem. Ostatnio mówi mi, że się nie powinno robić zakupów przed narodzinami dziecka o_O że jak ja urodzę to on następnego dnia pojedzie i kupi ;D Buchnęłam śmiechem :D On by nakupował.. pojęcia o niczym nie ma ;D Mówię mu, że ja nie urodzę dopóki wszystko nie będzie na Tymka czekało! ;D

Dziewczyny, już niedługo czeka nas krzywa cukrowa! ;) Wiem, że na następnej wizycie dostane skierowanie. Rany, mnie się to wydawało taaaak daleko ;D

atat, Milka1991, misKolorowy, MyHappy lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na prenatalne w 21 + 3 i teraz jak Was przeczytałam to zaczęłam się martwić....a co jeśli coś wyjdzie nie tak? Będzie już za późno...

8p3ogywlikdf22k2.png
  • IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice imię ma się wam podobac i tyle :) już pisałam, że teśiowa zażartowała, że już lepiej żeby był chłopak jak usłyszała imię Anielka ;p trudno , będzie musiała się przyzwyczaić.

ja już krzywą robiłam, ale czeka mnie powtórka około 28tc... z czego ni jestem zadowolona

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Aga1991 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Na razie chodzę tak długo jak tylko wyrobię.
    Gratulacje chłopczyków co do imion to super powybierałyście :)
    Ja mam wybrane dla chłopca i dziewczynki więc jak się dowiem na 100% to już mam pewne imiona.
    Dla dziewczynki Alicja nam z mężem się podoba
    Dla chłopczyka Pawełek albo Karol ale bardzo nam się podoba Karolek i chyba przy nim zostaniemy jak będzie synek :)

MyHappy lubi tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi się podoba!
    Mąż pojedzie i wszystko kupi :)
    Tylko co on ma na mysli mówiąc wszystko?

Mój mnie pyta kiedy idziemy do szkoły rodzenia i do jakiej. To mowie, ze planuje i przyszpitalną i prywatną. I taka to rozmowa:
    mąż - A po co dwie
    ja - bo chcę się porządnie nauczyć, nie mam o niczym bladego pojęcia a może będę rodzić naturalnie
    mąż - ale czego tam się uczyć? poród to tylko ćwiczenie oddechów i parcie

Myslalam ze go udusze!

MyHappy, kahaśka lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do połówkowych to mi lekarz powiedział,że na początku grudnia pomierzy maleństwo i na nie będę musiała iść do Kliniki na drugie badania prenatalne

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • goooga1991 Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne bardzo późno- w 22 tygodniu, ale ja traktuję je czysto informacyjne. Gdyby coś "tfu, tfu, tfu" okazało się nie tak, dla mnie nie ma to znaczenia, daje nam tylko czas na przygotowanie się do nowej sytuacji.

Kasialudek lubi tę wiadomość

eiktskjokx3y816x.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati 87 niestety takie są uroki szpitala, że wszyscy stamtąd mają pierwszeństwo, ale jak wróci lekarz to powinno jakoś to pójść. Trzyam kciuki żeby jak najszybciej udało Ci się wejść do gabinetu i żebyś usłyszała same dobre nowiny :)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha specjalnie dla Ciebie, bbcode na pierwszej :)

Justyna Sz, Krucha lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja raczej cieszyłam się ze zrzuconego grama :) w ostatnich trzech latach schudłam około 8 kg :) bez ćwiczeń i mega diety, tylko racjonalnym żywieniu się i nie jedzeniu po 18-19

Ja przed ciążą ważyłam tylko 50 kg, a i bywało że waga spadła poniżej 50 i nie szło przytyć :) Ale widzę u Ciebie duży sukces ze zgubieniem wagi :)

Ehhh chyba na prawdę jedna z ostatnich pochwalę się płcią mojego maluszka :) czemu ta wizyta nie może być jutro? :) Tak to przez najbliższe 12 dni mogę tylko gdybać Kasperka albo Kornelię :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, no wiesz... wczoraj gadałam z mamą to powiedziała, że mojego brata rodziła pół godziny i jak dla niej mogła już wracać do domu :D żeby to było rodzinne... :D

Sallvie, kochana, ja się dowiem 7.12!! Więc raczej nie będziesz ostatnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:22

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Venice Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonek facetom wszystko wydaje się takie proste..Pójdzie i wszystko kupi...A nie biorą pod uwagę, że to my właśnie chcemy wybierać i to nam sprawia ogromną przyjemność. Ja nigdy nie zdecydowałabym się na coś takiego.

Atat ciekawe co by Twój mąż zrobił jakby to on miał rodzić :) Jak to dla niego taka błahostka :) Mężczyźni nawet jak mają grypę to zachowują się tak jakby walczyli o życie.

Iga dokładnie takie mam podejśćie, że to nam ma się podobać. Najbardziej denerwuje mnie jak ktoś daje swoje przykłady i wyjeżdża mi z takimi imionami, że aż mi gęsia skórka się robi.. O gustach się nie dyskutuje. Poza tym jak się dziecko rodzi to później wszyscy się przyzwyczajają do imienia i później trudno sobie wyobraźić, że dziecko mogłoby nazywać się inaczej.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat jakby mój pojechał "wszystko kupić" to była by tragedia :D
    Jak jedzie na zakupy do sklepu takie zwykłe spożywcze to kupi tylko to co ma na liście nie zastanowi się co jeszcze by sie przydało. Także nie wyobrażam sobie wysłać jego samego na zakupy dla maluszka...

A tak poza tym przecież t zakupy sprawiają tyle radości, że nie potrafiłabym sobie tego odmówić :)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest po odstawieniu Dhupastonu? Dziś własnie odstawiłam,stopniowo. Najpierw mialam 3x2, potem 3x1,2x1, 1x1 przez tydzien. Miałyście jakieś dolegliwości?

Jak robicie wpisy jakby w stopce?
    Zielona jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:28

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Lis z tego co kojarzę, to ty też jeszcze bierzesz luteinę/duphaston? mi lekarz w poniedziałek powiedział, że to nasila wzdęcia, zaparcia jeszcze bardziej, też mam takie chyba kolki w jelitach, zawsze w jednym miejscu mnie kłuje z lewej strony. lekarz powiedział, że tam się zbierają mi gazy itp bo jelita się przesuwają, kazał masować to miejsce i pomaga

Mam dokładnie tak samo i też nadal przyjmuje luteinę może to rzeczywiście przez nią, na początku lekarz kazał kupić na zaparcia syrop duphalac i trochę mi pomógł, ale jak zaczęłam wymiotować to przestałam go pić, bo piłam go rano na czczo i kończyło się to zawsze w toalecie, chyba muszę teraz do niego wrócić, może złagodzi te bóle kolkowe. Wypróbuje też twój pomysł z włączeniem siemienia i otrębów do diety :)

Milka pierwsza strona super :) Dziękuje za dopisanie :))
    Różowy_Kordonek gratuluję synka :) a zdjęcie super będziesz mu pokazywać jak podrośnie jaki masz dowód na jego męskość :P

Milka1991 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • goooga1991 Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Atat jakby mój pojechał "wszystko kupić" to była by tragedia :D
    Jak jedzie na zakupy do sklepu takie zwykłe spożywcze to kupi tylko to co ma na liście nie zastanowi się co jeszcze by sie przydało. Także nie wyobrażam sobie wysłać jego samego na zakupy dla maluszka...

A tak poza tym przecież t zakupy sprawiają tyle radości, że nie potrafiłabym sobie tego odmówić :)

Mój mąż ma jeszcze lepsze podejście- po co się spieszyć, kupimy wszystko w ostatnim tygodniu. Do niego chyba nie dociera że wtedy już bardziej będę się toczyć niż chodzić, o ile w ogóle do tego czasu dotrwam w dwupaku.

Justyna Sz lubi tę wiadomość

eiktskjokx3y816x.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ