X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagah my bardzo chcielismy troje dzieci ... nawet nie myslałam że uda nam sie córcia u nas w rodzinie same chłopaki... wiec byłam pewna ze u nas też będzie 3 chłopczyk choc marzyłam o córce.. jak tylko zaaszłam w ciąże ok 8 tyg przysniło mi się że mam córke i ma na imie Maja .. i od tamtej pory czułam zze to córeczka a jak lekarz potwierdził na usg to byłam w niebowzięta że takie szczescie mnie spotkało choc jak zaczelismy sie starac byłam pewna ze jak sie uda bedzie syn.. no i do dnia dzisiejszego juz 3 lekarzy powiedziało mi ze dziewczynka i zostanie tak jak m i sie przysniło Maja .. :)

Jagah, kasieniaczek lubią tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mama czytałam ostatnio, że się zastanawiasz czy nie zamówić wózka z Polski. Miałam Ci odpisać wtedy i dopiero teraz mi się przypomniało. Jeśli mogę oczywiście doradzić to może lepiej kupić wózek na miejscu. Jeśli cokolwiek stanie się z wózkiem i będziesz musiała oddać go na gwarancję, do naprawy- zostaniesz bez wózka, bo będziesz go musiała wysłać do Polski. Ja miałam pierwszy wózek Mutsy i pamiętam,że po roku coś się z kołem stało, dałam do naprawy a w sklepie gdzie kupowałam wózek dali mi zastępczy na czas naprawy. Ostatnio zastanawiałam się czy nie kupić wózka w Stanach i rodzice by mi wysłali, ale jak pomyślałam o ewentualnych naprawach itp to napewno wózek kupię w Polsce.

A czy któraś z Was miała okazję zobaczyć wózek Mima na żywo? Z tego co widzę jest tylko w Łodzi..ale może w Warszawie też są?

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na prenatalnych nie słyszałam serduszka ale widziałam to było jeszcze w UK...teraz jestem w PL i półtora tyg temu tez widziałam ale nie słyszałam lekarz nagrał mi cały pzebieg usg na płytkę i tak samo na połówkowych wczoraj tez nagrał mi wszystko i powiedział że na kazdym usg bedziemy nagrywac bobasa na płytke superancko :)

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dzisiaj gotujecie dziewczyny nie mam pomysłu...

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku to jasne można czuć się młodo ale ciało wie ile ma lat.
    I ja po 30stce faktycznie odczułam zmiany - kolano siadło torbiele na jajnikach nie chciały się wchłaniać trzeba było operować itd.
    Zwiększa się tez ryzyko wad u dzieci.
    Wiec mimo ze nadal mentalnie mam 18:) inne tempo mi życie narzuciło.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Jestem po operacji usunięcia torbieli z lewego jajowodu ( 2013 rok ) przy okazji w szpitalu padło podejrzenie endometriozy itp itd.. Więc każdy się zastanawiał czy po tym wszystkim będę w stanie zajść w ciążę, nawet lekarz, który mnie operował nigdy nie powiedział mi wprost, że mogę nie doczekać dzieci zawsze pocieszał dopiero od znajomej położnej, która z nim pracuje dowiedziałam się, że sam był w szoku, że jestem w ciąży ... miło ...
    No ale, powiem szczerze, że z ukochanym od początku się nie zabezpieczaliśmy, tylko właściwie przez pierwsze pół roku to było tylko takie chybił-trafił ja nawet nie zwracałam uwagi na swój cykl jakoś szczególnie, kiedy może wystąpić owulacja itp itd. A później jak już zaczęłam sprawdzać co i jak to zauważyłam, że 90% jak nie 95% moich cykli było bezowulacyjne bo nawet śluz płodny mi się nie pojawiał, za to w czasie kiedy miałam mieć owulacje to miałam małe plamienia :) No ale jakoś się udało bez pomocy lekarzy i w sumie w odpowiednim czasie bo miałam już skończoną szkołę, maturę zdaną więc nie narzekam teraz, że wyszło jak wyszło.
    A co do tego korzystania z życia.. Nigdy nie poszłam na żadną imprezę do jakiegoś klubu czy coś bo mnie to po prostu nigdy nie kręciło, to samo z moim narzeczonym, my wolimy sobie pojechać na mecz i posiedzieć w domu albo spotkać się w małym gronie w restauracji ze znajomymi :) Ja nawet instynkt macierzyński poczułam bardzo wcześnie bo w wieku 15 lat. A że znalazłam odpowiednią osobę w swoim życiu to tak się potoczyło wszystko :)

Co najlepsze wcale nie jestem pierwsza ze swojego rocznika, która ma planowanego dzidziusia :) Moja koleżanka z byłej klasy w sierpniu też została mamą :)
    No to się rozpisałam teraz haha

aa myślałam, że ja jestem tutaj najmłodsza hihi :D niby pisałaś, że fajnie, ze ktos w podobnym wieku jak tu przyszłam ale myslalam,ze raczej masz pewnie z rok dwa więcej czyli 22-23 :D
    fajnie fajnie,ze juz jestes po maturze to bedziesz sie mogla skupić na dzidziolku :)
    ja to sie zastanawiam jak dam rade na studiach dziennych bo juz pewne trudnosci mam, ciagle zmeczenie, zapominam o wszystkim... zalozylam na początku, że ten 2gi rok do konca dociągne, w kwietniu urodze a potem wroce na indywidulanym toku studiów i do czerwca jakos to bedzie.. ale teraz to mysle,ze cud bedzie jak 1 semestr dokoncze na spokojnie... jeszcze gdybym miala te zajecia w ludzkich porach, a czasem to sie zdarza,ze od 8 do 18 ssiedze na uczelni :(

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    czytałam dzisiaj na temat stetoskopów, bo byłam ciekawa czy coś przez nie słychać i trafiłam na jakiś topik na forum
    http://f.kafeteria.pl/temat/f10/czy-sluchacie-swoich-brzuszkow-przez-stetoskop-p_4643246
    byłam załamana poziomem rozmowy ... masakra:) dobrze ze u nas nie ma takiego chamstwa. aż musiałam wstawić link, bo do tej pory jestem w szoku jak można tak ze sobą rozmawiać.

ja czasem brzuszek podsluchuje i wydaje mi się,ze to dzidzia a nie jelita, odglosy są całkiem inne :D czasem sie cos smiesznie przekreca :) a poziom faktycznie... ponizej poziomu morza :O

Justyna Sz lubi tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie linka do tego sklepu z bielizna nie mogę się dokopać do strony gdzie któraś te zdjęcia wkleiła.
    Plizzzz

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Justi a Ty crp miałaś podwyższone? Będzie dobrze.. wierze w Was.. wytrzymacie ;)

Nie wiem jaka norma CRP , dziś pytałam lekarza powiedział crp z wczoraj to 2

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma CRP, przynajmniej na naszych aparatach w pracy to do 10 :)

Jastin76 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek w sumie chyba faktycznie na prenatalnych dźwięku nie było, tylko te piki na ekranie monitora. Pierwszy raz serduszko usłyszałam kilka tygodni później na wizycie u swojej ginekolog. Ale teraz na połówkowych też słyszeliśmy :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Norma CRP, przynajmniej na naszych aparatach w pracy to do 10 :)

Czyli jak norma do 10 to b dobre :-) aaa tylko niewiadomą jest jakie mają normy ...
    Dziękuję ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 11:50

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nawet nie wiem kiedy pójde na połówkowe. Dopiero jak dostane skierowanie to się zapiszę. Uroki NFZ :)
    Dziś od rana dużo pracy. Przed 9 byłam już z młodą na spacerze i psem, bo niestety sam się nie wyprowadzi.
    Chyba idą nam wreszcie jakieś zęby. Nocki tragiczne i dziąsło czerwone. Mogłoby to być wreszcie to, bo ocipieje :P ale zrozumie ten, kto przez to przechodzi/ przechodził :D a jak nie przechodził to jeszcze będziecie miały dosyć:)

aniołkowa mama- spróbuje później, ale nie wiem co jest grane :/

aaa no i się pokłóciłam z mężem tak na miły początek dnia. Ten kto sądzi, że na odległość nie można- można. Mój mąż jest tam biedny, sam, chory, wręcz umierający i ma najgorzej na świecie, bo nie ma kto mu HERBATY zrobić nawet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 11:53

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:36

Awf3p2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w szpitalu nudno i spiaco.. dziś na obchodzie się dowiedziałam się że crp 13 i nic nowego lezec jutro znowu pobiera krew wiec nic mi nie zostaje tylko czekać do poniedziałku.. plus taki ze nie Sącza mi się wody o które się bałam..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Dziewczyny dajcie linka do tego sklepu z bielizna nie mogę się dokopać do strony gdzie któraś te zdjęcia wkleiła.
    Plizzzz

szykownamama.pl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 12:12

atat lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    co dzisiaj gotujecie dziewczyny nie mam pomysłu...

Ja dzis rosół! :) na te moje gardło... pani w aptece kazała jeszcze powalaczyc przez weekend, gorączki nie ma i nie było, ale głosić tak sobie i czuje jakby lekko poszło w ucho, ale juz uruchomiłam irigasin i prawa dziurka nosa drozniejsza, kazała nawilżać dostałam jeszcze isle do zestawu, miód brat wiezie to z woda pic, herbaty nie i nic gorącego do picia

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku Zuzanne urodziłam jak miałam 20 a teraz 22:) może i młoda ale będę mieć za sobą hihi ;) mam nadzieje ze mąż juz nie namówi mnie na kolejne bo zwariuje.. komplikacje mnie przerosly i chce by teraz Nasza Zosia bo mąż nie chce słyszeć o Meli.. będzie naszym ostatnim Dzidziusiem :*

Anjouek lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Nie wiem jaka norma CRP , dziś pytałam lekarza powiedział crp z wczoraj to 2
    Mi też wyszło crp 2 i lekarz mówi, że to dobrze (norma u mnie w laboratorium do 5), więc myślę że to dobrze że wyszło ci takie niskie, czyli antybiotyk działa i żadna infekcja się nie rozwija, teraz musi być dobrze :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek - A tu jednak jestem 2 lata młodsza :) Ogólnie to planujemy z ukochanym szybko drugie także jeśli się wszystko uda i nie będzie problemów z zajściem w ciążę to między dziećmi będzie 3-4 lata różnicy :)

Anjouek lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ