X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Ja miałam robione usg piersi tydzień temu. Atat z tego co pamiętam to jesteś chyba z Warszawy? Jak chcesz to mogę dać Ci namiar na dobrą Panią doktor od usg :-)

Super, podaj nazwisko? Sadowska może?
    Poszłabym bo po tych hormonach to szaleję.

Czyli dużo z Was miało takie badania typu cytologia i USg piersi w ciąży?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cytologię, ale usg piersi niestety nie :/

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae - zagięłaś mnie! ;D Ja piersi najbardziej lubię pod postacią kotletów, więc raczej monotematyczna jestem ;) Ewentualnie de volaille takie z masełkiem i pietruszką ;) no chyba, że strogonov - chodzi za mną od jakiegoś czasu, ale tu by trzeba więcej składników ;D Jeśli piersi masz spore i lubisz szpinak to możesz zrobić takie kieszonki i nafaszerować szpinakiem z serem feta, ewentualnie suszone pomidorki ;) Wszystko zależy jak bardzo chce Ci się z tym bawić :D

Ale kusicie tymi obiadami! No i jak tu nie rosnąć? Jedynie na mięso nie mam ochoty, chociaż też zależy pod jaką postacią. Żadne gulasze nie wchodzą w grę, tak samo udka zaczęły mnie odrzucać, wędliny tak samo.. Jedynie mięso mielone zjem ze smakiem albo jakiegoś kabanoska no i wspomnianą pierś z kurczaka ale tylko mocno przyprawioną i przysmażoną na chrupiąco. A myślałam, że nie mam zachcianek ;)

Venice - nigdy bym nie pomyślała, że w ciąży jesteś :)

aniołkowa mama - owszem, moje zdjęcie zrobiłam dzisiaj ;) Fakt, zjadłabym już jedną kanapkę i wypiłam kubek mleka ale to nic nie zmienia :D U mnie teraz nawet pora dnia nic nie zmienia ;D

Niebieskaa - dzięki ;) właśnie też wolę spać nisko, ale w razie czego tez wykombinowałam, że odepchnę koniec rogala ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:27

Awf3p2.png
  • Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z udanych wizyt :-)

Justin jestem z tobą myślami ....

U mnie dziś kapusniak tak chodził za mną że go w końcu zrobiliśmy z M :-) choć dzieci nie zbyt zadowolone .

Ale macie super brzuszki ja wyglądam jak taki paczek :-)
    Pisze cały czas z telefonu więc nie umiem wstawić zdjęcia :-/ ale wyglądam jak w 8 z tym że całą jestem taka spuchnięta :-)
    A mój m to właśnie na odwrót jemu się wszystko podoba i ma nie raz dość mojego narzekania.

Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04 :-)
    2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
    Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
    bhywdf9hjfmjqipp.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Super, podaj nazwisko? Sadowska może?
    Poszłabym bo po tych hormonach to szaleję.

Czyli dużo z Was miało takie badania typu cytologia i USg piersi w ciąży?

Ja miałam cytologię i usg piersi w lutym. Wszystko było ok i nie powtarzałam. W ciąży na usg mogą wyjść jakieś zmiany, które w rzeczywistości są spowodowane ciążą. Miałam tak w pierwszej ciąży. Opis był długi a w usg pół roku po porodzie i po zakonczeniu karmienia wszystko czyste, ani jednej zmiany. Oczywiście jeśli nie masz świeżych badań to bym tak czy inaczej zrobiła. No chyba, że są jakieś wskazania do częstych badań.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Ja miałam cytologię na w czerwcu robioną - najlepszy wynik, jaki do tej pory miałam. Teraz będę mieć na kolejnej wizycie kontrolnej jakąś rozszerzoną na NFZ. USG piersi ostatnie też przed ciążą, jakoś w marcu. Mam zalecone coroczne kontrole ze względu na prawdopodobieństwo wystąpienia włókniaków. Odziedziczyłam budowę piersi po babci. Na pewno zrobię USG po porodzie.
    Po porodzie owszem, ale tylko po zakończeniu laktacji ;)

kasieniaczek, Milka1991 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Ide jutro do fryzjera, tzn. fryzjer przychodzi do mnie. Pierwszy raz od pół roku zrobię coś dla swojego wyglądu :)

Antonelka, Aga1991, Krucha, aniołkowa mama, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, ilae, Milka1991 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

O to Nina - 374 g.
    Lekarka powiedziala, ze wielkosciowo miesci sie w srodeczku wiec raczej jakims kolosem nie bedzie :-)
    Wszystko dobrze - narzady prawidlowe, wody plodowe tez, lozysko na tylnej scianie i dzidzius lezy poprzecznie.
    Dzidzius pieknie wspolpracowal w czasie usg.

Jak to bylo z tym lozyskiem - jak na tylnej to pozniej czy wczesniej ruchy?

28t9wes.jpg

wjt2pw.jpg

nutella_, Jagah, Aga1991, Peg, pati87, atat, sallvie, lis87, Omon, vitae13, sunshine, kasieniaczek, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, kahaśka, Justyna Sz, Venice, slodka100, Korcia, IGA.G, Milka1991, Donia12, niania.ogg, Różowy_Kordonek lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka- wczesniej :)

Antonelka lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella - a co planujesz zrobisz i zmienic? Kolor, sciecie? :)
    Przez wiekszosc swojego zycia robilam balejaz albo rozjasnialam wlosy, a w tamtym roku postanowilam wrocic do naturalnego koloru ;) Wszystko szlo zgodnie z planem, wlosy sie odwdzieczyly i poprawila sie jakosc, szybciej rosly, caloksztalt wygladu na duzy plus.. A potem zaszlam w ciaze, i stracilam objetosc i wyglad, nad ktorym baaardzo sumiennie pracowalam. Wkurzylam sie, poszlam do fryzjera i scielam na boba i jeszcze dorzucilam kilka refleksow, no i poczulam sie seksi zonka, hahaha ;) Teraz korci mnie przedluzenie rzes ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat Katarzyna Dobruch-Sobczak. Usg robiłam w Centrum Medyczne Miła.

• pati87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah
    Rzesy uzalezniaja :) ja juz je robie 3 lata

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella zazdroszczę. Ja już mam takie odrosty,że patrzeć na siebie nie mogę. Czekan na grudzień bo planuje iść do fryzjera żeby ładnie wyglądać na święta :P

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    nutella - a co planujesz zrobisz i zmienic? Kolor, sciecie? :)
    Na pewno ściąć, bo moje włosy na końcówkach to... :P ombre
    Chce takie coś
    2rfbzv6.png
    Oczywiście nie doczepiane :D

Aga1991, Niebieskaa, Jagah, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 wrote:
    nutella zazdroszczę. Ja już mam takie odrosty,że patrzeć na siebie nie mogę. Czekan na grudzień bo planuje iść do fryzjera żeby ładnie wyglądać na święta :P
    A miałam już pisać "łap za telefon, dzwoń do fryzjera... " i doczytałam dalej. Zawsze przed świętami można "odświeżyć". Mi już wstyd, bo od naszego ślubu chodzę z odrostami i powiedziałam "koniec. Teraz czas na mnie. Inne wydatki poczekają". Już miałam wrażenie ,że mąż myśli że po ślubie przestałam się starać :P

Aga1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, ja mam ombre od 3 lat i jestem mega zadowolona, to lagodne ombre, ale fajnie odswieza cala fryzure.

Dziewczyny...wczoraj uzylam detektora tetna i moja mala lobuziara od razu tupala nozkami/raczkami... czulam w brzuchu i detektor wydawal nagle, piskliwe dzwieki... czy to znaczy ze to jest nieprzyjemne dla dziecka? od razu wylaczylam detektor, bo ten protest Malej byl tak wyrazny, ze aaz sie przestraszylam...czytalam ze detektor nie jest szkodliwy. .. ale wczoraj to sie sama przestraszylam...wiecie cos o tym?

Co do wybrzuszen na brzuchu to czytalam w necie,ze to niekoniecznie jest rozciaganie macicy i twardnienie macicy, bo ja nie mam twardej macicy...to moze byc tez wybrzuszenie wynikajace z ulozenia malucha...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę nad brwiami permanentnymi, bo nie dość, że mam 5 włosków na krzyż to jasne bardzo. I wyglądam jakbym była chora. Ale to może po porodzie. No właśnie.. może. :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska pokażesz swoją czuprynkę ? :)

Ja na ombre choruje od.... uhuhu.
    Ale zawsze coś. A przed ślubem nie chciałam szaleć z fryzurą :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, coś nowego :P Ktoś pytał o pępki. Porównanie mojego z sierpnia i sprzed 5 minut :D

Sierpień:
    57a66a66164173bemed.jpg

Dziś:
    6a9f03b2c407ef46med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 15:44

nutella_, Omon, Aga1991, Szczęśliwa Mamusia, Reni1982, sallvie, kahaśka, Venice, Korcia, Milka1991, Donia12, niania.ogg lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ