Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anian31 wrote:a 21 to jest 21 i kilka dni czy 20 i kilka dni? Bo ja naprawdę tego nie ogarniam, co lekarz to mówi co innego:)
Nie zwariowałaś, ja też idę na 2. Plus te mutacje nasze sprawiają, że człowiek głupieje, bo lekarze nie ogarniają tematu.
no tak jak XXI wiek to od roku 2000 a nie 2100 -
Jagah wrote:MyHappy- musisz wpisac tak:
[ b ] tekst do wytluszczenia [ / b ] - wszystko co w kwadratowych nawiasach to wpisujesz bez spacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:08
-
Justyna gratuluję synka! Fajnie, że lekarza udało się namówić na USG.Mąż świetny pomysł miał z tą figurką
Antonelka mi też Nina się bardzo podoba, ale mamy 2 w najbliższej rodzinieAniela piękne imię, też się zastanawiałam, ale stanęło na Nela. Nam się podoba, ale jak większość osób słyszy jakie imię wybraliśmy to padają niemiłe komentarze.
Milka u mnie możesz wpisać córeczkę.
Monika my mamy córkę Maję, psa Kaję a teraz będzie Nela
Co do odpisywania na pytania dziewczyn to ja osobiście zauważyłam, że nie jestem w stanie ogarnąć. Jest Was tutaj tyle, że nie pamiętam co kto pisze. Oczywiście te dziewczyny, które udzielają się najwięcej kojarzęKiedyś w pierwszej ciąży pisałam na jednym forum, było nas max 20 dziewczyn. Można było łatwo ogarnąć. Do tego późńiej założyłyśmy grupę na facebook, nikt nie widział co czytamy, mogłyśmy sobie zdjęcia różne wysyłać. Fajna sprawa. Nawet z kilkoma dziewczynami się spotkałyśmy później po porodzie.
Justyna Sz, Milka1991, MyHappy, kahaśka lubią tę wiadomość
-
MyHappy - ja nawet nie spodziewałam się, że będzie stópkę mierzyć a już totalnie zabiło mnie, że ma 3 cm
Jeszcze niedawno on cały miał 3 cm
Mój mały wielki człowiek
Ubranka to ja już od 12tc kompletuję hehe.. syna miałam w głowie już od prenatalnych
Mąż podchodzi do zakupów z większym dystansem. Ostatnio mówi mi, że się nie powinno robić zakupów przed narodzinami dziecka o_O że jak ja urodzę to on następnego dnia pojedzie i kupi
Buchnęłam śmiechem
On by nakupował.. pojęcia o niczym nie ma
Mówię mu, że ja nie urodzę dopóki wszystko nie będzie na Tymka czekało!
Dziewczyny, już niedługo czeka nas krzywa cukrowa!Wiem, że na następnej wizycie dostane skierowanie. Rany, mnie się to wydawało taaaak daleko
atat, Milka1991, misKolorowy, MyHappy lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Venice imię ma się wam podobac i tyle
już pisałam, że teśiowa zażartowała, że już lepiej żeby był chłopak jak usłyszała imię Anielka ;p trudno , będzie musiała się przyzwyczaić.
ja już krzywą robiłam, ale czeka mnie powtórka około 28tc... z czego ni jestem zadowolona -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Na razie chodzę tak długo jak tylko wyrobię.
Gratulacje chłopczyków co do imion to super powybierałyście
Ja mam wybrane dla chłopca i dziewczynki więc jak się dowiem na 100% to już mam pewne imiona.
Dla dziewczynki Alicja nam z mężem się podoba
Dla chłopczyka Pawełek albo Karol ale bardzo nam się podoba Karolek i chyba przy nim zostaniemy jak będzie synek
MyHappy lubi tę wiadomość
-
A to mi się podoba!
Mąż pojedzie i wszystko kupi
Tylko co on ma na mysli mówiąc wszystko?
Mój mnie pyta kiedy idziemy do szkoły rodzenia i do jakiej. To mowie, ze planuje i przyszpitalną i prywatną. I taka to rozmowa:
mąż - A po co dwie
ja - bo chcę się porządnie nauczyć, nie mam o niczym bladego pojęcia a może będę rodzić naturalnie
mąż - ale czego tam się uczyć? poród to tylko ćwiczenie oddechów i parcie
Myslalam ze go udusze!
MyHappy, kahaśka lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Ja mam prenatalne bardzo późno- w 22 tygodniu, ale ja traktuję je czysto informacyjne. Gdyby coś "tfu, tfu, tfu" okazało się nie tak, dla mnie nie ma to znaczenia, daje nam tylko czas na przygotowanie się do nowej sytuacji.
Kasialudek lubi tę wiadomość
-
IGA.G wrote:ja raczej cieszyłam się ze zrzuconego grama
w ostatnich trzech latach schudłam około 8 kg
bez ćwiczeń i mega diety, tylko racjonalnym żywieniu się i nie jedzeniu po 18-19
Ja przed ciążą ważyłam tylko 50 kg, a i bywało że waga spadła poniżej 50 i nie szło przytyćAle widzę u Ciebie duży sukces ze zgubieniem wagi
Ehhh chyba na prawdę jedna z ostatnich pochwalę się płcią mojego maluszkaczemu ta wizyta nie może być jutro?
Tak to przez najbliższe 12 dni mogę tylko gdybać Kasperka albo Kornelię
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Atat, no wiesz... wczoraj gadałam z mamą to powiedziała, że mojego brata rodziła pół godziny i jak dla niej mogła już wracać do domu
żeby to było rodzinne...
Sallvie, kochana, ja się dowiem 7.12!! Więc raczej nie będziesz ostatniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:22
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Różowy Kordonek facetom wszystko wydaje się takie proste..Pójdzie i wszystko kupi...A nie biorą pod uwagę, że to my właśnie chcemy wybierać i to nam sprawia ogromną przyjemność. Ja nigdy nie zdecydowałabym się na coś takiego.
Atat ciekawe co by Twój mąż zrobił jakby to on miał rodzićJak to dla niego taka błahostka
Mężczyźni nawet jak mają grypę to zachowują się tak jakby walczyli o życie.
Iga dokładnie takie mam podejśćie, że to nam ma się podobać. Najbardziej denerwuje mnie jak ktoś daje swoje przykłady i wyjeżdża mi z takimi imionami, że aż mi gęsia skórka się robi.. O gustach się nie dyskutuje. Poza tym jak się dziecko rodzi to później wszyscy się przyzwyczajają do imienia i później trudno sobie wyobraźić, że dziecko mogłoby nazywać się inaczej. -
Atat jakby mój pojechał "wszystko kupić" to była by tragedia
Jak jedzie na zakupy do sklepu takie zwykłe spożywcze to kupi tylko to co ma na liście nie zastanowi się co jeszcze by sie przydało. Także nie wyobrażam sobie wysłać jego samego na zakupy dla maluszka...
A tak poza tym przecież t zakupy sprawiają tyle radości, że nie potrafiłabym sobie tego odmówić -
Dziewczyny jak to jest po odstawieniu Dhupastonu? Dziś własnie odstawiłam,stopniowo. Najpierw mialam 3x2, potem 3x1,2x1, 1x1 przez tydzien. Miałyście jakieś dolegliwości?
Jak robicie wpisy jakby w stopce?
Zielona jestem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:28
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
IGA.G wrote:Lis z tego co kojarzę, to ty też jeszcze bierzesz luteinę/duphaston? mi lekarz w poniedziałek powiedział, że to nasila wzdęcia, zaparcia jeszcze bardziej, też mam takie chyba kolki w jelitach, zawsze w jednym miejscu mnie kłuje z lewej strony. lekarz powiedział, że tam się zbierają mi gazy itp bo jelita się przesuwają, kazał masować to miejsce i pomaga
Mam dokładnie tak samo i też nadal przyjmuje luteinę może to rzeczywiście przez nią, na początku lekarz kazał kupić na zaparcia syrop duphalac i trochę mi pomógł, ale jak zaczęłam wymiotować to przestałam go pić, bo piłam go rano na czczo i kończyło się to zawsze w toalecie, chyba muszę teraz do niego wrócić, może złagodzi te bóle kolkowe. Wypróbuje też twój pomysł z włączeniem siemienia i otrębów do diety
Milka pierwsza strona superDziękuje za dopisanie
)
Różowy_Kordonek gratuluję synkaa zdjęcie super będziesz mu pokazywać jak podrośnie jaki masz dowód na jego męskość
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
koniczynkaa wrote:Atat jakby mój pojechał "wszystko kupić" to była by tragedia
Jak jedzie na zakupy do sklepu takie zwykłe spożywcze to kupi tylko to co ma na liście nie zastanowi się co jeszcze by sie przydało. Także nie wyobrażam sobie wysłać jego samego na zakupy dla maluszka...
A tak poza tym przecież t zakupy sprawiają tyle radości, że nie potrafiłabym sobie tego odmówić
Mój mąż ma jeszcze lepsze podejście- po co się spieszyć, kupimy wszystko w ostatnim tygodniu. Do niego chyba nie dociera że wtedy już bardziej będę się toczyć niż chodzić, o ile w ogóle do tego czasu dotrwam w dwupaku.Justyna Sz lubi tę wiadomość