X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi przeszło dziękuje dziewczyny za wysłuchanie moich humorkow :) jutro zadzwonimy i umowimy się na spotkanie jeśli oferta jest aktualna :)

A co do ZD to i dla mnie nie jest to powód do przerwania ciąży :) też za długo się staralismy to raz a dwa jak mogłabym odebrać życie tej malej istotce która wniosła już do naszego życia tyle szczęścia!

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Do jakich lekarzy sie wybierasz do Warszawy?
    Pati mamy kontrolę krwi u hamatologa w instytucie na Chocimskiej,a potem usg w szpitalu przy placu starynkiewicza. Jest kilka kobiet w Polsce które mają taki problem, to jest poprostu pech, no i te kobiety w środy przyjeżdżają i najpierw mają wizytę u hemtologa a potem w szpitalu. Ten szpital specjalizuje się w transfuzjach do płodu.

• neharika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa niestety teraz już nie mogę dostać zastrzyku.dostalam po dwóch poronieniach, w trzeciej ciąży sama sobie wykupilam w 28t i po cc mi dali też ale mimo wszystko są przeciwciała to się zdarza u jednego procenta kobiet. No i teraz nie mogą podać zastrzyku bo falszowalby wynik badań. Dlatego teraz każda kolejna ciąża będzie z przeciwciałami. No i będę musiała stosować skuteczną antykoncepcję. Bo będę się panicznie bała ciąży

• neharika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Neherika jesli bedziesz w Warszawie i bedziesz musiala zostac w szpitalu i bedziesz czegos potrzebowala ze sklepu to daj znac. Chetnie pomoge.
    Antonelka bardzo dziękuję! Jesteś kochana. Bede pamiętała

Antonelka lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 nie widziałam zaproszenia bo zazwyczaj korzystam z telefonu i mam ograniczony dostęp. Ja też jestem przeżywam stratę Fufki. Czytałam wszystkie jej wpisy od początku. Nawet nie wyobrażam sobie co ona musi teraz czuć. Jej nieszczęście zbiegło się z porodem mojej koleżanki która miała krótka szyje i urodzila w 29t i dziecka nie udało się uratować. Także mocno to Przeżyłam.

• neharika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jakie ciasteczka! Ja dziewczyny jedze od lekarza do lekarza i mało czasu spędzam w domu ale jak będę na święta w domu to na pewno chce zrobić pierniczki alpejskie z moje wypieki.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam usg i na razie wszystko jest ok, wymiary ok, obrzęków brak, przepływ w głowie prawidłowy. Kolejne usg we wtorek.moje dziecko jest zagrożone od 6t ciąży odkad zrobiliśmy te badania. Wiemy czym to grozi ale nawet przez chwilę nie myślałam żeby podać się terminacji. Byli ludzie którzy nas pytali czy myślimy o terminacji. Ja bym tego nie zniosła psychicznie. Zrobię co się da żeby mu pomóc. Ale są w życiu różne sytuacje i przypadki i każdy jest indywidualny i nie da się postawić na czyimś miejscu.

Justyna Sz, pati87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że piszę na raty, tak mi łatwiej bo nie znika. Jaka jest Wasza maksymalna dawka magnezu dziennie? W poniedziałek zpytam dr ile mogę brać, bo czuję często napięcie w brzuchu.

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze większość nie usubelaby ciąży w przypadku zd. Niestety ja spotkałam się z takimi trochę gorszymi przypadkami gdzie rozpadł się rodziny zabrakło pieniędzy na rehabilitację a kobieta jest więźniem domu , nieszczęśliwa. Fakt są różne odmiany z. Jednak często wspoltowarzysza inne schorzenia częste ciężkie. Do tego wszystkiego ka bym nie potrafiła się cieszyć z cierpienia własnego dziecka. Dlatego gdyby była pewność dziecka z Zd to bym dokonala terminacji. Byłoby to bolesne doświadczenie ale w moim przypadku byłaby to chyba najlogiczniejsza decyzja. Wszak każdy przypadek jest inny. Każdy ma inne poglądy , możliwości itd. Jednak to chyba najtrudniejsza decyzja życia.

mada87 lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Mam pytanie czy też czasami czujecie maluszka tak nisko ?? tzn przy wzgórku łonowym ? i czy macie ta jakby bardziej "wypchnięte " - mam nadzieje że mnie rozumiecie :)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Witam Was :)
    Mam pytanie czy też czasami czujecie maluszka tak nisko ?? tzn przy wzgórku łonowym ? i czy macie ta jakby bardziej "wypchnięte " - mam nadzieje że mnie rozumiecie :)

Hej, to ''wypchniecie'' tez czuje zaraz przy wzgorku jakby, ale ogolnie gdy sie dzieci ruszaja to jedno na wysokosci pepka drugie troszke nizej, ale powiem szczerze, ze ciezko mi wlasnie okreslic ta lokalizacje bo raz ruchy wyczuwam zdecydowanie wyzej, innym razem tak niziutko wlasnie :) szaleja tam czasem :D

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Misiu2017 lubią tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu mój dzieciaczek jest tak nisko. Zaczał kopać kilka dni temu a wczoraj cały dzień znowu nic ;/;(

Misiu2017 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie słońca:*:*:*:*:*.

A ja kochane w nocy dosłownie umierałam , z bólu żołądka tak Ania mnie uciskała , nie wiem czy tak za pępowinę złapała strasznie mnie bolało i kuło , dziś od rana też dzikie charce . Jeszcze do tego łydka tak mnie boli , że wyprostować nogi nie mogę zły mam dziś dzień . Głowa mnie boli trochę , zaraz lecę po zakupy mąż szanowny w pracy , ale u niego to standard do dzieci ciocia wpadnie nawet nie wiecie kochane jak ja chcę już 38 tc, już tak bardzo chcę mieć szczęście nasze obok siebie. Niestety mąż na operację będzie musiał poczekać , przyszłali mu wczoraj że dopiero w Styczniu ma do nich zadzwonić i wtedy podadzą mu termin , operacji , oby nie w marcu / kwietniu ani w maju najlepiej to jak w lato ciepło itp , ale to już nie ode mnie zależy .

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu moja mała ostatnio chyba nóżkami mi kopie w dole, po pachwinach, czuje jakby mi w szyjkę uderzała :) ale od wczoraj już zmieniła pozycję :)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, to gdzie odczuwamy ruchy i kopnięcia bardziej zależy od tego jak dzieć ułożony, bo w tej chwili już zajmuje sporą część brzuszka ;) Mój jest cały czas posladkowo i właśnie wali po pęcherzu i po wzgórku. Czasem chyba obraca się lekko poprzecznie, bo czuję uderzenia w boku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 09:26

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Misiu, to gdzie odczuwamy ruchy i kopnięcia bardziej zależy od tego jak dzieć ułożony, bo w tej chwili już zajmuje sporą część brzuszka ;) Mój jest cały czas posladkowo i właśnie wali po pęcherzu i po wzgórku. Czasem chyba obraca się lekko poprzecznie, bo czuję uderzenia w boku
    Ja dokładnie tak samo czuje- w poniedziałek ide na usg połówkowe to dowiem się jak jest ułożony:)

Kamiliia24 lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ja dokładnie tak samo czuje- w poniedziałek ide na usg połówkowe to dowiem się jak jest ułożony:)
    u mnie na każdym usg córeczka ułożona jak należy - główka do dołu :) a wystarczy, że wyjdziemy to już fika ;p stwarza pozory od małego, że niby taka grzeczna :)

Omon, Misiu2017 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ja w środę. Mógłby się obrócić, bo czasem te uderzenia są mało przyjemne. Basia o tej porze już była główkowo

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Omon Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Jakiś czas temu była rozmowa o spodniach ciążowych - jaki rozmiar brać. No więc ja ostatnio sobie zamówiłam 3 pary i przyznam się, że moje lenistwo nie zna granic - nie chciało mi się iść po centymetr i nawet nie patrzyłam w tabelę rozmiarów i zamówiłam S, czyli takie jakie noszę normalnie. Liczyłam się z tym, że będzie trzeba wymienić, ale wczoraj przyszły i są luźniejsze niż się spodziewałam. Mam nawet wrażenie, że ciut przyduże są. No i się mocno rozciągają, więc pewnie starczą mi do końca ciąży.
    Nie wiem na ile będą wygodne, bo tylko je przymierzyłam, ale wydają się bardzo fajne :)
    Zamawiałam z Limone

Milka1991, Antonelka lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć wtedy pewnie też tak siedzi. A też tak macie, że jak Was kopnie to aż czujecie ukłucie przechodzące jakby przez pochwę? w każdym razie w dół podbrzusza. Może w jakieś nerwy mnie tam bije :P wolałabym żeby kopał/a w brzuch co bym to czuła widziała a nie tam gdzieś po organach co nie wiem czy to dzieciaczek czy coś jest ze mną nie tak :(

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ