X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok bo już się tak zastanawiam nad tym ;)
    A cytologia robi się tylko raz na cala ciążę. Prawda?:

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 godziny wizyta u endo.. :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas - jakie krągłości! sexi!!! Mraauuu! ;D

Nutella - dziękuję :) Kurde, trochę to żmudne, 60 dni :/ później jeszcze spór.. może też spróbuję zamówić najpierw jedną rzecz i zobaczę z czym to się je ;)

Co do pochodzenia z Chin.. cóż.. większość sieciówek sprowadza rzeczy z chin tylko my płacimy za to 3 razy drożej i ciesząc się, że kupiliśmy "markowego" ciucha :)

Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Za 2 godziny wizyta u endo.. :)
    odliczam z tobą tylko ja do usg :)

nutella_ lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    bobas - jakie krągłości! sexi!!! Mraauuu! ;D

Nutella - dziękuję :) Kurde, trochę to żmudne, 60 dni :/ później jeszcze spór.. może też spróbuję zamówić najpierw jedną rzecz i zobaczę z czym to się je ;)

Co do pochodzenia z Chin.. cóż.. większość sieciówek sprowadza rzeczy z chin tylko my płacimy za to 3 razy drożej i ciesząc się, że kupiliśmy "markowego" ciucha :)
    Dokładnie :) nawet na allegro część aukcji to są produkty z chin. Zaczynając od ciuchów, poprzez zegarki, sukienki, etui do telefonów. A teraz nawet zauważyłam, że te rzeczy, które są w Netto (chodzi mi o te pierdoly do domu- ozdoby itp) sa na aliexpress tylko o wiele taniej. Dla porownania w Netto etui na karty pamięci 9,99 a na aliexpress dawalam 2,76 !

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 tydzien <3
    Seria kopniakow!
    I zapchane zatoki, o zgrrroozo!

Rano mialam straszny kryzys, juz mialam siegnac po leki na zatoki, ale dostalam taki strzal kopniakow, ze zacisnelam zeby i zrezygnowalam. Zrobilam sobie inhalacje, nasmarowalam czolo i owinelam chustka, i wygrzewalam sie caly ranek w poscieli ;) Teraz zjadlam danie stworzone przez Meza, i martwie sie, czy cokolwiek zostanie dla Niego na kolacje ;)

bobas- no, przeuroczy masz ten brzuszek! :) udanej imprezki urodzinowej!

Dziewczyny mieszkajace za granica - lacze sie z Wami w bolu samotnosci ;) Mnie tez brakuje kontaktu z rodzina, nawet takich szybkich wizyt na kawke i ploteczki. Moje grono znajomych obecnie im dalsza ciaza, tym mniejsze, co tylko potwierdza fakty, ze utrzymywali ze mna kontakt ze wzgledu na Meza, wiadomo, wspolny przelozony. Mam tylko jedna przyjaciolke, ale tez widujemy sie rzadko, za to kontakt w sieci mamy caly czas. Jak ostatnio sie zalilam Mamie, ze nawet nie mam do kogo sie odezwac to poradzila mi, zebym uczyla sie spiewac na glos :D Niesamowicie mnie rozbawila :D

aniołkowa mama, bobas2015, Kjopa3 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko cieszę się, że jesteś i wszystko z Wami ok:)
    też jestem ciekawa ślubnych fotek:)))
    Filipek - bardzo ładne imię, też o nim myśleliśmy ale dla nas zbyt popularne jednak, przez to, że pracuje w przedszkolu mam strasznie dużo skojarzeń dzieci z imionami.
    Dlatego wybieramy może nie jakies mega rzadkie imiona ale takie średnio chodliwe ;)
    Dominik w ciągu ostatnich lat był na około 30 miejscu, Sebastian na około 40.
    Także w sam raz:) Dominików trochę spotkaliśmy za to Sebastiana (w sensie dziecko) ani raz:)

Lokokoko lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    No tak tak ;* teraz już może rosnąć :)
    Dziewczyny od którego tygodnia jest ktg? Orientujecie sie może? ;)
    U mnie w szpitalu od 37 tygodnia

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn - Mam to samo co Ty co do popularnych imion dlatego jak mi tatuś maluszka wyjechał z Kacperkiem to nie byłam zadowolona. No ale się uparł ... Więc wymyśliłam sobie zamienić "c" na "s" no i teraz jestem zadowolona bo Kaspra to ja jeszcze nigdy w życiu nie spotkałam :) To samo z dziewczynką moi rodzice bardzo się na Majkę upierali ale powiedziałam nie i koniec :)

karolyn lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Ok bo już się tak zastanawiam nad tym ;)
    A cytologia robi się tylko raz na cala ciążę. Prawda?:

bobas Ślicznie kochana wyglądasz , a jaki brzusio widziałam na naszej liście Kwietniówek będziesz mieć synka Grzesia , my też, mamy Grzesia ;* :) .

Ogólnie cytologię robi się , raz na trzy lata ja miałam robioną teraz w maju.

Pięknie kochana wyglądasz :*:*:*:*:. Ps nie wiem czy czytałaś , ale śniłaś mi się kiedyś :*;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 16:35

bobas2015 lubi tę wiadomość

• Omon Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku podrzucisz jakieś konkretnego sprzedawcę na allegro? :)

Ja już jakichś ataków dostaję na dźwięk telefonu :D Kurcze, wkurza mnie system wypłaty dopłat rolnych. W tym roku wypłacają zaliczki od 17 października do końca listopada, przy czym były komunikaty, że rolnicy z obszarów objętych ASF dostaną pieniądze w pierwszej kolejności, nam w agencji rolnej powiedzieli, że 24 października poszła dyspozycja do wypłaty dla nas, na ponad 50tys. i mieliśmy niby do końca października mieć to na koncie. Tymczasem oglądamy w agrobiznesie i czytamy na stronach agencji, że już wypłacili 8 z 9 mld a my dalej nie dostaliśmy :/ Pewnie jak zawsze ostatniego dnia dostaniemy...
    A odkąd mi mąż powiedział, że jak wpłynie kasa to da mi zielone światło na kupowanie wyprawki to już w ogóle codziennie na sms z banku jak na zbawienie czekam :D
    I co usłyszę sms to z bijącym sercem sprawdzam a tam wiecznie tylko albo jakieś reklamy, wróżki Eleonory albo faktury do płacenia. Eh, chyba zadzwonię do tej wróżki i zapytam kiedy przelew przyjdzie :P

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla porównania zdjęcie aukcji z allegro i z alliexpress. Nie dosyć, że przebitka na ubraniu to jeszcze wysyłka 17 zl :D także ten.. nawet sobie nie zdajemy sprawę co kupujemy :D ile razy ja kupiłam coś na allegro z taką przebitką cenową i nawet nie wiedziałam. I czekałam na wysyłkę miesiąc :)
    33m4y90.png
    2nk1cw2.png

Omon, Jagah, ilae, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po rozmowie z szefową. No i od poniedziałku idę na zwolnienie.
    I oczywiście jestem niezadowolona. Jakbym miała iść w poniedziałek to też bym nie była zadowolona :D ciężko mi dogodzić ostatnio :)
    ehhh jeszcze nie zdążyłam się kolegom z roboty pochwalić że jestem w ciąży, nie zdążyłam się nacieszyć tym faktem i tu już dupa :(
    No jakoś będę musiała sobie życie zorganizować :) Zacznę od sprzątania :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 ja idę od czwartku :D z macierzyńskiego na zwolnienie. Ciekawe czy będę miała lżej ... :D haha

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek spory. Dzięki za mi l e słowa. Wiecie ze jako tako ja tak ruchów nie czuje. A niby łożysko na tylnej ścianie..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • ilae Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Donia - a da się tak jak na allegro podejrzeć co jeszcze wystawia dany sprzedający żeby zrobić zakupy u jednej osoby? Kiedyś próbowałam, ale nie umiem się tam odnaleźć heh..
    *

Nie wiem, czy już ktoś odpisał, więc odpiszę ja :D
    763y0ffjako8_t.jpg
    Obok kosztów dostawy masz nazwę sprzedającego, możesz podejrzeć komentarze itp. I pod spodem zaraz masz Wszystkie przedmioty Sprzedającego, tylko upewnij się, czy kupując większą ilość od niego, płacisz za przesyłkę tylko raz. Zazwyczaj takie informacje są ujęte w aukcji, zawsze można złożyć zapytanie.
    Tylko wkurza mnie to, że jedna aukcja kończy się dzisiaj, a inna, którą też chcę licytować, np. za 5 dni. Wtedy wypada poczekać te 5 dni i dopiero wtedy opłacić, żeby nie płacić 2 razy za wysyłkę. :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki.
    Ogólnie morfologia okej hemoglobina właściwie na granicy normy 12,1
    Gorzej z erytrocytami i hematokrytami ale czytałam że ich poziom w ciąży może spaść i jeżeli nie spada ponizej jakiejś tam wartości to jest okej no i u mnie na szczęście nie spadło za bardzo :)
    Jeśli chodzi o mocz to wszystko okej przejrzystość jest mętna ale wiecie rano zrobiłam siusiu i zanim trafiłam z tym moczem do laboratorium to troszkę minęło :) tylko mam ciężar właściwy za niski.
    No nic wizyta już za 4 dni także doktor najlepiej powie czy wszystko jest okej :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas... Spory nie spory :) ale za to slicsliczy! :**

Karolyn, mi to imię podoba się od zawsze :) a co do Dominika to mój bratanek sir tak nazywa :)

Szczęśliwa a co dokładnie Ci się śniło? ;)

No bo ja miałam właśnie na ostatniej wizycie miałam robiona cytologia i ciesze się,że już jej nie będzie ;P

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko i ten Twoj bratanek tez taki wulkan energii;)? Ja juz z moim nie daje rady..

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha jakbyś zgadla :) normalnie tajfun. Wszędzie go pełno wszystko musi wiedzieć ;)

karolyn lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ