WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Ja podejrzewam, że teraz trochę stresu podświadomie mam przez to, że mamy 1,5 miesiąca na znalezienie mieszkania.
    I ślub biorę cywilny początkiem grudnia i o tyle się cieszę, że zostanę żoną mojego ukochanego, tak siłą rzeczy musiałam zaprosić swoich rozwiedzionych rodziców i jakoś mam obawy przed tym, jak to wszystko będzie wyglądać. Z mamą mam bardzo dobry kontakt pomimo tego, że mieszkam 450km od Niej i ze względu na Nią właśnie obawiam się obecności ojca, który no nie ukrywam, nie jest zbyt hmmm... bezkonfliktowym człowiekiem. Na dodatek "zaszczyci" nas swoją obecnością wraz ze swoją nową żoną :)
    3 grudnia?
    Pytam, bo my też w końcu stwierdziliśmy ze się pobierzemy i jedyny wolny termin w tym roku był 3 grudnia :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    Donia12 tak Cie podkurzył tym,ze nie było go na czas? czy juz wczesniej nie bylo miedzy Wami dobrze? sorry za pytanie, jesli nie chcesz nie odpowiadaj...
    Juz wcześniej był strasznym egoista. Przy porodzie pokazał to po raz kolejny. A potem przy dziecku tylko upewnial mnie w przekonaniu ze mam rację. Dla niego idealne życie było jak nie pracował bo żadna praca nie była jego godna i w domu też nic nie robił. Ja musiałam ogarnąć dziecko, lecieć do roboty i ogarnąć dom.
    Wreszcie przejrzałam na oczy. I dobrze, bo teraz jestem w normalnym zwiqzku gdzie to facet dba o kobietę!

Milka1991 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    3 grudnia?
    Pytam, bo my też w końcu stwierdziliśmy ze się pobierzemy i jedyny wolny termin w tym roku był 3 grudnia :)

Tak, 3. grudnia :) szkoda, że pierwsza sobota w grudniu nie wypadnie w mikołajki :)
    Chcieliśmy wcześniej, ale terminy były takie, że nie dalibyśmy rady wszystkiego ogarnąć :)

PS. Dziewczyny, które mają już pociechy :) Jak się u Was sprawdziły pajacyki? Dużo ich miałyście? W co dzieci w domu ubierałyście? Body, półśpioszki czy własnie raczej pajacyki? Bo wpadłam w wir licytacji i nie chcę też przesadzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 00:48

Donia12 lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae u mnie pajace w szpitalu a potem tylko na noc.

Anjouek mnie pierwszy poród był trudny. Rodziła już bez wód na sucho. Wszysko wywoływane oksytocyna. Szyjka długa, rozwarcie na opuszek. Od podania oksytochna 11 h a od odejścia wód 25h.
    Drugi poród też wywolywany,ale szybki 6 h. Bez porównania.
    Przy starszej mąż miał zdecydować czy chce rodzic że mną, jo powiedziałam,że jak nie on to moja siostra. Stwierdził,że chce u był od początku do końcu przy obu porodach, wsparcie bezcenne,poda wodę,pójdzie do WC,pod prysznic.
    A co do faceta,może coś się wypaliło wcześniej j dopiero do tego doszła i podświadomie nie Chcesz z nim być albo to hormony. Może jakaś szczera rozmowa?

Śliczne ciuszki kupiłaś Venice.

Ja nie mogę spać. Boli mnie żołądek. Młodsza na szczęście od 23 już nie wymiotuje. Mnie ściska, odbija mi się,mam wszysko w gardle. Czuje zmęczenie ogromne. Ehhh

Anjouek lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia jelitowke macie ? U mnie najgorsze sie skonczylo ale do dzis jesc nie moge I ciagle mnie mdli

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    Donia12 tak Cie podkurzył tym,ze nie było go na czas? czy juz wczesniej nie bylo miedzy Wami dobrze? sorry za pytanie, jesli nie chcesz nie odpowiadaj...

tak pytam bo ja to po prostu od pewnego czasu cierpie na totalny brak emocji... tzn mam je dla bobaska, kocham go mocno...gadam do brzucha czasem.... ale mój facet mnie wkurza strasznie wszystkim praktycznie i to nie jest tak jak opowiadają inne dziewczyny,ze maja humorki czy coś... i raz sa w sosie raz nie... ja mam czasem ochote go kopnąc w dupsko i wysłać na ksieżyc... w sumie to mimo,ze on pracuje w delegacji to ja nie czuje nawet czasami,ze tesknie... no ale nikt mnie nie rozumie, słysze tylko jak to tak moge,ze nie mam serca i w ogóle ;( on sie cieszy z tego dzieciątka - i ja tez, ale ciągle powtarza jakie to ma szczescie,ze bedze mial dziecko i ze ma mnie - no ale co do tego drugiego to ja juz jego entuzjazmu nie podzielam...nie mysle o zadnym intymnym zblizeniu z nim, nawet przytulanie i calusy mnie nie interesują...jest pare spraw którymi mi zaszedł za skóre... namalował w mojej glowie 'piekny' obraz jaki naprawde jest i juz mu nie ufam, nie wierze,ze sie zaopiekuje dobrze nami,ze bede mogla na nim polegac stuprocentowo i mi przykro,ze takie rzeczy wyszły teraz w ciazy... moje wszystkie wizje wspolnej przyszlosci nagle zniknęły. nawet nie chce o tym myslec... i kazdy mi powtarza,ze to hormony i ze to minie ale ja juz sama w to nie wierze... kiedys za nim latałam jak szalona... teraz czuje sie jak kamień, jedynie dla dzieciątka mam jakies uczucia...nie sądze,ze to bedzie związek na zawsze...
    chciałabym żeby znalazła sie choć jedna osoba, która powie,ze mnie rozumie eh :(
    czytam twoj post I powiem ci tak jak przyjdzie malenstwo wszystko sie zmieni nie do poznania . Wtedy zycie samo pokaze czy sie nadaje czy nie .czasem wszystko przyjmuje taki obrot ze az czlowiek niedowierza I

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy sie tylko dzieciatko a reszta sama sie uklada czego ci zycze z calego serca . I nawet pewnie o lekach swoich zapomnisz.
    Ja po poronieniu pierwszym czulam sie tragicznie a przyszedl synek to juz nawet nie pamoetam jak sie czulam:)zycie zmienilo sie na nowo I nawet kolejne poronienia nie byly juz takie tragiczne bo mialam jego .

aniołkowa mama, Anjouek lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae, a licytujesz używane czy znalazłaś fajne nowe w uniwersalnych kolorach? jak nowe (tzn. będzie też sztuka dla mnie :P) to podeślij linki :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) nic się nie odzywałam przez długi weekend, bo miałam wiele zajęć:) nie mogłam nacieszyć się mężem, a i gości przez dwa dni miałam:) Codziennie oczywiście was podczytywałam, wiec wiem co mniej więcej się dzieje. bardzo dużo pisałyście i spróbuje troszkę nadrobić odpisywanie jeżeli jakiś temat jest mi bliski lub coś na ten temat wiem:) U mnie na wadze + 6,5kg wiec nie jest jeszcze najgorzej.
    Jastine76. bardzo mi przykro z powodu za malej ilości wod, a ja się martwiłam ze mam ich za dużo. trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

misKolorowy. niezły zapas pampersów:).

Fufka30. mi wózek Adamex na żywo się w ogóle nie spodobał, uważam ze nie jest za dobrze wykonany, ale to moje zdanie... podobno mamy go sobie chwalą.

aniołkowa mama. nie jesteś jedyna ja tak samo nie czuje żadnych ruchów, ale tłumaczę sobie ze to normalne przy pierwszym dziecku:)bo gdzie mam łożysko to oczywiście się nie wywiedziałam:) widocznie moje dziecko jest mega grzeczne.:)

Kamiliia24 piękny brzuszek

nutella_ ale śliczna ta twoja niunia. piękne ma oczka

sunshine,Korcia trzymam kciuki żeby wasze maleństwa pokazało co maja miedzy nóżkami. pochwalcie się po wizycie:)
    Mamaela86 witam i gratuluje malej gromadki... zazdroszczę:)

AniaStaraczka85 witam i gratuluje dziewczynki i ruchów:)

Milka1991 jak możesz to w wolnym czasie dopisz do mojego synka imię Maciej

Mamaela86 ja tez na początku warzyłam 64kg, a teraz 70,5. To moja pierwsza ciąża. Wydaje mi się ze jeżeli za dużo nie jesz to po prostu tak musi być i to nic złego ze tyle przytyłaś:)

atat ja na razie zakupiłam jeden nowy stanik i kupiłam sobie przedłużki do biustonosza, bo z obwodem miałam problem, a miseczki w tych bez push up są na mnie w miarę ok:)za 3 przedłużki z przesyłka zapłaciłam cale 6 zl:)
    717ed6043f8ee9damed.jpg

ilae mój mąż mi ciągle powtarza ze sapie, bo mam problem z oddychaniem, ale czytałam ze to normalne

Anjouek ja szyje samodzielnie, ale ja pracuje jako projektant w firmie z odzież niemowlęca, wiec mam dostęp do form, noworodnych materiałów, haftów, ozdób itp:). Moja mama jest szwaczka i ma overlok i stembnowke wiec czasem do niej wpadam i coś tam uszyje albo ona, bo jest w tym lepsza:)ja się bardziej znam na projektowaniu:)dużo będę miała ciuszków z firmy, bo załatwię sobie taniej albo będę brała wzory które nie weszły w produkcje:) Ogólnie ciuszków będę miała stertę, ale i tak będę projektować coś i szyć tylko dla mojego Macieja:)

ilae pajacyki podobno są rewelacyjne do snu, bo dziecko się nie rozkopuje i mu nigdzie nie podwiewa- tyle wiem z opinii klientów i zamówień:)

Co do porodu to chciałam rodzinny, ale mój mąż powiedział ze nie chce patrzeć jak cierpię, bo nie będzie potrafił mi pomoc. zresztą on jest bardzo uczuciowy i zawsze bardzo się stresuje. nie chce jeszcze jego pocieszać zamiast skupiać się na porodzie:) będzie czekał w szpitalu cały czas i dopiero wejdzie jak już urodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 08:01

Jastin76, Kamiliia24, Milka1991, Anjouek lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna...ZAZDROSZCZE umiejetnosci i talentu, ciuszki uszyte przez wlasna mame to cos wspanialego, mam maszyne...ale raczkuje...moze skusze sie na uszycie czegos dla Marianki:D

A moze moglabys polecic jakies ksiazki, linki, wszelakie pomoce zeby zglebic tajniki szycia?

Justyna Sz lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna z tymi przedłużkami to bardzo dobry pomysł. Na mnie miseczki tez są ok tylko mi się pod biustem robi ciasno. Musze na allegro się rozejrzeć.
    Wczoraj zamówiłam sobie poduszkę motherhood :) nie mogę się doczekać aż przyjdzie i ja wypróbuję!
    Na 9 idę do internisty po zwolnienie. Musze sobie tydzień odpocząć bo mnie ten twardniejacy brzuch niepokoi. Za tydzień mam wizytę u swojej lekarki to powie co dalej.
    Lecę na sniadanko :)

Loko! Jak tam jako młoda żona się czujesz? Co u Ciebie?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też jadę na przedłużkach do stanika ;) bez tego musiałabym wymienić całą bieliznę hehe. Można je kupić w praktycznie każdej pasmanterii. Ja wolę na miejscu, bo są różne rozstawy haczyków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 08:17

Justyna Sz lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - Ty już za połową jesteś? :) szok normalnie :)

Edit. Kahaśka Ty też?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 08:17

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek ją w tym roku kupiłam maszynę i próbuje coś szyć:) jak się okazało nie taki diabeł straszny i całkiem fajnie to idzie;)

Mój jest zdeklarowany, że chce być przy porodzie, ją chce żeby był, ale tylko do momentu parcia, później żeby na chwilę wyszedł. Choć jak to bezie naprawdę to się przekonamy w trakcie, bo może mi być tak wszystko obojętne, że co wcale nie wygonie:)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 i misKolorowy !!!

Zajrzalam po raz pierwszy do tabelki...i widze, ze jestescie z mojego ukochanego Wroclawia, z ktorego pochodze <3 ale czaaaaaad!

Mieszkajac za granica zawsze dostaje euforii jak slysze ,ze ktos jest z Wroclawia lub mieszka we Wroclawiu:D jade na swieta do mojego Wro i juz czekam na spacery po jarmarku swiatecznym, tylko tym razem nie wypije grzanca:)

Jastin76, lis87, misKolorowy, Venice lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Niebieska - Ty już za połową jesteś? :) szok normalnie :)

Edit. Kahaśka Ty też?? :)
    Też też hehe

Jastin76 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to już 5 miesiąc, czas leci jak szalony!

I od środy codziennie czuje pukniecia od maluszka:) raz nawet przyszły tatuś poczuł. Pięknie jest to uczucie:)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja już mam poduszkę ciążowa i bardzo polecam. Nawet maz mi podkrada.
    Dzis ciężki dzień, pełen stresu, siostra ma pierwszy dzień nowej chemii i prawie nie mogłam spać w nocy.
    Zlapcie kciuki żeby było dobrze.
    A jutro drugie połówkowe!!! Będziemy tez potwierdzać czy synek faktycznie ma 6 palcu u stopki bo tak ostatnio albo obraz się rozmazał albo tak było widać.

Kto dzis ma wizytę?
    Za kogo kciuki trzymamy ?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat zazdroszczę wizyty juz jutro! Moje połówkowe dopiero 30 listopada! Kiedy to będzie?
    Trzymam kciuki za siostrę i za 5 małych paluszków tez :)

atat lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Justyna...ZAZDROSZCZE umiejetnosci i talentu, ciuszki uszyte przez wlasna mame to cos wspanialego, mam maszyne...ale raczkuje...moze skusze sie na uszycie czegos dla Marianki:D

A moze moglabys polecic jakies ksiazki, linki, wszelakie pomoce zeby zglebic tajniki szycia?
    ja raczej nie szyje tylko czasami w domu, bo mama mnie uczyła:) w firmie mamy od tego szwaczki:) ja projektuje i robię programy komputerowe na hafty na ciuszki niemowlęce.byłam samoukiem który zawsze pałał do rysunku i typowo artystycznych rzeczy, bo z wykształcenia jestem magistrem administracji:)Na zdjęciach jest kilka ciuszków na które ja robiłam hafty:)u nas w firmie są rzeczy typowo niemowlęce i dziecięce, ale firma ma taki styl wiec takie rzeczy sprzedają. Ja sobie poszyje typowo nowoczesne i mniej dziecięce:)
    b8fedf05a045648amed.jpg
    9fb7feab39936039med.jpg
    4d7fd30d6578845emed.jpg
    0ca7f0a0f76937fdmed.jpg
    78a037fde7c3bf5fmed.jpg
    0607ddb7f223a8e8med.jpg
    na stornie pinterest.com jest wiele rzeczy wytłumaczone jak coś uszyć, tylko wszystko jest po angielsku. np jak wpiszesz baby clothes diy lub baby clothes tutorial wyskoczy mnóstwo ciekawych propozycji. sama sobie poradzisz :)powpisuj czego szukasz i na pewno znajdziesz:)tylko po angielsku

Niebieskaa, Jagah, IGA.G, Omon lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ