Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa, ja poprzedniej ciazy mialam malenki brzuszek juz w 9tc
Ale teraz nie licze na to ze pojawi sie wczesniej
Tekla kolorowka tez ma rozne syfy w skladzie. Skoro krem do twarzy bys wymienila, to fluid chyba tez?
Ja wymienilam wszystko od szamponu po balsam. To nie tylko ze wzgledu na ciaze, ale ze wzgledu na wlasne zdrowie.
Na Wizazu jest sporo watkow o kosmetykach naturalnych i o tym czego unikac, szczegolnie teraz.
Jeszcze za wczesnie o tym mowic, ale nawet konmetyki dla dzieci znanych marek maja w skladzie roznosci. Trzeba czytac sklady
Fufka, ja tez nie masuje brzucha ani piersi. Jak sie kremuje to delikatnymi ruchami, bez masowania.
Milka superGratuluje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:45
Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Fufka30 wrote:Ja raczej nie będę stosować nic na brzuch mój lekarz powiedział, że jak sięma plamienia, zagrożoną ciąże to wogole nie powinno sie dotykać, masować brzucha bo powoduję to skurcze i tylko szkodzi a nie pomaga
także ja się muszę pożegnać z jakimś kremowaniem brzuszka
dlatego tak jak któraś słusznie zauważyła zaleca się smarowanie dopiero od 4 miesiąca a przy zagrożonych ciążach wcale -
lis87 wrote:Wlasnie może zrobimy jakaś listę kosmetyków, które są dobre do używania w czasie ciąży. Co polecacie itp. Ja tez nie wiedziałam, ze ma to aż tak ogromne znaczenie. Jeszcze wczoraj sobie krem zamówiłam, także chyba niepotrzebnie.
Dziewczyny jak macie jakieś konkretne kosmetyki godne polecenia piszcie, zgadzam się z lis87 może warto zrobić jakąś listę? Gdyby nie Wy to w życiu bym o tym nie wiedziała i dalej smarowałabym się tym olejem i żelem Babydream tak samo z tym masowaniem brzuszka przy kremowaniu - nie wiedziałam. Skąd Wy macie taka wiedzę?
Bardzo Wam dziękuję za te informacje
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Wiadomo kosmetyki naturalne, ale które najlepsze może jakieś marki
zdjęcia
juz wiadomo ze muszę wymienić wszystko balsam, szampon, krem i wszystko do malowania
tylko jak wiadomo tych produktów jest od groma, kupować i testować tez bez sensu. Porady można zasięgnąć w internecie ale wiadomo Wy to używacie, mamy stały kontakt wiec byłoby miło
ja jestem taka, ze jak mam coś zmienić to zaraz lecę i kupuje a pózniej dopiero pomyśle
i pewnie znowu bym musiała zmienić i wywalać kasę
-
Fufka30 wrote:Chodzi w ogóle o dotykanie brzucha ja nawet nie moglam na nim trzymać rąk
Powaznie? O tym nigdy nie slyszalam25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Hejka dziewczyny nie popadajcie w paranoje z tymi kremami
ja przez cała poprzednia ciąże sie malowałam i wszystko używałam to co wcześniej, brzuch smarowałam oczywiście seria dla kobiet w ciąży. Przecież to, ze jesteście w ciąży nie oznacza, ze od teraz musicie sie myć szarym mydłem. Nie sadze, aby krem z twarzy aż tak przeniknął do wnętrza, żeby mógł zadziałać na płod. Każdy robi jak uważa, ale zbytnie chuchanie na ciąże, a pózniej na niemowlaka wcale nie jest według mnie takie dobre. Ja nawet włosy farbowałam przez cała ciąże no, ale ja nie jestem typem panikary, wiec moje postępowanie wiąże sie z moim charakterem
Taśka22, kahaśka, Milka1991, Magdama, vitae13, Omon lubią tę wiadomość
-
Kad wrote:Hejka dziewczyny nie popadajcie w paranoje z tymi kremami
ja przez cała poprzednia ciąże sie malowałam i wszystko używałam to co wcześniej, brzuch smarowałam oczywiście seria dla kobiet w ciąży. Przecież to, ze jesteście w ciąży nie oznacza, ze od teraz musicie sie myć szarym mydłem. Nie sadze, aby krem z twarzy aż tak przeniknął do wnętrza, żeby mógł zadziałać na płod.
Sama popadasz w skrajność pisząc o tym szarym mydle bo tak naprawdę jest ogrom kosmetyków które można stosować w ciąży i tylko na niektóre trzeba uważać. Co do ostatniego zdania to pragnę Cię poinformować że filtry przenikające wykryto w mleku matki więc chyba jednak Twoje sądzenie jest błędneja też nie lubię popadania w skrajności ale uważam, że w pewnych kwestiach warto być doedukowanym i świadomym.
Każdy robi jak uważa ale od tego jest forum by wymieniać poglądy i dzielić się wiedzą. A czy ktoś z tego korzysta to już jego indywidualna sprawaShe Wolf lubi tę wiadomość
-
Kad, jak juz wczesniej pisalam tu nie chodzi tylko o zdrowie dziecka, ale tez zdrowie matki.
Ja nie mam zamiaru smarowac sie czyms potencjalnie rakotworczym lub szkodliwym dla zdrowia.
Dlatego wymieniam systematycznie wszystkie kosmetyki do pielegnacji
Lis specjalnie dla Ciebie kosmetyki ktore polecam:
Sylveco - delikatny zel do ciala, mieta pieprzowa, mocznik, alantoina.
Sylveco - lagodzacy krem pod oczy, chaber blawatek i swietlik
Eco Cosmetics - Wash (zel do twarzy)
Eco Cosmetics - Moisturising Shampoo
Mam jeszcze inne naturalne kosmetyki, ale sa takie sobie wiec ich nie bede polecac. Powyzsze to sa moje hity.
Wielka paka kosmetykow czeka na mnie juz w Polsce, wiec za tydzien sie zaczne smarowac i w razie czego bede polecacWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:33
Teklaa lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
Niektóre substancje po dostaniu się do krwiobiegu zachowują się jak hormony, więc dzieci i kobiety w ciąży muszą uważać. Hormony w ciąży są bardzo ważne i mogą namieszać. Nie wydaje mi się też by ingerencja w hormony małego dziecka była dobra, więc mojej córce bardzo starannie dobieram kosmetyki. Przez tą chemię, gmo, ile się teraz słyszy o bezpłodności - myślę, że to nie jest bez znaczenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:46
Anja7, She Wolf lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
She Wolf - dziękuję
She Wolf lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Zanim Was nadrobię to trochę o mnie
Moja historia dzisiejsza:
Wchodzę do gabinetu z myślą że wyjdę średnio zadowolona, jak do tej pory...
Lekarz zapodaje mi tą "pałkę" i mówi: no to szukamy dzidziola, minęła może sekunda, włącza coś i słychać takie bum bum bum bum, ja się pytam co to? a ginek no jak to co? serducho! ja się pytam czy to na pewno nie moje, haha no to pokazał mi na ekranie taką migającą kropkę, no przepiękny widok, najpiękniejszy na świeciejejciu Dziewczyny tak się cieszę, w końcu odetchnęłam... nie wiem ile ma dzidzi, bo ginek się śpieszył bardzo, ale chyba 1mm
jeszcze nie mogę się ogarnąć, biją we mnie dwa serca !!!
She Wolf, Teklaa, kahaśka, Agga, Anja7, Szczęśliwa Mamusia, Magdama, niania.ogg, Taśka22, Fufka30, tanka, Karolczyk, vitae13, Antonelka, sy__la, Rita1371, kasieniaczek, Omon, misKolorowy, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Ja nie piszę o kwasach czy zabiegach kosmetycznych, bądź kremach na trądzik z antybiotykiem jak u Szczęśliwej Mamusi, ale według mnie nie trzeba przestać używać kremu Nivea, bo zaszkodzi dziecku. Doedukowana jestem, ale czasem moze lepiej żyć w niewiedzy, niż czytać miliony artykułów co wolno a co nie, bo nie wszystko możemy wyeliminować i potem tylko jest niepotrzebny stres. Oczywiście, że sie tutaj wymieniamy poglądami i każdy pisze swoje spostrzeżenia. Mam nadzieje, ze jak ktoś dba o siebie to do końca, a nie unika kremów, ale wieczorem ogłada serial z paczka chipsów i żelków, bo ma akurat taka zachciankę. Oczywiście nie chce sie tutaj kłócić, wyraziłam swoje zdanie a Wasze szanuje i życzę wszystkim wizytującym dzisiaj udanej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:51
Omon lubi tę wiadomość
-
Kad wrote:Ja nie piszę o kwasach czy zabiegach kosmetycznych, bądź kremach na trądzik z antybiotykiem jak u Szczęśliwej Mamusi, ale według mnie nie trzeba przestać używać kremu Nivea, bo zaszkodzi dziecku.
ale przeciez zadna z nas nie napisała że nalezy przestac uzywac kremu Nivea wiec po co byl ten post?rozmawiałyśmy o naprawdę niebezpiecznych substancjach a to spora różnica. Też uważam,że trzeba znalezc złoty środek między totalną ignorancją a przedawkowaniem wiedzy i niepotrzebnym nakręcaniem się
ale moim zdaniem filtr przenikajacy jest duzo bardziej szkodliwy niz ta jedna paczka chipsów zjedzona z powodu zachcianki- sorry ale każdy lekarz Ci powie, że lepiej ją zjeść niż się frustrować bo sfrustrowana mama to sfrustrowane dziecko
Milka az miałam ciarki czytając Twojego posta, superWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:04
-
nick nieaktualnyMilka1991,Agga Ale super wieści kochane ogromnie z wami się cieszę, jest to najpiekniejsze co może kobiecie sie przydarzyć usłyszeć bicie serca dziecka, ja bym też tak chciała
:* . W sumie mam detektor tętna płodu , ale nie mam żelu do USG , kiedy kupię może uda mi się samej cosik wychwycić
.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Monika34 nie Jesteś sama, ja na razie też nie mam absolutnie żadnych mdłości i w sumie to chyba zaczynam się z tego cieszyć
A co do kosmetyków to ja uważam, że faktycznie powinnyśmy się troszkę doedukować jeśli mamy czas, nie chodzi o wyrzucanie całych kosmetyczek, ale zorientowanie się w sytuacji i chociaż wykluczenie tego co nam bardziej szkodzi ;)Kad wszystkie macie po troszku racji :
Ja dziś nabyłam: olejek bio oil, mleczko do smarowania babydream fur mama i komleks witamin i minerałów vita-miner prenatali zobaczymy co z tego zestawu wyjdzie.
Agga no to wielkolud !! gratulacje Kochana, bardzo bardzo się cieszę, zaraz nas userduszkujęSzczęśliwa Mamusia, Agga lubią tę wiadomość