X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Dziewczyny, macie już jakieś plany na sylwestra?
    Ja niestety sama. Mąż za granicą i nie zjedzie na jeden dzień :( poza tym jedno małe dziecko w domu i w ciąży. Znajomi nawet nie biorą mnie pod uwagę jeśli chodzi o imprezowanie. Jedynie kawa na mieście. Trochę nie fajnie. Ale z drugiej strony jakbym miała być sama jako singielka i w dodatku trzeźwo patrzeć na pijanych- to bym nie chciała.
    Rozumiem ciebie jeśli chodzi o to pojscie spac. Sama byłam w takiej sytuacji kiedy przyszli znajomi męża- dopiero ich poznałam. Mi głowa leci, nie mogę zmusić się już do uśmiechu. No ale głupio mi było iść spać..

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • itania Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm ja to z jednej strony bym poimprezowała w sylwestra, bo rok temu siedzieliśmy w domu, ale zle sie czuje we własnej skórze i nawet bym nie miała się w co ubrać by wyjść do ludzi. Poza tym nie mamy żadnych planów, wiec chyba zostaniemy w domu. Nasi najbliżsi znajomi tez raczej nie beds nic organizować, bo wszyscy z małymi dziecmi :) mam nadzieje ze za rok sobie odbijemy :)

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon a ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała... jak znajomi, nawet nowi, są inteligentni to zrozumieją, że możesz być zmęczona i potrzebować odpoczynku/snu. Jak nie zrozumieją to po co się przejmować takimi ludźmi?:P

Ja z kolei nawet jak będę sama z mężem chcę wypić o 24 tego picollo i popatrzeć na fajerwerki. Trzeba wypić za ten nowy cudowny rok z nowym dzidziem :)

Omon lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    mrik gratuluje ! super sprawa :D zazdroszczę <3
    reni ja mimo, że to moja 2 ciąża też czuje nieregularnie i wcale się tym nie martwię :) czuje już dobre 2 tygodnie i jeszcze się ruchy maluszka niewyregulowały :)
    anjouek ja też zawsze marzyłam być młodą mamą. W wieku 16 lat już za mną takie myśli chodziły. Ale wyszło jak wyszło- z perspektywy czasu w moim wypadku jestem zdania - na szczęście, że urodziłam pierwsze dziecko dzień po 22 urodzinach :D miałam czas już na zabawę.

Może się czepiam,ale wariuje...nieregularnie to znaczy może byc co parę dni ?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Może się czepiam,ale wariuje...nieregularnie to znaczy może byc co parę dni ?
    Może źle to napisałam :D sorry i nie czepiasz się. Hmm ostatni raz czułam z trzy dni temu i dopiero dziś rano. Od rana cisza. Chodziło mi o to, że w późniejszej ciąży tych ruchow powinn być ileś tam na godzinę :P stąd o tej nieregularnosci

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:36

mrik lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Może źle to napisałam :D sorry i nie czepiasz się. Hmm ostatni raz czułam z trzy dni temu i dopiero dziś rano. Od rana cisza. Chodziło mi o to, że w późniejszej ciąży tych ruchow powinn być ileś tam na godzinę :P stąd o tej nieregularnosci

Nutella uspokoiłaś mnie :) Dziękuje :)
    Szukamy imienia dla Synka. Ale to trudne! Do żadnego nie jestem przekonana,tzn mi się podoba Mikołaj, Aleksander, maż myśli o Wojtusiu....

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie was czytam i az mi sie smutno zrobiło że Mój sylwester bedzie osobno bez męża w zasadzie w domu tylko z dziecmi :( pierwszy taki od 8 lat bo tyle razem jestesmy...

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    mrik gratuluje ! super sprawa :D zazdroszczę <3
    reni ja mimo, że to moja 2 ciąża też czuje nieregularnie i wcale się tym nie martwię :) czuje już dobre 2 tygodnie i jeszcze się ruchy maluszka niewyregulowały :)
    anjouek ja też zawsze marzyłam być młodą mamą. W wieku 16 lat już za mną takie myśli chodziły. Ale wyszło jak wyszło- z perspektywy czasu w moim wypadku jestem zdania - na szczęście, że urodziłam pierwsze dziecko dzień po 22 urodzinach :D miałam czas już na zabawę.

to fajny sobie prezent (po)urodzinowy sprawiłaś :) hihi :D
    ja juz rocznikowo tez bede 22latką jak dzidziol przyjdziee na swiat, a dokladnie skoncze jak bedzie mial ok 3 miesiecy bo z lipca jestem :)

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Matko,to ja chyba jestem najstarsza...w tym roku skończe 34 lata..buuu
    co prawda wyglądam na jakies 26..

Dziewczyny, wiem że już o to pytałam, ale nie widzialam odpowiedzi..może przeoczyłam.
    Poczułam pierwsze ruchy Synka 2 dni temu, czułam jak się wierci,przekręca...a do dziś cisza. Czasem poczuję takie puknięcia, ale czy to kopniaczki to nie wiem. Trochę się martwię. Nie wiem jak często na początku powinno czuć się ruchy.To moja 1 ciąża.
    Pomożecie?

tez tak mam ;) wczoraj mnie skopał bobas a dzis milczy, a wczesniej milczał 2-3 dni nawet i mi stracha robil..

Reni1982 lubi tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Nutella uspokoiłaś mnie :) Dziękuje :)
    Szukamy imienia dla Synka. Ale to trudne! Do żadnego nie jestem przekonana,tzn mi się podoba Mikołaj, Aleksander, maż myśli o Wojtusiu....

Mi dla chlopaka tez trudno sie na cos zdecydowac... jak pokaze sie córa to mam juz sporo ktore mi sie podobają: tj. Róża, Rozalia,Marcelina,Malwina,Lilianna,Aurelia,Nadia,Lena,Nela,Jagoda,Łucja,Julietta ;d Tak wiec mam w czym wybierac...
    a co do chlopca to pustka.. podobal mi sie Max bardzo ale moj facet twierdzi,ze beznadziejne imie :) mogl powiedziec,ze mu sie nie podoba innymi slowami bo mnie tylko zdenerwowal.. no i Alex mi sie jeszcze calkiem podoba.. chociaz slyszalam,ze nie mozna nadawac imion z "X" w Polsce :/

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek - Chyba można ze mną do jednego gimnazjum chodziła dziewczyna, która się nazywała Xymena :) Jak 19 lat temu pozwolili nazwać dziecko z "x" to teraz tym bardziej :) Poza tym nawet na stronie ministerstwa jest taka tabelka z najpopularniejszymi imionami z 2014 roku i pamiętam, że był tam zarówno Aleks jak i Alex :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni polecam się na przyszłość :) hehe, cieszę się, że chociaż trochę ciebie uspokoiłam.
    Ja również mam problem z imieniem dla chłopca. Już pisałam- ale jak mi się jakieś podoba- to mąż mówi kategorycznie nie i odwrotnie. A nie podoba mi się na tyle to imię, żeby walczyć żeby zostało :D
    ewelina ja też będę sama. ale co na to poradzić? drugi rok pod rząd sylwestra spędzę w łóżku. włączy się "Sylwester z Polsatem", posłucha, pójdzie spać... i tyle.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    Mi dla chlopaka tez trudno sie na cos zdecydowac... jak pokaze sie córa to mam juz sporo ktore mi sie podobają: tj. Róża, Rozalia,Marcelina,Malwina,Lilianna,Aurelia,Nadia,Lena,Nela,Jagoda,Łucja,Julietta ;d Tak wiec mam w czym wybierac...
    a co do chlopca to pustka.. podobal mi sie Max bardzo ale moj facet twierdzi,ze beznadziejne imie :) mogl powiedziec,ze mu sie nie podoba innymi slowami bo mnie tylko zdenerwowal.. no i Alex mi sie jeszcze calkiem podoba.. chociaz slyszalam,ze nie mozna nadawac imion z "X" w Polsce :/

Ja cały czas liczę na to że jak Synek zacznie kopać na dobre to wtedy będę wypowiadala imiona na głos i zobaczymy czy wtedy poczuje kopnięcie hihi
    A tak na poważnie to obawiam się, że dopiero po urodzeniu się okreslimy..
    Przed ciążą miałam sporo imion które były na tak. Teraz nie jestem przekonana do żadnego;)

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Anjouek - Chyba można ze mną do jednego gimnazjum chodziła dziewczyna, która się nazywała Xymena :) Jak 19 lat temu pozwolili nazwać dziecko z "x" to teraz tym bardziej :) Poza tym nawet na stronie ministerstwa jest taka tabelka z najpopularniejszymi imionami z 2014 roku i pamiętam, że był tam zarówno Aleks jak i Alex :)

no to bede próbować :d nie wiem niby to tylko X zamiast KS.. ale jakos samo Aleks mi sie nie podoba, tzn na papierze np... bo w wymowie to wiadomo identyko :D chyba,ze cos innego mi do glowy wpadne... jakos wolalabym tego Maxa eh :P

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, bo wcześniej to było takie gdybanie a teraz wiesz, że to dziecko będzie miało to imię całe życie :D Dla nas to też będzie trudny wybór :) Zacznę myśleć tak na poważnie jak poznam płeć. Na razie to mniej więcej wiem co nam się podoba a co zupełnie nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:41

Reni1982 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Ja cały czas liczę na to że jak Synek zacznie kopać na dobre to wtedy będę wypowiadala imiona na głos i zobaczymy czy wtedy poczuje kopnięcie hihi
    A tak na poważnie to obawiam się, że dopiero po urodzeniu się okreslimy..
    Przed ciążą miałam sporo imion które były na tak. Teraz nie jestem przekonana do żadnego;)

jeszcze duzo czasu do kwietnia :D pewnie Cie olśni jeszcze :D i ja na to licze :)

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    jeszcze duzo czasu do kwietnia :D pewnie Cie olśni jeszcze :D i ja na to licze :)

Dzisiaj Męzowi śnił się Synek. Przyszedl do szpitala w odwiedziny,wszedł na salę z noworodkami chciał powiedzieć imię ..i zapomniał.. Haha
    Póki co mamy Maleństwo, Łobuzka ;)

Anjouek lubi tę wiadomość

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Anjouek Ja mam to samo ze swoim Kasprem :) Może i przyzwyczaje się z czasem mówić do niego Kacper ale w papierach nie pasuje mi to "c" :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak a propo imion :) Dajecie swoim dzieciaczkom drugie imię? Mój ukochany np twierdzi że po co i na co drugie. A ja sama mam dwa imiona i dla mnie to fajna sprawa :) dlatego cale szczęście to ja idę zarejestrować maluszka i nadam mu dwa imiona :)

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ