X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Tylko dla mnie jest niezrozumiałe w kwestii kosmetyków że produkty dla kobiet w ciazy nie są dla kobiet w ciąży jaj np. ten olej, ale czytałam post z lipca 2016 że z tym olejem sojowym nie jest potwierdzone i weź tu bądź mądra. Zastanawiam się czy wlasnie nie popadać w jakaś skrajność tak jak z myciem dłoni u dzieci non stop i nie brudzenie sie, a pózniej alergie. Idąc do apteki kupiłabym np. mustele dla kobiet w ciąży i co zonk bo jednak zły skład to jak oni robią te produkty i wpuszczają na rynek skoro szkodzi mamie i dziecku? To jest dla mnie niezrozumiałe jestem toralnie zielona jesli o to chodzi i mam mętlik heh

Podam ci na przykładzie jedzenie. Parówki też są dopuszczone do sprzedaży, ba nawet specjalne dla dzieci, a syfu jaki w nich jest ja bym nie przelknęła, a co dopiero sac dziecku. Podobnie wiele innych Exxx, u ktorych udowodniono działanie szkodzliwe, często rakotwórcze. Praeo europejskie w przypadku wielu takich substancji dopuszcza tzw. bezpieczną dawkę. I producent w jednej dawce produktu zachowuje to max dozwolone stężenie. Tyle tylko, że ta sama substancja jest w co drugim produkcie. I z kosmetykami jest dokładnie tak samo. PRAWIE wszystko, ale ZAWSZE z umiarem. Odstawić retinoidy, wit A, kosmetyki z antybiotykami w składzie i te zawierające trujące substancje lotne. I rzecz, która jest ogromnie ważna, a mało kto ma o niej pojęcie - FLUOR. Zanim ktoś zapyta dlaczego zachęcam do odszukania info w necie, jaki wpływ ma nadmiar fluoru na zdrowego człowieka, a co dopiero na rozwijające się nowe życie. Na pewno znajdziecie niejedno opracowanie NAUKOWE na ten temat. Nasze organizmy są przefluoryzowane, bo jest on wszechobecny. Może warto wyrzucić go chociaż z pasty czy płukanek do ust?
    Nie mam na celu nikogo straszyć, nie dajmy się zwariować. Chce2 się jednak podzielić swoja2 wiedzą, którą zaczęłam gromadzić już dużo wcześniej, nie w związku z obecną ciążą.

Gratuluję serduszek dziewczyny <3 <3

Karolczyk, Milka1991, sy__la, Agga lubią tę wiadomość

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanka dobrze pisze, trzeba wyrobić w sobie nawyk czytania etykiet i trochę poczytać o tym co szkodzi. ja przede wszystkim czytam to co jem, wyrobiłam sobie zdrowe nawyki dzięki wlaśnie chorobom które mam - insulinoporoność, niedoczynność i pcos.

tanka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, Szczęśliwa- ja razem z Wami 19.08 pędzę na USG. To już tylko tydzień! <3 A tak przy okazji, pomóżcie świeżynce- co się dzieje na pierwszej wizycie? Jakoś trzeba się przygotować?:D

Szczęśliwa Mamusia, She Wolf, Magdama lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka zycie mi ratujesz:) czyli odstawilas i serduszko jest boze jak dobrze ja biore 4 dni dluzej ale moj m sie wkurza, że sama sobie diagnozy wale wiec dzis odstawiam i dzieki tobie nastawienie mam pozytywne a powiedz mi kiedy odstawilas?

lis dwie sprawy moj gin malinowski znany od poronien kazal odstawic od razu ja jestem po szczepionkach z limfocytow meza po 5 poronieniach i jednej ciazy donoszonej zdrowe dzieciatko ma 3 latka bez problemowa ciaza (chyba jakis cud) wiec musze sie zdac na niego bo moze przy szczepionkach nie mozna mety brac;/ a bromergon ktos bierze? ja mam polowke na noc ale mam odstawic na daniach.

druga sprawa lis ja mialam w donoszonej ciazy polipa polecialam na ip ale powiedzieli, że sie zdarza po ciazy minal pamietaj, że przy nim mozna plamic i to normalne.

annak dupka se zalatw normlanie byc ci wyslala jakbym miala jak a jerzak co a to z nia to konsultowalas?

Milka1991 lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 34 ja biore bromergon pół tabletki na noc, jedną tabletkę metforminy 850 i euthyrox 75. co do bromergonu mam go powoli odstawiać, dawać mniejsze dawki od 9 tc, a metfomine mam brać caly trymestr

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga sa wlasnie dwie szkoly ja odstawiam dzis a bromka w niedziele . Dwie ciaze wczensiejsze stracilam anic nie odstawialam a i tak poszly moze tym razem bedzie inaczej oby...sama nie bede sie leczyc

milka jaka mialas dawke mety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 16:05

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne Monika trzeba sie swojego lekarza trzymać. Mi sie tylko przypomniało, ze o tum rozmawiałyśmy i dlatego jak mi dzisiaj ginekolog powiedziała to napisałam do Ciebie :) dzięki za uspokojenie apropo tego polipa, mam nadzieje, ze mi dużo nerwów nie przysporzy. Choć widzę ze plamić będę :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She byłam na tej stronie :) juz tyle rzeczy mam w przechowalni, ze lepiej abym więcej nie oglądała :D a to dopiero początek, będziesz miła na sumieniu mój portfel :D :D

She Wolf, kahaśka lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf On wiecznie narzeka ;-) taki mój maruda , a to że 38 lat mu idzie , że stary dziadek czasami jak coś palnie , to omal że w gacie się człowiek nie posika :-D :-D :-D :-D :-D :-D.

Karolczyk Po pierwsze zero stresu , tam na pewno z początku jak pierwszy raz przychodzisz , to taką kartę ginekologiczną zakładają , a jak stwierdzi że ciąża , to da komplet badań i na kolejnej wizycie karta ciąży , tam zmierzą Ci ciśnienie , ile ważysz u mnie tak wyglądają wizyty , u Ciebie może być inaczej np. stwierdzi że ciąża , i od razu karta ciąży , ale to już od gina zależy ;-) :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 16:16

Karolczyk lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    She Wolf, Szczęśliwa- ja razem z Wami 19.08 pędzę na USG. To już tylko tydzień! <3 A tak przy okazji, pomóżcie świeżynce- co się dzieje na pierwszej wizycie? Jakoś trzeba się przygotować?:D

Karolczyk, przede wszystkim przygotuj sobie liste pytan. Pytaj o wszystko co Cie nurtuje lub ciekawi. Najlepiej sobie wszstko zapisywa, bo ja np. polowe zawsze zapomne.
    Do tego moze warto spytac o skierowanie na badania?
    Ja niestety bede je robila prywatnie.
    Poza tym wizyta podobna do kazdej innej. Wywiad, badanie, USG, komentarze, pytania i odpowiedzi :)
    Czekamy razem :)

Szczęśliwa Mamusia, Karolczyk lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika odstawiłam na samym początku, jak się dowiedziałam o ciąży :) miałam 2x500 mg
    Mój M też się na mnie wściekał, że ciągle czytam te internety z głupotami i teraz jestem mądrzejsza od lekarza :P tak więc zaufaj swojemu ginkowi jakem ja zaufała :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę pół tabletki bromergonu i zgodnie z zaleceniem endo za tydzień schodze na ćwiartke i po tygodniu odstawiam.

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, to uzaleznia prawda?
    Ja nawet nie chce zagladac dopoki nie dostane wyplaty :P

Szczesliwa, mam nadzieje, ze mimo marudzenia, pomaga Ci? Przy trojce dzieci i w ciazy pewnie masz pelne rece roboty :P

Pytanie do Hashimotek - czy lekarz podwyzszyl Wam od razu dawke leku? Ja zrobilam przedwczoraj badnia a w niedziele mam wizyte. Ostatnio lekarz wlasnie mi mowil, ze w ciazy nalezy zwiekszyc dawke tyroksyny.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, że są dwie szkoły... na razie biore leki wg zaleceń, moja siostra też brała i urodziła zdrowe dzieci. co do tarczycy ja miałam dawkę euthyroxu 50, na weekend 75, od dzisiaj mam zwiększoną do 75 codziennie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf Mój mąż bardzo mi pomaga , tam wiadomo że każdy z nas trochę marudzi , ja też :p szczególnie przy dziewczynkach mi pomaga Marysia to spokojniejsza , ale za razem uparta , Gabrysia to żywa dusza wszędzie jej pełno jest zupełnie inna niż Marysia , Grześ to już prawie nastolatek , w grudniu będzie miał już 12 lat teraz dojrzewa , jest bardzo mądrym chłopcem dużo mi pomaga ;) .

Milka1991, She Wolf lubią tę wiadomość

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.

Gratuluję wszystkim zaserduszkowanym dziś :) :) :)

Ja biorę Eutryrox25 i Metformax jak do tej pory. Jutro mam wizytę u endo gina więc zobaczymy co postanowi.

Milka1991 lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam wasze posty i coraz bardziej się martwię. Wszyskie z was, które poszły na wizytę będąć w 6tyg + kilka dni (czyli tak jak ja) widziały serduszko a ja nie. jest ciałko żółte, zarodek prawidłowo ułożony, ale niemieżalny...przez chwilę lekarz pokazywał coś co migało i jak poiedział co mogłoby być serduszkiem ale nie był w stanie stwierdzić na 100%. Nie ma mowy o późnej owulacji bo miałam in vitro (początek ciąży liczy się w moim przypadku trochę inaczej, nie od pierwszego dnia cyklu). Późniejsze zagnieżdżenie zarodka? Nie jestem pewna. Już od 10 dnia po transferze na testach wychodziły grube krechy, a 14 dni po transferze beta była dość wysoka bo 657.
    Odwołałam wtorkową wizytę u innej pani doktor. Nie dam rady iść sama, a mąż w przyszłym tygodniu nie ma czasu. Muszę wiec czekać do 25 sierpnia...Nie wiem jak to przetrwam.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!

Mam małego mieszkańca w sobie który mierzy 6,8 mm i serducho bije jak szalone ;)!!!!

vitae13, Peg, Milka1991, lis87, kahaśka, slodka100, Teklaa, niania.ogg, Karolczyk, Taśka22, sy__la, Gabi 19, Agga, Omon, misKolorowy, Magdama, Ejda665 lubią tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne to ciaza młodsza o 1 dzien ale to sie pewnie wszystko zmieni :)
    Zakupiłam wlasnie krem Weleda na rozstępy dla kobiet w ciazy . Kukpela używała i nie miała nic także moze to pomoże ? Ja mam skłonności do rozstępów ale moze dzieki temu mniej wyjdą . W pierwszej ciazy dostałam w 9 miesiacu ale nie jest tak złe :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    czytam wasze posty i coraz bardziej się martwię. Wszyskie z was, które poszły na wizytę będąć w 6tyg + kilka dni (czyli tak jak ja) widziały serduszko a ja nie. jest ciałko żółte, zarodek prawidłowo ułożony, ale niemieżalny...przez chwilę lekarz pokazywał coś co migało i jak poiedział co mogłoby być serduszkiem ale nie był w stanie stwierdzić na 100%. Nie ma mowy o późnej owulacji bo miałam in vitro (początek ciąży liczy się w moim przypadku trochę inaczej, nie od pierwszego dnia cyklu). Późniejsze zagnieżdżenie zarodka? Nie jestem pewna. Już od 10 dnia po transferze na testach wychodziły grube krechy, a 14 dni po transferze beta była dość wysoka bo 657.
    Odwołałam wtorkową wizytę u innej pani doktor. Nie dam rady iść sama, a mąż w przyszłym tygodniu nie ma czasu. Muszę wiec czekać do 25 sierpnia...Nie wiem jak to przetrwam.

u mnie w 5 tygodniu i 5 dniu nie było praktycznie nic widać, maleńka kropeczka, serduszka jeszcze nie było. musimy czekać, ja mam wizyte 22 sierpnia to będzie 8 tydzień i 2 dni, wierzę, że wszystko jest ok!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ