X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Tylko dla mnie jest niezrozumiałe w kwestii kosmetyków że produkty dla kobiet w ciazy nie są dla kobiet w ciąży jaj np. ten olej, ale czytałam post z lipca 2016 że z tym olejem sojowym nie jest potwierdzone i weź tu bądź mądra. Zastanawiam się czy wlasnie nie popadać w jakaś skrajność tak jak z myciem dłoni u dzieci non stop i nie brudzenie sie, a pózniej alergie. Idąc do apteki kupiłabym np. mustele dla kobiet w ciąży i co zonk bo jednak zły skład to jak oni robią te produkty i wpuszczają na rynek skoro szkodzi mamie i dziecku? To jest dla mnie niezrozumiałe jestem toralnie zielona jesli o to chodzi i mam mętlik heh

Podam ci na przykładzie jedzenie. Parówki też są dopuszczone do sprzedaży, ba nawet specjalne dla dzieci, a syfu jaki w nich jest ja bym nie przelknęła, a co dopiero sac dziecku. Podobnie wiele innych Exxx, u ktorych udowodniono działanie szkodzliwe, często rakotwórcze. Praeo europejskie w przypadku wielu takich substancji dopuszcza tzw. bezpieczną dawkę. I producent w jednej dawce produktu zachowuje to max dozwolone stężenie. Tyle tylko, że ta sama substancja jest w co drugim produkcie. I z kosmetykami jest dokładnie tak samo. PRAWIE wszystko, ale ZAWSZE z umiarem. Odstawić retinoidy, wit A, kosmetyki z antybiotykami w składzie i te zawierające trujące substancje lotne. I rzecz, która jest ogromnie ważna, a mało kto ma o niej pojęcie - FLUOR. Zanim ktoś zapyta dlaczego zachęcam do odszukania info w necie, jaki wpływ ma nadmiar fluoru na zdrowego człowieka, a co dopiero na rozwijające się nowe życie. Na pewno znajdziecie niejedno opracowanie NAUKOWE na ten temat. Nasze organizmy są przefluoryzowane, bo jest on wszechobecny. Może warto wyrzucić go chociaż z pasty czy płukanek do ust?
    Nie mam na celu nikogo straszyć, nie dajmy się zwariować. Chce2 się jednak podzielić swoja2 wiedzą, którą zaczęłam gromadzić już dużo wcześniej, nie w związku z obecną ciążą.

Gratuluję serduszek dziewczyny <3 <3

Karolczyk, Milka1991, sy__la, Agga lubią tę wiadomość

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanka dobrze pisze, trzeba wyrobić w sobie nawyk czytania etykiet i trochę poczytać o tym co szkodzi. ja przede wszystkim czytam to co jem, wyrobiłam sobie zdrowe nawyki dzięki wlaśnie chorobom które mam - insulinoporoność, niedoczynność i pcos.

tanka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, Szczęśliwa- ja razem z Wami 19.08 pędzę na USG. To już tylko tydzień! <3 A tak przy okazji, pomóżcie świeżynce- co się dzieje na pierwszej wizycie? Jakoś trzeba się przygotować?:D

Szczęśliwa Mamusia, She Wolf, Magdama lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka zycie mi ratujesz:) czyli odstawilas i serduszko jest boze jak dobrze ja biore 4 dni dluzej ale moj m sie wkurza, że sama sobie diagnozy wale wiec dzis odstawiam i dzieki tobie nastawienie mam pozytywne a powiedz mi kiedy odstawilas?

lis dwie sprawy moj gin malinowski znany od poronien kazal odstawic od razu ja jestem po szczepionkach z limfocytow meza po 5 poronieniach i jednej ciazy donoszonej zdrowe dzieciatko ma 3 latka bez problemowa ciaza (chyba jakis cud) wiec musze sie zdac na niego bo moze przy szczepionkach nie mozna mety brac;/ a bromergon ktos bierze? ja mam polowke na noc ale mam odstawic na daniach.

druga sprawa lis ja mialam w donoszonej ciazy polipa polecialam na ip ale powiedzieli, że sie zdarza po ciazy minal pamietaj, że przy nim mozna plamic i to normalne.

annak dupka se zalatw normlanie byc ci wyslala jakbym miala jak a jerzak co a to z nia to konsultowalas?

Milka1991 lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 34 ja biore bromergon pół tabletki na noc, jedną tabletkę metforminy 850 i euthyrox 75. co do bromergonu mam go powoli odstawiać, dawać mniejsze dawki od 9 tc, a metfomine mam brać caly trymestr

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga sa wlasnie dwie szkoly ja odstawiam dzis a bromka w niedziele . Dwie ciaze wczensiejsze stracilam anic nie odstawialam a i tak poszly moze tym razem bedzie inaczej oby...sama nie bede sie leczyc

milka jaka mialas dawke mety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 16:05

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne Monika trzeba sie swojego lekarza trzymać. Mi sie tylko przypomniało, ze o tum rozmawiałyśmy i dlatego jak mi dzisiaj ginekolog powiedziała to napisałam do Ciebie :) dzięki za uspokojenie apropo tego polipa, mam nadzieje, ze mi dużo nerwów nie przysporzy. Choć widzę ze plamić będę :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She byłam na tej stronie :) juz tyle rzeczy mam w przechowalni, ze lepiej abym więcej nie oglądała :D a to dopiero początek, będziesz miła na sumieniu mój portfel :D :D

She Wolf, kahaśka lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf On wiecznie narzeka ;-) taki mój maruda , a to że 38 lat mu idzie , że stary dziadek czasami jak coś palnie , to omal że w gacie się człowiek nie posika :-D :-D :-D :-D :-D :-D.

Karolczyk Po pierwsze zero stresu , tam na pewno z początku jak pierwszy raz przychodzisz , to taką kartę ginekologiczną zakładają , a jak stwierdzi że ciąża , to da komplet badań i na kolejnej wizycie karta ciąży , tam zmierzą Ci ciśnienie , ile ważysz u mnie tak wyglądają wizyty , u Ciebie może być inaczej np. stwierdzi że ciąża , i od razu karta ciąży , ale to już od gina zależy ;-) :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 16:16

Karolczyk lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    She Wolf, Szczęśliwa- ja razem z Wami 19.08 pędzę na USG. To już tylko tydzień! <3 A tak przy okazji, pomóżcie świeżynce- co się dzieje na pierwszej wizycie? Jakoś trzeba się przygotować?:D

Karolczyk, przede wszystkim przygotuj sobie liste pytan. Pytaj o wszystko co Cie nurtuje lub ciekawi. Najlepiej sobie wszstko zapisywa, bo ja np. polowe zawsze zapomne.
    Do tego moze warto spytac o skierowanie na badania?
    Ja niestety bede je robila prywatnie.
    Poza tym wizyta podobna do kazdej innej. Wywiad, badanie, USG, komentarze, pytania i odpowiedzi :)
    Czekamy razem :)

Szczęśliwa Mamusia, Karolczyk lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika odstawiłam na samym początku, jak się dowiedziałam o ciąży :) miałam 2x500 mg
    Mój M też się na mnie wściekał, że ciągle czytam te internety z głupotami i teraz jestem mądrzejsza od lekarza :P tak więc zaufaj swojemu ginkowi jakem ja zaufała :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę pół tabletki bromergonu i zgodnie z zaleceniem endo za tydzień schodze na ćwiartke i po tygodniu odstawiam.

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, to uzaleznia prawda?
    Ja nawet nie chce zagladac dopoki nie dostane wyplaty :P

Szczesliwa, mam nadzieje, ze mimo marudzenia, pomaga Ci? Przy trojce dzieci i w ciazy pewnie masz pelne rece roboty :P

Pytanie do Hashimotek - czy lekarz podwyzszyl Wam od razu dawke leku? Ja zrobilam przedwczoraj badnia a w niedziele mam wizyte. Ostatnio lekarz wlasnie mi mowil, ze w ciazy nalezy zwiekszyc dawke tyroksyny.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, że są dwie szkoły... na razie biore leki wg zaleceń, moja siostra też brała i urodziła zdrowe dzieci. co do tarczycy ja miałam dawkę euthyroxu 50, na weekend 75, od dzisiaj mam zwiększoną do 75 codziennie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf Mój mąż bardzo mi pomaga , tam wiadomo że każdy z nas trochę marudzi , ja też :p szczególnie przy dziewczynkach mi pomaga Marysia to spokojniejsza , ale za razem uparta , Gabrysia to żywa dusza wszędzie jej pełno jest zupełnie inna niż Marysia , Grześ to już prawie nastolatek , w grudniu będzie miał już 12 lat teraz dojrzewa , jest bardzo mądrym chłopcem dużo mi pomaga ;) .

Milka1991, She Wolf lubią tę wiadomość

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.

Gratuluję wszystkim zaserduszkowanym dziś :) :) :)

Ja biorę Eutryrox25 i Metformax jak do tej pory. Jutro mam wizytę u endo gina więc zobaczymy co postanowi.

Milka1991 lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam wasze posty i coraz bardziej się martwię. Wszyskie z was, które poszły na wizytę będąć w 6tyg + kilka dni (czyli tak jak ja) widziały serduszko a ja nie. jest ciałko żółte, zarodek prawidłowo ułożony, ale niemieżalny...przez chwilę lekarz pokazywał coś co migało i jak poiedział co mogłoby być serduszkiem ale nie był w stanie stwierdzić na 100%. Nie ma mowy o późnej owulacji bo miałam in vitro (początek ciąży liczy się w moim przypadku trochę inaczej, nie od pierwszego dnia cyklu). Późniejsze zagnieżdżenie zarodka? Nie jestem pewna. Już od 10 dnia po transferze na testach wychodziły grube krechy, a 14 dni po transferze beta była dość wysoka bo 657.
    Odwołałam wtorkową wizytę u innej pani doktor. Nie dam rady iść sama, a mąż w przyszłym tygodniu nie ma czasu. Muszę wiec czekać do 25 sierpnia...Nie wiem jak to przetrwam.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!

Mam małego mieszkańca w sobie który mierzy 6,8 mm i serducho bije jak szalone ;)!!!!

vitae13, Peg, Milka1991, lis87, kahaśka, slodka100, Teklaa, niania.ogg, Karolczyk, Taśka22, sy__la, Gabi 19, Agga, Omon, misKolorowy, Magdama, Ejda665 lubią tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne to ciaza młodsza o 1 dzien ale to sie pewnie wszystko zmieni :)
    Zakupiłam wlasnie krem Weleda na rozstępy dla kobiet w ciazy . Kukpela używała i nie miała nic także moze to pomoże ? Ja mam skłonności do rozstępów ale moze dzieki temu mniej wyjdą . W pierwszej ciazy dostałam w 9 miesiacu ale nie jest tak złe :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    czytam wasze posty i coraz bardziej się martwię. Wszyskie z was, które poszły na wizytę będąć w 6tyg + kilka dni (czyli tak jak ja) widziały serduszko a ja nie. jest ciałko żółte, zarodek prawidłowo ułożony, ale niemieżalny...przez chwilę lekarz pokazywał coś co migało i jak poiedział co mogłoby być serduszkiem ale nie był w stanie stwierdzić na 100%. Nie ma mowy o późnej owulacji bo miałam in vitro (początek ciąży liczy się w moim przypadku trochę inaczej, nie od pierwszego dnia cyklu). Późniejsze zagnieżdżenie zarodka? Nie jestem pewna. Już od 10 dnia po transferze na testach wychodziły grube krechy, a 14 dni po transferze beta była dość wysoka bo 657.
    Odwołałam wtorkową wizytę u innej pani doktor. Nie dam rady iść sama, a mąż w przyszłym tygodniu nie ma czasu. Muszę wiec czekać do 25 sierpnia...Nie wiem jak to przetrwam.

u mnie w 5 tygodniu i 5 dniu nie było praktycznie nic widać, maleńka kropeczka, serduszka jeszcze nie było. musimy czekać, ja mam wizyte 22 sierpnia to będzie 8 tydzień i 2 dni, wierzę, że wszystko jest ok!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ