X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuK Dziewczyny mają dużo racji jakby co jedź na IP , życzę Tobie na prawdę z całego serca aby to cholerstwo dało Ci spokój , wypoczywaj tam kochana :* .

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaak staraj sie o siebie dbac na urlopie. Moge tylko sobie wyobrazic jak sie czujesz :/ Mam nadzieje, ze te plamienia to nic groznego i za chwile mina <3
    Ja z kazda wizyta do ubikacji czuje strach ze zobacze krew. To chyba naturalne po poronieniu :/

Szczesliwa mamusia, ja tez mam USG 19 :) na szczescie o 9.20, bo chyba bym umarla czekajac caly dzien :P

Lisku, super :)Za tydzien juz bedzie <3 :)
    Ja mieszkam w UK i kosmetyki zamawialam tutaj w polskiej aptece, ale teraz mam zamiar zlozyc nowe zamowienie i bede chyba zamawiac z Aleeko:
    http://www.aleeko.pl/szukaj/?pn=sylveco
    Fajne naturalne kosmetyki mozna tez znalezc na iHerb, ale przesylka idzie srednio miesiac :/ No i tzreba troche znac sie na skladach, bo nie wszystkie kosmetyki sa do konca naturalne :/

Edit. Jak dla mnie to tabelka tez moze zostac bez zabezpieczenia. Tylko mozna by zrobic jakis back up, zeby w razie awarii itp. mozna by bylo ja wstawic na nowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 15:12

annak lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis no to super wiadomość, za tydzień zobaczysz piękne serducho ;)
    a co do badań to ja też właśnie muszę się przejść do laboratorium i sprawdzić czy mają jakieś pakiety, może taniej wyjdzie :)

Ejda serio? jeszcze nie zdążyłam przestudiować ulotki, ciekawe dlaczego...
    kurczę no to na razie zostanie mi mleczko z rossmanna :) nie wiem co robić, zgłupiałam :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf To będziemy razem odliczać , dni i godziny ;) :) , ale masz fajnie ja o 18.30 dopiero pójdę znów będę jak głupia stała , a tak to może coś ruszy ;) za nim do szpitala mąż mnie podwiezie ;) . Ps. Widziałam w tabelce , z którego rocznika jesteś :D :D :D , mój mąż też z tego roku :D :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 15:05

She Wolf lubi tę wiadomość

• lis87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki She zaraz zasiadam i szukam czegoś ciekawego dla mnie :) muszę po cichutku zamówić, zeby maź sie nie denerwował :D

Dziewczyny trochę sie martwie tym polipek, jest on na szyjce macicy, nieduży 5mm, gin nic nie mówiła o nim-tylko ze zdarzają sie takie rzeczy w ciazy. Ale czy to zagraża mojej ciazy? Czy ja powinnam sie bać?

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie, czy was bolą piersi cały czas? to moja pierwsza ciąża i trochę się martwię, bo wcześniej bolały bardzo, cały czas a od kilku dni bolą mniej i tylko w nocy i rano, koło południa odpuszczają niemal całkowicie...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamausia, dlatego ja prosilam o jak najwczesniejsza wizyte. Poza tym tego dnia jedziemy tez do Polski, wiec nie przynajmniej sie wyrobimy :)
    Haha, no ja stara jestem jak na pierworodke, ale coz, tak sie zycie potoczylo, ze nie bylo z kim dzieci robic ;)

Lis, na szczescie te kosmetyki nie sa drogie i sa wydajne :)
    Haha, faceci nie rozumieja naszych potzreb :P Ja tez sie ukrywam. Jak moj zobaczy ile ja w Polsce mam nowych smarowidel, to sie przekreci ;)
    Co do polipa, to mysle, ze po prostu musisz uwazac zeby nie draznic niepotrzebnie szyjki (np wkladajac progesteon itp.) To raczej nie powinno byc grozne. Ale gdybys nie daj boze plamila, to przy polipie to jest normalne. Moze skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, dla sojego spokoju.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    dziewczyny mam pytanie, czy was bolą piersi cały czas? to moja pierwsza ciąża i trochę się martwię, bo wcześniej bolały bardzo, cały czas a od kilku dni bolą mniej i tylko w nocy i rano, koło południa odpuszczają niemal całkowicie...

Kochana, mnie przestaly bolec przedwczoraj, a wczesniej bolaly okropnie. Juz sie pozegnalam z fasolka tak sie przestraszylam. Oczywiscie internety poszly w ruch i na szczescie podobno to jeste normalne, ze czasem bola, czasem przestaja. Jak sie wczoraj obudzilam i znowu zaczely bolec, to mialam ochote skakac z radosci :P

sy__la lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kochana, mnie przestaly bolec przedwczoraj, a wczesniej bolaly okropnie. Juz sie pozegnalam z fasolka tak sie przestraszylam. Oczywiscie internety poszly w ruch i na szczescie podobno to jeste normalne, ze czasem bola, czasem przestaja. Jak sie wczoraj obudzilam i znowu zaczely bolec, to mialam ochote skakac z radosci :P

widze, że u ciebie fasolka też wyczekiwana - u mnie 30 cykli, kilka inseminacji, ale udało się naturalnie! ja wczoraj też przekopałam internet, już się przestaszyłam. a wnocy znowu rozbolaly, rano bol a teraz koło południa przeszło...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis jeśli lekarka mówi że nie masz się czym martwić to się nie martw! :)

Iga ja też mam różnie z tym bólem piersi, najbardziej czuję je wieczorem jak ściągam stanik :)

Znalazłam fajne info o bio oil :) już czuję się bepieczniej, teraz będę stosować babydream rossmanna a od drugiego trymestru dołączę bio oil ;)
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bio-oil-czy-na-pewno-bezpieczny,2744.html

Ejda665 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf Jaka tam stara ;) , młoda jesteś jak każda , z nas kobiet bez względu na wiek :). Mój mąż to taki śmieszny jest mówi że już czuję się jak 40 latek , to ja się śmieje , a jak będziesz miał te 40 lat , to co będziesz się czuł jak 60 latek :D , te chłopy nasze to dziwne są :D.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za uspokojenie, schizowanie co jakiś czas przychodzi a niepotrzebnie... co do kosmetyków - bo widzę, że dyskutujecie. ja jestem alergikiem i od wielu lat stosuje białego jelenia, czytałam ze są w porządku w ciąży.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, super ze udalo Wam sie naturalnie :)
    My juz wyslalismy papiery do IVF, a tu taka niespodzianka.
    Postaraj sie nie martwic piersiami, bo jak widzisz to bardzo normalne :)

Szczesliwa mamusia, powaznie maz sie czuje staro?
    Ja sie czuje psychicznie na 25 lat :P Fizycznie moze troche wiecej, ale daje rade :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Iga, super ze udalo Wam sie naturalnie :)
    My juz wyslalismy papiery do IVF, a tu taka niespodzianka.
    Postaraj sie nie martwic piersiami, bo jak widzisz to bardzo normalne :)

Szczesliwa mamusia, powaznie maz sie czuje staro?
    Ja sie czuje psychicznie na 25 lat :P Fizycznie moze troche wiecej, ale daje rade :)

my już też po kilku inseminacjach przestaliśmy się starać, w styczniu mieliśmy mieć in vitro, a tu taki cud :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Monika34 nie Jesteś sama, ja na razie też nie mam absolutnie żadnych mdłości i w sumie to chyba zaczynam się z tego cieszyć ;)

A co do kosmetyków to ja uważam, że faktycznie powinnyśmy się troszkę doedukować jeśli mamy czas, nie chodzi o wyrzucanie całych kosmetyczek, ale zorientowanie się w sytuacji i chociaż wykluczenie tego co nam bardziej szkodzi ;)Kad wszystkie macie po troszku racji :

Ja dziś nabyłam: olejek bio oil, mleczko do smarowania babydream fur mama i komleks witamin i minerałów vita-miner prenatal ;) i zobaczymy co z tego zestawu wyjdzie.

Agga no to wielkolud !! gratulacje Kochana, bardzo bardzo się cieszę, zaraz nas userduszkuję ;)
    czy dobrze sprawdzilam to twoja 1 ciaza tak?nie widze cie w tabelki. Na jakis lekach jeste?
    dziewczyny ktora z was juz odstawila metaformine? ja mam nakaz od razu i dzis odstawiam boje sie strasznie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G - jeśli mam być szczera to mnie mało bolą, nie miałam jakiegoś mega bólu, bardziej boli mnie brzuch od pępka w górę i tak od poniedziałku, ale ginekolog powiedział że to normalne, powiększa się w środku i krwią napełnia

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze w domu siedze cały sierpień mam urlop i chyba nie wychodzi mi to na dobre ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,
    Trzymam mocno kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!
    I serdecznie gratuluję tym z Was, które (ooo, wielkie szczęściary!!) zobaczyły lub usłyszały dziś wymarzone serce.

Monia,
    Dzięki, że pytasz i przepraszam, bo jakoś umknęło mi to pytanie.
    Mam wizytę 30.08.
    Ale niestety sytuacja u mnie nie wygląda najlepiej... To, o czym pisałam Wam wczoraj, czyli coś co starałam się traktować jako podrażnienie po badaniu, nie mija. Wciąż mam krwawienie. Teraz już chyba trochę mniejsze, bardziej (wybaczcie opis) brązowe, ale jednak. Bywały chwile, kiedy ilością przypominało to już @.
    Tak więc trudno mi znaleźć w sobie optymizm. Dlatego też trochę mniej się od wczoraj udzielam. Nie chcę Was tym przytłaczać.
    napisalam posta ale mi zniknal jak sie robi mutliposta?
    annak ja mysle ciagle o tobie ja bym nie wytrzymala do 30tego moze idz do gina wczensiej albo bete zrob ale nie wiem czy u ciebie gdzies da sie ja zrobic?! ale jak nie masz boli to lez moze minie, widze, ze ani dupka ani lutki nie masz a powinnas chyba nie da sie nigdzie udac?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    IGA.G - jeśli mam być szczera to mnie mało bolą, nie miałam jakiegoś mega bólu, bardziej boli mnie brzuch od pępka w górę i tak od poniedziałku, ale ginekolog powiedział że to normalne, powiększa się w środku i krwią napełnia

mnie bolał troszkę brzuch, jak na okres wlaśnie około 4-5 tygodnia, ale teraz już nie boli :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 jestem w tabelce :P
    Tak, to moja pierwsza ciąża, z pcos, brałam metforminę ale lekarz kazał odstawić, teraz tylko luteina :) wszystko jest ok ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ