Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Omon wrote:Dziewczyny, macie już jakieś plany na sylwestra?
poza tym jedno małe dziecko w domu i w ciąży. Znajomi nawet nie biorą mnie pod uwagę jeśli chodzi o imprezowanie. Jedynie kawa na mieście. Trochę nie fajnie. Ale z drugiej strony jakbym miała być sama jako singielka i w dodatku trzeźwo patrzeć na pijanych- to bym nie chciała.
Rozumiem ciebie jeśli chodzi o to pojscie spac. Sama byłam w takiej sytuacji kiedy przyszli znajomi męża- dopiero ich poznałam. Mi głowa leci, nie mogę zmusić się już do uśmiechu. No ale głupio mi było iść spać.. -
Mmm ja to z jednej strony bym poimprezowała w sylwestra, bo rok temu siedzieliśmy w domu, ale zle sie czuje we własnej skórze i nawet bym nie miała się w co ubrać by wyjść do ludzi. Poza tym nie mamy żadnych planów, wiec chyba zostaniemy w domu. Nasi najbliżsi znajomi tez raczej nie beds nic organizować, bo wszyscy z małymi dziecmi
mam nadzieje ze za rok sobie odbijemy
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
Omon a ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała... jak znajomi, nawet nowi, są inteligentni to zrozumieją, że możesz być zmęczona i potrzebować odpoczynku/snu. Jak nie zrozumieją to po co się przejmować takimi ludźmi?
Ja z kolei nawet jak będę sama z mężem chcę wypić o 24 tego picollo i popatrzeć na fajerwerki. Trzeba wypić za ten nowy cudowny rok z nowym dzidziemOmon lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
nutella_ wrote:mrik gratuluje ! super sprawa
zazdroszczę
reni ja mimo, że to moja 2 ciąża też czuje nieregularnie i wcale się tym nie martwięczuje już dobre 2 tygodnie i jeszcze się ruchy maluszka niewyregulowały
anjouek ja też zawsze marzyłam być młodą mamą. W wieku 16 lat już za mną takie myśli chodziły. Ale wyszło jak wyszło- z perspektywy czasu w moim wypadku jestem zdania - na szczęście, że urodziłam pierwsze dziecko dzień po 22 urodzinachmiałam czas już na zabawę.
Może się czepiam,ale wariuje...nieregularnie to znaczy może byc co parę dni ?
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Reni1982 wrote:Może się czepiam,ale wariuje...nieregularnie to znaczy może byc co parę dni ?
sorry i nie czepiasz się. Hmm ostatni raz czułam z trzy dni temu i dopiero dziś rano. Od rana cisza. Chodziło mi o to, że w późniejszej ciąży tych ruchow powinn być ileś tam na godzinę
stąd o tej nieregularnosci
-
nutella_ wrote:Może źle to napisałam
sorry i nie czepiasz się. Hmm ostatni raz czułam z trzy dni temu i dopiero dziś rano. Od rana cisza. Chodziło mi o to, że w późniejszej ciąży tych ruchow powinn być ileś tam na godzinę
stąd o tej nieregularnosci
Nutella uspokoiłaś mnieDziękuje
Szukamy imienia dla Synka. Ale to trudne! Do żadnego nie jestem przekonana,tzn mi się podoba Mikołaj, Aleksander, maż myśli o Wojtusiu....Reni1982
-
nutella_ wrote:mrik gratuluje ! super sprawa
zazdroszczę
reni ja mimo, że to moja 2 ciąża też czuje nieregularnie i wcale się tym nie martwięczuje już dobre 2 tygodnie i jeszcze się ruchy maluszka niewyregulowały
anjouek ja też zawsze marzyłam być młodą mamą. W wieku 16 lat już za mną takie myśli chodziły. Ale wyszło jak wyszło- z perspektywy czasu w moim wypadku jestem zdania - na szczęście, że urodziłam pierwsze dziecko dzień po 22 urodzinachmiałam czas już na zabawę.
to fajny sobie prezent (po)urodzinowy sprawiłaśhihi
ja juz rocznikowo tez bede 22latką jak dzidziol przyjdziee na swiat, a dokladnie skoncze jak bedzie mial ok 3 miesiecy bo z lipca jestem -
Reni1982 wrote:Matko,to ja chyba jestem najstarsza...w tym roku skończe 34 lata..buuu
co prawda wyglądam na jakies 26..
Dziewczyny, wiem że już o to pytałam, ale nie widzialam odpowiedzi..może przeoczyłam.
Poczułam pierwsze ruchy Synka 2 dni temu, czułam jak się wierci,przekręca...a do dziś cisza. Czasem poczuję takie puknięcia, ale czy to kopniaczki to nie wiem. Trochę się martwię. Nie wiem jak często na początku powinno czuć się ruchy.To moja 1 ciąża.
Pomożecie?
tez tak mamwczoraj mnie skopał bobas a dzis milczy, a wczesniej milczał 2-3 dni nawet i mi stracha robil..
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Reni1982 wrote:Nutella uspokoiłaś mnie
Dziękuje
Szukamy imienia dla Synka. Ale to trudne! Do żadnego nie jestem przekonana,tzn mi się podoba Mikołaj, Aleksander, maż myśli o Wojtusiu....
Mi dla chlopaka tez trudno sie na cos zdecydowac... jak pokaze sie córa to mam juz sporo ktore mi sie podobają: tj. Róża, Rozalia,Marcelina,Malwina,Lilianna,Aurelia,Nadia,Lena,Nela,Jagoda,Łucja,Julietta ;d Tak wiec mam w czym wybierac...
a co do chlopca to pustka.. podobal mi sie Max bardzo ale moj facet twierdzi,ze beznadziejne imiemogl powiedziec,ze mu sie nie podoba innymi slowami bo mnie tylko zdenerwowal.. no i Alex mi sie jeszcze calkiem podoba.. chociaz slyszalam,ze nie mozna nadawac imion z "X" w Polsce
-
Anjouek - Chyba można ze mną do jednego gimnazjum chodziła dziewczyna, która się nazywała Xymena
Jak 19 lat temu pozwolili nazwać dziecko z "x" to teraz tym bardziej
Poza tym nawet na stronie ministerstwa jest taka tabelka z najpopularniejszymi imionami z 2014 roku i pamiętam, że był tam zarówno Aleks jak i Alex
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
reni polecam się na przyszłość
hehe, cieszę się, że chociaż trochę ciebie uspokoiłam.
Ja również mam problem z imieniem dla chłopca. Już pisałam- ale jak mi się jakieś podoba- to mąż mówi kategorycznie nie i odwrotnie. A nie podoba mi się na tyle to imię, żeby walczyć żeby zostało
ewelina ja też będę sama. ale co na to poradzić? drugi rok pod rząd sylwestra spędzę w łóżku. włączy się "Sylwester z Polsatem", posłucha, pójdzie spać... i tyle.
-
Anjouek wrote:Mi dla chlopaka tez trudno sie na cos zdecydowac... jak pokaze sie córa to mam juz sporo ktore mi sie podobają: tj. Róża, Rozalia,Marcelina,Malwina,Lilianna,Aurelia,Nadia,Lena,Nela,Jagoda,Łucja,Julietta ;d Tak wiec mam w czym wybierac...
a co do chlopca to pustka.. podobal mi sie Max bardzo ale moj facet twierdzi,ze beznadziejne imiemogl powiedziec,ze mu sie nie podoba innymi slowami bo mnie tylko zdenerwowal.. no i Alex mi sie jeszcze calkiem podoba.. chociaz slyszalam,ze nie mozna nadawac imion z "X" w Polsce
Ja cały czas liczę na to że jak Synek zacznie kopać na dobre to wtedy będę wypowiadala imiona na głos i zobaczymy czy wtedy poczuje kopnięcie hihi
A tak na poważnie to obawiam się, że dopiero po urodzeniu się okreslimy..
Przed ciążą miałam sporo imion które były na tak. Teraz nie jestem przekonana do żadnego;)Reni1982
-
sallvie wrote:Anjouek - Chyba można ze mną do jednego gimnazjum chodziła dziewczyna, która się nazywała Xymena
Jak 19 lat temu pozwolili nazwać dziecko z "x" to teraz tym bardziej
Poza tym nawet na stronie ministerstwa jest taka tabelka z najpopularniejszymi imionami z 2014 roku i pamiętam, że był tam zarówno Aleks jak i Alex
no to bede próbować :d nie wiem niby to tylko X zamiast KS.. ale jakos samo Aleks mi sie nie podoba, tzn na papierze np... bo w wymowie to wiadomo identykochyba,ze cos innego mi do glowy wpadne... jakos wolalabym tego Maxa eh
-
Reni, bo wcześniej to było takie gdybanie a teraz wiesz, że to dziecko będzie miało to imię całe życie
Dla nas to też będzie trudny wybór
Zacznę myśleć tak na poważnie jak poznam płeć. Na razie to mniej więcej wiem co nam się podoba a co zupełnie nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:41
Reni1982 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Reni1982 wrote:Ja cały czas liczę na to że jak Synek zacznie kopać na dobre to wtedy będę wypowiadala imiona na głos i zobaczymy czy wtedy poczuje kopnięcie hihi
A tak na poważnie to obawiam się, że dopiero po urodzeniu się okreslimy..
Przed ciążą miałam sporo imion które były na tak. Teraz nie jestem przekonana do żadnego;)
jeszcze duzo czasu do kwietniapewnie Cie olśni jeszcze
i ja na to licze
-
Anjouek wrote:jeszcze duzo czasu do kwietnia
pewnie Cie olśni jeszcze
i ja na to licze
Dzisiaj Męzowi śnił się Synek. Przyszedl do szpitala w odwiedziny,wszedł na salę z noworodkami chciał powiedzieć imię ..i zapomniał.. Haha
Póki co mamy Maleństwo, ŁobuzkaAnjouek lubi tę wiadomość
Reni1982
-
Spokojnie Anjouek Ja mam to samo ze swoim Kasprem
Może i przyzwyczaje się z czasem mówić do niego Kacper ale w papierach nie pasuje mi to "c"
Dziewczyny a tak a propo imion
Dajecie swoim dzieciaczkom drugie imię? Mój ukochany np twierdzi że po co i na co drugie. A ja sama mam dwa imiona i dla mnie to fajna sprawa
dlatego cale szczęście to ja idę zarejestrować maluszka i nadam mu dwa imiona