X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Anjouek faktycznie fajne a najbardziej chyba ten czarny wpadł mi w oko ;) popatrze dzięki moze sie skuszę tylko kiedy go kupić? :/ ??? Ostatnio mam wrazenie ze cycki urosły, a obecnie wszystkie staniki pochowałam bo mnie denerwowały i ocierały takie delikatne piersi sie zrobiły i nosze na zmianę dwa sportowe takie normalnie bez zadnych usztywniacze leżały od xx czasu w szafce a teraz sie z nimi przeprosiłam :p nie wiem jak podejść do tematu staników boje sie ze kupie a bedzie za mały, albo w druga strone

Edit - wow! Normalne ceny tych staników juz myślałam ze powyżej 100 ciekawe jakie one sa jakościowo ale juz wiem ze sie skuszę tylko kiedy go zamówić po porodzie?

no ceny na tej stronie są bardzo okej :) ja jakos pewnie troszke przed porodem zamowie zeby juz po je miec :) chwilke najwyzej poczeka na mnie :)

powiem Ci,ze ja mam tez bardzo wrazliwe piersi teraz... az boli czasem jak chodze w staniku :( dlatego na wieczor jak wracam to sciagam i jest ulga :D
    u mnie nie dosc, że są wrazlie to i z brodawek mi skóra schodzi :/ super nie?

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Przepiękne są, tylko boje się ze ja bym nie dała rady.
    Mnie tak biust swędzi i wszystko uwiera ze mogę tylko w miękkich bez koronek chodzić.

ale caly czas czy teraz w okresie ciąży? :) bo ja tez mam kapryśny biust teraz :d ale licze na to,ze po porodzie już sie uspokoją te cycki i nie będą tak marudzic, swedziec, bolec eh :P

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne te staniczki ale ja chyba bym sobie nie zamówiła bo nawet jak wezmę z 4-5 w takim samym rozmiarze w sklepie to mam wrażenie, że każdy leży inaczej :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w ciąży tak mam.
    Mi tez skóra schodzi z brodawek.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz chyba poczułam jak maluszek się tak rozpycha :D po prawej stronie pod ręką czułam takie twardsze, a z drugiej strony zero oporu. Chyba się wypięło dupką do spania :)

Milka1991, Aga1991, Antonelka, Reni1982, kasieniaczek, Teklaa, She Wolf lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Bobas, nie bój się tej operacji. Ja sama się zdecydowałam, miałam żylaki przez caaałą nogę, udo, łydka.. Wycięli i z głowy. Blizny ledwo widoczne i mają kilka mm. Ta w pachwinie zupełnie nie wiem gdzie jest niby :P w ogóle jej nie widać.
    A dawno robiłaś, bo ja 10 lat temu i teraz mam na nowo :( Naczyniowiec mówi, żeby wyciąć po połogu, ale kurde znowu żyły usuwać to co w tej nodze zostanie ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po ciężkiej nocy, znowu kłucie w lewym boku, ta jak lekarz mówił - kolka jelitowa... właśnie próbuję zjeść siemię... fuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 07:22

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Misiu w pierwszej ciąży wychodziły mi takie pajączki jak siniaki ogniska. Niestety okazało się ze mam zylaka podudzia i czeka mnie operacja tego kiedyś...
    Co do koszul to polecam najtańsze gdyż moje po porodzie były niestety całe w krwi bo w połogu no domyslacie się jak jest.. mi leciało aż po nogach przez dobre 3 doby.. br
    Kurcze a nie mozna jakos leczyć tego ? Tzn dać cis na uszczelnienie naczyń krwionośnych ? Wiem ze wit c tak działa ale w ciąży chyba dużych dawek nie mozna .
    Ja to czasami nawet czuje te żyły jakby mi sie powiększały :/

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w 20 tygodniu :)
    Ja już na uczelni a na nogach od 6, kończę zajęcia po 18 dziś,takze chyba sie tu zajade do wieczora...zazdroszczę tym co mogą pospac troszkę dłużej.
    Miłego dnia życzę :)

IGA.G, sallvie, karolyn, Milka1991, Antonelka, Donia12, kasieniaczek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    A ja rozpoczęłam dzień od spiny z mezem. Chodzi i nasza starsza córcie,która próbuje wejść nam na głowę. Mój m uważa,że jestem za surowa a ja,że on jen na wszysko pozwala. u niego wszysko robiła mama bo nie pracowała i niestety mój mąż ma pewne braki. Czasem czuje się jakby to była walka z wiatrakami ...Ehhh h

Staniki śliczne. Ja podczas karmienia miałam taki biust,że mogłabym nim zabić. Wielki, nabrzmialy. Oczywiście co niektórym się podobało ale dla mnie nie było to takie super. Staniki które kupiłam przed porodem do szpitala (bawełniane) były za małe. Widziałam ostatnio całkiem fajne w kaphalu, oczywiście nie tak ładne jak te.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    a fajne jakies chociaz jakosciowo? bo w textil markecie niestety wiekszosc ubranek to kicha i jakosciowo lezą :/ :( chociaz czasem sie perełka jaks trafi, ale spodnie to np. moim zdaniem masakra :C
    Niestety nie wiem jaka jakosc. Ale za taka cene to nie na co sie spodziewac szalu.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek
    Biudtonosze w moim typie. Tyle ze ja mam teraz 65g a szykuje sie ze bedzie rozmiar conajmniej wiecej a tam nie ma wogole 65h. Za to widze zecprzy 70 sa wieksze miseczki, wiec jak obwod mi sie zwiekszy to cos wybiore. Bo o rozmiar sadze ze na pewno biust nam jeszcze urosnie, na razie z f na g mi urósł. Wogole szal będzie pewnie przy pierwszych dniach po porodzie kiedy jest nawal pokarmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 08:43

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• sallvie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami z rana :) dzisiaj wstalismy z maluszkiem wyjątkowo wcześniej bo zaraz jedziemy zrobić morfologię i mocz tak jak pan doktor kazał :)
    Wizyta już za 4 dni !!!

She Wolf ... Co tam u Ciebie wyszło kochana? :(

IGA.G, Anjouek lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie szybko minie :) ja mam dzisiaj połówkowe przed 18! pewnie po obiedzie zacznę się stresować ;p

sallvie, Anjouek, ilae lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:

She Wolf ... Co tam u Ciebie wyszło kochana? :(

a co się działo? nie dałam rady nadrobić, a nie mogę znaleźć postu She Wolf

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    witam po ciężkiej nocy, znowu kłucie w lewym boku, ta jak lekarz mówił - kolka jelitowa... właśnie próbuję zjeść siemię... fuj

Iga mi lekarz na kolkę jelitową przepisał ostropest oraz błonnik (oba firmy Solgar), drogie są, ale mi akurat pomogły, bo kolka mnie tak męczyła, ze bałam sie ze to już poród.

IGA.G lubi tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga trzymam w takim razie bardzo mocno kciuki za dzisiejszą wizytę :) Ja w poniedziałek nie będę miała czasu na stres bo wstane i wizyta już o 9:15 :)
    She Wolf wrote:
    Aniolkowa, jak Ty sie uchowalas? :P

Dziewczyny, musze jechac do szpitala, bo dzis mialam wodniste uplawy i chce sprawdzic czy to nie wody. No do cholery, czy ja bede sie w koncu mogla cieszyc ciaza?
    Pojade dopiero jak moj wroci z pracy, bo ciezkie polaczenie autobusowe ze szpitalem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 09:08

IGA.G lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Super te stronki, bardzo się przydadzą za chwilkę. Ciężko znaleźć sklep stacjonarny z niedrogimi ciążowymi ciuchami czy bielizną :/ ceny z kosmosu...
    Jeśli któraś zdecyduje się wcześniej na zakup z takich stron, to dajcie znać jak to wygląda rozmiarowo, jakościowo itd. :)

Ja dostałam od cioci wczoraj super różowe body z obrazkiem baranka, drugi prezencik :)
    Super się dostaje takie rzeczy, ja chcę więcej ;)

Wczoraj mój Mąż słyszał gdzieś o tych szumisiach że dobry pomysł itd. i znalazł na YT nagrania takich dźwięków, i tak sobie myślę, mieliśmy kupować, ale co jeśli się nie sprawdzi, nie lubię wydawać pieniędzy na marne. Więc pewnie przetestujemy tego YT i zobaczymy jak to działa :D

Ja dziś wizytuję o 14.30 ! i z tego co wiem, to nie tylko ja, więc za resztę trzymam kciukasy, wrzucać zdjęcia ! :)

sallvie, Aga1991 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin, She Wolf, dzewczyny, jak tam? Odezwijcie się proszę :*

Kahaśka, robiłam z 3-4 lata temu a i tak byłam "atrakcją", że taka młoda dziewczyna sobie żylaki operuje. Na razie nic więcej nie mam, nawet małego, a tamte to były takie wyraźne wybrzuszenia. Wiem, że to może wracać... są podobno inne metody leczenia, jakieś ostrzykiwania ale na dłuższą metę nie dają takich rezultatów... (ciotka robiła, wydała na to majątek a teraz koniec końców będzie miała operację).

Matko jakie Wy macie rozmiary tych cycków ja to z A-B do C-małe D przeskoczyłam i jestem bardzo zadowolona :P takie by mogły mi zostać

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    No ja to na cywilny skromny ślub musiałam się zaopatrzyć :)
    coś ja i ja :D
    ale zdecydowanie przekroczyłam budżet. Miało być na raz, więc sądziłam, że 150 to max co wydam. Ale się pomyliłam :/

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ