Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko dla mnie jest niezrozumiałe w kwestii kosmetyków że produkty dla kobiet w ciazy nie są dla kobiet w ciąży jaj np. ten olej, ale czytałam post z lipca 2016 że z tym olejem sojowym nie jest potwierdzone i weź tu bądź mądra. Zastanawiam się czy wlasnie nie popadać w jakaś skrajność tak jak z myciem dłoni u dzieci non stop i nie brudzenie sie, a pózniej alergie. Idąc do apteki kupiłabym np. mustele dla kobiet w ciąży i co zonk bo jednak zły skład to jak oni robią te produkty i wpuszczają na rynek skoro szkodzi mamie i dziecku? To jest dla mnie niezrozumiałe jestem toralnie zielona jesli o to chodzi i mam mętlik heh
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Anja7 wrote:ale przeciez zadna z nas nie napisała że nalezy przestac uzywac kremu Nivea wiec po co byl ten post?
rozmawiałyśmy o naprawdę niebezpiecznych substancjach a to spora różnica. Też uważam,że trzeba znalezc złoty środek między totalną ignorancją a przedawkowaniem wiedzy i niepotrzebnym nakręcaniem się
ale moim zdaniem filtr przenikajacy jest duzo bardziej szkodliwy niz ta jedna paczka chipsów zjedzona z powodu zachcianki- sorry ale każdy lekarz Ci powie, że lepiej ją zjeść niż się frustrować bo sfrustrowana mama to sfrustrowane dziecko
Milka az miałam ciarki czytając Twojego posta, superMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Trzymam mocno kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!
I serdecznie gratuluję tym z Was, które (ooo, wielkie szczęściary!!) zobaczyły lub usłyszały dziś wymarzone serce.
Monika34 wrote:annak zapytalam wczorja kiedy masz teraz wizyte ale chyba nie zauwazylas.
Monia,
Dzięki, że pytasz i przepraszam, bo jakoś umknęło mi to pytanie.
Mam wizytę 30.08.
Ale niestety sytuacja u mnie nie wygląda najlepiej... To, o czym pisałam Wam wczoraj, czyli coś co starałam się traktować jako podrażnienie po badaniu, nie mija. Wciąż mam krwawienie. Teraz już chyba trochę mniejsze, bardziej (wybaczcie opis) brązowe, ale jednak. Bywały chwile, kiedy ilością przypominało to już @.
Tak więc trudno mi znaleźć w sobie optymizm. Dlatego też trochę mniej się od wczoraj udzielam. Nie chcę Was tym przytłaczać.Szczęśliwa Mamusia, Agga, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Teklaa wszystko rozbija się o to że brakuje badań jeśli chodzi o działanie na kobiety w ciąży ale to przecież logiczne że nikt nie będzie chciał testować na sobie produktu który może zaszkodzić dziecku
a jeśli nie ma informacji popartych badaniami to niestety nie można zabronić komuś sprzedawania produktów z danym składnikiem i sygnować ich jako przeznaczonych dla kobiet w ciąży
nie mówiąc już o nabijaniu w butelkę czyli sprzedawaniu niby specjalistycznego kremu do pielęgnacji brodawek za miliony monet który w składzie ma tylko lanolinę i masło kakaowe -
Teklaa wrote:Tylko dla mnie jest niezrozumiałe w kwestii kosmetyków że produkty dla kobiet w ciazy nie są dla kobiet w ciąży jaj np. ten olej, ale czytałam post z lipca 2016 że z tym olejem sojowym nie jest potwierdzone i weź tu bądź mądra. Zastanawiam się czy wlasnie nie popadać w jakaś skrajność tak jak z myciem dłoni u dzieci non stop i nie brudzenie sie, a pózniej alergie. Idąc do apteki kupiłabym np. mustele dla kobiet w ciąży i co zonk bo jednak zły skład to jak oni robią te produkty i wpuszczają na rynek skoro szkodzi mamie i dziecku? To jest dla mnie niezrozumiałe jestem toralnie zielona jesli o to chodzi i mam mętlik heh
Tekla, oni robią tylko tak, aby to zgodne z prawem było, a reszta to wiesz... co sprawdzisz to wiesz. Dam Ci przykład. Obiadek dla dziecka 4-miesięcznego babydream ekologiczna rybka. Wiesz co jest w składzie? 1% łososia i... 8% pangi. Nie znam dorosłego, który jadłby pangę. Dla mnie to jest obrzydliwe, to nawet nie jest jedzenie. I co, mam uwierzyć producentowi, że to pyszna, ekologiczna rybka dla 4-miesięcznego dziecka? Drogie kosmetyki są często tak podrasowane, żeby były pachnące, aksamitne i srakie owakie, że po drodze robią się gorsze od tych zwykłych, o prostym składzie.Anja7 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Ja dzisiaj wyjeżdżam na urlop, a jako że w mojej gestii leży możliwość zarządzenia naszą tabelką, to chciałam napisać jeszcze coś w tej sprawie.
Generalnie zagłosowałyście bardziej za opcją zabezpieczenia jej. I ta to popieram. Ale, tak jak napisałam, to oznacza, że każda z Was, aby mieć dostęp do tabeli, musiałaby wysłać mi przez wiadomość priv swój adres mailowy. Dopiero ja wtedy będę mogła udostępnić każdej osobie z osobna plik.
Oznacza to większe ograniczenia w używaniu. No i nie będzie można każdej nowej dziewczynie tak od razu powiedzieć, żeby się tam dopisała.
Decyzję pozostawiam po Waszej stronie.
Jeśli jesteście w większości za, to zróbmy tak. Jedynie muszę uprzedzić, że podczas urlopu będę nieco mniej dostępna, więc nie zawsze będę mogła szybko udzielić dostępu.
Możemy też zrobić inaczej. Na razie zostawić plik otwarty (każda z nas może tam wpisać tyle, ile uważa za stosowne), a potem, jak wrócę, zrobimy masowe udostępnianie. Do tego czasu też powinno nam się wyklarować tutaj w miarę stałe grono, bo teraz jeszcze cały czas dołączają nowe kwietniówki.
Mam nadzieję, że i ja... zostanę z Wami. Mimo wszystko.
Dajcie znać, co sądzicie. Jeśli zdania będą niepewne albo podzielone, to ostateczną decyzję podejmie matka i opiekunka naszego wątku, MilkaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:28
Anja7, Milka1991, vitae13, Agga lubią tę wiadomość
-
Anja7 wrote:Annak bardzo mi przykro, że plamisz, doskonale wiem co czujesz
może powinnaś zadzwonić do swojego ginekologa?
Dziękuję za wsparcie, Anja,
Niestety to już więcej niż plamienie...
Z ginem już konsultowałam. Dziś jeszcze dodatkowo z położną.
Na ten moment nic więcej nie da się zrobić. Tylko czekanie... -
nick nieaktualnyIGA. G To będziemy razem czekać ja teraz wizytuję się 19 sierpnia o 18 , a potem idę do mojej zaufanej Pani gin i już raczej u niej będę prowadzić ciążę , choć uważam że jak już chodzę do tego boże się gina , to lepiej już do niego chodzić bo tak latać od jednego gin do drugiego , potem mieć dwie karty ciąży muszę się zastanowić ten Pan gin od razu robi USG i późno przyjmuje , to też ma swoje plusy bo tak z rana to nie mam z kim dzieci zostawić , a tak to mąż jest z nimi w domu
.
AniuK Ja jestem za , super pomysł z tym hasłem do tabelki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:38
-
annak - a lekarz mówił, że tak może być? jak nie wiesz czy jest ok to skonsultuj się, przecież nie możesz się stresować
tuli
Anja7 - ehhh.... i weź bądź tu mądry z tymi kosmetykami
niania.ogg - oooook zaczynam już łapać co macie na myśli, dziękuję za przykład, nie pomyślałam o tymAnja7 lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
annak wrote:Dziękuję za wsparcie, Anja,
Niestety to już więcej niż plamienie...
Z ginem już konsultowałam. Dziś jeszcze dodatkowo z położną.
Na ten moment nic więcej nie da się zrobić. Tylko czekanie...
nie ma nic gorszego niż to cholerne czekanie.. mimo wszystko 3mam kciuki i Ty się trzymaj! :* -
annak to trzymamy za Ciebie bardzo mocno kciuki. Niech to cholerne plamienie ustanie, a jakby coś się pogarszało to pędź do najbliższego szpitala !
Co do tabeli to hmm, dla mnie może być w takiej formie jak teraz, czyli ogólnodostępna, nie wpisujemy tam aż takich poufnych informacji, dla mnie nie ma to większego znaczenia. Trochę dużo roboty z tym zabezpieczaniem, a tak to klik i wszystko jasne
Mogę ewentualnie zmienić nazwę na inną i umieścić ją na samym dole pierwszej strony, gdzie na pewno obcym nie będzie chciało się grzebać.
Co myślicie? to tylko moje zdanie
Dziewczyny które mimo wszystko chcą zabezpieczenia niech o tym napiszą w poście, a te którym to obojętne, jak mi, niech nie piszą nicWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:43
Anja7, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
annak trzymam kciuki, aby ustało dziadostwo, odpoczywaj i staraj się nie stresować, jak coś to do szpitala
Jestem i ja po wizycie. U mnie serduszka jeszcze nie ma bo jak mówiłam za wcześnie. Mamy pęcherzyk jest większy teraz wynosi 1,3cm z ciałkiem także prawidłowo. Ciąża 5t2d jakoś tak. Mówi, ze wszystko dobrze ale odetchniemy jak będzie serduszko. Z racji, ze moja gon wyjeżdża za dwa tygodnie powiedziała, ze nie będziemy tyle czekać (3tygodnie nim wróci) zeby być spokojnym dlatego mam przyjść za tydzień. Dostałam szereg badań do zrobienia. Jedyne co sie jeszcze zmieniło, to mam polipa małego 5mm, który teraz wyszedł. Jakis polip ciążowy.
She możesz mi powiedzieć z jakiej strony korzystasz kupując te produkty? Masz jakaś swoją, z chęcią bym sie jej bliżej przypadszylaMilka1991, Teklaa, vitae13, Agga lubią tę wiadomość
-
Milka - cudownie informację ! Gratuluje ! Dwa serca w jednym ciele, ale kosmos !!!
Annak - nie zaprzataj sobie teraz glowy tabelka, wypocznij na wakacjach I nie stresuj sie prosze :* jak wrocisz to zadecydujemy, poki co dziewczyny moga wpisac tyle ile uwzaja choc ja tak jak Milka uwazam, ze moze zostac tak jak jestale oczywiscie dostosuje sie do wiekszosci
Aha, Milka ja tez mam bio oil ale na nim jest napisane by stosowac od drugiego trymestruMilka1991 lubi tę wiadomość
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.