X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    Tak
    A do jakiego lekarza chodzisz?

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanka dziękuje za info Pani ktora pobierała krew tez mówiła mi ze 2 kłucia starcza

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    A do jakiego lekarza chodzisz?
    Ja na razie chodzę tylko do lekarza w klinice, Miro.cki Krzysztof. Nie wiem, czy aż do końca ciąży, ale na razie z nim zostaję. Zapiszę się jeszcze do lekarza z luxmedu, bo mam tam pakiet, a w nim zestaw bezpłatnych badań. A ty?

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 08:12

Agga lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    Ja na razie chodzę tylko do lekarza w klinice, Miro.cki Krzysztof. Nie wiem, czy aż do końca ciąży, ale na razie z nim zostaję. Zapiszę się jeszcze do lekarza z luxmedu, bo mam tam pakiet, a w nim zestaw bezpłatnych badań. A ty?
    Jutro ide do dr. Wyroby na ustawienie lekow. Obie chodzimy do macierzyństwa? :D Na pewno do niego bede chodzic na konsultacje. Co to prowadzacego jeszcze sie waham.
    Tez mam pakiet w luxmedzie, tam chodze do Mogily Komoroeskiego.

tanka lubi tę wiadomość

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska tak już normalnie rozmawia. Minęło jej po prostu się martwiła. Dziś oglądała zdjęcie usg i się popłakała...

kahaśka, misKolorowy lubią tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny właśnie się dowiedziałam że córeczka siostry ma salmonelle, widziałam się z nią na weekend. czy ewentualne zarazenie salmonellą jest nibezpieczne dla ciąży?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Milka Agga gratuluję serduszek
    dziekuje bardzo :)

widze, ze kolejny wysyp wizyt 19 sierpnia :)
    piekne duze pecherzyki, cudne bety

IGA G mnie wgl cycki nie bola :)
    kasieniaczek trzymam kciuki za jutro, zeby udalo sie tez z USG ;)
    kto jutro jeszcze wizytuje?

ale cos narazie cisza a blizniakami, u kogo sie chowaja? przyznac sie! :)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    Sunshine, ja też po ivf, więc nie ma mowy o zadnych przesunieciach ovu. Poszlam na wizytę z beta 1711, przy ktorej u innych dziewczyn był już widoczny nawet zarodek, a u mnie jedynie plamka wielkości 2mm, gdzie gin nawet nie potwierdził na 100%, że to pęcherzyk. Ale powiedział, że nie ma się czym martwić i wszsytko jest prawidłowo, wiec tak mu wierzę i spokojnie staram się czekać do nasrepnej wizyty.
    Najprawdopodobniej już wiele się nastresowalas podczas procedury. Postaraj się więc odpuścić i troszkę poczekać. jesteś w ciąży! I już! <3
    zarodek przy becie 1711 przeciez przy becie 1000 i dobrym sprzecie moze byc pecherzyk nie pamietam zeby tak bylo bo ja poszlam z beta 3600 i nie widzialam nic oprocz pecherzyka ktorego nawet nie zmierzon i byl to 4t3d nei wydaje mi sie, żeby w 4tygodniu byla mozliwosc widzenia zarodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:02

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ja mam gin w luxmedzie na milionowej 2g do dr Kocieba-gała, ale nie wiem czy u niej będę prowadzić ciążę tam mam pakiet z pracy. A chodzę też do innego takiego zaufanego dr Dyński się nazywa ma szeroką wiedzę.

Malinowski jest od beznadziejnych przypadków jak kobieta ma problemy z donoszeniem, poronienia nawykowe i inne trudności - jest świetny ale bardzo drogi.
    wiem jestem beznadziejnym przypadkiem:( oby wydana kasa sie oplacila

a przy okazji macie ataki glodu? ja dzis biegłam z dworu zeby cos zjesc bo myslalam, że nie wytrzymam az mi sie rece trzesly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:12

Karolczyk lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    zarodek przy becie 1711 przeciez przy becie 1000 i dobrym sprzecie moze byc pecherzyk nie pamietam zeby tak bylo bo ja poszlam z beta 3600 i nie widzialam nic oprocz pecherzyka ktorego nawet nie zmierzon i byl to 4t3d nei wydaje mi sie, żeby w 4tygodniu byla mozliwosc widzenia zarodka.

No ja nie wiem... pwtarzam to, co przeczytałam (nie na tym forum akurat). Dziewczyna twierdziła mając betę niecałe 400, że lekarz pokazał jej pęcherzy. Inna z eta w okolicy 1500 PODOBNO widziała juz zarodek :P
    Ja wiem tyle, ile mi lekarz potwierdzi i jemu wierzę. Skoro mówi, że przy becie mojej becie jedynie mikroślad pęcherzyka jest ok, to ja mu wierzę ;)

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Jutro ide do dr. Wyroby na ustawienie lekow. Obie chodzimy do macierzyństwa? :D Na pewno do niego bede chodzic na konsultacje. Co to prowadzacego jeszcze sie waham.
    Tez mam pakiet w luxmedzie, tam chodze do Mogily Komoroeskiego.

No to świat jest mniejszy, niż nam się wydaje :D
    Ja Wyrobę znam... z widzenia :P

U Komorowskiego w Luxmedzie też kiedyś byłam, ale jakoś nie do końca mi spasował. Mam w planie chodzić do Zarudzkiej. Niedawno byłam u niej kilka razy i bardzo mi się spodobała. Oczywiście nie mam pojęcia, czy każdy lekarz decyduje się prowadzić ciążę z ivf, ale mam nadzieję, że ona mnie przygarnie na dłużej :P

A jeżeli mogę dopytać, ty w związku z poronieniem chodziłaś do kliniki, czy mieliście jakieś inne "przeboje"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:16

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche sie zaczynam martwic ale jakos dziwne mi sie to wydaje zeby zarodek byl widoczny w 4tygodniu ciazy.
    Pecherzyk przy becie 400? ło matkoo to ja serce powinnam widziec juz nic nie rozumiem

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia - ja po południu też mam zaokrąglony ale to raczej jedzenie i woda, bo rano na czczo, nic nie widać :D ale plus taki, że w ciąży nie trzeba wciągać brzucha heheh..

niania - tak, chodzę prywatnie :) W sumie to chyba dobrze, ze na każdej wizycie zrobią USG, chociaż zastanawiam się czy dziecku to nie szkodzi? umarłabym chyba z ciekawości gdybym miała wizytę i wyszła bez USG :D

Monika 34 - ja też nie mam dolegliwości poza zmęczeniem i wrażliwymi piersiami,ale po USG gdzie zobaczyłam serduszko uspokoiłam się, więc i u Ciebie musi być wszystko dobrze! :)

Dziewczyny a czy pisząc, ze ciąża jest młodsza macie na myśli, że owulacja była później czy raczej chodzi o to, ze była o czasie ale płód rozwija się wolniej? Bo ja zawsze myślałam, że chodzi o to pierwsze a Wy piszecie, że się martwicie.. no ale czemu?

Milka - !!!! Gratulacje! <3

Agga - moje też ma 3 mm! Gratulacje ;D

annak - kurcze, jak to możliwe? :( żeby tak zaraz po badaniu? Wcześniej nie miałaś takich plamień? Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!

Dla mnie tabelka może być taka jak jest, bez zabezpieczenia :) chyba za dużo z tym roboty..

IGA.A - czytałam, ze na tym etapie ból piersi może ustępować albo mogą boleć sporadycznie :) Więc chyba nie masz powodów do zmartwień :) Ja też jednego wieczora spanikowałam, bo były w dotyku "normalne" ale rano znów ciężko było mi się ułożyć na boku bo bolały :)

Dziewczyny a jakie badania zlecił Wam lekarz po pierwszej wizycie? Mi coś mało.. morfologia, glukoza, mocz, grupa krwi i toksoplazmoza.. nie wiem czy robić na własną rękę CMV, HBs, HIV, kiłę, różyczkę, TSH czy zleci mi to później? Chodzę prywatnie więc teraz czy później i tak będę płaciła za te badania więc może lepiej za jednym razem, ale nie chcę by to źle wyglądało, że się "wymądrzam" i wiem lepiej.. Co Wam zlecono po pierwszej wizycie?

Drugie pytanie, jakie miałyście ciśnienie krwi? Mnie zmierzyła 120/60 i powiedziała, że trochę emocje wzięły górę ale rozkurczowe 60 mam dobre. To jakie ja powinnam mieć to ciśnienie, niższe?!

Mimi - to wielkość zarodka? OLBRZYM! Aleś go podkarmiła ;D Pięknie :D gratulacje <3

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    troche sie zaczynam martwic ale jakos dziwne mi sie to wydaje zeby zarodek byl widoczny w 4tygodniu ciazy.
    Pecherzyk przy becie 400? ło matkoo to ja serce powinnam widziec juz nic nie rozumiem

przypomne sie, ze majac bete 2461,99 (1.08) nic nie zobaczylam. nawet pecherzyka. dopiero 4 dni pozniej ujrzalam pecherzyk (5.08), a dzisiaj juz dzidziusia maciupkiego (11.08). kazde z tych usg mialam wykonane na innym sprzecie, ale juz bede miec robione w 99% na tym co dzisiaj. na tym etapie sa kolosalne roznice, ktos piszac w necie mogl rownie dobrze dac jedno zero mniej.

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Nie Nie Nie. JA to podałam, jako przykład, co dziewczyny piszą. Sama do końca w to nie wierzę, bo też kojarzę, że przy becie 1500 i super sprzęcie można jedynie pęcherzyk dostrzec. Przy mojej becie 1711 gin nawet nie był pewnie, czy mały ciemniejszy punkcik to na pewno pęcherzyk, a i tak kazał być spokojnym. Nie ma powodów do paniki :*

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• Agga Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Szczęśliwa Mamusia - ja po południu też mam zaokrąglony ale to raczej jedzenie i woda, bo rano na czczo, nic nie widać :D ale plus taki, że w ciąży nie trzeba wciągać brzucha heheh..

niania - tak, chodzę prywatnie :) W sumie to chyba dobrze, ze na każdej wizycie zrobią USG, chociaż zastanawiam się czy dziecku to nie szkodzi? umarłabym chyba z ciekawości gdybym miała wizytę i wyszła bez USG :D

Monika 34 - ja też nie mam dolegliwości poza zmęczeniem i wrażliwymi piersiami,ale po USG gdzie zobaczyłam serduszko uspokoiłam się, więc i u Ciebie musi być wszystko dobrze! :)

Dziewczyny a czy pisząc, ze ciąża jest młodsza macie na myśli, że owulacja była później czy raczej chodzi o to, ze była o czasie ale płód rozwija się wolniej? Bo ja zawsze myślałam, że chodzi o to pierwsze a Wy piszecie, że się martwicie.. no ale czemu?

Milka - !!!! Gratulacje! <3

Agga - moje też ma 3 mm! Gratulacje ;D

annak - kurcze, jak to możliwe? :( żeby tak zaraz po badaniu? Wcześniej nie miałaś takich plamień? Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!

Dla mnie tabelka może być taka jak jest, bez zabezpieczenia :) chyba za dużo z tym roboty..

IGA.A - czytałam, ze na tym etapie ból piersi może ustępować albo mogą boleć sporadycznie :) Więc chyba nie masz powodów do zmartwień :) Ja też jednego wieczora spanikowałam, bo były w dotyku "normalne" ale rano znów ciężko było mi się ułożyć na boku bo bolały :)

Dziewczyny a jakie badania zlecił Wam lekarz po pierwszej wizycie? Mi coś mało.. morfologia, glukoza, mocz, grupa krwi i toksoplazmoza.. nie wiem czy robić na własną rękę CMV, HBs, HIV, kiłę, różyczkę, TSH czy zleci mi to później? Chodzę prywatnie więc teraz czy później i tak będę płaciła za te badania więc może lepiej za jednym razem, ale nie chcę by to źle wyglądało, że się "wymądrzam" i wiem lepiej.. Co Wam zlecono po pierwszej wizycie?

Drugie pytanie, jakie miałyście ciśnienie krwi? Mnie zmierzyła 120/60 i powiedziała, że trochę emocje wzięły górę ale rozkurczowe 60 mam dobre. To jakie ja powinnam mieć to ciśnienie, niższe?!

Mimi - to wielkość zarodka? OLBRZYM! Aleś go podkarmiła ;D Pięknie :D gratulacje <3

dziekuje:) ciesze sie, ale jakos jeszcze nie dociera nie wiem dlaczego:) moze dlatego, ze o Wiki tyle miesiecy staran, a teraz organizm tak szybko zaskoczyl :)

z cisnieniem to nie nizsze tylko wyzsze moim zdaniem lekko powinas miec:)
    ja mialam zlecone badania przed ciaza w lipcu tzw. pod ciaze to zlecil mi:
    morfologie, badanie moczu, elektrolity (Na, K), ALT,AST, kreatynine, glukoze, CRP, TSH, wit.D, Toxoplazma gondii, Cytomegalowirus (CMV), a rozyczke ze mialam robiona w poprzedniej ciazy i grupe krwi to juz nie musze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:32

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

<3

Ja z badaniami nie pomogę, bo u mnie wszystkie przez ciebie wymienione miałam robione jeszcze przed ciążą.

Ciśnienie sprawdzał już chyba z 3 razy i mam dokładnie taki samo, jak jeszcze przed ciążą, czyli 100/60. 120/60 to przecież książkowe, więc nie wydaje mi się, żeby był jakikolwiek powód do paniki. W trakcie ciązy chyba, wraz ze wzrostem krwi w naszym ciele chyba nawet lekko wzrasta. Ważne, żeby nie wzrosło za bardzo.

07.2016 I IVF
    b4446b047f.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi moje uszanowanko :P masz na razie największego dzidziola na forum !! :D

Słodka ja w niedzielę też miałam pęcherzyk ciążowy 8mm, a żółtkowy 3mm, bez widocznego zarodka :) cztery dni później czyli dziś serduszko ! :)

Gakin czyli wizyta też udana, super :)

Angie ulżyło mi jak przeczytałam Twoją ostatnią wiadomość, bardzo się cieszę, że mama przemyślała sprawę i mam nadzieję, że będzie Cie teraz wspierać. Trzymam za Was kciuki :)

Monika34 ja też mam teraz wilczy apetyt, aż mi głupio, ale po prostu muszę zjeść bo inaczej słabo mi się robi...

Kordonku ja mam więcej badań, ale jak tak lekarz Ci zlecił no to tak ma być, może nie są dla niego istotne, albo właśnie zleci Ci je później :)

Ja już się zbieram spać, dobrej nocki Kochane ;)

Szczęśliwa Mamusia, Agga, slodka100 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    No to świat jest mniejszy, niż nam się wydaje :D
    Ja Wyrobę znam... z widzenia :P

U Komorowskiego w Luxmedzie też kiedyś byłam, ale jakoś nie do końca mi spasował. Mam w planie chodzić do Zarudzkiej. Niedawno byłam u niej kilka razy i bardzo mi się spodobała. Oczywiście nie mam pojęcia, czy każdy lekarz decyduje się prowadzić ciążę z ivf, ale mam nadzieję, że ona mnie przygarnie na dłużej :P

A jeżeli mogę dopytać, ty w związku z poronieniem chodziłaś do kliniki, czy mieliście jakieś inne "przeboje"?
    Ja przez luxmed chce robic badania. Nie znosze tego ze na usg trzeba umawiac sie osobno i nie mozna go od razu przedyskutowac ze swoim lekarzem. Jesli wszystko jest ok to spoko, gorzej jak jest jakis problem... W mojej pierwszej ciazy okazalo sie za pozno na dzialanie...

Do kliniki trafilam dopiero miesiac temu z gorszymi wynikami tarczycowymi i po kilku miesiacach nieskutecznych staran. Doktor przepisal mi leki i udalo sie zajsc w ciaze nim tak naprawde zaczęliśmy regulowac cykl. Jutro mialam isc na usg miedzy 1-3 dniem nowego cyklu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:45

qjn3p1.png1kjSp2.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ