Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastin76 wrote:Dziękuję Wam każdej z osobna i wszystkim razem za pamięć modlitewna i trzymanie kciukow ...
Niestety szanse zerowe wód nie przybyło
Dziś przy badaniu znalazła drugiego mięśniaka w sobotę go nie zauważyławszyscy jednakowo badają ...
Moje samopoczucie ... nawet nie pisze , trzeba przez to przejść i napisze Wam za jakiś czas jak się potoczyło wszystko dalej ...
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkiego dobrego !!! :****** ❤:*
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
a i jeszcze przełożyłam sobie wizyte z 26 na 28 w poniedzialek...
moze moj faceet sie nie obrazi ale zdecydowalam sie na wizyte u lepszego specjalisty na lepszym sprzecie za ciut wieksze pieniadze...
moj facet jako,ze pracuje w delegacji nie bedzie obecny, data 26(sobota) byla pod niego ustawiana no ale trudno...
zrobie przy okazji 3d/4d z nagraniem wiec moze nie bedzie mial duzego focha jak mu wysle filmik -
Hej dziewczyny, może któraś mi pomoże. Wczoraj byłam na wizycie i otrzymałam wyniki cytologii - niestety zle. Ocena wg systemu Bethesda LSIL CIN 1 a wg Papanicolau III b. Lekarz zaleca pobranie wycinka, ale w necie są opinie, że w ciąży nie powinno sie tego robić, dodam, że mam skracającą sie szyjkę macicy i boje sie ze dojdzie do rozwarcia i przedwczesnego porodu. Czy któraś ma jakaś wiedzę na ten temat, czy może coś doradzić. Czy nie lepiej pobrać wycinek po porodzie? Dzięki za odpowiedz, każda sie przyda bo jestem przerażona.MagdaWaw
-
Anjouek... to ktoś z tą "wiejską tandetą" to zabłysnął klasą. Ja myślę, że wystarczą nam albo jakieś konkretne, przydatne komentarze zasłyszane/przeczytane na temat jakości/praktyczności itp. itd. albo coś w stylu "mnie się nie podoba, wolę bardziej opływowe/prostokątne/pstrokate/cokolwiek"
Ja się przyłączam do tego piccolo! Już mówiłam mężowi, że choćby nie wiem co ma mi znaleźć w sklepie coś takiego! Ciekawe czy mu się udaPoza tym nie wiem co będziemy robili, wciąż nie wiemy czy będziemy mieli teściów na święta i sylwka. Ja uwielbiam święta i tą atmosferę przed ale sylwester hmm... fajerwerki to i owszem ale z bezpiecznej odległości. Nienawidzę tłumów pijanych ludzi z petardami wokół, najlepiej imprezka z dala od tego
Anjouek lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
a to mój brzuszek z 17 tygodnia,postaram się wstawić aktualne i wyrazniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 14:23
Anjouek, Venice, Jagah, kasieniaczek, Justyna Sz, Aga1991, lis87, sallvie, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Anjouek - zamierzalam podjac ćwiczenia jak skończą się wymioty to zaś plamienie mnie zaskoczyło i teraz trochę strach
Mam orbitrek w domu i myślę, że 10-15 minut przy najmniejszym obciążeniu nie powinien stwarzać zagrożenia. Na yt są fajne ćwiczenia na macie, looknij: Angelika Pióro
Anjouek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny !nie chce żeby to wyszło na reklamę, post sprzedażowy czy cokolwiek innego. Jak wiecie mam zbędne ciuszki dla dziewczynki. Dużo. Chciałam porobić zdjęcia, powystawiać na olx, allegro, ale tego jest po prostu za dużo. Kilka z was było co prosiły, żebym w razie sprzedaży dała znać - więc daje. Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na priv. Chętnie pozbędę się tego wszystkiego.
Dziękuje za uwagę.
P.S. dziś dla odmiany dziecko daje mi popalić, a pogoda do dupy, więc się kisimy jak ogórki w domu -
MagdaWaw wrote:Hej dziewczyny, może któraś mi pomoże. Wczoraj byłam na wizycie i otrzymałam wyniki cytologii - niestety zle. Ocena wg systemu Bethesda LSIL CIN 1 a wg Papanicolau III b. Lekarz zaleca pobranie wycinka, ale w necie są opinie, że w ciąży nie powinno sie tego robić, dodam, że mam skracającą sie szyjkę macicy i boje sie ze dojdzie do rozwarcia i przedwczesnego porodu. Czy któraś ma jakaś wiedzę na ten temat, czy może coś doradzić. Czy nie lepiej pobrać wycinek po porodzie? Dzięki za odpowiedz, każda sie przyda bo jestem przerażona.
Wiesz co, a może powtórzyć badanie razem z posiewem.
Kup dobre probiotyki, np. Multilac, bierz 3 razy dziennie po tabletce.
Umów się na drugą cytologie i od razu posiew.
Nie ma co myslec o najgorszym, może infekcja, moze kwestia skracajacej szyjki.
Samo pobranie wycinka nie powinno zaszkodzic, przeciez robia to doświadczeni lekarze, ale ja bym wolala upewnić się co do wyniku.
Kiedy miałaś robioną poprzednią cytologie?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Anjouek wrote:Ja żadnych linii na brzuszku póki co nie zaobserwowałam
Niebieskaa ja czytałam, że to macica sobie tak cwiczy i się wybula ; ) bo tez czasami tak mam i mslalam,ze dzidziuś się rozpycha ale Internety ostudzily moje emocje : ; (
Teklaa nie martw się ja też tak mam ; ] raz brzuszek sporawy się już wydaje a nastepnego dnia wstaje i sobie w glowie zadaje pytanie - czy mój dzidziolek uciekł ze swojego domku ?
Wózek bugaboo mi tez nie podchodzi ; ) ale każdy ma inny gust wiec wazne żeby finalnie nam-mamusiom i tatusiom się podobałgdyby jeden model podobał sie wszystkim na raz to by az takiego wyboru na rynku nie bylo
Ja na innym forum np. wstawiłam zdjęcie wózka, który mi się podobał ale kosztuje 10 tysiecy;p i chciałam sobie nad nim tylko porobić „wow” bo wiadomo nie kupie takiego... i było mi bardzo przykro, gdy dziewczyna, która już kupila wózek a nie podobal mi się strasznie jej wybor, ale milczałam bo wolalam nie sprawiac jej przykrości napisała, ze ten co wstawiłam wyglada jak wiejska tandeta ; ) to już było dla mnie przegięciem… bo nigdy bym nikomu tak nie powiedziała takimi słowami…
Mi się podobają gondole o opływowych kształtach typu Anex sport, Tutek Timer Eco i ewentualnie cos w stylu Adamex Barletta czy quinny mood : )
sy__la to chyba się skusze i ja ; ) jabłkowe smaki to mój klimat, najchętniej bym cydru skosztowałaale nie widziałam nigdzie bezalkoholowego
Różowy_Kordoneka widzisz a ja własnie nie lubie zwykłych piw, jakbym pila piwo niesmakowe to bym musiala chyba sobie pol szklanki soku nalac żeby to wypic hi hi wiec mi pewnie podejdzie
bo ja w sumie tylko dobrze schłodzone warki radler/okocim czy sommersby żłopałam
Jagah no co to za sylwek bez szampana hi hija lubie piccolo truskawkowe.. tez uwielbiam szampany i ogólnie wina wszystkie słodkie/półsłodkie
ogólnie słodkie alkohole naleweczki, likiery to mój klimat
Co do obiadku – jeszcze nie wiem, pozno wstalam wiec jeszcze chwilke czasu mam… może to będą kluski slaskie z sosem pieczarkowym i z kasza gryczana.. a może cos z piersi kurczaka wyczaruje ;P zaraz zmykam do kuchni cos tworzyc….
A czy któraś z Was coś ćwiczy w ciazy? Jeśli tak to co? Macie jakis zestaw ćwiczeń godny polecenia? Ja wczesniej duzo jeździłam rowerem,duzo chodzilam i ćwiczyłam na orbitreku ale czytałam,ze nie powinno się w ciąży raczej na nim ćwiczyć bo coś tam z miednicą niedobrego się dzieje (?)
ja zaczełam od tych ćwiczeń,dopiero 1 dzień
https://www.youtube.com/watch?v=gSUJX5zkkb4#t=570.095887
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7PsAnjouek lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Witamy się z maluszkiem, u nas dzisiaj zaczął padać śnieg...
Gratuluję kolejnych udanych wizyt i zdrowych maluszków
Właśnie znalazłam mieszkanie, które mi się bardzo spodobało. Jest to właściwie część domku szeregowego, 70 metrów i dwa pokoje, które zawsze bez problemu można przerobić na 3 pokoje. Do tego kawałek własnego ogródka. Chyba postaramy się z ukochanym o to mieszkanko bo i cena na prawdę przystępnanutella_, Jagah, Antonelka, Milka1991 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
atat wrote:Wiesz co, a może powtórzyć badanie razem z posiewem.
Kup dobre probiotyki, np. Multilac, bierz 3 razy dziennie po tabletce.
Umów się na drugą cytologie i od razu posiew.
Nie ma co myslec o najgorszym, może infekcja, moze kwestia skracajacej szyjki.
Samo pobranie wycinka nie powinno zaszkodzic, przeciez robia to doświadczeni lekarze, ale ja bym wolala upewnić się co do wyniku.
Kiedy miałaś robioną poprzednią cytologie?
Poprzednią cytologię miałam robioną w maju i wszystko było ok. ( czyli pół roku temu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 14:26
MagdaWaw
-
MagdaWaw wrote:Poprzednią cytologię miałam robioną w maju i wszystko było ok. ( czyli pół roku temu)
To itak, że Ci zrobili, w PL przysługuje raz na dwa lata. Chyba, że prywatnie.
Zrób jeszcze raz, ale nie bój sie pobrania wycinka. Mało pobierają, będa uważać!
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Różowy_Kordonek wrote:
Ja piłam niesmakowe, fakt, ze dobre,a le dla mnie do piwa zupełnie niepodobneBrakowało tej goryczki, no ale to zrozumiałe.. nie oczekujmy cudów od bezalkoholowego napoju
W każdym razie można trochę oszukać mózg, wmawiając mu, że wypił piwo. Pewnie sok pomarańczowy przelany do butelki o żywcu, miałby taki sam skutek hehee..
No wszystkie te wynalazki bezalkoholowe to takie do piwa nie podobne hehe... ja też lubię takie goryczkowe, najlepiej niepasteryzowane, z takich mnie znanych marek, regionalne, ale za to droższe sporo od tych wszystkich siuśkówMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Nutella, zaprosiłam do przyjaciółek, dopiero jak akceptujesz mogę napisać
Anjouek, upomnij się o tą cytologię...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 14:38
nutella_ lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja muszę sobie zrobić, miałam w lipcu ale do końca roku musze zrobić. Gorzej, że nie specjalnie chcą mi zrobić USG piersi w ciąży.
ostatnie miałam w czerwcu, byłam po biopsji mammotomicznej, miałam jeszcze dwie zmiany do usunięcia. No i zaszłam w ciążeponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualnyatat wrote:Ja muszę sobie zrobić, miałam w lipcu ale do końca roku musze zrobić. Gorzej, że nie specjalnie chcą mi zrobić USG piersi w ciąży.
ostatnie miałam w czerwcu, byłam po biopsji mammotomicznej, miałam jeszcze dwie zmiany do usunięcia. No i zaszłam w ciąże
Ja miałam robione usg piersi tydzień temu. Atat z tego co pamiętam to jesteś chyba z Warszawy? Jak chcesz to mogę dać Ci namiar na dobrą Panią doktor od usgatat lubi tę wiadomość