X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prostownicy to ja też potrzebuje nowej Nutella więc również chętnie posłucham jakie dziewczyny poleca ; )

aniolkowa mama -zrób nalot na szpital i wyszpieguj w czym chodzą ;D a tak poważnie to Internet...albo podpytaj położnej czy lekarza z którymi masz kontakt ;p

Co do koszul mi koleżanka podpowiada żeby mieć 3 ;o o ile przy porodzie nie dadzą ze szpitala...jak dadza to 2 mogą być...ta z porodu niby do wywalenia odrazu a 2 pozostałe na zmianę...to było jej zdanie bo podobno strasznie się pocila w pierwszejdobie po porodzie...
    Też słyszałam to o chodzeniu bez gaci...Też będę oszukiwać jak potrzeba będzie ;] a potem naciagac majty ;p nie czuje potrzeby żeby mi wiatr między nogami hulał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 10:12

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Dziewczyny miałyście może przerwy w ruchach. Czułam codziennie od 10 dni, wczoraj wieczorem bardzo słabo i dziś jeszcze ani raz, ewentualnie jakies przelewania ale tego nie jestem taka pewna jak pukania :( pocieszam się, że to przecież poczatek 18 tyg i może po prostu dzidziuś się przekręcil, zwłaszcza, że nie mam już twardnień brzucha od 2 dni.

edit po napisaniu posta, dostałam dwa delikatne puknięcia od dzidziusia. Czy on czyta to forum? mam nadzieję, że się rozkręci :)

Karoly ja miałam przerwę dwa razy około 1,5 dnia, może nawet dwa dni właśnie w 19 tygodniu, także może dzidziuś się przekręcił i tyle :) nie ma co się stresować. lekarz mówił mi, że do 26 tygodnia czasem mogę nie czuć ruchów i mam ich nie liczyć no oaszaleje

karolyn lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Dziewczyny miałyście może przerwy w ruchach. Czułam codziennie od 10 dni, wczoraj wieczorem bardzo słabo i dziś jeszcze ani raz, ewentualnie jakies przelewania ale tego nie jestem taka pewna jak pukania :( pocieszam się, że to przecież poczatek 18 tyg i może po prostu dzidziuś się przekręcil, zwłaszcza, że nie mam już twardnień brzucha od 2 dni.

edit po napisaniu posta, dostałam dwa delikatne puknięcia od dzidziusia. Czy on czyta to forum? mam nadzieję, że się rozkręci :)
    Pociesze się ze ja czuję rzadko naprawdę rzadko cokolwiek. A niby łożysko na tylnej ścianie. Wszystko zależy od ułożenia.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do prostownic ja mam BaByliss, i mam też suszarkę i jestem bardzo zadowolona

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha mi tak samo o jakieś pół ;p może jeszcze podskocza;]

Gabi trzymam kciuki za wizytę,zdaj relacje potem ;)

Karolyn Ja też nieregularnie czuje...wczoraj nic dziś póki co też...Ale brzuch mi jakoś wywalilo w końcu więc mam nadzieję,ze wszystko gra z bobasem

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    No właśnie o to chodzi ze to nie palce :) palce juz wiem jak pulsują :D a to właśnie tak dość szybko. Teraz juz nie czuje tego. Może maluch sie pepowina bawil i taki puls w niej urósł :D bynajmniej jak będę na badaniach to zapytam z czystej ciekawości na co mogłam trafić :)

Aaa wczoraj zasnęłam z rękoma na brzuchu i mnie Bąbel obudził ocierając sie o to miejsce gdzie ciepla dłoń leżała :D najpierw szturnął a później pod ręką powstalo wubrzuszenie i tak kilka sekund sie "przytulał" a później gdzies "odpłynął" no wiecie aż lzy w oczach miałam :D[/QUOTE

Też czuję takie pulsowanie, ale najczściej jak leże na lewymboku i czuje gdzieśnisko rawie w pachwinach ..

A dziś poczułam tak wyrażnie że Maluszek się rusza, przkręca, szaleję, nawet kopniaczek był. Łzy mi same poleciały ze szczęścia:)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga masz rację chyba niepotrzebnie panikuję, a jestem prawie pewna, że się przekrecił, bo nie napina mi sie brzuch, nie czuję ciężkosci.
    Spanikowałam pewnie dlatego, że pierwszego syna poczułam dokładnie 15t i 3 d (wczesniej niz teraz) i czułam go bardzo często już codziennie, aż do porodu.
    Ten synek chyba będzie spokojniejszy ruchy poczułam tydzień później no i z czestotliwością też szału nie ma....

Od rana siedze tylko i czekam na znak. Pora chyba wziąć się do pracy ;) i zrobić obiad , ogarnąc mieszkanie...

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:27

IGA.G, karolyn, Justyna Sz, Misiu2017, sallvie, Omon, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja też czekałam na sygnał malutkiej, zjadłam słodkie, wypiłam mleko (rady internetu) i nic ;p a jak w nocy kopała późnij ;p moja koleżanka jest w 24 tc i nadal czuje ruchy nieregularnie. a ja już chyba regularnie, mała ma stałe pory w miarę od jakiegoś tygodnia

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po pobraniu krwi :) ale się ucieszyłam bo w ogóle nie musiałam czekać w kolejce (akurat nikogo nie było) no i do tego myslalam że będę musiała zapłacić za badania bo to prywatne laboratorium jest, ale pani powiedziała że z tym skierowaniem które mam nic nie płacę :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat koszul ciążowych :) Też się już rozglądałam, ale zastanawiam się czy dobiorę rozmiar. Wiadomo, ze do porodu kupię jakąś najtańsza bo raczej pójdzie od razu do kosza, wiec będzie to rozmiar większy, który ma zmieścić brzuszek, ale jaką kupić po porodzie? Jeśli normalnie nosiłam S to do porodu myślę kupić L a po porodzie M powinna być ok? Czy one już mają zapas materiału i lepiej wziąć swój "normalny" rozmiar?

Ja na pewno zrobię sesję brzuszkową, ale bez takich sztucznych obrazków. Bardziej podobają mi się takie zdjęcia "makro" gdzie np. widać kawałek brzuszka, bucików, ręka taty itd. Siostra nam będzie robić, więc na pewno wymyśli coś fajnego, mamy bardzo podobny gust a i ma wśród znajomych fotografów dziecięcych więc jest w stanie pożyczyć jakieś fajne rekwizyty itp. Wolę raptem 5 zdjęć ale takich z przesłaniem niż cały reportaż z brzuchem od przodu, brzuchem od boku, brzuchem od góry...

Tez pozapisywałam na kom. swoje typy ;))

6s4f2g.jpg
    2e3y9p0.jpg
    2rymywl.jpg

vitae - Twoje zdjęcia też śliczne :) Tylko szkoda, ze to będzie zima i plener daje ograniczone możliwości. Brzuszka na długo nie odsłonię :(

karolyn - oczywiście, że tak! Nie dalej jak tydzień temu zrobiłam ślimaki cynamonowe i nawet mi przez głowę nie przeszło, że nie powinnam jeść. Myślę, że takie ilości nie szkodzą dziecku..

sallvie - mnie tydzień czasu waga nie działała, tzn. nie umiałam zmienić jednostek, coś się zacięło.. za to dzisiaj... szkoda gadać.. witam się w 21 tygodniu z 10kg do przodu. Aż mi się na płacz zebrało..

nutella - ja też podchodzę do jedzenia z dystansem. Śledzie i pasztety jem, mleko swojskie ale przegotowane no i jajek na miękko unikam - ale te tez mam swojskie, więc może stad moje obawy. Sklepowe są poddane takiej obróbce chemicznej, że chyba nawet jajka w nich nie ma a co dopiero salmonelli a te swojskie to wiadomo, często jeszcze z kupkami albo piórami na skorupkach, więc dmucham na zimne.

ilae - ależ ładnie Ci to zrobiła! Pozazdrościć takiego fryzjera :)

Anjouek - też myślę o takich biustonoszach do karmienia :) Wolę mieć dwa ale porządne, bo niestety te materiałowe bardzo mnie odpychają.

Teklaa - ja myślę, że najlepiej tuż przed porodem tak aby ewentualnie był czas wymienić źle dobrany rozmiar. chyba warto też wziąć deczko większy w miseczkach bo trzeba doliczyć wkładki laktacyjne ;)

bobas - u mnie to samo. Czytam, ze na tym etapie powinnam nawet odróżniać czkawkę od kopniaka a ja ledwo czuję jak się dzidziuś przekręca. tylko u mnie łożysko na przedniej ścianie. Nie mogę więc mówić o żadnej regularności.. Boję się, ze całą ciążę będę go czuła tak delikatnie przez to łożysko i ciężko mi będzie np. liczyć ruchy dziecka :(

Jutro o 8:00 połówkowe, już się nie mogę doczekać! Trochę się boję, niby tydzień temu na USG było wszystko ok, ale wiadomo.. nie jest to takie dokładne badanie jak teraz.

Anjouek, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    no ceny na tej stronie są bardzo okej :) ja jakos pewnie troszke przed porodem zamowie zeby juz po je miec :) chwilke najwyzej poczeka na mnie :)

powiem Ci,ze ja mam tez bardzo wrazliwe piersi teraz... az boli czasem jak chodze w staniku :( dlatego na wieczor jak wracam to sciagam i jest ulga :D
    u mnie nie dosc, że są wrazlie to i z brodawek mi skóra schodzi :/ super nie?

Czuje że się skuszę na jakis stanik, nie chciałabym miec wszystkich antysexi ;) zwłaszcza ze teraz nosze sportowe :D jeden tylko pasuje moim cyckom, reszta w kąt nie wiem o co chodzi coś z materiałem? Bo sutki nawet potrafiły szczypać i parzyć :/

Anjouek lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonku - Ja jutro zaczynam 19 tydzień i mam 7,2 na + :) i moja waga po swoim "zastoju" gdzie balam się że może być cos nie tak bo nie tyje znowu wystrzeliła i codziennie przybywa mi 100-200 gram co za tym idzie jak dobrze pójdzie w 21 tygodniu też mogę mieć +10kg :) ale mnie akurat cieszy każdy kolejny gram bo przed ciąża potrafilam ważyć nawet tylko 47,5 kg :) także obecne 57,2 wygląda całkiem całkiem :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Widzę, że temat koszul ciążowych :) Też się już rozglądałam, ale zastanawiam się czy dobiorę rozmiar. Wiadomo, ze do porodu kupię jakąś najtańsza bo raczej pójdzie od razu do kosza, wiec będzie to rozmiar większy, który ma zmieścić brzuszek, ale jaką kupić po porodzie? Jeśli normalnie nosiłam S to do porodu myślę kupić L a po porodzie M powinna być ok? Czy one już mają zapas materiału i lepiej wziąć swój "normalny" rozmiar?
    No nie wiem czy M bedzie dobre, wiesz ze po porodzie będziesz miała brzuch jak w 6 miesiącu? :D ja byłam w szoku jak swój zobaczyłam. Mogę wkleić zdjecia dobę po.

161n4te.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 10:47

karolyn, sallvie, ilae lubią tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    No podobno ilość pokarmu w ogóle nie zależy o wielkości piersi :) można mieć malutkie i za duże pokarmu lub wielkie i braki. Także tym się na razie nie martwię. Hmm.. Kad dobra myśl z tą koszulą i szpitalem tylko jak ja mam się dowiedzieć w czym babki w szpitalu tu chodzą :D
    Powinno być napisane na stronie internetowej szpitala, w którym zamierzasz rodzić :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Anjouek
    Biudtonosze w moim typie. Tyle ze ja mam teraz 65g a szykuje sie ze bedzie rozmiar conajmniej wiecej a tam nie ma wogole 65h. Za to widze zecprzy 70 sa wieksze miseczki, wiec jak obwod mi sie zwiekszy to cos wybiore. Bo o rozmiar sadze ze na pewno biust nam jeszcze urosnie, na razie z f na g mi urósł. Wogole szal będzie pewnie przy pierwszych dniach po porodzie kiedy jest nawal pokarmu.

Widziałam że niektóre maja 65 wiec musisz popatrzeć, ja mam dylemat co wybrać wiec wstrzymam sie do ostatnich dni, ale z pewnością Cis kupie ;)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:

ja tak mam, wydawało mi się, że coś czuję, a od 2 dni nic. No ale to dopiero 18 tydzien także aż tak bardzo się nie martwię, trochę tylko:)

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prostownic to moja fryzjerka poleca z firmy GA.MA lub FOX
    Sa to profesjonalne prostownice. Ja mam FOX Samba z podczerwienia i jonizacją.

http://allegro.pl/fox-samba-prostownica-z-podczerwienia-i-jonizacja-i6542932363.html

Jestem zadowolona z niej.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Cześć :)
    Mi piersi niewiele urosly, z pól rozmiaru :(
    Mi też urosły niewiele, cały czas mieszczę się w swoje stare staniki :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad dzięki za link ale ja nie mieszkam w Anglii^^ spróbuję wypytać kogoś kto tu rodził. Jeszcze dużo czasu.
    Sy_la, dzięki sprawdzę też stronę.

Różowy Kordonku, ja kupiłam tak baaardzo "na zaś" koszulę do karmienia i ma rozmiar S a jest na mnie olbrzymia więc myślę, że niektóre mogą mieć już doliczony zapas :) Musisz przymierzyć albo zwracać uwagę na wymiary jeśli to aukcja internetowa.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ