Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aaa.. odnośnie Kacperka! Własnie szwagierka do mnie dzwoniła żebym nakarmiła jej 3 miesięczne dziecko bo zostało z babcią a raczej nie wrócą na czas.. Ma odciągnięte mleko i właśnie się rozmraża.. Boże... mam nadzieję, że mi się nie zachłyśnie, przecież ja dziecko z butli karmiłam z 10 lat temu i to pod okiem siostry. No ale niby jest nauczony z butli bo ostatnio szwagierka mu często podaje "zapasy" z zamrażalnika. Trzymajcie kciuki!
misKolorowy, Milka1991, sallvie, MyHappy lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Ach dziewczyny, piekne imiona podajecie!
Ja przez cala ciaze nastawiam sie na synka Antka, ale po usg z poczatku listopada kiedy to polozna powiedziala, ze jak na razie nic nie wskazuje na chlopca, nagle znowu wrocily marzenia o dziewczynce.
Jesli chlopiec to Antek, jesli dziewczynka...to juz od 1. ciazy poronionej marzylam (maz tez lubi to imie) o Mariance...
i nagle zaczynam miec watpliwosci...marianna pasuje na pewno do Norwegii, bo ttutaj maja imie Marianne.
Ale ostatnio mysle wlasnie tez o takich imionach jak: Nina (piekne, Antonelko!), Pola, Lena, Ida...
bo tak mysle, ze Marianka to jedyne zdrobnienie...chociaz z drugiej strony nasze dziecko bez wzgledu na plec i tak bedzie dla nas zawsze Chrupkiem heheh
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Milka1991 wrote:Krucha specjalnie dla Ciebie, bbcode na pierwszej
ale ja znam podstawy HTML ale upierdliwe jest wpisywanie ręcznie kodów, fajnie jakby tu na forum mozna było to robic od razu w poscie jakby były odniośniki jak np. w wordze czy excelu, na naiektórych forach tak jest
klikasz w ikonkę i masz wytluszczony wyraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:39
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Kahaska
Ty to mialas szczęście ze nie czekalas dlugo na wizyte u dr Kucinskiej. Bo ja mialam na 11.30 o 11.40 przyszla ze szpitala i teraz przyjmuje szpitalne pacjentki. Wiec ja czekam i tak krotko jak na razie. Bo do dr Roszkowskiego to bym pewnie dluzej czekala. -
Różowy_Kordonek to się wprawisz w karmieniu
Ja ostatnio zajmuje się moim 2,5 letnim bratankiem, bo ma cały czas kaszel od miesiąca, a lekarze karzą robić inhalacje i dawać syrop, a do żłobka nie pozwalają mu przychodzić, więc siedzi z ciocią w domu
i tak się zastanawiam jak te dziewczyny, które mają już jedno, albo więcej dzieci dają radę w ciąży, bo ja jak od niego wracam to padam na twarz, może to też dlatego, że z ciocią to zawsze się szaleje i nawet spać w dzień nie chcę, a w żłobku, czy z rodzicami to zawsze ma drzemkę w dzień
-
Niebieskaa, Chrupek/Chrupka najlepsze
:D
A co do Marianny, to znam jedną i musisz się przyzwyczaić wtedy, że dzieciaczki (np. w szkole) często będą mówić do niej po prostu "Maria", tak jest przynajmniej z tą znajomą.
Pati, czekanie jest okropne... dobrze, że chociaż masz internet ;pNiebieskaa lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Atat, no wiesz... wczoraj gadałam z mamą to powiedziała, że mojego brata rodziła pół godziny i jak dla niej mogła już wracać do domu
żeby to było rodzinne...
Sallvie, kochana, ja się dowiem 7.12!! Więc raczej nie będziesz ostatnia
Z tego co pamiętam to Ty kochana znasz już płeć chociaż na iles % prawda? Ja nigdy nie uslyszalam jeszcze na 80% chłopak czy na 60% dziewczynka. Moja mała wielka niewiadoma
Tak a propo imion miałam dać synkowi na drugie Piotr po tacie. Ale wczoraj postanowiłam zmienić decyzje bo zmarł ostatnio dobry znajomy nasz, który bardzo zawsze był i za mną i za ukochanym moim i kibicował naszemu związkowi - taki mój przyszywany teściu bym powiedziałai mały będzie miał na drugie Robert
Kornelce tez nie chciałam dawać swojego długiego Magdalena mimo że bardzo mi się moje imię podoba więc miała być Majka bo moi rodzice bardzo chcieli wnuczkę Majkę. Ale ja nadal nie potrafię zaakceptowac tego imienia nawet w roli drugiego więc nadal myślę nad drugim, nie za długim imieniem dla córki
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
czesc dziewczyny. jestem juz w PL lot samolotem minął mi świetnie... dzisiaj mam wizytę u lekarza na 15:15 juz sie doczekać nie mogę
misKolorowy, Milka1991, sallvie, Justyna Sz, MyHappy, Taśka22, Donia12, lis87, nutella_, neharika lubią tę wiadomość
córeczko czekamy na Ciebie
-
A dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie odnośnie tego przeliczania ft3 i ft4, bo pierwszy raz o tym słyszę, a hashimoto mam od jakiś 12 lat... Mi moja endo zleca tylko ft4 i tsh za każdym razem, więc jak to przeliczyć? Moje wyniki z przed 2 dni to ft4 1,45, a tsh 3,98, idę dziś na wizytę to dopytam ją jak to jest, ale może przybliżycie mi trochę temat?
-
Jagah wrote:Wg kalkulatora hormonow:
FT4 14.29% [wynik 1.04, norma (0.93 - 1.7)]
FT3 42.50% [wynik 3.02, norma (2 - 4.4)]
Masz za malo FT4 dla siebie i dziecka, i byc moze ten wynik podbija Ci w gore TSH. Na Twoim miejscu poszlabym do endokrynologa, zeby wspomoc prace tarczycy.Jagah, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Wszystko ok. Badal mnie dr Roszkowski
Oczywiście o pleć za późno spytalam ale za 2tygodnie ide do gina to sie wtedy dowiem. Wg poprzedniej wizyty prawdopodobnie corka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:31
Jagah, koniczynkaa, Milka1991, niania.ogg, IGA.G, misKolorowy, atat, Donia12, lis87, kahaśka, Antonelka, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Jagah , dzięki na przydatne info
goooga1991 witaj w naszym gronie
Różowy_Kordonek he heJa bym swojego też nie wypuściła na samodzielne zakupy dla naszego dziecka
Aż strach pomyśleć, co by nawymyślał
Co do stópki, też się nie spodziewałam, że będzie mierzona ale tak pięknie nastawił, że szkoda by było przepuścić takiej okazji
Słodkie, jak nasze dzieci szybko się rozwijają
Ja przeżywam każdy moment, kiedy widzę jak rośnie
Notuję sobie to wszystko
Atat "poród to tylko ćwiczenie oddechów i parcie " padłamAle z nimi to tak już jest, coś jest białe albo czarne
Ewelina3 , bobas2015 Trzymam kciuki za wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:41
Aga1991 lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa mama - też super gest z Twojej strony
Ja to się cieszę, że jeszcze nie jesteśmy po ślubie i mam możliwość dać drugie imię jak pójdę rejestrować bo ukochany uważa, że drugie imię jest bez sensu i gdyby to on szedł zarejestrować malucha wiem, że nie dałby tego drugiego imienia
A jak pójdzie zarejestrować drugie, które już będzie po ślubie, będzie musiał dać drugie imię bo teraz mu poszłam na rękę z imionamiKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs