Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
neharika wrote:Wczoraj miałam usg i na razie wszystko jest ok, wymiary ok, obrzęków brak, przepływ w głowie prawidłowy. Kolejne usg we wtorek.moje dziecko jest zagrożone od 6t ciąży odkad zrobiliśmy te badania. Wiemy czym to grozi ale nawet przez chwilę nie myślałam żeby podać się terminacji. Byli ludzie którzy nas pytali czy myślimy o terminacji. Ja bym tego nie zniosła psychicznie. Zrobię co się da żeby mu pomóc. Ale są w życiu różne sytuacje i przypadki i każdy jest indywidualny i nie da się postawić na czyimś miejscu.
-
Reni1982 wrote:Ja nie wiem jak policzyć od kiedy bedzie 6 miesiąc, pomożecie?
Okres miałam 13 lipca. Bella na dzien dzisiejszy pisze:
Jesteś w 21 tygodniu ciąży
(20 tyg. i 3 dni)
Miesiąc: 5
Trymestr: 2
czyli 7 czy 14 grudnia?
Moim zdaniem 6 miesiąc u Ciebie zaczyna się 14 grudnia
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Leze i mam ucieche z kopniakow i innych wygibasow Chrupki...to najlepsze chyba co moze zdarzyc sie w ciazy:D jak ja to czuje to moge tak lezec dluzszy czas z rekami na brzuchu i czuc...i wyobrazac sobie co Mala tam wyprawia...fikolki czy inne szpagaty:)))
Milego weekendu! kochan ten przedswiateczny czas, wiec na pewno wybiore sie do miasta, zeby poogladac choinke, swiatelka wieczorne itd.Milka1991, sallvie, mamaaniołków3, Antonelka lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Mój wczoraj robimy dyskotekę w brzuchu. Ruszał się jak chodziłam,stałam, siedziałam, leżałam, bawiłam z dziewczynkami. Pierwszy raz. Dzisiaj większy spokój.
My dzisiaj mamy randkę z mezem,idziemy do,kina i w miasto. A zaraz impreza urodzinowa kolegi dziewczyn na kulkach. -
Reni1982 wrote:Dużo ruchów czujecie w ciągu dnia?
Bo ja właśnie niewiele..jak się ruszam, coś robie to zero.
Jak leżę to czasami, kilka razy w ciągu dnia po kilka kopniaczków
Czytałam, ze dziecko kiedy my sie ruszamy on śpi. Wtedy go kołyszemy i on pod tym wpływem zasypia. Dlatego rzadko w dzien są aktywne. Kiedy mama sie wycisza i ma ochotę położyć sie spać wtedy moze zacząć wariować. Taki ponoć ma juz swój rytm dnia. Jeszcze nie mamy regularnych ruchów wiec tym sie nie przejmuj. Ja teraz leze, wiec cześciej czuje synka ale wcześniej to tez wsluchiwalam sie wieczorami. Myśle, ze na konkretne kopniaki tez trzeba poczekać aż dzieciaczki podrosną. Choć jak widzę to nasza grupa i tak dość szybko ruchu czuje swoich maluchów, raczej obalamy reguły lekarzyale nic sie nie martw, dzieci bardzo dużo śpią
Niebieskaa, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
Prawda, tez czytalam, ze kiedy my jestesmy w ruchu to nie czujemy kopniakow, ja czulam dzisiaj przy lataniu z mopem, ale generalnie czuje jak siedze lub leze. Ja czuje od okolo 18 tygodnia, a to moje pierwsze malenstwo. Dzisiaj jak sie przebudzilam to poplakalam sie ze smiechu widzac to buszowanie na powierzchni brzucha, oczywiscie to sa delikatne ruchy mojego brzucha, ale widoczne:D Mialam jeden taki dzien, ze malo czulam Marianke, detektor od razu poszedl w ruch.
Martwilam sie moim malym brzuchem, to przynajmniej mam ucieche z ruchow Malej:) Pewnie dalej mam jeden z najmniejszych brzuchow u nas...ale Milka..Ty tez masz maly, prawda? i aniolkowa mama tez ma nie za duzy brzuszek:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 13:31
Reni1982, Milka1991 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
U siebie dopatrzylam sie kilka aktywności o stałej porze i nie panikuje, gdy w niektóre dni słabiej czuję dziecko. Po prostu wiem, że ma prawo do dłuższej drzemki albo zanurkowalo głęboko i nie odczuwam smyrania
W ciąży z córką miałam mały brzuch i raz miałam sytuacje, że nie mogłam wrócić z miasta do domu, tak się dziecko wbilo w środku, że miałam trudności z poruszaniemZadzwoniłam po Mamę na pomoc i wiecie co, wróciłam kursem taxi pod samą klatkę
-
Mi sie Milosz osobiscie nie podoba ale to nie mi sie ma podobac tylko Wam;)
Ja tez nie czuje malego gdy jestem w ruchu. Ruchy w pierwszej ciazy poczulam w 16 tyg w drugiej w 17
Ostatnio kopniaka poczul moj synek ale tylko raz zwykle mlodszy jak damy reke na brzuch sie uspokaja.
Moj brzuch tez nie za duzy:) ale jednak duzo wiekszy jak z Dominikiem. -
Mój maluszek najbardziej sobie upodobał godziny 1-4 w nocy
wtedy jest aktywny niesamowicie
w dzień raczej mało co kopie bardziej widać jak się przemieszcza w brzuszku ( upodobał sobie prawy bok ) i wtedy widać taką twarda kulkę z jednej strony
A tak w ogóle to dzień dobry w słoneczną sobotęReni1982 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Mój maluch 2 dni dokazywał a teraz wczoraj i dziś nic...
Niebieska u mnie dalej taki mały brzuszek. Przytyłam ale mam wrażenie, że teraz to mi tylko w tyłek i uda idzie
Reni mi z tych trzech co wymieniłaś najbardziej się podoba Miłosz ale nie jest to imię które ja bym wybrałaale każdy ma inny gust przecież.
Inaczej wszyscy nazywaliby się tak samo
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]