X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagah my bardzo chcielismy troje dzieci ... nawet nie myslałam że uda nam sie córcia u nas w rodzinie same chłopaki... wiec byłam pewna ze u nas też będzie 3 chłopczyk choc marzyłam o córce.. jak tylko zaaszłam w ciąże ok 8 tyg przysniło mi się że mam córke i ma na imie Maja .. i od tamtej pory czułam zze to córeczka a jak lekarz potwierdził na usg to byłam w niebowzięta że takie szczescie mnie spotkało choc jak zaczelismy sie starac byłam pewna ze jak sie uda bedzie syn.. no i do dnia dzisiejszego juz 3 lekarzy powiedziało mi ze dziewczynka i zostanie tak jak m i sie przysniło Maja .. :)

Jagah, kasieniaczek lubią tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mama czytałam ostatnio, że się zastanawiasz czy nie zamówić wózka z Polski. Miałam Ci odpisać wtedy i dopiero teraz mi się przypomniało. Jeśli mogę oczywiście doradzić to może lepiej kupić wózek na miejscu. Jeśli cokolwiek stanie się z wózkiem i będziesz musiała oddać go na gwarancję, do naprawy- zostaniesz bez wózka, bo będziesz go musiała wysłać do Polski. Ja miałam pierwszy wózek Mutsy i pamiętam,że po roku coś się z kołem stało, dałam do naprawy a w sklepie gdzie kupowałam wózek dali mi zastępczy na czas naprawy. Ostatnio zastanawiałam się czy nie kupić wózka w Stanach i rodzice by mi wysłali, ale jak pomyślałam o ewentualnych naprawach itp to napewno wózek kupię w Polsce.

A czy któraś z Was miała okazję zobaczyć wózek Mima na żywo? Z tego co widzę jest tylko w Łodzi..ale może w Warszawie też są?

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na prenatalnych nie słyszałam serduszka ale widziałam to było jeszcze w UK...teraz jestem w PL i półtora tyg temu tez widziałam ale nie słyszałam lekarz nagrał mi cały pzebieg usg na płytkę i tak samo na połówkowych wczoraj tez nagrał mi wszystko i powiedział że na kazdym usg bedziemy nagrywac bobasa na płytke superancko :)

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dzisiaj gotujecie dziewczyny nie mam pomysłu...

w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku to jasne można czuć się młodo ale ciało wie ile ma lat.
    I ja po 30stce faktycznie odczułam zmiany - kolano siadło torbiele na jajnikach nie chciały się wchłaniać trzeba było operować itd.
    Zwiększa się tez ryzyko wad u dzieci.
    Wiec mimo ze nadal mentalnie mam 18:) inne tempo mi życie narzuciło.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Jestem po operacji usunięcia torbieli z lewego jajowodu ( 2013 rok ) przy okazji w szpitalu padło podejrzenie endometriozy itp itd.. Więc każdy się zastanawiał czy po tym wszystkim będę w stanie zajść w ciążę, nawet lekarz, który mnie operował nigdy nie powiedział mi wprost, że mogę nie doczekać dzieci zawsze pocieszał dopiero od znajomej położnej, która z nim pracuje dowiedziałam się, że sam był w szoku, że jestem w ciąży ... miło ...
    No ale, powiem szczerze, że z ukochanym od początku się nie zabezpieczaliśmy, tylko właściwie przez pierwsze pół roku to było tylko takie chybił-trafił ja nawet nie zwracałam uwagi na swój cykl jakoś szczególnie, kiedy może wystąpić owulacja itp itd. A później jak już zaczęłam sprawdzać co i jak to zauważyłam, że 90% jak nie 95% moich cykli było bezowulacyjne bo nawet śluz płodny mi się nie pojawiał, za to w czasie kiedy miałam mieć owulacje to miałam małe plamienia :) No ale jakoś się udało bez pomocy lekarzy i w sumie w odpowiednim czasie bo miałam już skończoną szkołę, maturę zdaną więc nie narzekam teraz, że wyszło jak wyszło.
    A co do tego korzystania z życia.. Nigdy nie poszłam na żadną imprezę do jakiegoś klubu czy coś bo mnie to po prostu nigdy nie kręciło, to samo z moim narzeczonym, my wolimy sobie pojechać na mecz i posiedzieć w domu albo spotkać się w małym gronie w restauracji ze znajomymi :) Ja nawet instynkt macierzyński poczułam bardzo wcześnie bo w wieku 15 lat. A że znalazłam odpowiednią osobę w swoim życiu to tak się potoczyło wszystko :)

Co najlepsze wcale nie jestem pierwsza ze swojego rocznika, która ma planowanego dzidziusia :) Moja koleżanka z byłej klasy w sierpniu też została mamą :)
    No to się rozpisałam teraz haha

aa myślałam, że ja jestem tutaj najmłodsza hihi :D niby pisałaś, że fajnie, ze ktos w podobnym wieku jak tu przyszłam ale myslalam,ze raczej masz pewnie z rok dwa więcej czyli 22-23 :D
    fajnie fajnie,ze juz jestes po maturze to bedziesz sie mogla skupić na dzidziolku :)
    ja to sie zastanawiam jak dam rade na studiach dziennych bo juz pewne trudnosci mam, ciagle zmeczenie, zapominam o wszystkim... zalozylam na początku, że ten 2gi rok do konca dociągne, w kwietniu urodze a potem wroce na indywidulanym toku studiów i do czerwca jakos to bedzie.. ale teraz to mysle,ze cud bedzie jak 1 semestr dokoncze na spokojnie... jeszcze gdybym miala te zajecia w ludzkich porach, a czasem to sie zdarza,ze od 8 do 18 ssiedze na uczelni :(

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    czytałam dzisiaj na temat stetoskopów, bo byłam ciekawa czy coś przez nie słychać i trafiłam na jakiś topik na forum
    http://f.kafeteria.pl/temat/f10/czy-sluchacie-swoich-brzuszkow-przez-stetoskop-p_4643246
    byłam załamana poziomem rozmowy ... masakra:) dobrze ze u nas nie ma takiego chamstwa. aż musiałam wstawić link, bo do tej pory jestem w szoku jak można tak ze sobą rozmawiać.

ja czasem brzuszek podsluchuje i wydaje mi się,ze to dzidzia a nie jelita, odglosy są całkiem inne :D czasem sie cos smiesznie przekreca :) a poziom faktycznie... ponizej poziomu morza :O

Justyna Sz lubi tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie linka do tego sklepu z bielizna nie mogę się dokopać do strony gdzie któraś te zdjęcia wkleiła.
    Plizzzz

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Justi a Ty crp miałaś podwyższone? Będzie dobrze.. wierze w Was.. wytrzymacie ;)

Nie wiem jaka norma CRP , dziś pytałam lekarza powiedział crp z wczoraj to 2

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma CRP, przynajmniej na naszych aparatach w pracy to do 10 :)

Jastin76 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek w sumie chyba faktycznie na prenatalnych dźwięku nie było, tylko te piki na ekranie monitora. Pierwszy raz serduszko usłyszałam kilka tygodni później na wizycie u swojej ginekolog. Ale teraz na połówkowych też słyszeliśmy :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Norma CRP, przynajmniej na naszych aparatach w pracy to do 10 :)

Czyli jak norma do 10 to b dobre :-) aaa tylko niewiadomą jest jakie mają normy ...
    Dziękuję ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 11:50

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nawet nie wiem kiedy pójde na połówkowe. Dopiero jak dostane skierowanie to się zapiszę. Uroki NFZ :)
    Dziś od rana dużo pracy. Przed 9 byłam już z młodą na spacerze i psem, bo niestety sam się nie wyprowadzi.
    Chyba idą nam wreszcie jakieś zęby. Nocki tragiczne i dziąsło czerwone. Mogłoby to być wreszcie to, bo ocipieje :P ale zrozumie ten, kto przez to przechodzi/ przechodził :D a jak nie przechodził to jeszcze będziecie miały dosyć:)

aniołkowa mama- spróbuje później, ale nie wiem co jest grane :/

aaa no i się pokłóciłam z mężem tak na miły początek dnia. Ten kto sądzi, że na odległość nie można- można. Mój mąż jest tam biedny, sam, chory, wręcz umierający i ma najgorzej na świecie, bo nie ma kto mu HERBATY zrobić nawet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 11:53

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:36

Awf3p2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w szpitalu nudno i spiaco.. dziś na obchodzie się dowiedziałam się że crp 13 i nic nowego lezec jutro znowu pobiera krew wiec nic mi nie zostaje tylko czekać do poniedziałku.. plus taki ze nie Sącza mi się wody o które się bałam..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Dziewczyny dajcie linka do tego sklepu z bielizna nie mogę się dokopać do strony gdzie któraś te zdjęcia wkleiła.
    Plizzzz

szykownamama.pl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 12:12

atat lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    co dzisiaj gotujecie dziewczyny nie mam pomysłu...

Ja dzis rosół! :) na te moje gardło... pani w aptece kazała jeszcze powalaczyc przez weekend, gorączki nie ma i nie było, ale głosić tak sobie i czuje jakby lekko poszło w ucho, ale juz uruchomiłam irigasin i prawa dziurka nosa drozniejsza, kazała nawilżać dostałam jeszcze isle do zestawu, miód brat wiezie to z woda pic, herbaty nie i nic gorącego do picia

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku Zuzanne urodziłam jak miałam 20 a teraz 22:) może i młoda ale będę mieć za sobą hihi ;) mam nadzieje ze mąż juz nie namówi mnie na kolejne bo zwariuje.. komplikacje mnie przerosly i chce by teraz Nasza Zosia bo mąż nie chce słyszeć o Meli.. będzie naszym ostatnim Dzidziusiem :*

Anjouek lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Nie wiem jaka norma CRP , dziś pytałam lekarza powiedział crp z wczoraj to 2
    Mi też wyszło crp 2 i lekarz mówi, że to dobrze (norma u mnie w laboratorium do 5), więc myślę że to dobrze że wyszło ci takie niskie, czyli antybiotyk działa i żadna infekcja się nie rozwija, teraz musi być dobrze :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek - A tu jednak jestem 2 lata młodsza :) Ogólnie to planujemy z ukochanym szybko drugie także jeśli się wszystko uda i nie będzie problemów z zajściem w ciążę to między dziećmi będzie 3-4 lata różnicy :)

Anjouek lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ