Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
misKolorowy wrote:Teklaa tak zachwalasz ten fotel, że chyba naprawdę się na niego zdecydujemy, tylko musimy sprawdzić, czy wszystko nam się wtedy zmieści w pokoiku, bo on dość mały jest, no i te kolory co mają w ikei to nam nie odpowiadają, bo chcieliśmy niebieski, oczywiście jeśli potwierdzi się, że będzie synek, bo pani na połówkowych nie była przekonana co do płci...
Niebieska to miłego relaksua kiedy przyjeżdżasz do Wrocławia, bo jarmark już czeka, zamierzam zaciągnąć tam męża w weekend
Zachwalam bo sama sie naczytałam i zawsze jak na niego siadłam to było wielkie ooooooo ale dobrze, ponoć są do niego płozy do bujania i mozna podnózek dokupić, pewnie zdecyduje sie na szarości daaaawno nic sobie nie kupiłam, to chociaz fotel w nagrodęakurat jest to kolor neutralny dla dziewczyny i chłopaka i pozniej trafi do salonu w nowym mieszkaniu taki mam plan
ale podejrzewam ze zostanie u dziecka dosyć długo bo bajeczki w nim mozna przeciez czytać
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Hej wszystkim
Jastin trzymaj się, dobrze,że jesteś pod opieką lekarzy.
Co do spodni to ja narazie zakupiłam jedną parę legginsów z h&m i jestem zadowolona. na początku były za duże na brzuchu,ale z upływam czasu zaczynają być dopasowane.
Mam dylemat. Właśnie oglądam ciuszki w h&m i kusi mnie zamówić, tylko boje się męża(i sama mam obawy,że jak kupie to coś złego się stanie. Chyba wariuje) bo na razie prosił mnie żeby nic nie kupować...chyba się martwi,że coś może pójść jeszcze nie tak...
-
nutella_ wrote:Polowkowe mam 6.12
mam nadzieję, że nasz "mikołajek" nie zrobi nam psikusa i nic mu nie odpadnie
ja tez ciagle z tego żartuje zobaczymy kto dzis bedzie na usg, to teraz odpoczywaj
chwile relaksu jak najbardziej wskazane
Jastin! A u Was bedzie dobrze zobaczysz! Trzymam kciuki mysl pozytywnie dzieciątko czuje Twoje emocje w razie potrzeby domagaj sie o wiecej badań i pytaj o najmniejsze drobnostki to Cie uspokoi ❤️
Edit
Aga ja od połówkowych bede myślała o takich sprawach, poczuje sie pewniej z mężem wstepnie ustaliłam ze w grudniu jak damy rade to wybierzemy sie obejrzeć wózki nic jeszcze w tym kierunku nie robiliśmy, tyle co sama sobie spojrzę do internetu aby popatrzeć, ale bez zadnego planowania wiem tylko jaki klimat pokoiku mi sie podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:07
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Jastin trzymaj sie tam. Ja sie ciagle modle za Ciebie i maluszka25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cześć o 6 rano przyszedł mój synuś do nas do łóżka położył się na mnie. Jak go przesunęłam to od razu poczułam jak Karolina mnie kopie w bok. Pierwsze mocne kopniaczki
Aga1991, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, nutella_, ilae, IGA.G, Kjopa3 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Aga1991, to u nas wszystkich coś "złego" musiałoby się stać. Prawie wszystkie mamy ciuszki. Ja właśnie kupiłam specjalnie. Żeby pokazać sobie, że wierzę, że wszystko będzie dobrze po poprzednich nieudanych próbach! I musi być!! Choć ciężko mi uwierzyć, że będę rodzić
Venice, nie wiem jak szukacie ale poza booking.com, kayak.pl, trivago, polecam poszukać inaczej tj. np. wpisywać konkretną miejscowość w google a nie w wyszukiwarki wyjazdowe. Nie wszyscy współpracują z wyszukiwarkami. Może zamiast Zakopanego np. Poronin albo Ząb? Poszukaj na mapie co jest obok miejsca gdzie chcecie jechać i tam celuj. Ja mieszkam w górach ale w Alpach, sama szukałam ale ceny na ten moment dla mnie zaporowe choć byłoby to fajne przeżycie spędzić sylwestra pod Mont BlancWysoko bym nie jechała, dlatego "pod" bo podobno powyżej 2,5 tys. m klimat nie jest dobry dla ciężarnych. Ale w Polsce spokojnie.
Nutella, a co pisali o tym w instrukcji? Ja nie mam tych filmików instruktażowych ani fajnej instrukcji tylko "tu jest bateria, tu wejście, tu sonda"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:04
Aga1991 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama może i dobrze mówisz.
Chyba się zdecyduje tylko to co chce kupić nie ma rozmiarów, 40 zł za dwa body to nie tragedia. Jak myślicie czerwony też jak coś na chłopaka może być? -
Moim zdaniem czerwony może być dla chłopaka. Często ciuszki dla małych chłopców są czerwono-granatowo-szare np.
A co do myśli, że zapeszysz to się nie martw. Ja tak mam z płciąNawet tu nie pisałam tego co wiem tylko na ileś % bo czekam na 100
no może 99 bo 100 to będzie przy porodzie.
Aga1991 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Jastin leżąc w szpitalu można się naogladac niestety
Codziennie czekam na wieści od Ciebie! I cały czas wierzę że wyjdzie jeszcze słoneczko! Mam nadzieję, że każdy dzień przybliża Cię do możliwości uzupełnienia wód!
Ja zaraz jadę do stomatologa. Usunąć 6-tke. Musze sama jechać bo emek w robocie.Nie wiem jak potem wrócę -
misKolorowy wrote:Teklaa tak zachwalasz ten fotel, że chyba naprawdę się na niego zdecydujemy, tylko musimy sprawdzić, czy wszystko nam się wtedy zmieści w pokoiku, bo on dość mały jest, no i te kolory co mają w ikei to nam nie odpowiadają, bo chcieliśmy niebieski, oczywiście jeśli potwierdzi się, że będzie synek, bo pani na połówkowych nie była przekonana co do płci...
Niebieska to miłego relaksua kiedy przyjeżdżasz do Wrocławia, bo jarmark już czeka, zamierzam zaciągnąć tam męża w weekend
Misiu, bede od okolo 19 grudnia dopiero, ale zdaze przed zamknieciem jarmarku. Kiedys jarmark startowal dopiero 1.12, a od jakiegos czasu juz w listopadzie. A Ty pochodzisz z Wroclawia? bo ja tak, kocham wro!
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Koniczynka - ja kupowałam spodnie w takim lokalnym małym sklepiku z ubraniami dla ciężarnych i małych dzieci. Mam jeansowe elastyczne czarne rurki i dla mnie są super wygodne. Przez pomyłkę wzięłam S, bo Pani zapewniała, że to M więc nie sprawdzałam już i bałam się, że szybko z nich wyrosnę a mimo 10kg do przodu one są wciąż dobre, nawet w nogawkach
Powiem Wam, że ja odkąd mam rogala to przesypiam całe noce. Wiadomo obudzę się i przekręcę ale zaraz zasypiam. Czasami budzę się trochę pomałamana bo na rogalu tez nie zawsze umiem sobie znaleźć pozycję, mamy chyba za wąskie łóżko dla takiej "trójki", ale spać - śpię!
sallvie - chyba żartujesz?! Nie dałabym rady i wybiła to mojemu z głowy bo nawet jeśli mu nie powiem to domyśli się chyba po ubrankach
Justyna Sz - ja ok 19tc czułam takie bulgotanie, przelewanie, ale nie umiałam jednoznacznie powiedzieć, że to dzidziuś. Taki solidny kopniak z uniesieniem brzuszka, nie pozostawiający wątpliwości poczułam dzień przed połówkowymi czyli 20t0d, więc spokojnieTeraz coraz częściej czuję kopniaki, ale też nie co dzień. W każdym razie dzięki nim wiem, zr to przelewanie, które czułam wcześniej to dzidziuś
często czuję to przelewanie nisko w podbrzuszu a za chwilę kopniak w pępek
sunshine - taaak.. często miałam tak, że nawet jak sama przyłożyłam rękę to dzidziuś przestawałchyba wyczuwał ciepło i był tym zainteresowany.
Ten fotel z IKEA kupiła sobie moja mama z podnóżkiem i kiedy przyjeżdżamy to każdy chce na nim siedziećChociaż ja osobiście bardziej wolę takie puchowe, w których można się utopić z książką
6 MIESIĄC!!!Justyna Sz, Taśka22, Milka1991, Teklaa, Omon, ilae, sunshine, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Dziewczyny kaszel mi przeszedl za to zqchryplam i gardlo mnie mocno boli. Od wczoraj stosuje sinulan direct.
Do rodzinnej na dzis nie ma miejsc.
Moze jakies tantum verde mozna? -
Justyna Sz wrote:NIE:(
i coraz bardziej sie martwie:( w sobote mam 3D/4D polowkowe to moze troche sie uspokoje... wiekszosc was juz cos czuje wiec lekko jestem przerazona
Pewnie Dzidziuś ma dużo miejsca jeszcze. Myślę, że za tydzien juz będziesz czuć. Moja siostra w 1 ciąży czuła między 20 a 21 tygodniem i wszytsko było dobrzeJustyna Sz lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
kordonku mówię całkiem poważnie, wczoraj mu powiedziałam, że mama chce ze mną wejść do gabinetu na następnej wizycie a on na to, że on nie chce wchodzić ze mną do gabinetu bo nie chce znać płci, woli mieć niespodziankę jak się urodzi
Ja tam szanuję jego decyzję, jakoś ukryję płeć maluszka do kwietnia. Tylko, że tym samym jak on płci nie chce poznać to nie mogą jej też poznać jego rodzice i rodzeństwo bo się jeszcze wygadają i tyle będzie z niespodzianki hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:32
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ja nie chciałam znać płci w pierwszej ciąży, w drugiej też ale niestety mąż pod tym względem ma jakiegoś totalnego bzika. Na jego szczeście w obu ciążach dosyć szybko dowiedzieliśmy się kto mieszka w brzuszku. Być może dlatego, że to chłopcy, a ich ponoć łatwiej wyhaczyc
no i nie byli wstydzioszkami. Dominik na każdej wizycie pokazywał to co co ma najcenniejszego
Ja jakos mam blokade przed zakupami......sama nie wiem. Nie wierzę w przesądy ale czekam nie wiem na co:) no i.....miałam ogromne wydatki..2000 zł rata za studia, dojazdy też kosztują no i naprawa auta 1200 zł. Także, miałabym sporo juz za to dla dzidziusia... no ale trudno.
Na razie dopóki mam jeszcze czas obkupuje moje starsze dzieciątko. Własnie zamówiłam mu szlafroczekdo tego mikołaj, a zabawki, ktore wybiera mój przedszkolak są przerażająco drogie. Uwielbia transformersy niestety jeden taki robocik to koszt około 150 zł. Ma jak na razie 2 tansze i 2 droższe.
Niestety zabawki sa przerażająco drogie.... -
Dziewczyny polecam kupować ciuchy na OLX. Ja kupiłam 2 pary spodni, które nawet nie noszą śladów użytkowania z HM każde po 30zł. Szkoda kasy na nówki za parę stówek.
Muszę Was doczytać, bo mam spore tyły.Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Niebieskaa wrote:Misiu, bede od okolo 19 grudnia dopiero, ale zdaze przed zamknieciem jarmarku. Kiedys jarmark startowal dopiero 1.12, a od jakiegos czasu juz w listopadzie. A Ty pochodzisz z Wroclawia? bo ja tak, kocham wro!
Co do jarmarku to ja pracowałam przez dwa lata w kawiarni na rynku to jarmark miałam na co dzień i uwielbiałam tą atmosferę po za tym, że też mieliśmy wtedy mnóstwo pracy
Dlatego teraz ciągnę tam męża
To widzę, że na same święta przyjeżdżacie
Venice teraz jeszcze nie ma tyle ludzi na jarmarku, gorzej robi się od mikołaja do świątmoże się tam gdzieś miniemy, będę się rozglądać za innym brzuszkiem
Pati tantum verde na pewno można, moja lekarka mi polecała, zdrowiej szybko
nutella super, że na wizycie ok, co do zwolnienia to przez pierwsze 33 dni płaci pracodawca, więc kontrola z zusu cię nie odwiedzi
Jastin ty wiesz, że cały czas się za Was modlę ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:22
-
misKolorowy wrote:nutella super, że na wizycie ok, co do zwolnienia to przez pierwsze 33 dni płaci pracodawca, więc kontrola z zusu cię nie odwiedzi
Ja już po wizycie u kadrowej. Oficjalnie jestem na zwolnieniuza miesiąc "większa" wypłata. Myślałam, że obkupie synka, a tu robiąc porządki w szafce córki okazało się, że nagle tak poszła w górę, że w szafce pustki. No nic. Dzieci tak szybko rosną. Będzie trzeba dwójkę odkupić
całe szczęście, że ja się jeszcze mieszcze w dzinsy sprzed ciazy.
Pamiętacie jak nasze w brzuchu miały po kilka mm ? A teraz prawie 20 cm !ilae, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
pati87 wrote:Dziewczyny kaszel mi przeszedl za to zqchryplam i gardlo mnie mocno boli. Od wczoraj stosuje sinulan direct.
Do rodzinnej na dzis nie ma miejsc.
Moze jakies tantum verde mozna?
Tak mi zapisała tantum do psikania 3x1
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171