WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówił mi też że miał takie pacjetnki co z bólu płakały, nie mogły chodzić po schodach itp

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Ja to tak nie miałam w żadnej z moich trzech ciąż , ale u każdej z nas jest inaczej .

Ja to czuję się czasami jagbym góry nosiła nie dziecko , w pęcherz mnie kopie w żołądek , ciężko mi się schylić do łazienki też już ciężko mi wstać , nie mowiac o robieniu siusiu tez nie, wiem jak usiąść na sedesie jakoś tak dziwnie się czuję jakbym dziecko gniota , a to dopiero 5 msc to co będzie później .

aniołkowa mama Kochana ja to wszystkim i niczym się martwię maz mowi ze nic martwienie Ci nie da, gin mi mówi że powinnam cieszyć się ciążą , siostry tak samo Iwonka będzie dobrze , malutka się rusza to nie masz o co się martwić , ale ja i tak się martwie i tak die boję patrze na wkładki czy nic mi nie ma dodatkowego oprócz śluzu , moje serce jaki dusza chyba w Sobotę dopiero odetchnie jak usłyszę serduszko i zobaczę naszą Anię :*:*:*:*.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny..mam nadzieje ze to minie szybko...od rana tak mam...no nic do wieczora leze...

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toooo ja właśnie mam problem z chodzeniem juz... Coraz wolniej, jak sloniatko, bolą mnie okropnie plecy i stawy e kolanach :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, Szczęśliwa mamusiu, no właśnie staram się wreszcie uwierzyć i cieszyć :D:D To na razie i tak dla mnie trochę abstakcyjne, może będzie bardziej realne jak się dowiem czy mieszka u mnie synek czy córeczka i dostanie imię :) albo jak zaczniemy meble wymieniać (musimy pozmieniać żeby zmieścić łóżeczko i jakąś małą komodę). W weekend może zaczniemy mierzyć? :) Widziałam już ładne łóżeczka używane ale kurcze jakoś szybko :D

Mamaela86 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie panie. Powiedzcie mi jedną rzecz. Zwolnienie mam do 24.12, a wizytę 23.12. Czy lekarz może mi wystawić zwolnienie dzień wcześniej ? :)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja melduje sie po wizycie. Generalnie wszystko dobrze i wczorajsze wyniki zlotego plynu i krwi tez ok.
    Tarczycowe super, plynne zloto tez, hemoglobina gorzej ale sukces mam duzy bo poprawily mi znacznie proby watrobowe po odstawieniu luteiny i lutinusa. A od poczatku ciazy przytylam 5kg. Ciekawe ile jeszcze dojdzie.
    Zdjec nie ma bo kiepski sprzet ale widzialam, ze serduszko bije i zdaniem lekarki lezy glowka w dol. A tydzien temu lezala poprzecznie. Rozumiem, ze Ona tak moze sobie jeszcze fikac gora, boczek, dol?
    Moja hemoglobina jakos nie zmartwila lekarki ale ucieszyla poprawa prob watrobowych.
    Szyjka dluga i zamknieta ale ile ma to nie wiem.
    Kolejna wizyta przed swietami a usg kontrolne 3 tygodnie bo taki byl termin przed swietami.

O do portek bo widze, ze o tym dyskusja - ja mam dwie pary jeansow z HM - boyfreindy, ktore sa mega wygodne a drugie skinny - tez sa ok.
    Ale faktycznie w legginsach mi najwygodniej - musze kupic w hm bo slyszalam, ze niezle ale jak widzialam na wieszaku w sklepie to szmaty ale chyba zaryzykuje :-)

misKolorowy, Aga1991, Peg, Omon, Milka1991, Donia12, Kjopa3, sunshine lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa a gdzie Ty mieszkasz?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Zdjec nie ma bo kiepski sprzet ale widzialam, ze serduszko bije i zdaniem lekarki lezy glowka w dol. A tydzien temu lezala poprzecznie. Rozumiem, ze Ona tak moze sobie jeszcze fikac gora, boczek, dol?
    o ile się nie mylę do 34 tygodnia może się przekręcać kilka razy dziennie :)

Antonelka, IGA.G lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Moje drogie panie. Powiedzcie mi jedną rzecz. Zwolnienie mam do 24.12, a wizytę 23.12. Czy lekarz może mi wystawić zwolnienie dzień wcześniej ? :)
    Tak moze.

nutella_ lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:

może wystawić w tym tygodniu co kończy się zwolnienie- czyli od 19.12 do 24.12.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:09

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Hej
    Ja melduje sie po wizycie. Generalnie wszystko dobrze i wczorajsze wyniki zlotego plynu i krwi tez ok.
    Tarczycowe super, plynne zloto tez, hemoglobina gorzej ale sukces mam duzy bo poprawily mi znacznie proby watrobowe po odstawieniu luteiny i lutinusa. A od poczatku ciazy przytylam 5kg. Ciekawe ile jeszcze dojdzie.
    Moja hemoglobina jakos nie zmartwila lekarki ale ucieszyla poprawa prob watrobowych.
    Szyjka dluga i zamknieta ale ile ma to nie wiem.
    Kolejna wizyta przed swietami a usg kontrolne 3 tygodnie bo taki byl termin przed swietami.

O do portek bo widze, ze o tym dyskusja - ja mam dwie pary jeansow z HM - boyfreindy, ktore sa mega wygodne a drugie skinny - tez sa ok.
    Ale faktycznie w legginsach mi najwygodniej - musze kupic w hm bo slyszalam, ze niezle ale jak widzialam na wieszaku w sklepie to szmaty ale chyba zaryzykuje :-)
    moja mała na usg połwkowym była ułożona głowkowo, a wczoraj jaką jogę robiła normalnie :) lekarz zażartował, że cieszy się, że dzisiaj jej mierzyć nie musi ;p

Antonelka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Mize sie cofnąć z data 3 dni ( tak mi ostatnio powiedział ) ja na L 4 ide od 2 grudnia ;)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pedzicie kobietki nie nadazam za wami jestem.4dni do tylu a to ponad 40stron masakra heh...
    Dlatego wybaczcie ze narazie nie odniose sie do waszych wypowiedzi a zrelacjonuje szybko moja piatkowa wizyte
    a wiec dalej cjlopak i to juz sie nie zmieni wiec bedzie Jaś :-) i ma juz ok 400g i wszystko ok aha no i od tygodnia codziennie regularnie czuje ruchy mimo lozyska na przedniej ścianie :-)
    A to moj synek :-)
    23kuhqt.jpg
    xn6cld.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:58

nutella_, ilae, koniczynkaa, Peg, pati87, misKolorowy, karolyn, Antonelka, IGA.G, Milka1991, Donia12, Teklaa, Justyna Sz, Kjopa3, Lokokoko, Korcia, Omon, niania.ogg lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały ostatnio był ułożony głowa przy pępku a nożkami w okolicy pochwy . Dzis czuje Że sie chyba inaczej ułożył bo mi nie wygodnie cały dzień .
    Poprzednio w ciąży , synek juz od 27 tyg ciąży był główka w dół .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka mnie zdołowała. Mówi, że zajrzała w kartę ciąży i w 27 tc miała 4,5kg na plusie a w całej ciąży 18kg ;] a ja 22tc i 10kg + ;D Wierzyć mi z teściową nie chciały ;]

ale z drugiej strony staram się pocieszać bo czytałam, że często (ale nie zawsze!) osoby, które mało przybrały na wadze nadganiają w ostatnich miesiącach a znowu te które "rosły" systematycznie to na ostatku niewiele się zmienia. Czas pokaże. Mama i siostra w pierwszych ciążach przytyły po 25kg więc obawiam się, że i ja się nie uchronię ;)

karolyn, Milka1991 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni jeśli ból bezie się utrzymywał skontaktuj się z lekarzem, będziesz o niebo spokojniejsza, rozwieje wątpliwości, w razi potrzeby zaradzi. A może wystarczy rozmowa z nim przez telefon?

8p3ogywlikdf22k2.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i za 3 tyg nieszcZęsna i oblesna glukoza po.1h i po 2h:-\
    Pisalyscie cos.o tym ze wam mokro mi tez co chwile mokro ale to chyba taki czas bo na wody to malo przezrocZyste i za malo tego

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że znowu wam truję dupę. Ale nie mam nawet się do kogo odezwać.. Nie musicie czytać.
    zostało 37 h <3 tak się cieszę !

IGA.G, Justyna Sz, Lokokoko, Antonelka, sunshine, Milka1991, koniczynkaa, Omon lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Reni jeśli ból bezie się utrzymywał skontaktuj się z lekarzem, będziesz o niebo spokojniejsza, rozwieje wątpliwości, w razi potrzeby zaradzi. A może wystarczy rozmowa z nim przez telefon?

Poleżałam jest trochę lepiej. Jak do jutra nie przejdzieto będę dzwonić, na razie jest znośnie.Maleństwo kopię, zjadłam trochę słodkiego, ale dziś tak delikatniej.

Fajna stronka,polecam.Mi od razu wpadł pomysł na Dzien Taty ;) Śpioszki z jakimś fajnym napisem ;)
    http://www.dejna.pl/k36,dla-dzieci-okazjonalne,3.html

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ