Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella_ wrote:Donia12 ja idę od czwartku
z macierzyńskiego na zwolnienie. Ciekawe czy będę miała lżej ...
haha
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
nick nieaktualnyJestem dziś po usg połówkowym. Będzie synuś
Waży 326g i ogólnie wszystko jest ok.
Dopadła mnie rwa kulszowa i ledwo żywa przez to jestemOmon, pati87, kahaśka, karolyn, sallvie, Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, Biszkopciki, nutella_, Donia12, Jagah, sunshine, lis87, Justyna Sz, Kjopa3, IGA.G, Korcia, kasieniaczek, Antonelka, Aga1991, Anjouek, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Misiu2017 ja byłam wczoraj u dentysty bo już z 3 tyg. temu wypadło mi lekarstwo z zęba które miałam zmienić rok temu
No i ząbek zaczął pobolewać. Ja chodzę na NFZ znalazłam super lekarzy u nas. Na wizytę czekam całe dwa dni. Oczywiście nie był zadowolony,że nie zadbałam o wymianę leku na plombę a próchnica zdążyła zrobić szkody. Założył znowu lek na dwa miesiące, zdjął kamień,zalakował i zrobił fluoryzację. Chciał da znieczulenie ale się nie zgodziłam
Ja wszystkie robię bez znieczulenia. Reszta zębów zrobiona dwa lata temu i nic się na razie więcej nie popsuło. Więc jest dobrze. Jest ryzyko,że ząb zacznie mnie boleć i kanałowe będzie trzeba robić ale w sumie wolałabym teraz bo w ciąży jest za darmo. A jak się okaże dwa miesiące po porodzie,że jednak robić to jednak te 300-500zł do zapłacenia by było.
Ja staniki sobie kupiłam w tamtym tygodniu bo też już moje były małe. Niby większe a miseczka C została ale z poprzedni C większaJa kupiłam za całe 15zł szt. i jest mi w nich bardzo wygodnie. Ja zawsze jak kupuję stanik to tak żeby zapiąć na pierwsze zapinki żeby jak się rozciągnie to jeszcze mi posłużył.
Lokokoko wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Wszystkie tu czekałyśmy na wieści od CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 20:08
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
IGA.G wrote:pierwszy raz o tym słysze, w aptece kupie? siemię dałam radę i chyba pomogło, ale nie wiem czy dam radę tak codziennie...
Ja to kupuję w sklepie zielarskim lub na stoiskach ze zdrową żywnością.
Czytam Was dziś cały dzień i doczytać nie mogęPłeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Hej
Ja już po wizycie, wszystko ok ! mała została małą i wszystko jest na swoim miejscu, waży już 350gna następną wizytę za miesiąc: mocz, morfologia, krzywa cukrowa
Loko Ty córko marnotrawna, no witaj !
Jak się czujesz ? jako ciężarówka i jako żona? gdzie mieszkacie z mężem ?
Fajnie, że wszystko Ci się ładnie udało. Teraz możesz już częściej tu zaglądać
Nutelka a jak sie zamawia coś z tego alli to jak wygląda zapłata za zakup? trzeba mieć konto walutowe czy bank sobie jakoś sam przelicza te dolary ?
Peg gratuluję synka ! coś można na tą rwę brać ?
Ja miałam dziś tylko usg, ale szyjka była badana tydzień temu jak byłam na chwilę w szpitalu. Kurde wszystko bez rozbierania, to ja się pytam, po co ja spędziłam pod prysznicem godzinę z golarką ? !ilae, Szczęśliwa Mamusia, Peg, sallvie, Biszkopciki, nutella_, Lokokoko, Donia12, Jagah, Omon, lis87, pati87, karolyn, Justyna Sz, sunshine, Taśka22, Kjopa3, Niebieskaa, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny uważajcie na siebie ja dzis byłam u lekarz pierwszego kontaktu ciagle lekko kasłałam i mega bol gardła wydaje mi sie se to od 1lustopada jak chodziłam po cmentarzu dzis rano cieżko z połknięcie śliny i okazało sie ze gardło mam mega czerwone i z prawej az tak wyzarte
płuca ok czyściutko nos tak samo dostałam: efferalgan tabletki do picia maja paracetamol, psikac tantum verde,woda mirska do nosa aby nawilżać, jakaś mikstura z gliceryny i wit a do płukania, ale to jutro do odbioru, jak przez 2 dni sie niepoprawni to antybiotyk
augmentin 1.0 zna któraś? Kurczę nie chce antybiotyku
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
nick nieaktualnyLokokoko wrote:Bobas... Spory nie spory
ale za to slicsliczy! :**
Karolyn, mi to imię podoba się od zawszea co do Dominika to mój bratanek sir tak nazywa
Szczęśliwa a co dokładnie Ci się śniło?
No bo ja miałam właśnie na ostatniej wizycie miałam robiona cytologia i ciesze się,że już jej nie będzie ;P
Śniło mi sie ze byłaś w TV i śpiewałaś piosenkę , potem robili z Tobą wywiad i tam opowiadałaś o sobie , o nas ja siedziałam przed TV i Cię widziałam i tak mówię głośno, ja Cie kręcę to nasza Koko.
-
Misiu2017 wrote:jak to zrobiłas ? ja jestem na macierzyńskim i kombinuje co zrobić - podobno do pracy trzeba wrócić na 30dni aby isc na l4 ciazowe
-
Milka1991 wrote:Nutelka a jak sie zamawia coś z tego alli to jak wygląda zapłata za zakup? trzeba mieć konto walutowe czy bank sobie jakoś sam przelicza te dolary ?
i nie trzeba mieć konta walutowego
-
nick nieaktualnyLokokoko wrote:Dziękuję Kjopa
A jak to się bada ta szyjkę? Doktorek wkłada tam palce? bo ja na każdej wizycie mam wkładanie palce i usg.ale nigdy nic na temat szyjki nie.mowi
Mi najpierw bada palcamia później mierzy przez usg dowcipne.
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Co do rozmiarów biustonosza to ja mam kosmiczny 85F/G , aż strach pomyśleć jakie piersi będę miec po karmieniu .
Kochane czy wy też macie te kłucia w jamie macicy , ja w ciągu jednego dnia mam chyba z 10 razy , raz mocniej zakuje raz leciutko do wizyty , niecały tydzień niech tam zajrzy gdzie trzeba , i szyjkę mi zbada bo oszaleję . -
nutella_ wrote:Pierwsze słyszę. :)wystarczy jeden dzień. A ja składam rezygnację z macierzyńskiego i biorę dzień urlopu- tak się dogadałam. A w dodatku ten miesiąc (bo miesiąc mi został tylko) wykorzystam po następnym macierzyńskim. Czyli nie będę 12 miesięcy- tylko 13Synek :* urodzony 1.04.2017