Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati, u mnie też królują wyprzedaże itp. ale tak mi już po prostu zostało w głowie żeby nie wydawać za dużo bo się nie przelewało kiedyś. Teraz nie narzekamy
Jest bardzo ok. Ale bardzo ciężko zmienić przyzwyczajenia i spojrzenie na pieniążki
Dlatego nie wybaczyłabym sobie chyba kupna wózka za 5-8 tysięcy
Po prostu zawsze sobie mówię, że kurcze... w wielu rodzinach to naprawdę kilka wypłat ;/
Omon, to zapraszam do mnie, zapewniam kawę, babeczki a nawet widok na AlpyOmon, sy__la, Milka1991 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja dużo rzeczy zamawiam z aliexpress. Niektóre dochodzą, inne nie
ale jak nie dochodzą to oni zwracają kasę. Dla Mikołaja zamówiłam kiedyś piżamkę i bluzeczkę i były w miarę ok. Dla siebie jeszcze nigdy nic z ubrań. Najczęściej zamawiamy jakąś drobną elektronikę, akcesoria domowe i ludziki lego
o tak tego ostatniego to nawet całkiem sporo mamy. Nie są to oczywiście oryginalne Lego
Ubranka dla dzieciaczków przeglądałam jak zobaczyłam pozytywną betę, ale potem zaniechałam tego procederu. Chyba do niego wrócę po świętach jak odbijemy się nieco finansowo:) -
Niebieskaa wrote:Dziewczyny, a myslalyscie o kupowaniu na ali express? kolezanka mi podsunela ten pomysl, nigdy nic tam nie zamawialam wiec zamowilam jedna rzecz na probe i jestem mile zaskoczona.
Niebieska, a powiedz mi gdzie ten produkt został wyprodukowany??
Pewnie w chinachbo oni mają chyba tylko z chin i tamtych rejonów.
Ja tam chyba wolę ciuszki dla Maluszka od Polskich producentów...Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
aniołkowa mama wrote:Pati, u mnie też królują wyprzedaże itp. ale tak mi już po prostu zostało w głowie żeby nie wydawać za dużo bo się nie przelewało kiedyś. Teraz nie narzekamy
Jest bardzo ok. Ale bardzo ciężko zmienić przyzwyczajenia i spojrzenie na pieniążki
Dlatego nie wybaczyłabym sobie chyba kupna wózka za 5-8 tysięcy
Po prostu zawsze sobie mówię, że kurcze... w wielu rodzinach to naprawdę kilka wypłat ;/
Omon, to zapraszam do mnie, zapewniam kawę, babeczki a nawet widok na Alpy
Ja ostatnio mojego meza opierdzielilam ze kupil nam bilety na moj ulubiony kabaret po 45zl za szt. Bo pow ze to duzo kasy. A kabaret mozna w tv obejrzeć.
-
Donia12 wrote:żebyś tylko miała z czego odcinać
bo u mnie to jak ja jem kanapkę z wędliną to mój przy stole nawet nie usiądzie bo tak mu śmierdzi. Ręce też muszę potem umyć jak go chcę dotknąć
a z mięsa to w koło pulpety, mielone, gołąbki, schabowy/ pierś. Także menu ubogie. Ale np spagetii nie zeżre, a przecież to to samo mięso co w pulpetach
Także drugi taki dziwak może mnie nerwowo wykończyć
Iga, u mnie ostatnia listwa została położona na rocznicę zamieszkaniaa parapetów wewnętrznych ani rolet nadal nie mamy
Mam wszystkie okna balkonowe + jedno balkonowe podwójne, to jak pomyslę o kosztach rolet to zaraz widzę wózek, łóżeczko moje wymarzone, leżaczek za tysiaka i inne takie "drobiazgi". Ale chyba jednak przed porodem trzeba będzie coś z tymi oknami zrobić, żebym nie musiała paradować z gołym cycem przed wszystkimi, bo mieszkamy na parterze
rolet też nie mamy, ale w grudniu/styczniu chcę kupić, też mam okna balkonowe i gore otwieraną, dół nie (więc dwa systemy na jedno okno) -
Pati, no my wydamy prawdopodobnie ok. 2 tys.
jeśli zdecydujemy się na anexa
Używane na 90% będzie łóżeczko, komoda itp. bo to się przecież prawie wcale nie niszczy. Jak znajdę to i jakiś leżaczek bo 500-600 zł wow... za leżaczek który jest kawałkiem plastiku z kawałkiem materiału
Ale te rzeczy na pewno po nowym roku bo musimy też zrobić małe przemeblowanie żeby to gdzieś wepchnąć
Lokokoko trochę mi zajęło zanim znalazłam górę-dół, przód i tył tego zdjęcia hahaMalutki
Pewnie jak mój
Babeczki gotowe- komu bananowe, komu kakaowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:45
Lokokoko lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
sy__la wrote:Niebieska, a powiedz mi gdzie ten produkt został wyprodukowany??
Pewnie w chinachbo oni mają chyba tylko z chin i tamtych rejonów.
Ja tam chyba wolę ciuszki dla Maluszka od Polskich producentów...
na pewno w Chinach tak jak wiekszosc asortymentu w hm, cubusie, kapp ahlu itd.
Oj tak, ciuszki od polskich producentow sa ekstra, tez juz mam taka paczke, a dzis przyszla dla mnie kieca i bluzka z coolmama.pl - jakosc wyborna!sy__la lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dziewczynki, zakupy robię tylko na allegro bo z racji zwolnienia, nie mogę za bardzo wybrać się na łowy po sklepach. A i sklepów u nas tyle co kot napłakał. Niestety zakupy przez neta mają tez swoje wady, 2/3 pajacyki, które przed chwilą do mnie przyszły są w gorszym stanie niż wskazywał opis aukcji.. niby głupie 7 zł za sztukę no ale trochę żałuję zakupu
Niebieskaa - ostatnio też zainteresowałam się aliexpres ale nie wiem czy bym to ogarnęła. I nie wiem co w przypadku, kiedy nie dostanę paczki? Czytam, ze czasami tak bywa..
Donia - a da się tak jak na allegro podejrzeć co jeszcze wystawia dany sprzedający żeby zrobić zakupy u jednej osoby? Kiedyś próbowałam, ale nie umiem się tam odnaleźć heh..
Lokokoko - malutki brzuszek, na pewno udało Ci się go ukryć w sukni ślubnej, tak jak chciałaś :*Lokokoko lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Lokokoko wrote:
To my dzisiaj :***Dobrze, że Filipek dał Ci trochę czasu i nie wystawał za bardzo i dał potańcować na weselu
Iga to Ty byłaś jeszcze lepszy element z jedzeniem. Właśnie się zastanawiam co on będzie jadł jak pójdzie do szkoły w przyszłym roku. Chyba mamusia mu będzie bułki słodkie kupowałaBardzo pro zdrowotnie. Ewentualnie serek albo owoc w tubce.
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
IGA.G, nutella_, sallvie, sunshine, Niebieskaa, Jagah, Lokokoko, aniołkowa mama, Omon, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Justyna Sz, Kjopa3, Venice, kasieniaczek, mada87, Korcia lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Różowy_Kordonek wrote:Niebieskaa - ostatnio też zainteresowałam się aliexpres ale nie wiem czy bym to ogarnęła. I nie wiem co w przypadku, kiedy nie dostanę paczki? Czytam, ze czasami tak bywa..
gdy już kupisz coś, zapłacisz (przelewy24-bezpieczniejsze; radzę nie zapisywać danych z karty), sprzedawca wysyła towar. Zazwyczaj czas na dostanie towaru- czas ochrony to 60 dni. Jesli w ciągu 60 dni nie dojdzie możesz założyć spór. Spór zakłada się również,gdy towar przychodzi niezgodny z opisem, nie taki rozmiar, kolor, porwany itp. Możesz sie ubiegać o zwrot całej sumy lub części. Jeśli nie dogadasz się ze sprzedawcą - do sprawy wkracza aliexpress i rozstrzyga spór
edit. ja zawsze nagrywam ten moment, gdy otwieram paczkę. Jej zawartość, czy wszystko ok. Później w razie sporu mam dowód- i nigdy nie przegrałamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:58
Niebieskaa, Jagah lubią tę wiadomość
-
Donia ja do szkoły brałam dwa rodzaje kanapek - z dżemem, z serem białym
rodzeństwu kupowała mama obiady a mi się nie opłacało, bo ich nie jadłam. ale za to wszystkie warzywa i owoce jadłam i do tej pory uwielbiam!
śliczne brzuszki macie
mam nadzieje,że Anielka będzie dzisiaj współpracowała na usg, bo ostatnio spała