X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    mnie sie podoba: kaja iga nela tosia nina ale tylko obydwoje zgadzamy sie na maje

Maja, Tosia tez byly w rozwazaniu :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Mi dla dziewczynki też bardzo się podoba imię Nina ale lubemu nie bardzo.
    jak czytałam znaczenia imion, to o Ninie było właśnie nie do końca pozytywnie, Niny czesto bywaja melancholijne i depresyjne, i moja koleżanka Nina to potwierdza, że niestety tak jest

O matko... moja koleżanka Nina tez..
    Ale jakos nie rozpatrywalam tego imienia w kategoriach melancholii :) poprostu mi się podobało bardzo

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn to jest normalne, moje posty też czasem pozostają bez echa. ja też nie na wszytsko odpowiadam, bo albo się nie znam, ale czytam post z dużym opóźnieniem i uważam że już dawno ktoś odpowiedział :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co nieodpisywania na niektore pytania: jak nie mam pojecia to nie odpisuje bo nie chce pisac nie wiem i spamowac bo faktycznie bo calym dniu jak ktos nadrabia wpisy to sporo tego :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis z tego co kojarzę, to ty też jeszcze bierzesz luteinę/duphaston? mi lekarz w poniedziałek powiedział, że to nasila wzdęcia, zaparcia jeszcze bardziej, też mam takie chyba kolki w jelitach, zawsze w jednym miejscu mnie kłuje z lewej strony. lekarz powiedział, że tam się zbierają mi gazy itp bo jelita się przesuwają, kazał masować to miejsce i pomaga

lis87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati myślałam o Tobie o rana. Mam nadziejeże się wreszcie doczekasz swojego usg i przekażesz nam dobre wieści! Trzymam kciuki!

IGA.G, Milka1991 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian na jaki termin porodu Cię zapisać ?

Na razie wpisuję Wasze propozycje, wszelkie ewentualne zmiany będziemy aktualizować w trakcie :)

Podoba Wam się taka wersja wpisu na pierwszej ? :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka - moze sprobuj imiona dzieci napisac wytluszczonymi literami, beda bardziej czytelne ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

Na razie wpisuję Wasze propozycje, wszelkie ewentualne zmiany będziemy aktualizować w trakcie :)

Milka super :) u mnie możesz dopisać imię Anielka :) hehe mam nadzieję, że nie zmieni się po połówkowych :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Ja już po wizycie :) Dzidziuś zdrowy i taaaki duży! Wszystkie tkanki miękkie już było tak ładnie widać, takie kształtne nóżki, brzuszek, no cudo! Przez 3 tygodnie synek podwoił masę, ma prawie 350g :) Lekarka zapytała czy szukamy płci, powiedziałam, ze jak coś widać to tak chociaż jesteśmy już nastawieni na syna. Powiedziała, ze tak jej to własnie wygląda, ale żeby mieć lepszy obraz zrobiła mi jeszcze USG dowcipne i siusiaczek jak ta lala! :D Żadne to dla mnie zaskoczenie ale fajnie, że powiedziała to już z taką pewnością. Mówi, że takie płcie to może pacjentkom mówić a nie jakieś zgadywanie ;) Jestem tylko zawiedziona zdjęciami bo tyle było ładnych obrazów, z profilu i nóżka cała a dostałam tylko siusiaka i stópkę, która nawet nie wygląda jak stópka ;) Mierzyła ją i ma aż 3 cm! ;D ale myślałam, ze da mi inne zdjęcie, gdzie były dwie stópki i widoczne paluszki.. no ale .. najważniejsze, że wszystko ok a na dzidziusia się napatrzę za tydzień po połówkowych - poprosimy o płytkę w 3d/4d :)

Przy okazji USG dowcipnego zapytałam ile ma moja szyjka, powiedziała, ze bardzo ładnie wygląda i ma ok 4,5 cm :) Mówi, że jako pierworódka ruchów mogę spodziewać się dopiero koło 20tc, więc nie mam się czym martwić a w dodatku okazało się, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc to chyba dużo tłumaczy.

Rany, ale to dziecię moje było już takie fajne! Takie pulchniutkie :D Tak to zawsze same kostki było widać a dzisiaj całe zarysy takie mocno widoczne :) Zdjęć do pochwalenia się nie mam, poza siusiakiem i stópką ;)

x0rzn9.jpg
    s6ok7q.jpg

Hejka :)

Ale się miło czytało Twój wpis :D Super, że synek potwierdzony :) Możecie z Mężem spokojnie kompletować wszystkie ubranka dla małego :) Gratuluję potwierdzenia :) I ta stópka 3cm <3 U mojego wczoraj lekarz zmierzyła, że ma 12mm -jest prawie 3 razy mniejsza ale u Ciebie to już prawie 19 tydzień :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

• MyHappy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Milka - moze sprobuj imiona dzieci napisac wytluszczonymi literami, beda bardziej czytelne ;)

Hej Jagah,
    właśnie się miałam Ciebie zapytać, jak wytłuszczasz nick na forum? :)

• koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella są w internecie przeliczniki wyników ft 3 i 4 na procenty, nie pamiętam dokładnie ile powinno być ale kojarz mi sie coś że ft 4 powinno być powyżej 50%

8p3ogywlikdf22k2.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Wg kalkulatora hormonow:
    FT4 14.29% [wynik 1.04, norma (0.93 - 1.7)]
    FT3 42.50% [wynik 3.02, norma (2 - 4.4)]

Masz za malo FT4 dla siebie i dziecka, i byc moze ten wynik podbija Ci w gore TSH. Na Twoim miejscu poszlabym do endokrynologa, zeby wspomoc prace tarczycy.

Nie chciałam tego pisać tak wprost, ale mi się również wydaje, że tego ft4 za malutko masz i warto skonsultować.

Jagah, nutella_ lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 1991 ja mam to samo na słodycze nie mogę patrzeć (poza ostatnio moją ukochaną nutelą :D) za t wszystko co słone pochłaniałabym bezopamiętania :P

Jeśli chodzi o L4 to chodze prywatnie i wizyty co 4 tygodnie. Tylko pierwsza była po dwóch ale to ze względu na to, że roiłąm dużo badań i lekarka chciała szybciej wyniki zobaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 11:58

Aga1991 lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian31 wrote:
    Atat, a Ty kiedy idziesz?
    Bo zastanawiam się czy nie zrobić tak jak mówią - najpierw iśc w 19 tygodniu i 2 dniu a potem po tygodniu czyli 20 tydzień i ) dni, ewentualnie 21 tydzien. Nadal tylko zastanawiam się co to znaczy skonczony 20 tydzien - czy to 20 tydzien i np 1 dzien czy juz 21 tydzien:)

Ja byłam w 19 i ide na drugie w 21 tc.
    Może oszalałam, ale inaczej osiwieje.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

Niech będzie 17 kwietnia:)

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja byłam w 19 i ide na drugie w 21 tc.
    Może oszalałam, ale inaczej osiwieje.
    a 21 to jest 21 i kilka dni czy 20 i kilka dni? Bo ja naprawdę tego nie ogarniam, co lekarz to mówi co innego:)
    Nie zwariowałaś, ja też idę na 2. Plus te mutacje nasze sprawiają, że człowiek głupieje, bo lekarze nie ogarniają tematu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:02

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyHappy- musisz wpisac tak:
    [ b ] tekst do wytluszczenia [ / b ] - wszystko co w kwadratowych nawiasach to wpisujesz bez spacji ;)

aniołkowa mama, MyHappy, Anjouek lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • goooga1991 Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Dołączam do Was dopiero teraz, bo nasza marcóweczka okazała się jednak kwietniówką:) Wg kalendarza miałam termin na końcówkę marca ale dzidzia mniejsza i przesunęła się na 1 kwietnia.

Jestem z okolic Krakowa, razem z mężem czekamy na naszą pierwszą dzidzię- płeć potwierdzona już w 100%, będzie córunia- Wikusia.

Połówkowe mamy zaplanowane na 14.11, także już niedługo.

Jagah, Justyna Sz, IGA.G, Milka1991, sallvie, MyHappy, lis87, Antonelka, sunshine, Anjouek, Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość

eiktskjokx3y816x.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah zaraz spróbuję :D

pati kciuki, dawaj nam tu znać jak najszybciej, jak czegoś się dowiesz :) <3

a mnie brzuch ciągnie od samego rana, no Kornela robi sobie wygodniejszą miejscówkę ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ