Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Venice wrote:Iga dzięki
Rozmawiałam z Panią, także będą kontrolować sytuację. My natomiast poświęcamy córce jak najwiecej uwagi możemy, oczywiście angażujemy w sprawy związane z siostrą. Tak jak mówię w domu zachowuje się tak jakby problem nie istniał. Z tym psychologiem faktycznie poczekam, jak się nic nie zmieni to wtedy spróbuję. A myślisz, że z zajęć typu taniec czy angielski zrezygnować, żeby mogła więcej czasu być z nami? Płacze przed zajęciami, ale wychodzi z nich uśmiechnięta, więc wolałabym nie rezygnować. Też nie chcę jej nauczyć tego, że zapłacze i będziemy jej popuszczać ze wszystkim.
jak z nich ładnie korzysta to bym na razie ją prowadzała. zobaczycie za jakiś czas, czy stytuacja się polepszy czy nie
Venice lubi tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Dziewczyny, a co wy kupujecie do lozeczka? Czytam i slysze, ze do 1roku zycia wszelkie poduszki, kolderki i ochraniacze sa niewskazane ze wzgledu na ryzyko uduszenia. To co, tylko przescieradlo, a dziecko spi w rozku/spiworku itp?
ja robie tak jak moja siostra - materacyk, prześcieradełko i śpiworek albo rożek, pościeli nie wprowadzam od razuShe Wolf lubi tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Dziewczyny, a co wy kupujecie do lozeczka? Czytam i slysze, ze do 1roku zycia wszelkie poduszki, kolderki i ochraniacze sa niewskazane ze wzgledu na ryzyko uduszenia. To co, tylko przescieradlo, a dziecko spi w rozku/spiworku itp?
Ja miałam na początku tylko zwykłe prześcieradło na gumce, pieluszkę pod głową i ochraniacz krótki. Z zasadzie po to, żeby smok przez kratki nie wypadał
Od początku spała tylko pod kocykiem albo bez jak się rozkopała, ale urodziła się w lipcu. Jak zrobiło się chłodniej miałam śpiworek. Becika w ogóle nie używaliśmy.
Kołderką i poduszka placek weszła do życia jakoś po ukończeniu roku a te nieprzemakalne prześcieradła itd to chyba jak będziemy się odpieluchowywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 18:20
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Misiu2017 wrote:Ale ze co ? Ze hemoroidy sie miodem smaruje ? Ja słyszałam ze wkłada sie malutki kawałek ziemniaka jak czopek .
Tak właśnie słyszałam od kilku osób..ale pytałam ginekologa i mówi żeby nie leczyć się domowymi sposobami. Mi na razie nic nie przepisała-mam sobie z nimi chodzić dopóki nic mi nie dolega...Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Witam, nas dzisiaj wypisali do domku. Zrobili szczegółowe usg, mały zdrowiutki, ułożony główka-stad ciągła jego zabawa i odbijanie sie o mój pęcherz. Szew trzyma, lekarz mówił ze dobra robota została wykonana. Oczywiście leżeć, wypoczywać. Z najlepszych informacji jakie dostałam to takie, ze szyjka sie zamknęła, nie ma juz rozwarcia (a była w kształcie litery V) i wydłużyła sie do 32mm. Tak wiec i szew i leżenie działa cuda. Lekarz mówił, ze przy oszczędnym trybie życia powinnismy zobaczyć sie z synem w terminie porodu
na koniec na pamiątkę zrobił małemu zdjęcie, pierwszy raz go takiego zobaczyłam
jak dla mnie podobny do mnie
na pewno ma mój nos
karolyn, bobas2015, agadana, Reni1982, Taśka22, Peg, Lokokoko, She Wolf, Misiu2017, Venice, Kjopa3, Korcia, sallvie, niania.ogg, Milka1991, pati87, Antonelka, Niebieskaa, kahaśka, Szczęśliwa Mamusia, IGA.G, nutella_, Justyna Sz, misKolorowy, Aga1991, Jagah, ilae, atat, mada87, sy__la, Donia12, vitae13, Omon, Gabi 19 lubią tę wiadomość
-
Młoda19 wrote:Wlasnie teraz juz sie nic nie dzieje, mialam tylko mala brozowa plamke na wkladce i to tyle, jak na razie nic sie nie dzieje to nie chce jechac na pogotowie zeby nie uznali mnie za jakas panikare:D
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Melduje się po wizycie. Synek zdrowy
Waży 351 gram i szalał w brzuszku. Z dumą pokazywał siusiaka
i mamy piękną pamiątkę
Mam pytanie do dziewczyn, które robiły badanie gluzkozy...wiem, że mam kupić 75 g i co dalej? Mam iść do laboratorium i tam mi to rozrobią? Musze mieć własny kubek ?Taśka22, karolyn, Lokokoko, She Wolf, sallvie, niania.ogg, Milka1991, pati87, Niebieskaa, IGA.G, Justyna Sz, misKolorowy, Aga1991, Jagah, ilae, Donia12, vitae13, Omon lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Dziekuje za odpowiedzi. W takim razie nie kupuje nic oprocz spiworkow/rozkow.
Ja pamietam ze moja kumpela nawet kocykiem dziecka nie przykrywala, bo sie bala ze sie udusi jak sobie naciagnie go na glowe.
Lis, superto tak samo jak u mnie. Szyjka sie odbudowala
A bedziesz miala czestsze kontrole?
Ja mam kolejna w nastepny czwartek.
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Lis super,że już w domku i wszystko ok. Synuś piękny
Aniołkowa wczoraj podsłuchiwałam młodego i serduszko najgłośniej biło na prawo od pępka i tak z 2cm pod nim.
lis87 lubi tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Lis, super
to tak samo jak u mnie. Szyjka sie odbudowala
A bedziesz miala czestsze kontrole?
Ja mam kolejna w nastepny czwartek.
Tak juz we wtorek ide do mojego lekarza prowadzącego. Teraz pewnie co dwa tygodnie będziemy sie widzieć z synkiem. Powiedz mi jak u Ciebie z zaparciami, jak sobie z nimi radzisz? Masz czasami dziwne uczucie w środku, mi sie zdaje ze moze cos mnie tam szczypie delikatnie albo sobie cos wkręcam. Cieszę sie tez ze wymaz był jałowy wiec nie jakieś groźne bakterie. Jednak antybiotyk dostałam profilaktycznie, bo musieli zrobic szew szybciej niż był wynik wymazu. A Ty jak częste masz kontrole? Cały czas leżysz? Jak sie szyjka odbudowała tak juz została czy sie skraca? -
Moja corka w lecie zawsze spala odkryta a w zimie czasami troche byla przykryta cienkim kocykiem i tak do 3 roku zycia.
Teraz tez kupie jakis cienki kocyk. Poscieli nie kupuje. -
Hej
Jeśli chodzi o łóżeczko to ja zamawiam takie całe z kompletem pościeli, ale pościel schowam do szuflady, a zostawię prześcieradło i kocyk, czy coś w tym stylu
Reni uważaj na hemoroidy żeby Ci się nie powiększyły albo nie rozmnożyły. Najlepiej stosuj odpowiednią dietę przeciw zaparciom.
Ja piję więcej wody i w razie w mam mój sztyft
lisek wspaniałe wieści, pogratulować synka
ja zamówiłam dziś z allegro parę rzeczy od jednego dostawcy:
prześcieradło do łóżeczka, pieluszki tetrowe i flanelowe, przewijak na łóżeczko, ręcznik z kapturkiem po kąpieli i kocyk minky
czekam teraz niecierpliwie na dostawę
lis87 lubi tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Dlaczego panikare? Jeżeli np masz łożysko przy ujściu szyjki to zakaz seksu bo może się łożysko odkleuc. Ja aktualnie tak mam. Wg mnie zawsze warto sprawdzić..
Dziewczyny a kiedy robi sie usg polowkowe ? U mnie to chyba za wczesnie jeszcze ? 17t5d bedzie jak bede u gina a przy usg polowkowym chyba gin ocenia lozysko?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Młoda19 wrote:Dziewczyny a kiedy robi sie usg polowkowe ? U mnie to chyba za wczesnie jeszcze ? 17t5d bedzie jak bede u gina a przy usg polowkowym chyba gin ocenia lozysko?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Kjopa dzięki.. u mnie chyba całkiem na dole nadal ale może nasze dzieciaczki są inaczej ułożone..
właśnie sprawdziłam... nisko, tak z 3 cm nad linią włosów...
A jak u innych jeśli sprawdzacie?
Ja dziś poszłam do miasta. Przeszłam w sumie kilka km i teraz mnie wszytsko boli... to był bardzo zły pomysł.... ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 19:49
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
lis87 wrote:Tak juz we wtorek ide do mojego lekarza prowadzącego. Teraz pewnie co dwa tygodnie będziemy sie widzieć z synkiem. Powiedz mi jak u Ciebie z zaparciami, jak sobie z nimi radzisz? Masz czasami dziwne uczucie w środku, mi sie zdaje ze moze cos mnie tam szczypie delikatnie albo sobie cos wkręcam. Cieszę sie tez ze wymaz był jałowy wiec nie jakieś groźne bakterie. Jednak antybiotyk dostałam profilaktycznie, bo musieli zrobic szew szybciej niż był wynik wymazu. A Ty jak częste masz kontrole? Cały czas leżysz? Jak sie szyjka odbudowała tak juz została czy sie skraca?
Ja tez mam co 2 tyg. USG, ale chyba tylko do 22tc. Potem bede miala badana Fibronektyne płodowa, ktora mowi czy jest ryzyko przedwczesnego porodu. Ale musze jeszcze dopytac za tydzien.
Tydz. po zabiegu szyjka miala 31mm, a po kolejnych 2 tyg. 30mm, wiec sie nie skrocila, mimo, ze nie lezalam plackiem, bo noe moglam zawsze sobie na to pozwolic. Teraz tez czasem wyjde z domu, ale sie nie przemeczam i wiekszosc dnia leze.
Zaparcia! Ostatnio malo nie dostalam zawalu. Przez dwa dni nie moglam sie zalatwic mimo ze czulam ze mi sie chce. Pilam blonnik, jadlam jablka i kiwi i nic. Trzeciego dnia wypilam zalewe ze sliwek suszonych i poszlam do lazienki. Podstawilam sobie podstawke pod nogi i powoli parlam dodatkowo masujac miejsce miedzy odbytem a pochwa. No i udalo sie, ale doslownie plakalam z bolu, a nie moglam przec za bardzo bo sie balam. Przepraszam za grafike, ale moze komus pomoze.
Ogolnie nie miewam zaparc, ale doszlam do wniosku, ze moja dieta przez kilka dni byla bogata w pieczywo i sie zatkalam. Teraz wrocilam do poprzednich nawykow i nie mam problemu. Polecam rano ciepla wode z cytryna, do tego codzien jablka i jak najwiecej warzyw. Ja staram sie codzien jesc je w formie zup.
Co do szczypania, ciagniecia, to tez tak mam. Nie mam infekcji, bo sprawdzalismy kilka razy. Tak po prostu jest. Organizm stara sie pozbyc ciala obcego. Ale co jakis czas zrob badanie moczu i wymaz, bo musimy uwazac na infekcje.
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty