Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
6 lat temu około 3 tys. Ja też miałam plan na szpital prywatny, ale coś koło 30 tygodnia okazało się, że moje dziecko ma hyportrofię, było mało wód płodowych, więc miałam "incydent" na patologi ciąży. A jak się taki incydent miało, to już prywatny szpital nie przyjmował takich pacjentek. Skończyłam więc w państwowym szpitalu i bynajmniej nie jest to moje najlepsze wspomnienie życia.
Teraz na razie nic nie planuję, bo po co mam się rozczarować?
Za państwowym szpitalem opowiadają się tylko dwa argumenty - jest najbliżej naszego mieszkania i zaoszczędzoną kasę mogę wydać np na krew pępowinową. -
Teklaa wrote:Czuje że się skuszę na jakis stanik, nie chciałabym miec wszystkich antysexi
zwłaszcza ze teraz nosze sportowe
jeden tylko pasuje moim cyckom, reszta w kąt nie wiem o co chodzi coś z materiałem? Bo sutki nawet potrafiły szczypać i parzyć
Możliwe bo ja też w ten sposób to odczuwam... Ale sobie nie wyobrażam z moimi małymi piersiami chodzic na uczelnie w sportowym ; [ w ogóle by zniknęły pod ubraniem -
Cześć kochane!! Przepraszam ze tak długo mnie nie było ale miałam różne załatwienia i problemy z dostępem do internetu... Juz jestem mężatką.ceremonia jak i wesele piękne obydwa dni skończone kolo 6.
Jeżeli chodzi o moją tarczycy to mam hipoplazje tarczycy.moja tarczyca odpowiada wielkością pięciolatce.
Dziś zaczynam 17 tydzień!!!'
Martwię się tylko bo czuję dziwne kłócić w szyjce macicy.
Mam nadzieje,ze u was wszystko dobrze i ze mnie pamiętacie. W miarę możliwości będę zaglądać i się odzywać!!!!
O i mam zapalenie zatok gardła i ucha... ;/
Pozdrawiam Was kochane.i proszę o dopisanie imienia Filipek na pierwszej stronie))
Justyna Sz, aniołkowa mama, sallvie, Aga1991, karolyn, Donia12, Omon, Taśka22, Szczęśliwa Mamusia, ilae, sunshine, nutella_, pati87, Kjopa3, Milka1991, Antonelka lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
aniołkowa mama wrote:Tekla ja wiem jak to działa ale że z reguły nie wydaję majątku na staniki to raczej mam te "standardowe" ze sklepów gdzie 65 czy coś takiego zwykle nie ma. Jakoś żyję i jest mi wygodnie :)Leżą ładnie. Pewnie jakbym się uparła mogłabym kupować mniejszy obwód to by wyszło, że mam większą miseczkę, bo coś tam jednak mam
ale te staniki co mam są jak dla mnie ok
Może po ciąży sobie zafunduję coś lepszego.
Krucha, ja jeszcze zupełnie nic nie czuję. Żadnych ruchów.
Ja nie kupiłam jeszcze nigdy w takim profesjonalnym no jednak cena, ale u nas wyczailam ze w reserved pojawiają sie z obwodem 70, moze i nawet 65ale nie jestem pewna, h&m, czy cubus i ceny 39-60 jak promocja to mozna wyrwać nawet za 29 raz mi sue udało a tak to 39-49 tylko nie w każdym są trzeba posprawdzać za to w Irlandii stado super biustonoszy w takich rozmiarach i w normalnej cenie np. New look, nie wiem jak u nas czy tez maja fajne rozmiary jakis nie po drodze mi ale moze za jakis czas pojadę
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Dziewczyny, kupując staniki do karmienia, musicie wziąć pod uwagę, że po porodzie rozmiar potrafi skoczyć nawet o 2 rozmiary przy jednoczesnym zmniejszeniem obwodu. Także na chwilę obecną nie muszą to być do karmienia, byleby było wygodnie
Nie wyobrażam sobie leżeć w szpitalu bez gaci. U mnie to był obowiązek mieć siateczkowe i te mega wielkie podpaski. Pod tylek jeszcze podkłady na łóżko. Koszulę miałam zawsze pociągniętą, żeby jej nie pobrudzić. Jak był obchód to tylko chcieli, żeby zsunąć gacie. Nie wyobrażam siebie iść do łazienki i co? Po nogach miałoby mi cieknąć
-
pati87 wrote:Masz racje ja kiedys zanim byl szum w mediach o brafiterkach nosilam 70 75 b c. Potem poszlam do brafiterki gdzie biustonosze nie byly jakies mega drogie bo najtanszy kupilam tan za 80zl. Okazalo sie wtedy ze mam rozmiar 65 e f zalezalo od marki a jak mega wygodnie czulam sie w nowych biustonoszach i od razu przez to biust byl tak jakby wiekszy. Nawet maz zauwazyl różnice. Stare biustonosze przez za duzy obwod i za mala miseczke splaszczaly mi biust.
Mhm ja miałam to samo, bardziej kształtny sie zrobił ładnie miseczka obejmowała pierś, za jakis czas założyłam ten z obwodem 75 i szokjaki luźny nawet na ost haftke! Nic nie trzyma masakra
a wydawał mi sie kiedyś taki idealny
na szczęście widze ze w sklepach sa dostępne te mniejsze obwody
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Kad - tak, zdaje sobie sprawę, ale przeważnie koszule nocne są i tak szersze, wiec chyba M byłoby ok.. Na razie nawet t-shirty po domu nosze w swoim normalnym rozmiarze czyli S mimo, ze brzuch mam już spory. No i takie koszule zwykle są lekko rozkloszowane, więc jak wezmę L to mi cycki z niej wylecą
ja u góry jestem wąska a w biodrach szersza. Kupując teraz sukienkę też wzięłam M i mam jeszcze zapas materiału, więc chyba nie ma co szaleć?
Krucha, sy_la - to tak jak jana pewno urosłam pod biustem bo 60 musiałam wymienić na 65 a i mając 70 zapinam na najluźniejszą haftkę. Biust lekko urósł, ale bez przesady, wypełnił się po prostu. Biustonosze push-up cisną i wychodzą mi sutki ale już takie mniej wypełnione fajnie pasują
z 60D przeszłam na 65C więc miska w zasadzie ta sama przy zwiększonym obwodzie.
aniołkowa mama - dziękujęChyba koszule kupię więc koło 8 miesiąca. Wymierzę swój obwód i taką kupię
w ogóle koszule kupię chyba tylko 3 - jedną do porodu i dwie na zmianę do szpitala. Po domu chyba kupię piżamkę dwuczęściową z rozpinaną górą bo bardzo nie lubię spać w koszulach nocnych, wszystko się podciąga w górę.
itania - tez bym najchętniej kupiła piżamkę ale czytam, że nie w każdym szpitalu się zgadzają ze względu na gojenie się krocza. Pewnie skończy się na tym, że kupię i koszulę i piżamkęTylko nie wyobrażam sobie jak na nogi będę po porodzie goliła
Przyszła mi/nam wczoraj kolejna paczuszka z ubrankami dla TymkaWiem, ze robi się to nudne, ale tak bardzo mnie to cieszy, że muszę Wam pokazać
Jestem zakochana w tych body, żałuję, że nie było więcej wzorów. W ogóle powiem Wam, że do tej pory chyba najbardziej lubię Kappahl. Dobre gatunkowo i ciekawe wzornictwo.
W gratisie dostałam rajstopki i body w słoniki
Koszulka w kropeczki bardziej dziewczęca niż chłopięca, długo się nad nią wahałam. Tak bardzo mi się podobała a uznałam, że różowych kropeczek jest tylko kilka.. Nałożona pod rampersa albo pod ogrodniczki może ujdzie? Czy raczej dziwnie to będzie wyglądać na chłopcu? heh.. najwyżej zostanie na następną wyprawkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:58
Teklaa, IGA.G, Aga1991, Omon, Justyna Sz, ilae, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Kjopa3, Antonelka lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Lokoko gratulacje i kuruj sie ja ide zaraz do lekarz pierwszego kontaktu niech mnie sprawdzi gardło czerwone i boli, dychralam w nocy
36,9 wiec ok jak na ciąże taka rozbita jestem ale nawet, nawet pewnie domowe leczenie oby nic większego
Oo rany jeszcze wkładki laktacyjne pchać w ten stanik prawdę piszecie
Milka ja nie wiem czy sie sprawdzi szum z komputera czytałam troche opinii i dziecko czasem nie toleruje, ale warto sprawdzic, ja chce tego pluszaka szumiacego tylko sa dwie firmy i obyczajam ktoryWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:55
Milka1991 lubi tę wiadomość
Lokokoko wielkie gratulacje!! I super, że wreszcie się odzywasz! Jeszcze czekam na wieści od Jastin i She Wolf... :*
Tekla, faktycznie mam chyba z 2 takie lepsze z normalnej sieciówki ale zaczęły mi jakoś podchodzić do góry i nie wiem... były fajne na początku zupełnie. Będę musiałą poszukać. Właściwie nie wiem jakie są u mnie ceny w teoretycznie droższych sklepach bieliźnianych bo zwykle masę zakupów ubraniowych robiłam w Polsce. Na razie mi się nie spieszy. Mam 2 staniki większe kupione, w których mam jeszcze ciut luzu, do karmienia będę szukać zdecydowanie później.
Różowy Kordonku, weź nie przesadzaj z tymi kilkoma różowymi groszkami!!Ale jak się będziesz wahać to ubieraj małemu to w domu, jak to mówi moja mama "dziecku wszystko jedno co zasika"
Lokokoko lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Kordkonku mój siostrzeniec miał w wieku trzech lat faze na różowy kolor - i siostra mu kupiła koszulki różowe do przedszkola
pochodził i mu przeszło, kolor jak kolor
kilka groszków nie przeszkadza
edit: oczywiście fazę na wózek i lalki też miał, a że był jedynakiem wtedy to trzeba mu było kupić ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 12:05
-
Lokokoko - no nareszcie! Udzielam Ci reprymendy!
Cieszę się, że wszystko ok
Teklaa - masz rację, czasem w Kubusie udawało mi się kupić biustonosz 65 w obwodzie a ostatnio kupiłam w reserved 65C CUDOWNY!!! Czarny gładki a z tyłu takie koronkowe szersze ramiączka, zapinany standardowo pod biustem i jeszcze na karku, wygląda z tyłu jak bluzeczkaooo. dokładnie taki
a jeszcze była promocja i kupiłam go chyba za 50 zł
Ale u mnie to trzeba trafić bo w mieście tylko jedna galeria i to malutka. Nie ma takiego asortymentu jak w większych miastach, często nie ma połowy rzeczy, które widnieją na stronie internetowej sklepu.
Przeważnie więc kupuję na allegro z możliwością zwrotu lub wymianyLokokoko, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kordonku
Jeśli ja będę miała synka to będzie miał on typowo różowe dziewczęce body bo takie kupiła babcia
a jak będzie dziewczynka to mam typowo chłopięcy zestaw ogrodniczki + T-Shirt wiec spokojnie Twoje kilka różowych groszkow to na prawdę nic
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
IGA.G wrote:witam po ciężkiej nocy, znowu kłucie w lewym boku, ta jak lekarz mówił - kolka jelitowa... właśnie próbuję zjeść siemię... fuj
Iga zdecydowanie lepiej wchodzi mieszanka babki płesznika z babką jajowatą. Musi być taki mix w opakowaniu. Pijesz to duszkiem, smaku nie ma,lekki glut i działaPłeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Ja nadal chodze w miekkim staniku do karmienia, brzydkim ze ho ho ale za to pierwszy w ktorym nie mam ochoty skóry z siebie zedrzec.
Nawet nie przypuszczalam ze w ciazy az tak swedzi wszystko i malo jaki material jest komfortowy.
Ale chetnie kupie cos ladniejszego, wiec jak bedziecie mogly cos polecic to dawajcie - duże rozmiary nie drapiąceponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Loko No wreszcie! Ileż można na Ciebie czekać?
Jak Ty balowałaś do 6, to nocy poślubnej nie było?
Jakie dawki eutyroxu teraz bierzesz? Hormony się ustabilizowały czy ciągle jeszcze podnosi Ci lekarz?
No weź sobie teraz jajek nie rób i nigdzie już nie znikaj!
Jastin jak u Ciebie? jest coś lepiej? Wiesz coś więcej?
SheWolf Ty też zniknęłaś i nic nie piszeszDaj znać co u Was!
-
nick nieaktualnyKoko Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :*:*:*:* , kochana ja te kłucia mam cały czas , pytałam się gina a on że mam odpoczywać .
Trzymam za was wszystkie kciuki kochane, i niech nasze szczęścia rosną :*:*:*.
Witam się i ja kochane :*:*:*.Ale pogoda jak pod psem wczoraj lało cały dzień dziś też , Marysię do przedszkola zaprowadziłam , ale tam mało dzieci chyba z 6 ich było . Ugotowałam już wywar , wraz z nim ziemniaki pokrojone w kostkę warzywa , później wrzucę kaszę jęczmienną i obiad gotowyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 14:31
-
Dzięki za opinię w sprawie groszków
Tez wydaje mi się, że krzywdy dziecku nie zrobię a lubię takie pastelowe kolory. Bluzka założona z jakimiś granatowymi dresikami może się obroni
Tak piszecie o tych dolegliwościach związanych z piersiami. Drapanie, swędzenie, pieczenie.. Kurcze.. moje są totalnie niewrażliwe na nicMoże to kwestia własnie tego, że słabo rosną? Jedynie sutki zrobiły się wrażliwe przy dotyku, kiedyś mąż sprawdzał mój "próg bólu" ściskając mi sutki i w szoku był, że nic mnie nie rusza a teraz ledwo rękę w biustonosz wsadzi, sutek się ledwo podwinie i kwiczę.. ale poza tym ok
koronki mi nie straszne
Najbliższa wizyta 15.03
-
Loko jak fajnie, że jesteś
Już tyle razy byłaś tu wywoływana, że już myślałyśmy, że znudziło Ci się forum
Ale były też głosy, że pewnie ślub, nowa rola i nie masz czasu
Któraś pytała o dentystę - ja teraz wszystkie zęby leczę, kiedyś opowiadałam swoją historię. Rodzice mnie do dentysty nigdy nie prowadzali, w wieku 17 lat zaczęły mi 8 wychodzić i sama poszłam, ale nigdzie mi nie chcieli karty założyć bez opiekuna prawnegoWięc do dentysty poszłam dopiero mając 18-19 lat i kiepsko trafiłam, bo dentystka zamiast skupiać się na moich zębach to mi wywody robiła, że jak to można tak zęby zaniedbać, żeby w tym wieku pierwszy raz do dentysty iść itd. I więcej już nie poszłam, dopiero teraz się już przemogłam, bo wiedziałam, że stan uzębienia wpływa też na ciążę. To samo z resztą mi dentystka teraz powiedziała. Ale teraz fajnie trafiłam, młoda dziewczyna świeżo po specjalizacji, nic nie komentowała tylko powiedziała, że fajnie, że przyszłam na początku drugiego trymestru bo to najlepszy czas na leczenie zębów. No i tak chodzę do niej raz w tygodniu i się śmieję, że końca nie widać
Ale mówiła, że do końca tego trymestru spokojnie wszystkie zęby będę miała zrobione
A co do znieczulenia, to ja wcześniej nigdy nie prosiłam, bo bardziej niż bólu zęba bałam się tej igły w dziąsłoAle ostatnio dentystka powiedziała, że dziś będzie głęboko wiercić i może boleć, więc skusiłam się na znieczulenie - igła w dziąśle to nic strasznego jednak
Ale sama nie wiem czy działało, bo nie poczułam żadnej różnicy, żadnego drętwienia a i przy wierceniu czułam ból. Był znośny, więc się nie skarżyłam, ale mam wrażenie, że chyba coś nie zadziałało
Jej jakie Wy wszystkie cycateJa noszę tylko push-upy 65B i to zawsze miałam tak, że przy założeniu biustonosza było idealnie, biust jakby dwa rozmiary większy
ale jak tylko coś robiłam, podniosłam ręce czy coś to zaraz efekt znikał i cycki gdzieś się gubiły
Ale teraz te same biustonosze leżą jak ulał przez cały czas
Nic mi nie uwiera, więc jeszcze nie zmieniam.
Kordonek to już masz ładną kolekcję ubranek tak patrzęLokokoko lubi tę wiadomość