WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle miałam pisać (nadaje dziś jak katarynka- wybaczcie -przez cały dzień do towarzystwa mam tylko córkę, a dziś ona jest u tesciowej, więc... ).
    Już pisałam nie raz, że w pierwszej ciąży dużo przytyłam i nie mam pewności, ale wydaje mi się, że przez to nie czułam i nie widziałam gdzie sie konczy łożysko, macica czy jak to tam się nazywa. Nie widziałam też "falowania" brzucha, gdy dzidzia się wierciła. A teraz to widzę i przeżywam, bo jestem pod wrażeniem "domku" mojego synka :D
    xpzbr8.jpg

Peg, Justyna Sz, sallvie, Aga1991, Omon, Milka1991, ilae, IGA.G, Lokokoko, Venice, Szczęśliwa Mamusia, sunshine, misKolorowy, Donia12, Kjopa3 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella ale jesteś chudziutka... zazdroszczę brzuszka:* śliczny jest... chyba w tej ciąży nie przytyjesz za wiele:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja już po wizycie. Wszystko okej, tylko muszę zwolnić tempo, bo zaczęło się upierdliwe twardnienie brzucha. I mam 3,5 kg na plusie, ale chyba większość w piersiach :P
    Lecę do pracy zawieść zwolnienie.

Dziewczyny mam zwolnienie co może oznaczać kontrolę, a ja nie wysiedze w domu. Musieliby mnie przywiazac :P
    ja byłam dzisiaj w Zusie i pytałam się o te kontrole, to Pani wprost mi powiedziała, że oni raczej ciężarnych nie kontrolują, a jak skontrolują to trzba napisać wyjaśnienie i tyle. raczej się nie czepiają

ilae, kahaśka lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 wrote:
    Hej wszystkim :)
    Jastin trzymaj się, dobrze,że jesteś pod opieką lekarzy.
    Co do spodni to ja narazie zakupiłam jedną parę legginsów z h&m i jestem zadowolona. na początku były za duże na brzuchu,ale z upływam czasu zaczynają być dopasowane.

Mam dylemat. Właśnie oglądam ciuszki w h&m i kusi mnie zamówić, tylko boje się męża :P(i sama mam obawy,że jak kupie to coś złego się stanie. Chyba wariuje) bo na razie prosił mnie żeby nic nie kupować...chyba się martwi,że coś może pójść jeszcze nie tak...
    mój mąż też mówił, żeby się wstrzymać, ale jak zobaczył że sprawia mi to radość i nastawia pozytywnie do ciąży i jej zakończenia to dał mi zielone światło :) ostatnio sam oglądał łóżeczka i mówił, że w grudniu/styczniu już chyba na poważnie trzeba wziąć się za zakupy :)

Aga1991 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzwonilam do zusu w sprawie studiow i mi Pan uprzejmie powiedzial, ze kesli lekarz nie widzi przeciwskazan to oni problemow robic nie beda. Takze mam wrazenie, ze w necie panuje jakas przesada z tymi kontrolami.

Milka1991 lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Dziewczyny kaszel mi przeszedl za to zqchryplam i gardlo mnie mocno boli. Od wczoraj stosuje sinulan direct.
    Do rodzinnej na dzis nie ma miejsc.
    Moze jakies tantum verde mozna?
    ja dostałam liste od ginka na pierwszej wizycie co mogę brać na różne dolegliwości i na garło mam islę i tantum verde

pati87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Dziewczyny ja dzwonilam do zusu w sprawie studiow i mi Pan uprzejmie powiedzial, ze kesli lekarz nie widzi przeciwskazan to oni problemow robic nie beda. Takze mam wrazenie, ze w necie panuje jakas przesada z tymi kontrolami.
    ja też tak uważam, ja się zapytałam czy moge na wieś jechać na dwa tygodnie w okresie świątecznym bo chcę spędzić więcej czasu z rodziną, to powiedziała mi, że życzy miłego odpoczynku :) w ogóle pierwszy raz byłam w Zusie i jestem bardzo zaskoczona, taka miła obsługa, wszystko szybko i sprawnie, pokierowali gdzie trzeba

Milka1991, karolyn lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio miałam doła a bardziej martwiłam się dzidzią i teraz się zastanawiam czy te zmartwienia mogły jakoś negatywnie na nią wpłynąć? Muszę wreszcie wyluzować i cieszyć się tą ciążą.... może chociaż szczęśliwa połowa ciąży wpłynie na dzidźkę pozytywnie... :)

Też tak macie? w końcu nie tylko ja wariuję, schizuję co chwilę ;)

No i wzięłam się za prasowanie i brzuch boli. Cały kosz na raz to za dużo ;/ teraz odpoczywamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 14:45

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    nutella ale jesteś chudziutka... zazdroszczę brzuszka:* śliczny jest... chyba w tej ciąży nie przytyjesz za wiele:)
    co ty... chciałabym. waże 67 kg przy 164. to sporo jak na mnie. Mam dupę dużą i piersi :) tylko brzucha brak

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny, ostatnio miałam doła a bardziej martwiłam się dzidzią i teraz się zastanawiam czy te zmartwienia mogły jakoś negatywnie na nią wpłynąć? Muszę wreszcie wyluzować i cieszyć się tą ciążą.... może chociaż szczęśliwa połowa ciąży wpłynie na dzidźkę pozytywnie... :)

Też tak macie? w końcu nie tylko ja wariuję, schizuję co chwilę ;)

No i wzięłam się za prasowanie i brzuch boli. Cały kosz na raz to za dużo ;/ teraz odpoczywamy.

Myślę,że to nie wpłynie na maleństwo. Jedynie miało doła razem z tobą.
    Ja ostatnio mam zmartwień związanych z siostrą i też zastanawiam się jak to wpływa na dzidzie,ale chyba trzeba być dobrej myśli i się dużo uśmiechać aby urodziło się wesołek :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama powiem ci tak. Teoretycznie stres nie jest w ciąży wskazany. Dziecko też to wszystko odczuwa. No, ale która ciężarna jest wyluzowana i nie ma stresu? Każda coś ciszej lub głośniej przeżywa. OCzywiście to moje zdanie.
    Z córką też byłam kłębkiem nerwów, no ale wszystko okej. Ciąże donosiłam do terminu :)
    Nie wiem co mogę jeszcze dodać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 14:55

aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, karolyn, mada87 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja! :))

Nutella widok cudny i dobrze mi znamy, moja dzidzia tez się tak wypina.

Byłam dziś na zakupach i.kupil sobie tylko sweterek... Bo niestety już ciąża nie pozwala mi kupować tego co chce :-D

Widziałam,że jest temat spodni z hm i widzę że chwalicie wiec tez zamówię! :))

Dziewczy możecie mi powiedzieć co to jest? Jak chodzę to czuje w brzuszku taki jakby hmm kamień? Czy to dzidziuś czy coś jest nie tak???

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczy możecie mi powiedzieć co to jest? Jak chodzę to czuje w brzuszku taki jakby hmm kamień? Czy to dzidziuś czy coś jest nie tak???
    wydaje mi się, że to dzidziuś.Bo też czuje "kamień " :D

Lokokoko, ilae lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ;-D to taki kamień mogę zaakceptować :-D i pytanie numer duo. Jak dmucham nos to boli mnie podbrzusze. To normalne?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuje czasem taki ciężar w brzuszku :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rano złapał mnie ból w okolicach biodra, przeszlo,a teraz czuje sie słabo i czuję ból z prawej strony nisko, nad spojeniem łonowym. Jak leże jest ok, ból jest przy wstawaniu, chodzeniu. Wcześniej tak nie miałam...miała któras z Was takie coś?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

No, mysle ze to dziecko w pakiecie z lozyskiem i ciezka macica ;)

aniolkowa mama- zacznij w koncu wierzyc w swoje dziecko i cieszyc sie tymi chwilami <3 Dziecko przezywa to, co Mama, a Ty musisz byc silna dla tej malej istotki, wiec wez sie w garsc, rozmawiaj ze swoim brzuszkiem, uzywaj detektora i badz dobrej mysli :)

Mnie sie nasuwa tylko taki wniosek, ze kazda ciaza i kazda z Nas jest inna, mozna pytac w razie watpliwosci, mozna sobie pomagac, ale nie nakrecac sie w zla strone i zakladac od razu najgorszych scenariuszy ;) Podobnie jest z ruchami, kazdy odczuwa to inaczej i w roznym czasie, miejscu, takze no, wlaczmy spokoj w glowie, raczki na brzuszek i spokojne obserwacje, a kalendarz bedzie zasuwal w swoim czasie az do marca/kwietnia ;)

nutella_, aniołkowa mama, Aga1991, misKolorowy, Milka1991 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Dziewczyny rano złapał mnie ból w okolicach biodra, przeszlo,a teraz czuje sie słabo i czuję ból z prawej strony nisko, nad spojeniem łonowym. Jak leże jest ok, ból jest przy wstawaniu, chodzeniu. Wcześniej tak nie miałam...miała któras z Was takie coś?
    ja miałam bóle w okolicach bioder, tak jak pisałam wczoraj - lekarz mi jasno kreślił co może boleć i właśnie biodra, spojenie, boki brzucha itp wszystko się rochodzi. mówił, że ma mnie martwić tylko skurcz regularny

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Uff ;-D to taki kamień mogę zaakceptować :-D i pytanie numer duo. Jak dmucham nos to boli mnie podbrzusze. To normalne?

Też tak mam. Jak kicham czy kaszlę, to wtedy też boli. Z tego co mi wiadomo, rozciągają się więzadła i jak się nie skulisz, to wtedy boli :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny... czy w Polsce tez jest taki szal z okazji black friday ? bo ja juz od poczatku tygodnia dostaje smsy i maile o roznych ofertach. Oczywiscie oferty obejmuja tez wiele sklepow z rzeczami dla dzieci, chyba na cos sie skusze.

Non stop cos dostaje :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ