X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    a czy musisz dźwigać dziecko? Bo rozumiem, że o dźwiganie dziecka chodzi, tak? Piszesz, że ma już 2 latka, więc chyba nie musi być na rękach non stop.

No niestety muszę. Do łóżeczka wsadzić/wyjąć i do wanny wsadzić/wyjąć.
    Do tego ma bunt i wszystko, ale to wierz mi, że wszystko jest problemem - przebranie, zmiana pieluchy, wysadzenie na kibel, pójscie na dwór. Kładzie się na podłogę jak czegoś nie chce robić i koniec, a jak próbuje go na ręce wziąć i przenieść to wirzga się i kopie

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Do tego ma bunt i wszystko, ale to wierz mi, że wszystko jest problemem - przebranie, zmiana pieluchy, wysadzenie na kibel, pójscie na dwór. Kładzie się na podłogę jak czegoś nie chce robić i koniec, a jak próbuje go na ręce wziąć i przenieść to wirzga się i kopie

i ty chcesz drugie/???? :)

żarcik :)

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    i ty chcesz drugie/???? :)

żarcik :)

oczywiście, bo dzięki Bogu chwile kiedy jest słodziakiem do schrupania przeważają chwile kiedy mam ochote wyjsc z siebie :D

Justine M lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) Podczytuję Was od kilku dni, bo właśnie kilka dni temu zobaczyłam na teście bladziutką drugą kreseczkę:)

Boję się zapeszać, bo niestety jedną ciążę już straciłam 2 lata temu w 10 tygodniu, a próby o kolejną zajęły nam 11 cykli :(

Ale mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze.
    Robiłam badanie beta-Hcg 31 lipca (11dpo) i wyszło 17. Trochę się martwiłam, bo na forum widziałam, że większość dziewczyn miała wyższy wynik, ale powtórzyłam wczoraj i było już 121 :)
    Przewidywany termin porodu to 11 kwietnia. Do ginekologa umówiłam się już na czwartek na taką wstępną wizytę (nie mam jeszcze swojego lekarza, na razie chciałam tylko upewnić się, że jest ok), zwłaszcza, że biorę luteinę zaleconą w poprzednim cyklu i nie wiem czy dawka jest teraz dobra.
    Od razu po pozytywnym teście zbadałam tez TSH, chociaz przed ciaza bylo w normie a tu nagle wzrost do ponad 4, wiec dostalam Euthyrox.
    Pozdrawiam Was wszystkie i pewnie będę tu często zaglądać.

Z objawów ciąży na razie mam troszkę częstsze siusianie, bol piersi, który był znacznie silniejszy a od 2 dni się zmniejszył no i ból podbrzusza. Nie jest mocno nasilony, ale już brałam 2 czy 3 razy nospe bo mnie niepokoil. Czytałam, że sporo z dziewczyn we wczesnej ciąży ma bóle podbrzusza i jest to normalne, więc staram się myśleć pozytywnie mimo to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:04

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella rozbawiła mnie Twoja córcia :D

Mynia witaj :)

czy już pisałam, że strasznie brak mi tu emotikonek?! :D

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia witaj :) juz Cie dodaje do listy :) ;*
    Mam to samo. Piersi bolaly mnie bardzo tydzien temu, teraz juz nawet sutki ledwo bola. Martwi mnie to.
    Nie rzucam jadem dlatego tak mnie malo.

Justine M lubi tę wiadomość

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie za to odwrotnie, było dobrze a teraz mnie mdli, piersi bolą w dole brzucha i do tego plecy, ale to od noszenia syna :(

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Cześć Dziewczyny:) Podczytuję Was od kilku dni, bo właśnie kilka dni temu zobaczyłam na teście bladziutką drugą kreseczkę:)

Boję się zapeszać, bo niestety jedną ciążę już straciłam 2 lata temu w 10 tygodniu, a próby o kolejną zajęły nam 11 cykli :(

Ale mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze.
    Robiłam badanie beta-Hcg 31 lipca (11dpo) i wyszło 17. Trochę się martwiłam, bo na forum widziałam, że większość dziewczyn miała wyższy wynik, ale powtórzyłam wczoraj i było już 121 :)
    Przewidywany termin porodu to 11 kwietnia. Do ginekologa umówiłam się już na czwartek na taką wstępną wizytę (nie mam jeszcze swojego lekarza, na razie chciałam tylko upewnić się, że jest ok), zwłaszcza, że biorę luteinę zaleconą w poprzednim cyklu i nie wiem czy dawka jest teraz dobra.
    Od razu po pozytywnym teście zbadałam tez TSH, chociaz przed ciaza bylo w normie a tu nagle wzrost do ponad 4, wiec dostalam Euthyrox.
    Pozdrawiam Was wszystkie i pewnie będę tu często zaglądać.

Z objawów ciąży na razie mam troszkę częstsze siusianie, bol piersi, który był znacznie silniejszy a od 2 dni się zmniejszył no i ból podbrzusza. Nie jest mocno nasilony, ale już brałam 2 czy 3 razy nospe bo mnie niepokoil. Czytałam, że sporo z dziewczyn we wczesnej ciąży ma bóle podbrzusza i jest to normalne, więc staram się myśleć pozytywnie mimo to.
    niestety teraz dzielimy się z maluchami naszym hormonem tarczycy, więc normalne jest że TSH skoczyło, bo teraz macie na nie większe zapotrzebowanie.

Jeśli zastanawiasz się czy dawka luteiny jest w porządku to skocz do laboratorium i zbadaj dodatkowo progesteron ;). Będziesz wiedziała na czym stoisz, bo lekarz bez wyniku i tak nie będzie w stanie Ci powiedzieć czy dawka jest ok czy za mała

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    "aniołek" z niego :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIECZNIE on jest ogólnie bardzo grzeczny i pogodny, ale ostatnio właśnie potrafi odwalić takie akcje. Trwa to 5 min, a mnie wyprowadza z równowagi na maxa. Myślę, że też u mnie kwestia hormonów dochodzi.

Ja już przestałam się denerwować. Co ma być to będzie. Widziałam pęcherzyk, a objawów żadnych dziś. Boli mnie dołem brzucha tylko, ale nasprzatałam się to pewnie temu. Z dwojga złego tfu tfu jeśli coś ma być nie halo, to wolę teraz niż później. W ogóle mam wrażenie, że w ciąży z Antkiem bardziej przeżywałam, cieszyłam się, byłam dumna. A teraz taka obojętnośc we mnie :(

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wielu miesiecy siedze tutaj, czytam Wasze posty i wzruszam się :) Zawsze marzyłam o dziecku ale tak sie boje poronienia...
    @ miałam 10.07, mój cykl trwa 29-30 dni. 23 i 24 lipca- bolały mnie piersi i brzuch, odrobine sluzu płodnego.. Mam niedoczynosć tarczycy i Hashimoto. teraz Moje THS wynosi 1,20. Biore eutyrox 88 przez 6 dni i jeden raz w tyg 100. lekarz powiedział ze jak tylko zobacze 2 kreski na tescie ciazowym to mam brac tylko eutyroxu 100( przez 7 dni).
    Dzisiaj) 26dc) zrobiłam test ciazowy pink strumieniowy, w ciagu 5 min zobaczyłam druga kreske bardzo ale to bardzo słaba- tylko cien. poszłam zrobic bete hgc i wyszla mi :24,19. Ucieszyłam się, popłakałam. Ale nie wiem dokładnie czy wynik jest dobry, który to jest tydz. nie rozumiem tych parametrów. bardzo prosze o pomo

km5smg7yv4tozota.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly czas drze. Boje sie cieszyc a czekalam na to dlugie lata.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka witaj i gratuluje! Widze ze mamy podobne odczucia. Ciaza jest. Dbajcie o siebie. Powtorz bete za 48h.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    28latka witaj i gratuluje! Widze ze mamy podobne odczucia. Ciaza jest. Dbajcie o siebie. Powtorz bete za 48h.

Dziękuje i również zycze tylko dobrych dni :) Chodzę rozbita, płaczliwa i zagubiona, tak bedzie przez 9 msc hehe ?

czytałam Was i cicho marzyłam, że do Was dołącze :) moj narzeczony nic nie wie jeszcze, nie wiem.. moze powinnam poczekac z ta informacja az do dwóch kolejnych wyników bety?

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    WIECZNIE on jest ogólnie bardzo grzeczny i pogodny, ale ostatnio właśnie potrafi odwalić takie akcje. Trwa to 5 min, a mnie wyprowadza z równowagi na maxa. Myślę, że też u mnie kwestia hormonów dochodzi.

Ja już przestałam się denerwować. Co ma być to będzie. Widziałam pęcherzyk, a objawów żadnych dziś. Boli mnie dołem brzucha tylko, ale nasprzatałam się to pewnie temu. Z dwojga złego tfu tfu jeśli coś ma być nie halo, to wolę teraz niż później. W ogóle mam wrażenie, że w ciąży z Antkiem bardziej przeżywałam, cieszyłam się, byłam dumna. A teraz taka obojętnośc we mnie :(
    Mały buntownik z niego :). No ale tak jak pisałaś, więcej jest radości z niego niż smutku i złości :)
    28latkaa wrote:
    Od wielu miesiecy siedze tutaj, czytam Wasze posty i wzruszam się :) Zawsze marzyłam o dziecku ale tak sie boje poronienia...
    @ miałam 10.07, mój cykl trwa 29-30 dni. 23 i 24 lipca- bolały mnie piersi i brzuch, odrobine sluzu płodnego.. Mam niedoczynosć tarczycy i Hashimoto. teraz Moje THS wynosi 1,20. Biore eutyrox 88 przez 6 dni i jeden raz w tyg 100. lekarz powiedział ze jak tylko zobacze 2 kreski na tescie ciazowym to mam brac tylko eutyroxu 100( przez 7 dni).
    Dzisiaj) 26dc) zrobiłam test ciazowy pink strumieniowy, w ciagu 5 min zobaczyłam druga kreske bardzo ale to bardzo słaba- tylko cien. poszłam zrobic bete hgc i wyszla mi :24,19. Ucieszyłam się, popłakałam. Ale nie wiem dokładnie czy wynik jest dobry, który to jest tydz. nie rozumiem tych parametrów. bardzo prosze o pomo
    Ważny jest przyrost bety. Zrób ponownie betę za 48 h. Przyrost powinien być o min. 66 %. Przy okazji zbadaj też TSH. Ja miałam na poziomie 1,16 a teraz prawie 5. A tak po za tym to gratuluję II kresek :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CANDELA jak tam? :) myślę o Twojej wizycie

a gdzie pozostałe dziewczyny? Kf? Panipasztetowa?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    niestety teraz dzielimy się z maluchami naszym hormonem tarczycy, więc normalne jest że TSH skoczyło, bo teraz macie na nie większe zapotrzebowanie.

Jeśli zastanawiasz się czy dawka luteiny jest w porządku to skocz do laboratorium i zbadaj dodatkowo progesteron ;). Będziesz wiedziała na czym stoisz, bo lekarz bez wyniku i tak nie będzie w stanie Ci powiedzieć czy dawka jest ok czy za mała

Badałam wczoraj - 41,25 ng/ml, z tego co wyczytalam powinien byc powyzej 20, ale nie wiem czy 41 to nie za duzo, moze trzeba zmniejszyc dawke (biore 3x1 50mg podjezykowo).
    Pozdrowienia dla wszystkich już tu obecnych i kolejnych przyszłych Mamuś :) Niech nas będzie jak najwięcej!

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Badałam wczoraj - 41,25 ng/ml, z tego co wyczytalam powinien byc powyzej 20, ale nie wiem czy 41 to nie za duzo, moze trzeba zmniejszyc dawke (biore 3x1 50mg podjezykowo).
    Pozdrowienia dla wszystkich już tu obecnych i kolejnych przyszłych Mamuś :) Niech nas będzie jak najwięcej!
    Lepiej mieć większy niż za mały :). Te 41 to dobry progesteron. Ja się z progesteronem nie mieszczę w skali mojego laboratorium, bo mierzą tylko do 60 jednostek, a ja mam >60 ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :)
    Był zarodek 3 mm a nawet....delikatna akcja serduszka <3
    jestem prze szczęśliwa :D

monia_em, Alicja92, Justine M, Rotenkopf, Ameiva, ilonia1984, wiecznie lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniala wiadomość! Gratulacje :)

november123 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d8kgijfn8.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ