X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro my tu tak gadu gadu o wadze to ja jak zaczęliśmy starania jednocześnie się zaczęłam odchudzać (nie jakoś hardkorowo po prostu zaczęłam zdrowo jeść i odstawiłam conieco ). Spadło mi 7kg.
    Teraz startuję z wagą dokładanie 60,5.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    A co do usg to w UK moze i troche po macoszemu traktuje sie ciezarne ale jak sie juz urodzi to standard opieki jest o niebo wyzszy niz u nas. Zreszta u nas na nfz sa tylko 3 usg i moje wizyty potrafily trwac 5 minut- z ubraniem sie i rozebraniem wiec jak lekarz ma prawidlowo w tym czasie ocenic stan dziecka???? Ja chodzilam na szczescie jeszcze do prywatnego lekarza bo firma wykupuje mi pakiet medyczny ale co maja powiedziec mamy ktore nie maja takiej mozliwosci?????Wiem od kolezanki ze w UK dla dziecka zapewniaja wszystko pampersy, ubranka, kosmetyki. Na lozkach wisi manue i wybierasz sobie co chcesz na obiad a jak zglodniejesz to w nocy pielegniarki robia ci tosty a u nas ??? w moim szpitalu nawet papieru toaletowego brakowalo a dodam ze byl to bardzo duzy i znany szpital w warszawie...Nie wspominajac juz ze leki dla dzieci sa za darmo ale to juz któras z was wspominala :)

Ameiva z Warszawy jestes?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Pierwsza noc przespana w calosci jupi!

Ja startuje z 50kg. Chciałbym by po ciazy zostalo mi +10. Z Antkiem po porodzie dlugo wazylam 60kg i bylo super.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Beta 322 wiec chyba wporzadku 4-5 tydzien,jutro powtorka,co do usg tez robi mi moj gin co miesiac w dzien wizyty,ale mowil,ze teraz po poronieniu,bede miala co 2 tug wizyty do konca 1 trymestru zobaczymy 12 ;)

Ladna becia :)

Przy skracajacej sie szyjce mialam usg co tydzień, a byl okres, ze i 2 razy w tyg. Wszystko zalezy od przebiegu ciazy i potrzeby :) Poza tym lekarze często wybieraja zzdrowie matki niz plodu i dbaja w pierwszej kolejności o to by jej nic nie było.

CANDELA powodzenia kochana dzisiaj! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:14

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia witamy! <3

O mojej wadze nie rozmawiam ;p

Co do UK to dziecko ma leki darmowe i matks przez pewien okres czasu tez. Tak samo jak dentyste.

A ja znowu panikuje, ale jak nie panikowac skoro cycki mi sflaczaly, nic a nic nie boli i spac nie moge. Bety nie ma sensu robic bo czytalam ze rosnie mimo wszystko. Niech juz bedzie chociaz ten zasrany piatek ;(

Ja sie wylaczam kobietki. Nie bede Wam smecic. Bede czytac i pewnie troszke sie udzielac. Liste tez bede uzupelniac na biezaco :)

s1985, Justine M lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Sysia witamy! <3

O mojej wadze nie rozmawiam ;p

Co do UK to dziecko ma leki darmowe i matks przez pewien okres czasu tez. Tak samo jak dentyste.

A ja znowu panikuje, ale jak nie panikowac skoro cycki mi sflaczaly, nic a nic nie boli i spac nie moge. Bety nie ma sensu robic bo czytalam ze rosnie mimo wszystko. Niech juz bedzie chociaz ten zasrany piatek ;(

Ja sie wylaczam kobietki. Nie bede Wam smecic. Bede czytac i pewnie troszke sie udzielac. Liste tez bede uzupelniac na biezaco :)
    Ala no wiesz co ;p a w pierwszej ciąży też chyba ze 25 kg przytyłam w drugiej około 20 w tej co poroniłam nic, a teraz to zobaczymy ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopoki jestem to powiedz mi slonko na kiedy belly Ci termin przewiduje :) 15? Wpisze Cie od razu :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dopoki jestem to powiedz mi slonko na kiedy belly Ci termin przewiduje :) 15? Wpisze Cie od razu :)
    tak na 15 ;] włąśnie sie dodzwoniłam do lekarza i wizyta na 26 sierpien ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dni po mnie :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    12 dni po mnie :)
    okaże się w rzeczywistości ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em tak z wawy :) a ty ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:32

monia_em lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva tez:)
    Napisz mi na prv jaka dzielnica, moze sasiadkami jestesmy :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wyslalam ci zaproszenie, bez tego chyba nie moge wyslac zadnej wiadomosci do Ciebie :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu dopiero ucze sie poruszac :) zaakceptowane

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Kobietki :) dziś zaczęłam 5. tydzień. Belly wyliczyło mi termin na 12.IV :) mam nadzieję, że wszystko ok. Wizyta 19.VIII. w 10 dniu po owulacji beta wyniosła 21 a nie miałam możliwości powtórzyć, bo następnego dnia wyjeżdżałam na urlop. W sumie zrobiłam to badanie tylko po to żeby wiedzieć, czy z czystym sumieniem mogę pić alkohol. To był pierwszy cykl starań i nie liczyłam na sukces, bo ostatnia miesiączka była ponad 100 dni temu, mam policystyczne jajniki. Ale nie nastawiam się jeszcze, nic nie kupuję, bo jeszcze wiele może się wydarzyć. Do pierwszego usg i zbadania tętna płodu wstrzymuję się też z przekazywaniem nowin rodzinie i przyjaciołom. Na razie wie mój partner oraz przyjaciółka, z którą jestem na wakacjach :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... z objawów to tylko pobolewanie podbrzusza jak na okres i troche dzisiaj mam cięższe piersi. Nie jestem senna, wręcz nie mogę w nocy spać. To chyba ze stresu..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Aaaa... z objawów to tylko pobolewanie podbrzusza jak na okres i troche dzisiaj mam cięższe piersi. Nie jestem senna, wręcz nie mogę w nocy spać. To chyba ze stresu..
    to masz podobnie jak ja ;] u mnie beta wczoraj 33,34 jutro ide powtórzyć

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc nowe Mamuski :)

s1985 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście :P - dzielnie nadrobiłam :)
    s1985 wrote:
    tak na 15 ;] włąśnie sie dodzwoniłam do lekarza i wizyta na 26 sierpien ;p
    to 2 dni po mnie. Razem będziemy cierpieć do tej 1 wizyty ;)
    ilonia1984 wrote:
    Beta 322 wiec chyba wporzadku 4-5 tydzien,jutro powtorka,co do usg tez robi mi moj gin co miesiac w dzien wizyty,ale mowil,ze teraz po poronieniu,bede miala co 2 tug wizyty do konca 1 trymestru zobaczymy 12 ;)
    beta ładna :) i oby ładnie przyrosła :)
    panipasztetowa wrote:
    Jak się zapatrujecie na nadchodzące upały? :)
    Jest masakra :/. O 10 wyszłam z psem na spacer i szybciej wróciliśmy niż wyszliśmy :P, bo taki skwar, że i mi ciężko oddychać było i psu też
    Rotenkopf wrote:
    A macie już imiona?
    Hahaha, ale wystrzeliłam z tym pytaniem ;D
    My z mężem na samym początku związku ustaliliśmy ;) Jakoś tak zeszło na taką gadkę i bach ;)
    Dla córeczki Hania (na drugie Emilia) a synek będzie Aleksander (a na drugie Maksymilian) ;))
    My mamy imiona od kilku lat wybrane. Dla dziewczynki, tak jak i Ty mamy Hanię, a dla chłopca Tymoteusz
    monia_em wrote:
    Za godzine mam wizytę. Zaczynam się denerwować
    i jak po wizycie? Bo nie wiem czy przeoczyłam czy nie napisałaś ;)
    Rotenkopf wrote:
    A u mnie na odwrót. Jak przed ciążą dzień bez słodkiego był dniem straconym tak teraz słodkie może nie istnieć. Np. wczoraj wszyscy poszliśmy do piekarni/ciastkarni i każdy brał lody a ja pizzerinkę ;D
    Śledzie - obowiązkowe. Musztarda - w tydzień 'opracowałam' 3 słoiczki.
    A dziś na obiad zjadłam bułkę z pomidorem i majonezem ;D
    Na razie tylko tyle, bardziej przeraża mnie ten głód ;D
    Mam tak samo :P. Dzień bez słodkiego dniem straconym, a teraz bleeee

ilonia1984 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie pisałam :)
    Widzialam pecherzyk i dostałam szereg badań. Ogólnie wszystko OK

Ameiva lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ