Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:ja to myślałam o czym takim do spania
http://allegro.pl/spiworek-do-spania-niemowlecy-kerstin-producent-i6582597400.html
co o tym myślicie?ogolnie wszytsko sie spradzalo do czasu kiedy Mlody spal na plecach odkad spi na brzuchu tylko i wylacznie czyli od 2 miesiaca zycia do teraz ( n teraz to spi jak mu pasuje bo sam sie przekreca le golwnie brzuch i boki) stosuje kocyki no i od miesiaca ciepla kolderke
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
IGA.G wrote:ja to myślałam o czym takim do spania
http://allegro.pl/spiworek-do-spania-niemowlecy-kerstin-producent-i6582597400.html
co o tym myślicie?chociaż otulacz taki bawełniany też zamierzam kupić
-
Różowy_Kordonek wrote:She Wolf - ale w jaki sposób się ma udusić? Napy zapinasz na takiej wysokości jak chcesz, własnie możesz w ten sposób skracać śpiworek i jak dziecko dotyka stópkami śpiworka u dołu to wiesz, że się już niżej nie przesunie i nic mu nie grozi
własnie o to chodzi, ze jak zapniecie niżej to dziecko nie ma gdzie wpaść. Oczywiście nie przekonuję nikogo ale chyba nie zauważyłyście tego, że głębokość tego śpiworka się reguluje
Ja znowu nie jestem przekonana do takiego otulacza jak bobas pokazała. chyba wolałabym zawinąć w kocyk bo mam wrażenie, że i tak się dziecko odkryje, chyba, że są tam jakieś rzepy? To wkładanie noworodkowi nóżek w nogawki kiedy śpi chyba też może być problematycznejako typowy otulacz dla uspokojenia dziecka to taki kokon chyba kupie elastyczny.
z doswiadczenia powiem ze usypianie przynajniej u mnie to byl prceos bujania noszenia jekow stekow placzu, wiec po jedzeniu spokojnie mozna owinac i dzialac:) albo stosowac tylko na noc;) na mam taki otulacz wlasnie kokon ale cienki .. chociaz ta wersja z kaputirkiem jest super bo dzieci lubia miec cos miekkiego kolo buzi.. ale no fakt moze byc juz za cieplo;)
Reni1982 wrote:Dziewczyny, ja tam się cieszę, że są różne opinie na jeden temat. Zawsze to dodatkowa wiedza. Co by było gybyśmy wszystkie miały to samo zdanie..nuda
nawet jezeli tak ja mam bobasa juz to przeciez kazde dziecko jest inne i nie ma co porownywac. Mozna dzielic sie doswiadczeniem a i tak zycie zweryfikuje
Reni1982 lubi tę wiadomość
Dziewczyny nie pamiętam która z Was pisała, że maluje sobie brwi bo sama ma jasne...
Mam pytanie-czego używacie do brwi ?
Ja do tej pory miałam z Oriflame..ale dawno straciło ważność...
Polecicie coś co w miarę się trzyma?Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Reni1982 wrote:Dziewczyny nie pamiętam która z Was pisała, że maluje sobie brwi bo sama ma jasne...
Mam pytanie-czego używacie do brwi ?
Ja do tej pory miałam z Oriflame..ale dawno straciło ważność...
Polecicie coś co w miarę się trzyma?
Chyba mowa o nutelliWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 22:06
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Iga tylko z ciekawosci, czy masz nisko czy wysoko lozysko. Troche dziwne ze tak nisko czuc dzieciaczki, ale pewnie grawitacja je tam sciaga
Kordonek, moze i masz racje. O to wlasnie chodzi, zeby sie poradzic i czegos dowiedziec.
Przy pierwszym dziecku to mozna tylko gdybac co bedzie dla nas odpowiednie.
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
To L4 mnie wykonczy. Ledwo was nadrobilam!
U mnie dzisiaj emocjonujący dzień. Pojechałam z małym do stomatologa - uspili i wołają i mówią ze 3 z 4 zębów nie nadają się do leczenia tylko do usunięcia. Niby to tylko mleczaki ale... ciśnienie mi skoczyło, szkoda mi się go zrobiło... no ale co było robić... jeden wyleczony, reszta out. Decyzja ponoć dobra, bo jakieś świństwo się już saczylo z dziąsła. Zanim sie na dobre wybudził to siedzieliśmy tam i siedzieliśmy. Brzuch się twardy zrobił - biedna Lidzia się z matką zestresowala. Po tym dentyscie to już polowkowego nie mialam siły przeżywać
Zostawiłam dziecko u koleżanki i pojechaliśmy. Lidka ma 330g - termin porodu znowu wchodzi na 19.04. Rośnie wiec równomiernie. W sumie całe badanie spalarozkladala tylko dłonie. Tatuś pozazdroscil jej bicepsa tricepsa i innych pięknie zarysowanych mięśni
Pan dr mówił ze w tym tyg rzeźba wymiata! Potem zacznie się pojawiać tluszczyk - czyli masa
obejrzeliśmy sromu oraz jej macice z endometrium - nie ma wątpliwości że to Lidka
Siedzi nogami do dołu jak ostatnio. Echo serca ok, mózg bez zastrzeżeń. Generalnie nie ma się do czego przyczepić. Ufff. Łożysko na przedniej ścianie.
Na następne usg weźmiemy juz młodego. Chyba czas mu powiedzieć o siostrze!sallvie, bobas2015, Jagah, ilae, vitae13, Justyna Sz, Milka1991, pati87, Omon lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny udanych wizyt i zdrowych, dużych maluszków
Wiecie co moje dziecko jest niesamowite nic na niego nie działają moje zaczepki i cokolwiek bym nie zrobiła żeby się ruszyło to siedzi cicho i kopie kiedy jemu się zachce. Taki cwaniaczek od małego mi rośnienie dość że płci nie chce pokazać to jeszcze ma gdzieś zabawy z mamą
Reni1982, Omon lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Cześć dziewczyny, wpadłam do was na chwilę. W poniedziałek miałam wizytę kontrolną. Szyjka w porządku 3,7 cm. Dzisiaj byliśmy na badaniu echa serduszka. Z serduszkiem wszystko w porządku. Za 6-8 tygodni mamy się zgłosić na ponowne badanie. Sprawdzi czy nic nie dzieje się na aortach. Poza badaniem serca lekarz przebadał kruszynkę na wszystkie strony. Zmierzył przezierność karkową, kość udową oraz obwód i średnicę główki. Nie zauważył nic niepokojącego poza kością udową. Odbiega od reszty wyników o 2 tygodnie, ale mieści się w normie.
Dzwonili do mnie z poradni genetycznej, że są już wyniki amniopunkcji. Jutro jadę na omówienie wyników. Przez telefon nic mi powiedzieć nie chcieli.
Co do otulaczy dla dzieciątka najbardziej przypasował mi taki jaki pokazała iga.
Macie jakiś sposób na krwawienia z nosa? Piję litr soku pomarańczowego na dzień. Zjadam mandarynki. Biorę rutinoscorbin, a krwawienia jak były tak dalej są. -
Hej dziewczyny podczytuje Was cały czas, Ale mam mało czasu zeby do Was Pisac
chciałam tylko napisać jak to było u mnie z tymi otulaczami. Położna opatulala mała w kocyk, miałam dla niej tez dwa rożki, ale niestety nie spodobały jej sie
bardzo nie lubiła być w coś zawinięta mimo ze w brzuszku miała tak cały czas (a moze to przez to hehe). Dlatego spała pod normalna cienka kołderka albo pod kocykiem. Radzę nie kupować kilka sztuk rożków bo niektóre dzieci nie lubią w nich spać. A co do laktatorów to miałam ręczny Aventa, ale miałam problemy z karmieniem i położna mi powiedziała ze można wypożyczyć laktator Medela Lactina (kosztuje około 500€) z apteki tylko trzeba dokupić swoją końcówkę (koszt chyba ok. 15€) ale za to jaki laktator, normalnie miałam do niego walizkę i był bardzo wielki i głośny jak traktor. To był laktator do stosowania w szpitalu. To raczej informacja dla dziewczyn mieszkających za granica, zorientujcie sie, moze u Was tez tak jest to nie będziecie musiały kupować. Koszt wypożyczenia to było pare euro na miesiąc. Tak samo moznabylo wypożyczyć wagę do ważenia maluszka. Mieszkam w Niemczech
Edit patrzcie co znalazłam listę miast w Polsce gdzie można wypożyczyć laktatory
http://www.mlekiemmamy.org/wypozyczalnie-laktatorow-na-terenie-kraju/
Polecam wypożyczenie bo nie wiadomo tak naprawdę czy sie nam przyda a te elektryczne ciągną naprawdę w ekspresowym tempie. W dwie mińuty miałam pół butelki mleka a ręcznym musiałabym siedzieć z godzinę (ale ja miałam mało mleka wiec sie musiałam troche naprodukowac, jak ktos mie ma problemu z ilością pokarmu to i ręcznym szybko odciągnie)
Jeszcze sie pochwale ze juz zamówiliśmy wózek, nasza pociecha bedzie sie wozić Bugaboo Buffalo. Ciesze sie Ze wybor wozka juz za namiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 23:11
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:agadana - nagana za tak późne ujawnienie się!
Nadrabiaj i chwal się zdjęciami USG i brzuszka
widzę, że ten sam termin porodu mamy
Witamy wśród kwietniówek
Agadana nagana hehe jak ładnie się rymujeokeeeeej powoli coś tam pomyślimy z tymi zdjęciami tylko najpierw muszę poczytać instrukcję na pierwszej stronie bo nigdy nie dodawałam. Co do naszego terminu porodu- widzisz dwa dni różnicy między nami a termin ten sam. Coś mi ten lekarz źle policzył chyba
u nas jest ryzyko marcowych Dzieciaczków i tak sobie myślę czasami jak to szybko zleci i po kolei będziemy się meldować ze szpitala z dobrymi wieściami
-
u mnie data z om i data z pierwszego USG pokryła się na 5-go kwietnia, więc uznaję ją za najbardziej wiarygodną
Belly i kilka aplikacji pomimo tego samego dnia om pokazuje mi 6 kwietnia
więc nie wiem jak t jest liczone.. natomiast z USG prenatalnego mam wpisaną datę porodu na 1 kwietnia, więc tak jak mówisz, z kwietniówek możemy stać się marcówkami
agadana lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
To jeszcze ja dwa słowa o laktatorach z wypożyczalni. Miałam taki na tydzień chyba. Rocznik wyglądał na jakiś 1970
Hałas był jak na lotnisku a doradca laktacyjna mi rozpiske zostawiła na całą dobę. Miałam wrażenie włączając go w nocy ze pobudze sąsiadów w całym wieżowcu
No ale to było 6 lat temu... może teraz jest lepiej. Koniec końców machalam swoim ręcznym aventem i to odciaganie nie miało końca.
Ooo mała mnie kopie gdzieś między nogamiNie ma już jedzenia o tej porze