WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koko nic się nie stało sama zapomniałam zupełnie o tym przepisie bo coś mi ostatnio pamięć szwankuje haha :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czujecie pachwiny przy dłuższym chodzeniu? Ją od jakiegoś tygodnia tak mam, że jak więcej pochodzę to czuje pachwine lewa to nie jest ból, po prostu czuje, że jaga mam. Tylko zawsze typ ustepowalo p odpoczynku a dziś wróciłam że spaceru koło 14, jak się nie ruszam to nic nie czuje, ale wystarczy że zrobię krok i dalej ją czuje. Nutę wiem czy możliwe, że coś tam nadciagnelam? Czy co. Macie jakiś pomysł co typ może być?

8p3ogywlikdf22k2.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o oczy to jaga miałam -3,5 plus mały astygmatyzm ale zrobiłam sobie korekcje laserowa i teraz tak się zastanawiam czy po takiej interwencji przy porodzie bedzie wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:36

8p3ogywlikdf22k2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie podziała się z pierwszej strony tabela w excelu z wyprawką? :( zainspirowałyście mnie tym wszystkim, laktatory itp., chciałam podejrzeć, za czym mam się jeszcze rozglądnąć a tabeli nie ma :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae, tam jest taka tabela w Excelu z opisami przejść dziewczyn i tam są różne zakładki w tym wyprawkowa. W tym samym dokumencie na dole :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Ilae, tam jest taka tabela w Excelu z opisami przejść dziewczyn i tam są różne zakładki w tym wyprawkowa. W tym samym dokumencie na dole :)

Aaaa no richtig, dzieki :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    A mi okulista powiedział, że niepotrzebnie przyszłam z tak małą wadą.. a szkoda, bo liczę po cichu na cc.
    Chcesz po porodzie SN CC? Czemu jeśli mogę wiedzieć?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    ja miałam chyba takie z szerszą kratką. bo te bokserki mają taką szerszą? Nie wiem czy to były jednorazowe czy wielorazowe, ale i tak wyrzucałam.
    Te typowe jednorazówki są z takiego materiału jak fartuchy jednorazowe i buty. Nie przepuszczają powietrza. Ja siateczkowe prałam w ręku i wyciśnięte w ręczniku zaraz były suche ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    może przez ten astygmatyzm ? ja się nie znam :( nie chce wprowadzać w błąd. Pisze tylko to co usłyszałam.
    chyba tak. zobaczymy w styczniu - zapiszę się na wizytę.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czujecie pachwiny przy dłuższym chodzeniu? Ją od jakiegoś tygodnia tak mam, że jak więcej pochodzę to czuje pachwine lewa to nie jest ból, po prostu czuje, że jaga mam. Tylko zawsze typ ustepowalo p odpoczynku a dziś wróciłam że spaceru koło 14, jak się nie ruszam to nic nie czuje, ale wystarczy że zrobię krok i dalej ją czuje. Nutę wiem czy możliwe, że coś tam nadciagnelam? Czy co. Macie jakiś pomysł co typ może być?
    ja miałam jednego dnia po dłuższym spacerze ból w pachwinie, chyba dwa czy trzy dni mi doskwierał i powoli ustępował

koniczynkaa lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama - jest mini electric i typowy elektryczny :) Ten mini electric to taka mini wersja elektrycznego dlatego jest tańszy. Normalny w pełni elektryczny to koszt ok 550 zł a mini electric kupisz już za 300 ;)

Lokokoko - bardzo dziękuję za przepis! :) 3 kostki twarogu - tzn. standardowego po 250g czyli razem 750g tak?

ja pisząc jednorazowe majtki poporodowe mam na myśli własnie takie z siateczki. Niby piszą, że są wielokrotnego użytku ale ja zamierzam je wyrzucać, dlatego myślę o kilku sztukach. Ile radzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 20:07

Lokokoko lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

ja pisząc jednorazowe majtki poporodowe mam na myśli własnie takie z siateczki. Niby piszą, że są wielokrotnego użytku ale ja zamierzam je wyrzucać, dlatego myślę o kilku sztukach. Ile radzicie?

Ja używałam ich przez całe krwawienie połogowe a to chyba było dobre 4 tygodnie. Miałam cc i większość zwykłych kończyła się akurat na wysokości blizny albo sie zsuwały. Miałam chyba 6 sztuk

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Chcesz po porodzie SN CC? Czemu jeśli mogę wiedzieć?
    bo się panicznie boję tego bólu, utraty przytomności.
    Może by było inaczej, ale nie mogłam zejść z tego łóżka, bo małej ciągle skakało tętno. Poza tym moje krocze wygląda masakrycznie. Wargi mam po samą dupę- tak jestem zszyta. :( nie chce znowu tego. Nie sądzę, że cc to dobra rzecz, ale mniej przeraża mnie strasz przed nieznanym niż przed tym co przeszłam.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    chyba tak. zobaczymy w styczniu - zapiszę się na wizytę.
    koniecznie daj znać :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak patrzę te listę i się zastanawiam...
    My nie kupujemy jeszcze nic większego ani bardziej wyprawkowego od ciuszków. Wszystko inne zamierzamy kupować po przeprowadzce końcem stycznia. Jak sobie podpatruję i widzę, co ile kosztuje, to zastanawiam się, jak finansowo damy radę i czy ze wszystkim zdążymy, bo jednak trochę tego jest :) Już nie chodzi o czas, tylko o kasę. Wiadomo wszystko w internecie możemy kupić, ale takie zakupy to będzie niezły koszt na niecałe dwa miesiące.

Od którego tygodnia planujecie mieć spakowaną torbę?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja wiem, że one mają różne ceny i że jeden jest wersją mini, no ale nie rozumiem co masz na myśli mówiąc "normalny w pełni elektryczny", mini electric nie jest zatem w pełni elektryczny?, tzn. jaki jest w takim razie? Manualny to on nie jest z tego co się orientuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 20:19

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey proszę o dopisanie na 1 stronie termin porodu:2-04-2017, płeć chłopczyk ale jeszcze nie mamy imienia: myślimy nad Jakub, Tobiasz, Dominik, Kosma, chcieliśmy coś oryginalnego ale jeszcze nie wiemy:)

Milka1991, sallvie, niania.ogg lubią tę wiadomość

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Od którego tygodnia planujecie mieć spakowaną torbę?
    w 1 ciąży miałam prawie spakowaną w.... 25 tygodniu :) ale też mnie cały czas straszyli skracającą szyjką.
    A teraz? może po nowym roku dopiero zacznę kupować rzeczy. Raczej gdzieś koło marca. A jak kupie coś do szpitala to po prostu odłożę na osobną półkę/ do osobnego kartonu. Zobaczymy.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    bo się panicznie boję tego bólu, utraty przytomności.
    Może by było inaczej, ale nie mogłam zejść z tego łóżka, bo małej ciągle skakało tętno. Poza tym moje krocze wygląda masakrycznie. Wargi mam po samą dupę- tak jestem zszyta. :( nie chce znowu tego. Nie sądzę, że cc to dobra rzecz, ale mniej przeraża mnie strasz przed nieznanym niż przed tym co przeszłam.
    Rozumiem. Ja też przez cały poród leżałam. Też trochę się boje aczkolwiek cc boje się jeszcze bardziej.. a póki co moje łożysko jest przodujace wiec cc byłaby konieczna. Liczę ze się jednak przesunie. Pamiętaj ze drugi poród jest szybszy łatwiejszy.. a krocze podobnie jak ja masz do poprawy na szczęście plastyka krocza wymiata :) dla mnie mimo lekkiego strachu SN to nadal magia ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Rozumiem. Ja też przez cały poród leżałam. Też trochę się boje aczkolwiek cc boje się jeszcze bardziej.. a póki co moje łożysko jest przodujace wiec cc byłaby konieczna. Liczę ze się jednak przesunie. Pamiętaj ze drugi poród jest szybszy łatwiejszy.. a krocze podobnie jak ja masz do poprawy na szczęście plastyka krocza wymiata :) dla mnie mimo lekkiego strachu SN to nadal magia ;)
    zobaczymy co będzie dalej. Może coś mnie jeszcze przekona, a może nie "znajdę" żadnych przeciwskazań do sn i będę musiała. Chciałabym wierzyć, że jest łatwiejszy, no ale nie zawsze..

bobas2015 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ