X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, u mnie też królują wyprzedaże itp. ale tak mi już po prostu zostało w głowie żeby nie wydawać za dużo bo się nie przelewało kiedyś. Teraz nie narzekamy :) Jest bardzo ok. Ale bardzo ciężko zmienić przyzwyczajenia i spojrzenie na pieniążki :) Dlatego nie wybaczyłabym sobie chyba kupna wózka za 5-8 tysięcy :D Po prostu zawsze sobie mówię, że kurcze... w wielu rodzinach to naprawdę kilka wypłat ;/

Omon, to zapraszam do mnie, zapewniam kawę, babeczki a nawet widok na Alpy :P

Omon, sy__la, Milka1991 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a myslalyscie o kupowaniu na ali express? kolezanka mi podsunela ten pomysl, nigdy nic tam nie zamawialam wiec zamowilam jedna rzecz na probe i jestem mile zaskoczona.
    0d2e03c1daf52876med.jpg

Omon, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, mada87 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo rzeczy zamawiam z aliexpress. Niektóre dochodzą, inne nie ;) ale jak nie dochodzą to oni zwracają kasę. Dla Mikołaja zamówiłam kiedyś piżamkę i bluzeczkę i były w miarę ok. Dla siebie jeszcze nigdy nic z ubrań. Najczęściej zamawiamy jakąś drobną elektronikę, akcesoria domowe i ludziki lego :) o tak tego ostatniego to nawet całkiem sporo mamy. Nie są to oczywiście oryginalne Lego :)
    Ubranka dla dzieciaczków przeglądałam jak zobaczyłam pozytywną betę, ale potem zaniechałam tego procederu. Chyba do niego wrócę po świętach jak odbijemy się nieco finansowo:)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny, a myslalyscie o kupowaniu na ali express? kolezanka mi podsunela ten pomysl, nigdy nic tam nie zamawialam wiec zamowilam jedna rzecz na probe i jestem mile zaskoczona.

Niebieska, a powiedz mi gdzie ten produkt został wyprodukowany??
    Pewnie w chinach :-/ bo oni mają chyba tylko z chin i tamtych rejonów.

Ja tam chyba wolę ciuszki dla Maluszka od Polskich producentów...

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nutella_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja od daaaawna kupuje na aliexpress. Dla córki i teraz dla synka też kupię :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Pati, u mnie też królują wyprzedaże itp. ale tak mi już po prostu zostało w głowie żeby nie wydawać za dużo bo się nie przelewało kiedyś. Teraz nie narzekamy :) Jest bardzo ok. Ale bardzo ciężko zmienić przyzwyczajenia i spojrzenie na pieniążki :) Dlatego nie wybaczyłabym sobie chyba kupna wózka za 5-8 tysięcy :D Po prostu zawsze sobie mówię, że kurcze... w wielu rodzinach to naprawdę kilka wypłat ;/

Omon, to zapraszam do mnie, zapewniam kawę, babeczki a nawet widok na Alpy :P
    Dla mnie to juz 3tys na wozek to sporo. Fahne uzywane spokojnie za 1tys czy 1,5 mozna kupic.
    Ja ostatnio mojego meza opierdzielilam ze kupil nam bilety na moj ulubiony kabaret po 45zl za szt. Bo pow ze to duzo kasy. A kabaret mozna w tv obejrzeć.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    żebyś tylko miała z czego odcinać ;) bo u mnie to jak ja jem kanapkę z wędliną to mój przy stole nawet nie usiądzie bo tak mu śmierdzi. Ręce też muszę potem umyć jak go chcę dotknąć :/ a z mięsa to w koło pulpety, mielone, gołąbki, schabowy/ pierś. Także menu ubogie. Ale np spagetii nie zeżre, a przecież to to samo mięso co w pulpetach :/ Także drugi taki dziwak może mnie nerwowo wykończyć ;)

Iga, u mnie ostatnia listwa została położona na rocznicę zamieszkania :D a parapetów wewnętrznych ani rolet nadal nie mamy :) Mam wszystkie okna balkonowe + jedno balkonowe podwójne, to jak pomyslę o kosztach rolet to zaraz widzę wózek, łóżeczko moje wymarzone, leżaczek za tysiaka i inne takie "drobiazgi". Ale chyba jednak przed porodem trzeba będzie coś z tymi oknami zrobić, żebym nie musiała paradować z gołym cycem przed wszystkimi, bo mieszkamy na parterze :)
    jak dla mnie i tak sporo je ;p ja nie jadłam ani kotletów, ani mielonego mięsa ;p jedynie kurczaka pieczonego. nie jadłam sera żółtego ;p do szkoły miałam kanapki z dźemem :)

rolet też nie mamy, ale w grudniu/styczniu chcę kupić, też mam okna balkonowe i gore otwieraną, dół nie (więc dwa systemy na jedno okno) :(

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6zsl5d.jpg

To my dzisiaj :***

sallvie, Aga1991, Omon, sunshine, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Justyna Sz, Kjopa3, kasieniaczek, Korcia lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA i jak połówkowe?
    Pisałas a przeoczylam?

IGA.G lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, no my wydamy prawdopodobnie ok. 2 tys. :) jeśli zdecydujemy się na anexa :) Używane na 90% będzie łóżeczko, komoda itp. bo to się przecież prawie wcale nie niszczy. Jak znajdę to i jakiś leżaczek bo 500-600 zł wow... za leżaczek który jest kawałkiem plastiku z kawałkiem materiału :D Ale te rzeczy na pewno po nowym roku bo musimy też zrobić małe przemeblowanie żeby to gdzieś wepchnąć :D

Lokokoko trochę mi zajęło zanim znalazłam górę-dół, przód i tył tego zdjęcia haha :D Malutki :) Pewnie jak mój :)

Babeczki gotowe- komu bananowe, komu kakaowe?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:45

Lokokoko lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hala sorki. Ale nie mam jeszcze dużego lustra.juz niedługo.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Niebieska, a powiedz mi gdzie ten produkt został wyprodukowany??
    Pewnie w chinach :-/ bo oni mają chyba tylko z chin i tamtych rejonów.

Ja tam chyba wolę ciuszki dla Maluszka od Polskich producentów...

na pewno w Chinach tak jak wiekszosc asortymentu w hm, cubusie, kapp ahlu itd.:P

Oj tak, ciuszki od polskich producentow sa ekstra, tez juz mam taka paczke, a dzis przyszla dla mnie kieca i bluzka z coolmama.pl - jakosc wyborna!

sy__la lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, zakupy robię tylko na allegro bo z racji zwolnienia, nie mogę za bardzo wybrać się na łowy po sklepach. A i sklepów u nas tyle co kot napłakał. Niestety zakupy przez neta mają tez swoje wady, 2/3 pajacyki, które przed chwilą do mnie przyszły są w gorszym stanie niż wskazywał opis aukcji.. niby głupie 7 zł za sztukę no ale trochę żałuję zakupu :/

Niebieskaa - ostatnio też zainteresowałam się aliexpres ale nie wiem czy bym to ogarnęła. I nie wiem co w przypadku, kiedy nie dostanę paczki? Czytam, ze czasami tak bywa..

Donia - a da się tak jak na allegro podejrzeć co jeszcze wystawia dany sprzedający żeby zrobić zakupy u jednej osoby? Kiedyś próbowałam, ale nie umiem się tam odnaleźć heh..

Lokokoko - malutki brzuszek, na pewno udało Ci się go ukryć w sukni ślubnej, tak jak chciałaś :*

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    IGA i jak połówkowe?
    Pisałas a przeoczylam?

ja mam wizytę przed 18, żeby mąż mógł ze mną pojechać :) póżniej idziemy do znajomego więc odezwę się późno :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    6zsl5d.jpg

To my dzisiaj :***
    No 9 miesiąc to to nie jest ;) Dobrze, że Filipek dał Ci trochę czasu i nie wystawał za bardzo i dał potańcować na weselu :)

Iga to Ty byłaś jeszcze lepszy element z jedzeniem. Właśnie się zastanawiam co on będzie jadł jak pójdzie do szkoły w przyszłym roku. Chyba mamusia mu będzie bułki słodkie kupowała :/ Bardzo pro zdrowotnie. Ewentualnie serek albo owoc w tubce.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • bobas2015 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21a9257aa66c3358med.jpg
    Gotowi na roczek :)

IGA.G, nutella_, sallvie, sunshine, Niebieskaa, Jagah, Lokokoko, aniołkowa mama, Omon, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Justyna Sz, Kjopa3, Venice, kasieniaczek, mada87, Korcia lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Lokokoko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak ;* teraz już może rosnąć :)
    Dziewczyny od którego tygodnia jest ktg? Orientujecie sie może? ;)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    No tak tak ;* teraz już może rosnąć :)
    Dziewczyny od którego tygodnia jest ktg? Orientujecie sie może? ;)
    Najwcześniej 30. Zaleca się od 35. ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Niebieskaa - ostatnio też zainteresowałam się aliexpres ale nie wiem czy bym to ogarnęła. I nie wiem co w przypadku, kiedy nie dostanę paczki? Czytam, ze czasami tak bywa..
    pozwolę sobie odpowiedzieć, bo siedzę tym od dawna...coś tam wiem :D
    gdy już kupisz coś, zapłacisz (przelewy24-bezpieczniejsze; radzę nie zapisywać danych z karty), sprzedawca wysyła towar. Zazwyczaj czas na dostanie towaru- czas ochrony to 60 dni. Jesli w ciągu 60 dni nie dojdzie możesz założyć spór. Spór zakłada się również,gdy towar przychodzi niezgodny z opisem, nie taki rozmiar, kolor, porwany itp. Możesz sie ubiegać o zwrot całej sumy lub części. Jeśli nie dogadasz się ze sprzedawcą - do sprawy wkracza aliexpress i rozstrzyga spór :D

edit. ja zawsze nagrywam ten moment, gdy otwieram paczkę. Jej zawartość, czy wszystko ok. Później w razie sporu mam dowód- i nigdy nie przegrałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:58

Niebieskaa, Jagah lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia ja do szkoły brałam dwa rodzaje kanapek - z dżemem, z serem białym :) rodzeństwu kupowała mama obiady a mi się nie opłacało, bo ich nie jadłam. ale za to wszystkie warzywa i owoce jadłam i do tej pory uwielbiam!

śliczne brzuszki macie :):):)

mam nadzieje,że Anielka będzie dzisiaj współpracowała na usg, bo ostatnio spała :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ