WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian31 wrote:
    Dziewczyny z Warszawy - zapisywałyście się na szkołę rodzenia? Dzwoniłam właśnie się zapisać i pani mi powiedziała, że na razie nikt nie ma podpisanych umów na dofinansowanie, że na razie od stycznia kursy są płatne i się okaże czy i kiedy podpiszą umowy. Wiecie coś o tym?
    Spróbuj na Karowej, bo oni tam mieli za free ale na innych zasadach niż pozostałe np. nie trzeba mieszkać w Wawie czy płacić podatków ;)

Anian31 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:

Ale powiedzcie mi czy tez macie uczucie ze w pochwie jest jakoś bardziej twardo i ciasno?
    Dla mnie to dziwne, jakby spięte. Może się spinam?

Ja tak właśnie mam :-/ tak jakby jest mi ciężko w podbrzuszu.

Misiu2017 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ale powiedzcie mi czy tez macie uczucie ze w pochwie jest jakoś bardziej twardo i ciasno?
    Dla mnie to dziwne, jakby spięte. Może się spinam?

Twardo, ciasno i u mnie niestety sucho, a nigdy nie miałam z tym problemu :/

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Twardo, ciasno i u mnie niestety sucho, a nigdy nie miałam z tym problemu :/

U mnie tak samo...
    Dziewczyny czy któraś z Was stosowała MIÓD na hemoroidy?
    Słyszałam że działa....

Misiu2017 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian31 wrote:
    Dziewczyny z Warszawy - zapisywałyście się na szkołę rodzenia? Dzwoniłam właśnie się zapisać i pani mi powiedziała, że na razie nikt nie ma podpisanych umów na dofinansowanie, że na razie od stycznia kursy są płatne i się okaże czy i kiedy podpiszą umowy. Wiecie coś o tym?

Anian,
    Potwierdzam, ja dostałam tę samą informację. Położna już mi dała znać, że na styczeń i luty nie będzie dofinansowania :-/

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy to :
    1.skreslilabym ceratki - tez je kupialm i zanim urodzilam przyszla do mnie polozna i powiedziala ze mam na tym pospac i zoabczyc co bedzie czulow dziecko- pocilam sie okropnie wiec okropne to
    2.krem nawilzajacy po kapieli tez wydaje mi sie zbedny- wystarczy dobry plyn do kapieli lub emolient- potem ciezko skora znosi odstawienie tego
    3.do wycierania pupy polecam zamiast chemiczncyh pachnacych chusteczek waciki i nasaczac ciepla woda- super sprawa, chusteczki tylko do wyjscia
    4.osłonki lepiej miec juz w szpitalu i lepiej takie grubsze - uwierzcie ze wszytskim na sali dziewczynom strasznie pogryzione zostaly sutki i bez nakladek mialy zakaz karmienia..
    5.wszelki myjki gabki podkladki do wanienki to zrodlo bakterii i grzybow niekoniecznie dobrych dla noworodka- tutaj znowu polecam do mycia jednorazowe waciki
    6. na laktacje obok herbatek polecam FEMALTIKER - po nim ruszylo jak z procy :))

ilae, Jagah, niania.ogg lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Anian,
    Potwierdzam, ja dostałam tę samą informację. Położna już mi dała znać, że na styczeń i luty nie będzie dofinansowania :-/

Mi powiedzieli, że jak będzie to od połowy lutego i że najwyżej przesunę się na luty. Ale to słabo bardzo:/ Niby 600zł to nie tak dużo ale z 2 strony czemu akurat początek roku niedofinansowany.
    Na grudzień to chyba nie ma sensu się zapisywać, bo za wcześnie...

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas też właśnie myślę żeby zamiast chusteczek nawilżanych w domu korzystać z suchych chusteczek/wacików a do tego wykorzystam pomysł od jednej rodzinki gdzie pilnowałam niemowlaczka tj. przegotowana woda w takim rozpylaczu jak to kwiatków :)

Co do kremów po kąpieli to tam nawet jak się kupi to najwyżej ja zużyję. To żaden problem :D

O Femalitkerze też słyszałam, koleżanka bardzo poleca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:25

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice ja też już mam plytki poniżej poziomu, kiedyś slyszalam ze to może być przeszkoda przy znieczuleniu. To że hemoglobina podskoczyla to dobrze aczkolwiek bardzo mala różnica.

Ja nakladki na brodawki polecam z medeli sa takie delijatniejsze i mniejsze,mąż kupil mi z aventu to w ogóle ich nie użyłam, były wielkie.

do pupy jak mogę polecic a raczej nie polecic to nigdy profilaktycznie kremu zcynkiem typu sudocrem, faj y jest bepanthen i linomag
    Do mycia tez uzywalusmy zwykla wode i waciki
    tez polecam sroka o

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian31 wrote:
    Mi powiedzieli, że jak będzie to od połowy lutego i że najwyżej przesunę się na luty. Ale to słabo bardzo:/ Niby 600zł to nie tak dużo ale z 2 strony czemu akurat początek roku niedofinansowany.
    Na grudzień to chyba nie ma sensu się zapisywać, bo za wcześnie...

Jakbym słyszała moją rozmowę z panią ze szkoły rodzenia. Dokładnie te same dylematy...
    Podobno tych dofinansowań nie ma, bo się NFZ (czy kto to tam robi) nie wyrobił z przetargiem. I dlatego mamy pecha i jesteśmy poszkodowane akurat w tym terminie.
    My w grudniu nie bardzo mogliśmy. Poza tym, jakoś za wcześnie mi się to wydawało... A luty, według mnie, to trochę późno. Kto to wiem, jak będziemy się czuły na 1,5-2 miesiące przed porodem...
    U mnie też cena 600 zł.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jakbym słyszała moją rozmowę z panią ze szkoły rodzenia. Dokładnie te same dylematy...
    Podobno tych dofinansowań nie ma, bo się NFZ (czy kto to tam robi) nie wyrobił z przetargiem. I dlatego mamy pecha i jesteśmy poszkodowane akurat w tym terminie.
    My w grudniu nie bardzo mogliśmy. Poza tym, jakoś za wcześnie mi się to wydawało... A luty, według mnie, to trochę późno. Kto to wiem, jak będziemy się czuły na 1,5-2 miesiące przed porodem...
    U mnie też cena 600 zł.
    Może też na Nowolipki chciałaś sie zapisać?:)

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian31 wrote:
    Może też na Nowolipki chciałaś sie zapisać?:)

Nie, ale blisko :-) Na Emilii Plater.
    Z tego, co widzę, to chyba dość podobnymi ścieżkami kroczymy, bo wydaje mi się, że kiedyś pytałaś o dra Makowskiego, do którego ja chodzę od lat. Tylko akurat wtedy byłam w amoku tych moich nieszczęsnych badań, które źle wyszły, i nie odpowiedziałam.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian31 wrote:

Do 31.10. nie bylo podpisanych, teraz juz sa. Wczoraj rozpoczelam zajecia na woloskiej - refundowane przez miasto

Edit : co do nowego roku to nie wiem.
    Ja zapisalam sie juz teraz bo balam sie, ze jak zaczne pod koniec stycznia to nie zdaze do porodu.
    Na woloskiej tez mozna dolaczyc w trakcie - od konkretnych zajec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:55

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • pucek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do sprzedania fotelik Cybex Aton 4 w znakomitym stanie (cena 420zł). Jeśli ktoras z Was bedzie zainteresowana to podaję link do ogłoszenia na olx:https://www.olx.pl/oferta/fotelik-cybex-aton-4-CID88-IDiZsRf.html

a tutaj kilka zdjęć:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3be9efef70dd.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/150e534df6c4.jpg

Pozdrawiam, mama z marca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:54

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do szkoły rodzenia babka zapisała na pierwsze zajęcia 7. marca... Ale to chyba trochę za późno. Są 4 spotkania - czyli miesiąc, i skończę 10 dni przed terminem porodu.
    Chyba zadzwonię tam i spróbuję zmienić sobie termin.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Nie, ale blisko :-) Na Emilii Plater.
    Z tego, co widzę, to chyba dość podobnymi ścieżkami kroczymy, bo wydaje mi się, że kiedyś pytałaś o dra Makowskiego, do którego ja chodzę od lat. Tylko akurat wtedy byłam w amoku tych moich nieszczęsnych badań, które źle wyszły, i nie odpowiedziałam.
    Tak, plus obie mamy te wspaniale mutacje:) W koncu poszłam do dr Grzybowskiego na połówkowe, tydzien wcześniej tez prywatnie i wszytko ok także dr Makowskiego juz sobie odpuszczę:)

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Do 31.10. nie bylo podpisanych, teraz juz sa. Wczoraj rozpoczelam zajecia na woloskiej - refundowane przez miasto

Edit : co do nowego roku to nie wiem.
    Ja zapisalam sie juz teraz bo balam sie, ze jak zaczne pod koniec stycznia to nie zdaze do porodu.
    Na woloskiej tez mozna dolaczyc w trakcie - od konkretnych zajec.

No właśnie w tym rzecz, że oni dopiero co podpisali refundacje na te ostatnie miesiące obecnego roku. A początek przyszłego jest niepewny (według położnej - nie będzie już na pewno tych refundacji).

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam nową informację, z innej szkoły:

Żadna szkoła w Warszawie nie będzie mieć w styczniu refundacji.
    Mogę Panią zapisać na ten kurs, który z racji danej sytuacji będzie miał zniżkę
    w cenie.
    Jednak Pani termin porodu pozwala na uczestniczenie w grupie 16.o2-16.o3, a ta
    grupa powinna mieć już refundację.
    Także ja chyba poczekam do lutego, ewentualnie przemyślę grudzień ale to dla mnie za wcześnie raczej:/

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Mnie do szkoły rodzenia babka zapisała na pierwsze zajęcia 7. marca... Ale to chyba trochę za późno. Są 4 spotkania - czyli miesiąc, i skończę 10 dni przed terminem porodu.
    Chyba zadzwonię tam i spróbuję zmienić sobie termin.

Ilae,
    To może być faktycznie trochę późno. Położna, z którą ja będę rodzić, powiedziała mi, że wymaga, aby pacjentki miały ukończoną szkołę rodzenia do któregoś tam momentu (nie pamiętam, być może 36. tc). W każdym razie 10 dni przed terminem to naprawdę późno, bo w tym czasie maluch może już legalnie wyskoczyć z brzucha :-)

ilae lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, a gdzie w końcu rodzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:06

f2w3rjjg5nzl29l8.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ