X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/3ce314a64ea5072f

Mój dzisiejszy zakup :-) nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 kocyki oraz rożek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 12:45

Anjouek lubi tę wiadomość

• itania Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariowałyście z tą "starością" :P ja we wtorek skończyłam 33, wiek Chrystusowy :) a czuje się jakbym miała nadal lat 20... Ale jak będziecie tak tu mówić, ze mając lat 25 czy 29 jesteście juz "starsze" to sie obrażę :P bo co ja mam powiedzieć :D

Kurczę, moja szyjka ma 35 mm.. Mam głupie myśli, czy mogę szaleć z mężem przy takiej długości, szczególnie gdy przeczytałam przed chwilą, ze jedna z Was ma 43 mm (przepraszam, ze nie pamiętam personalnie, ale tyle naskrobałyście od rana, ze chcąc Was nadgonić i w miare aktualnie komentować przeczytałam tak na szybko).

Jesli chodzi o słuchanie bicia serca,to mój lekarz puszcza na dosłownie sekundę /dwie żeby sprawdzić tętno, resztę serduszka sprawdza bez głosu. Z tego co czytałam fale Dopplera wytwarzają ciepło i rzeczywiście do 13 tygodnia w ogóle nie powinno się ich używać, bo mogą powodować wzrost temperatury i jakies zaburzenia organogenezy.. Poprawcie mnie, jesli zle mówię.. Ale dla mnie cos w tym jest, bo naprawde mój doktorek robi to dosłownie chwilkę i wyłącza, nawet na tym etapie ciąży w którym jestem.

sy__la lubi tę wiadomość

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie powiem Ci, że ja zawsze chcialam być mlodą mamusią :D zawsze sobie mowilam,ze tak okolo 20 i że max do 22 roku zycia sie wyrobie ;D także sie uda plan zrealizowac :) ja to bym chciala minimum 2 dzieciaczkow a moze i wiecej ale czas pokaze jak to bedzie :P jak bedzie dziewuszka to sobie 'odpoczne' chwile :D ale jak chlopczyka nosze w brzuszku to z niecierpliwosci i marzeń o córeczce szybko moge zaczac dzialac ponownie :D

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Omon Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie śliczne zdjęcia <3 Zazdroszczę :) Ja kiedyś z koleżanką sobie 2-3 razy w roku sesje robiłam jak byłyśmy młodsze, ale potem zauważyłam, że kumpela się zmieniła, wyglądało jakby była zazdrosna (co jest dla mnie dziwne, bo dziewczyna dużo ładniejsza ode mnie) no ale nagle zaczęła robić tak okropne zdjęcia, że wszystkie były do skasowania, nie wiem co jej nagle odbiło, ale wiem, że ona potrafi zrobić super zdjęcia a nagle na każdym albo coś ucięło, albo rozmazało, a jak wyszło jakieś fajne, to niechcący je usunęła. Więc teraz nawet nie proszę jej o zrobienie sesji, bo szkoda nerwów :) Więc fajnie, że masz taką osobę :)

Loko piękna para młoda! Ja mam odczucie jak Aniołkowa mama, że to zdjęcie jak ze studniówki :) I czekam na zdjęcia z samego ślubu, szczególnie nie mogę się doczekać tej góralskiej sukni! <3

Jastin wierzę, że będzie dobrze, dzidziuś jest bardzo dzielny i widać, że bardzo chce żyć <3 I myślę tak jak dziewczyny, że może inny szpital byłby dobrym wyjściem?

Kordonku jakie urocze te zdjęcia <3 I niech ktoś mi wytłumaczy jak lekarz podczas usg może nie zobaczyć, że dziecko nie ma kończyn (odnośnie przypadku wspomnianego tu kilka dni temu)? Przecież na zdjęciach nawet niezorientowany od razu widzi nóżki i stópki, więc jak lekarz może to pominąć? Tu nawet takie śliczne zbliżenie na samą stópkę <3
    A co do poduchy to ja też w niej jak w kojcu śpię, od początku tak się w nią kładłam :) I nie przewracam jej w nocy, tylko wyciągam spod niej jedną nogę (bo muszę mieć ją między nogami :P ), obracam się, drugą nogę kładę pod nią i śpię dalej :) Ale faktycznie kilka razy się w nią zaplątałam :D W kształcie O też byłaby fajna, tylko jak ktoś śpi jak ja, to ciężko byłoby nogę spod niej wyciągnąć :P A pod głową mi się po drugiej nocy chyba uleżała i jest niżej, ale z kolei dla mnie trochę za twardo i kładę sobie jeszcze jaśka i jest idealnie :)

Aniołkowa mama ja mam poduszkę z tego linku i jestem zadowolona :)

Milka wymieniając młode mamy zapomniałaś o mnie! Ja też młoda mama :D No dobra, starsza od tej trójki, ale tylko odrobinkę :P

Jagah te laleczki są prześliczne <3 Mój mąż mi na pewno nie pozwoli kupować lalek dla synka :D Więc sobie mogę tylko popatrzeć :P

Ja wczoraj byłam z mężem u mojej koleżanki i czuję, że odżyłam :D Mimo, że wracając byłam tak padnięta, że zasnęłam w aucie to i tak czuję się jak nowo narodzona, bo w końcu się z kimś spotkałam :D A nie tylko rodzice, teściowie i koleżanki na grupie i forum. Cieszę się, że moja najbliższa koleżanka wróciła zza granicy i od czasu do czasu będę miała się z kim spotkać :) Szkoda tylko, że zamieszkała z mężem 70km ode mnie, bo droga trochę zajmuje i trzeba się specjalnie umawiać żeby spotkać, a nie, że "będę na zakupach to przy okazji wpadnę". No ale dobre i to :D
    Córeczka koleżanki to moja chrześniaczka, mam wrażenie, że w ogóle mnie nie zapomniała i wie kim jestem, mimo, że ostatni raz widziała mnie na chrzcinach a potem tylko na skype. No i chyba mój mąż wpadł jej w oko ;) Wczoraj nie mogłam powstrzymać śmiechu, bo mój mąż zawsze mówi, że boi się dzieci i faktycznie nigdy nie widziałam, żeby jakieś sam zaczepił. A moja chrześniaczka jak rzep koło niego chodziła, zaczepiała, uśmiechała się, coś tam w swoim języku mu opowiadała, przynosiła mu zabawki :D A mój mąż był niemal sparaliżowany, bo kompletnie nie potrafi się obchodzić z dziećmi :P Tylko się uśmiechał i dzielnie dawał się obstawiać zabawkami :D

ilae, Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • itania Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina3 wiesz ze mi tez się przyśnił mój synek???
    Bylam w 11/12 tv i snilo mi się, ze nagle urodzilam.. Bylam w szoku ze tak szybko i narzekałam, ze jestem nieprzygotowana, ze nic nie mamy, ani ciuszków, ani wózka ani wybranego imienia. Patrzę, ze to chłopczyk i mowie do męża: To Antoś, to nasz Antoś. :) najlepsze, ze tego imienia w ogóle nie brałam wczesniej po uwagę. Bardziej podobał mi się Beniamin, a teraz jakos bliżej mi do Antosia, szczególnie ze będzie synek tak jak we śnie ;)

PS. Mam w domu top model ;) córka przymierza moje buty i mówi: Jestem królową stylu i szyku :D;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 13:23

Kjopa3, Omon, Aga1991, Teklaa, Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja nie mam poduchy. Któraś z dziewczyn podesłała link ale jak na razie się nie zdecydowałam. Ja zawijam kołdrę i trzymam między nogami i lekko pod brzuchem.

Zdjęcia śliczne wrzucacie i te prywatne i te z USG <3

EDIT: Witam w 19tc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 13:28

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po usg....i... mamy pare!!!! :) <3 <3 serduszka cudne a oto bąble:

a337fe4668d2e24dmed.jpg

Krucha, Misiu2017, atat, aniołkowa mama, Omon, itania, Peg, kasieniaczek, Niebieskaa, kahaśka, Kadabra, Anjouek, sallvie, nutella_, Kjopa3, pati87, misKolorowy, ilae, Donia12, Biszkopciki, Jagah, Magni, lis87, Venice, Korcia, sunshine, Antonelka, Różowy_Kordonek, bobas2015, Justyna Sz, Teklaa, IGA.G, sy__la, Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itania ale u Ciebie to juz drugi bejbik, to zawsze inaczej :)
    Tez chciałabym drugie w tym wieku urodzić i różnica wieku miedzy dzieciaczkami bedzie taka w sam raz.
    Pierwsze w wieku 30 i potem drugie 33 lata, dluzej tez nie chciałabym czekać :)

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Chciałbym sie jeszcze pozalic. Oszaleje z bólem głowy dzisiaj. Dwa paracetamole za mną. Kolejny przede mną. Łeb napieprza. Ciśnienie jak zwykle 100/70. Od czego to jeszcze może być?

Może w mieszkaniu za gorąco? Brak świeżego powietrza ?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik <3

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik <3 ślicznosci małe ale ci sie trafiło parka <3

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Witam
    Tez sie zbieram na zajecia.
    Ja tez juz nie taka mloda bo 29lat mam ale mlodo sie czuje :)

Matko,to ja chyba jestem najstarsza...w tym roku skończe 34 lata..buuu
    co prawda wyglądam na jakies 26..

Dziewczyny, wiem że już o to pytałam, ale nie widzialam odpowiedzi..może przeoczyłam.
    Poczułam pierwsze ruchy Synka 2 dni temu, czułam jak się wierci,przekręca...a do dziś cisza. Czasem poczuję takie puknięcia, ale czy to kopniaczki to nie wiem. Trochę się martwię. Nie wiem jak często na początku powinno czuć się ruchy.To moja 1 ciąża.
    Pomożecie?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni na poczatku ruchy są bardzo nieregularne. Wiec nie martw sie, na pewno wszystko jest w porządku :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

• Magni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Oo wow i juz na nogach? :D ja dzis zabieram sie za sprzątanie haha! Goście nadchodzą nie mam wyboru ;)

No niestety.. Mając w domu dzieciaka nie da się odespacc ;)

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice, masz rację, że wygodniej byłoby kupić na miejscu. Z gwarancją itp. Problemem jest to, że wózki, które sa tu tańsze strasznie mi się nie podobają i są bardzo niskie co nam nie odpowiada. Te lepsze to już 4-5 tys. zł. Dla mnie to dużo :(

Omon, dzięki za opinię o poduszce.

Kjopa, jakbym zawinęła się w kołdrę to by mnie mąż chyba wyrzucił :D niestety nie mamy takiej kołdry 2x2,2 m :) byłoby wogodniej :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Kjopa, jakbym zawinęła się w kołdrę to by mnie mąż chyba wyrzucił :D niestety nie mamy takiej kołdry 2x2,2 m :) byłoby wogodniej :D

Dlatego ja mam dwie osobne kołdry ;)

aniołkowa mama, Misiu2017, Antonelka, Milka1991 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek też zawsze miałam inne priorytety niż rowiesniczki i wolalam ze tak powiem robić za kurę domową niż imprezowac dlatego tez do maks 22 roku życia chciałam mieć pierwszego maluszka a ze pojawił się problem z możliwością posiadania dzieci to tym bardziej nie czekalam :)

Omon Dziękuje :) a co do koleżanki to Ci powiem że bardzo dziwne zachowanie ale co zrobisz :)

W ogóle wiecie co właśnie wracam z meczu mojej drużyny i aż się poplakalam chyba muszę odpuścić mecze do samego końca ciąży. Jakiś debil odpalal przy mnie petardy i to jeszcze te takie najgłośniejsze a malo tego dostalam piłką w plecy :( cale szczęście ze w plecy a nie brzuch ale się az poplakalam ze z maluszkiem mogło się cos stać :(
    W ogóle moja położna jest w szoku ze już mi się siara pojawiła i skurcze przepowiadające bo pojawiły się w 18 tygodniu a zazwyczaj takie cos to kolo polowy ciąży czyli cos kolo 20 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 15:34

Anjouek lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:36

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik gratuluje ! super sprawa :D zazdroszczę <3
    reni ja mimo, że to moja 2 ciąża też czuje nieregularnie i wcale się tym nie martwię :) czuje już dobre 2 tygodnie i jeszcze się ruchy maluszka niewyregulowały :)
    anjouek ja też zawsze marzyłam być młodą mamą. W wieku 16 lat już za mną takie myśli chodziły. Ale wyszło jak wyszło- z perspektywy czasu w moim wypadku jestem zdania - na szczęście, że urodziłam pierwsze dziecko dzień po 22 urodzinach :D miałam czas już na zabawę.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie już jakieś plany na sylwestra?
    Bo ja najpierw w ogóle o tym nie myślałam, póki mój mąż nie spytał. Odpowiedziałam, że jeśli nic się nie zmieni to pewnie będę spała, bo wcześnie teraz zasypiam i nie widzi mi się żebym całą noc wysiedziała.
    Mąż się uparł, żeby kogoś zaprosić, no i ostatecznie zgodziłam się na zaproszenie kuzynki męża z chłopakiem. Zgodziłam się, bo wiem, że akurat przy nich nie będę miała żadnego problemu - jak będę bardzo senna czy zmęczona to po prostu o tym powiem i pójdę się położyć i wszyscy zrozumieją. Z resztą też zapraszając uprzedziłam, że może tak się to skończyć i kuzynka oczywiście powiedziała, że jasne, że to zrozumiałe i niezależne ode mnie, więc oczywiście nikt nie będzie miał żalu o to.
    A wczoraj byliśmy u koleżanki i pytali nas o plany na sylwestra, więc też odpowiedziałam, że ja pewnie będę spała :P Po czym zaprosili nas do siebie. Ale od słowa do słowa wyszło, że oni mieszkają z babcią, która może mieć jakieś wąty itd. więc mój mąż zaprosił ich do nas. No niezręczna sytuacja wyszła, bo nawet nie mieliśmy jak tego przedyskutować. Ale też od razu przypomniałam, że jestem w ciąży i nie chcę żeby ktoś się obrażał jak będę potrzebowała się położyć. Oczywiście powiedzieli, że spoko, że przecież zrozumieją. I jeszcze w międzyczasie pojawił się pomysł zaproszenia jeszcze jednej wspólnej koleżanki z chłopakiem, no fajnie :P

Niby wszystko jest ok, z przygotowaniem jedzenia to żaden problem, bo koleżanka sama mówiła, żebym nie brała tego na siebie, ona sama była w ciąży i wszystko rozumie, więc się dogadamy, że oni coś tam przywiozą itd. No i generalnie zapowiada się fajnie, tylko moja największa obawa dotyczy tego, że będę śpiąca i mimo, że wszyscy zrozumieją to jakoś głupio mi będzie tak po prostu iść spać, więc się będę męczyć :/

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ