Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiu2017 wrote:Nutella ja też mam takie nieregularne ruchy maluszka.
Co myślicie aby synkowi dać na imie Mieszko? znacie jakiegoś?
Znam dwóch Mieszków, oboje w okolicach czterdziestki, bardzo fajni faceci i to imię bardzo mi się podoba.Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Jastin, Jula, Fufka, trzymam kciuki... co się tu dzieje??!! Kurcze, miało być już super!!
Fufka widzę, ze 2 dni temu miałaś wizytę. Wtedy wszystko było ok??Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 20:30
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Cześć dziewczyny
ja mam 26 lat, zawsze miałam w planach urodzić pierwsze maleństwo przed 25 rokiem życia, niestety się nie udało.
mrik piękne maleństwa
Omom ja zamierzam sylwestra przespać, pierwszy raz bez wyrzutów sumienia
Ja chcę dać maluszkowi dwa imiona choć nie rozmiawiałam o tym jeszcze z przyszłym tatą więc zobaczymy
Jula trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg
FUfka trzymaj się, mam nadzieje, że leki szybko zadziałają i macica sie rozluźni a krwawienie ustąpi,
Wy też po wyjściu na pierwsze piętro się tak okropnie czujecie? Mam wrażenie, że tętno dwukrotnie wyższe, oddech masakra sucho w ustachNormalnie tragedia.
-
Fufka30 wrote:Hej! Jestem w szpitalu z zagrazajacym poronieniem
krwawienie i twardnie nie brzucha mam i rozwierajaca się szyjke
leżę pod kroplówką
Jakieś fatum...masakra. Trzymajcie się dziewczyny.
-
Fufka trzymaj się kochana. Wiesz,że my tu wszystkie jesteśmy z Tobą. Oby kroplówka pomogła!!!
Jula kciuki za jutrzejszy zabieg
Aniołkowa dawka moim zdaniem nie zależy od wagi jeśli chodzi o Cleaxane tylko od tego jaką masz gęstą krew. Moja immunolog miesiąc temu kazała porobić badania i było ok. więc poza ciążą nie mam kłopotów z trombofilią i zakrzepicą. Teraz znowu badania dimery, anty Xa ( 4 godz po Clexane), białko S. I będzie na tej podstawie sprawdzać czy zwiększyć dawkę. Białko S muszę powtórzyć bo tylko ono było poza normą. -
Kurcze musze podpytać mojego lekarza czy tez jakieś badania na krzepliwość zrobic - nic mi nie zleca w tym kierunku. Farmaceutka z ktora o tym trozmawislam powiedziała ze to nie ma sensu robić teraz badań bo sa zafałszowane przez branie heparyny.Synek :* urodzony 1.04.2017
-
Miałam szyjke miękka lekarz kazał leżeć a jakieś 2h temu zaczęłam krwawić od razu tel. do mojego lekarza i jazda do szpitala teraz leżę z kroplówką i luteina. Lekarze teraz operują zobaczymy czy jeszcze dziś przyjdą do mnie
-
aniołkowa mama wrote:Do dziewczyn, które kłują się Clexane:
jaką macie dawkę i ile ważycie? Pani farmaceutka była dziś jakos bardzo zdziwiona moją dawką.. nie wiem czemu. Dawka 0,6 ml/ waga 63 kg. Zastrzyk raz dziennie.
Za dużo? Za mało?
Ja nie znam clexane bo biore fraixiparine. Generalnie zalozenie jest takie ze dawka profilaktyczna to 0,1 na kazde 10 kg.
Ja waze 63 i mam fraxiparine 0,6.
Dawka potwierdzona przez dwoch hematologow z Instytutu HematologiiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 20:55
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kjopa, niestety nie będę miała raczej tu badane anty Xa... ja miałam 2-krotnie właśnie białko S poniżej normy a jeśli chodzi o Clexane mój pierwszy lekarz przypisywał wszystkim podobną dawkę ;/ tak o... z doświadczenia. Wielu lekarzy robi to też profilaktycznie, przy dobych wynikach, wtedy dobranie dawki nie jest takie proste jak wszystko wychodzi ok a podstawą są poronienia.
Antonelka Fraxiparine i Clexane to nie to samo więc tego tam nie porównujęTzn. inna forma heparyny drobnocząsteczkowej, inna masa cząsteczkowa itp. ale dzięki
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Fufka30 wrote:Miałam szyjke miękka lekarz kazał leżeć a jakieś 2h temu zaczęłam krwawić od razu tel. do mojego lekarza i jazda do szpitala teraz leżę z kroplówką i luteina. Lekarze teraz operują zobaczymy czy jeszcze dziś przyjdą do mnie
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
aniołkowa mama wrote:Kjopa, niestety nie będę miała raczej tu badane anty Xa... ja miałam 2-krotnie właśnie białko S poniżej normy a jeśli chodzi o Clexane mój pierwszy lekarz przypisywał wszystkim podobną dawkę ;/ tak o... z doświadczenia. Wielu lekarzy robi to też profilaktycznie, przy dobych wynikach, wtedy dobranie dawki nie jest takie proste jak wszystko wychodzi ok a podstawą są poronienia.
Antonelka Fraxiparine i Clexane to nie to samo więc tego tam nie porównujęTzn. inna forma heparyny drobnocząsteczkowej, inna masa cząsteczkowa itp. ale dzięki
Nie pamiętam czy masz ale na obniżone białko S jest zalecenie i refundacja Cleaxanu. Ja mam 0,4 a ważyłam 55-57kg i nikt o wagę nie pytał. Immunolog i większość ginekologów jeśli sprawdza to dimery sprawdza ,jeśli są powyżej normy nadal mimo brania zastrzyków to zwiększa dawkę.