X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    A teraz trochę z innej beczki.
    Dziewczyny sprawdziły się u Was śniegowce w zimie czy raczej ich nie kupujecie? :D
    Już chyba trzeci rok będą w sklepach, do tej pory je omijałam. Ale patrząc na to, że za miesiąc czy dwa brzuszki będą już pokaźne, przydałyby się wsuwane buty :)

A w tych się zakochałam :D
    https://deezee.pl/sniegowce/sniegowce-z-kokardka-winter-camel

A ten kolor jest na promocji!!!
    https://deezee.pl/sniegowce/bezowe-sniegowce-z-kokardka-winter

Baaaa ja juz chodze w 5 parze i nie dlatego 5 bo niszcza sie ale dlatego, ze kupuje w roznych kolorach.
    Ja kupuje emu stinger lo lub mini i sprawdzaja super. Dla mnie najwygodniejsze buty.
    Ugg nie mialam ale tez fajne.
    Kupujac buty a'la ugg czy emu trzeba liczyc sie, ze to nie to samo. Moga nie trzymac dobrze piety i szybko rozklapciac sie.
    Polecam polowac na emu na eobuwie - cyklicznie sa fajne ceny. Ja z reguly kupuje pozna wiosna lub latem i mam na kolejny sezon nowy but w dobrej cenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:41

ilae lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    A teraz trochę z innej beczki.
    Dziewczyny sprawdziły się u Was śniegowce w zimie czy raczej ich nie kupujecie? :D
    Już chyba trzeci rok będą w sklepach, do tej pory je omijałam. Ale patrząc na to, że za miesiąc czy dwa brzuszki będą już pokaźne, przydałyby się wsuwane buty :)

A w tych się zakochałam :D
    https://deezee.pl/sniegowce/sniegowce-z-kokardka-winter-camel

A ten kolor jest na promocji!!!
    https://deezee.pl/sniegowce/bezowe-sniegowce-z-kokardka-winter

Ja kiedyś miałam i były przecudowne. Chodziło się w nich tak mięciutko jak w kapciuszkach ;) Tylko trzeba patrzeć na podeszwę. Ja miałam takie z porządnym protektorem na podeszwie, i nic się nie ślizgały, chodziło mi się w nich bardzo pewnie. Ale są takie że podeszwa jest zupełnie "goła" a to już nie fajne szczególnie w ciązy. jedyny minus to taki, że w pomieszczeniach (sklepie, galerii handlowej, samochodzie) było mi w nich za ciepło.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Te są inne, ale się wydają jakoś ogólnie trwalsze, jak patrzy się na podeszwę. Nie powinny się krzywić na piętach. Chyba się skuszę w tym roku :)

Mam kilka par butów z Deezee i jakościowo są całkiem ok, szczególnie że ceny mają raczej niskie :)

atdc2n0at8s9ecys.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Mam kilka par butów z Deezee i jakościowo są całkiem ok, szczególnie że ceny mają raczej niskie :)

Ja mam jedne sandałki na szpilce, ale te akurat były meeega niewygodne. Po godzinie wysiadłam i musiałam zmienić :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae o łał :-) Urodzić w samochodzie?

Ja kupiłam takie leginsy:
    http://allegro.pl/getry-legginsy-ciazowe-jesienno-zimowe-m-38-i6543340785.html

To były jedyne jakie znalazłam na allegro i wzięłam M ale czarne gdzieś centymetr mniejsze w udach i w ogóle trochę mniejsze niż szare. Szare super.

A co do foteli to koleżanka miała taki:
    http://jysk.pl/salon-jadalnia/fotele/fotel-jordrup-sr100-cm-rattan

Jest świetny,spokojnie z maluchem można siedzieć i karmić i nawet jak się zaśnie to nic się nie stanie. Przypomniałyście mi o nim i chyba go kupię :-P

My po wizycie. Wszystko ok. Synek potwierdzony na 100%. Waży ok. 350g i jest cały czas tydzień starszy czyli wychodziło 20tc. Chwilę wcześniej pukał koło pępka i pytałam lekarki jak robiła USG co tam ma akurat a ona że ciężko powiedzieć bo fika jak szalony i co chwilę jest inaczej ułożony :-D :-D Następna wizyta szybciej 14.12 ze względu na święta. Ja tam obrażona nie jestem :-).

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i potwierdzonych płci :-)

Milka1991, nutella_, ilae, IGA.G, Peg, pati87, karolyn, Antonelka, Donia12, Jagah, Justyna Sz, Korcia, aniołkowa mama, Teklaa, Venice, sunshine, Omon, kasieniaczek, niania.ogg lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa super wieści :)

dzisiaj oglądałam te legginsy właśnie, daj znać jak przyjdą, czy są ok :) ja zamówie dopiero w przyszłym tygodniu ze względu na przeprowadzkę. nie chcę, żeby mi tu coś przychodziła, bo będziemy tu tylko do 30 listopada.

edit: ja chyba jeszcze zamówię rajstopy :) zaraz sprawdzę czy ten sam sklep ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:59

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka dobre wiesci. Synek będzie mieć braciszka ;) U mnie w 20t1d też było 350g :)
    Ja wizytuje dzień po Tobie :D

Ktos tu rzucił hasło o jysku więc wróciłam właśnie objuczona jyskowami rzeczami + odkurzacz :P

IGA.G, Lokokoko lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś miałam wizytę. Szybki podgląd baaaaaaardzo fikającego człowieka :) i dłuższy podgląd mojej szyjki. Jest zamknięta i się trochę wydłużyła (było 32mm jest 36mm) :) ale nie jest twarda...miękka też nie jest...taka średnia...i w sumie nie wiem co o tym myśleć. Ale powiedział, że tragedii nie ma :) ale dalej zalecił oszczędny tryb życia

A clexane nadal bez refundacji...:( mimo obniżonego białka S...
    Powiedział, że muszę iść na konsultację do hematologa, żeby tamten ocenił czy są podstawy do refundacji...no to idę

Milka1991, Lokokoko, karolyn, Donia12, misKolorowy, Justyna Sz, Omon lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja mówiła o jysku, jutro się wybieram kupić pościel i poduszki!

Sunshine ważne że szyjka długa :) jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:04

Milka1991, sunshine lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA JAK masz możliwość to podejdź do home&you. Mają przepiękne rzeczy :)) ostatnio kupiłam tam kape i dwie poduszki(ozdobne), a mój mąż uraczyl się próbka świątecznego balsamu do rąk :-D

IGA.G lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga G jak do mnie pisałaś o leginsy to ja już je mam od kilku tygodni. Miałam przymierzone i szare są ok. ale czarne ten sam rozmiar a jednak mniejsze trochę niż te szare. Szare wygodniejsze. Też chcę kupić jeszcze rajstopy ciążowe grube bo mam zwykłe i boje się,że jak w święta je ubiorę to jednak na brzuchu będą cisnąć.

Sushine czyli trafił Ci się lekarz który boi się dawać z refundacją. Idź zapytaj internisty czy da Ci z refundacją. Ja chodziłam na początku ciąży do lux medu i ginekolog nawet nie chciała mi przepisać recepty bez konsultacji z immunologiem. Inna lekarka poradziła żebym poszła do internisty i bez problemu dała mi receptę na lek i z refundacją. Jak znajdę to wrzucę Ci w jakich przypadkach jest refundacja i możesz to sobie spisać i zabrać do lekarza,że na tej podstawie ma dać refundację. Do hematologa i immunologa długo się czeka nawet prywatnie przynajmniej w Gdańsku.

IGA.G lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja kupiłam poduszki kronborg i prześcieradła ;) a mąż piłki tenisowe !! Ja tu chodzę, wybieram, przebieram a on piłki mi przynosi. I do tej pory nie wiem po co mu te piłki...

Sunshine najważniejsze że szyjka zamknięta i długa, reszty bym się nie czepiala :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na superstyler blog Mamaginekolog odpowiada na pytania o ruchy dziecka :-)
    Akurat mnie moja Malutka puka :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Iga ja kupiłam poduszki kronborg i prześcieradła ;) a mąż piłki tenisowe !! Ja tu chodzę, wybieram, przebieram a on piłki mi przynosi. I do tej pory nie wiem po co mu te piłki...

Sunshine najważniejsze że szyjka zamknięta i długa, reszty bym się nie czepiala :)
    ja czasem koło kortu zbieram zużyte piłki dla mojego psa, bo je uwielbia :)

ilae, Milka1991 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy!! Bo zwariuje! Chcę zamówić spodnie na hm i ciągle mi pisze ze błąd danych. A wszystkie dane mam dobrze.... Zaznaczam płatność przy odbiorze no i nie wie w czym problem... Jestem juz taka zla

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko - jak masz inna przeglądarkę to spróbuj w innej od nowa zamówić.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj chyba czeka ciekawa noc. Byłam u stomatologa usunąć moja tykajaca bombę - 6. Myślałam że to rach ciach i do domu. Lekarz mordowal się 40 min. Używał 7 różnych przyrządów... jak usłyszałam "poproszę sierp, będziemy dlutowac" to mimo że nie mam pojęcia co gada myślałam że zejdę. Mam rozryte pół dziąsła do podniebienia, antybiotyk i zamiast ketanolu zimne okłady :/ żebym tylko jakoś mocno nie spuchla i żeby dało się ten ból jakoś przeżyć. Nie spodziewałam się takiej "niespodzianki" i lekarz zresztą też nie.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Mnie dzisiaj chyba czeka ciekawa noc. Byłam u stomatologa usunąć moja tykajaca bombę - 6. Myślałam że to rach ciach i do domu. Lekarz mordowal się 40 min. Używał 7 różnych przyrządów... jak usłyszałam "poproszę sierp, będziemy dlutowac" to mimo że nie mam pojęcia co gada myślałam że zejdę. Mam rozryte pół dziąsła do podniebienia, antybiotyk i zamiast ketanolu zimne okłady :/ żebym tylko jakoś mocno nie spuchla i żeby dało się ten ból jakoś przeżyć. Nie spodziewałam się takiej "niespodzianki" i lekarz zresztą też nie.
    O rzesz Ty. :O
    Ja bym na bank uciekła z fotela

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halama nazwa może i straszna jak i samo określenie zabiegu :-D ale to jest dźwignia i tego samego używa się ma początku usuwania zębów do zerwania więzadeł :-D ale nie dziwie się, bo ja wiemno co chodzi a sama.sie boje xd

Donia12 lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja czasem koło kortu zbieram zużyte piłki dla mojego psa, bo je uwielbia :)

Tylko my nie mamy psa, haha. Tylko mój mąż wie do czego mu to potrzebne ;)

Donia współczuję przeżyć, to nie był dentysta tylko jakiś rzeźnik połączony z kowalem :P no mam nadzieję że szybko Ci się zagoi i nie będzie boleć

IGA.G lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ