Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skoro my tu tak gadu gadu o wadze to ja jak zaczęliśmy starania jednocześnie się zaczęłam odchudzać (nie jakoś hardkorowo po prostu zaczęłam zdrowo jeść i odstawiłam conieco ). Spadło mi 7kg.
Teraz startuję z wagą dokładanie 60,5. -
Ameiva wrote:A co do usg to w UK moze i troche po macoszemu traktuje sie ciezarne ale jak sie juz urodzi to standard opieki jest o niebo wyzszy niz u nas. Zreszta u nas na nfz sa tylko 3 usg i moje wizyty potrafily trwac 5 minut- z ubraniem sie i rozebraniem wiec jak lekarz ma prawidlowo w tym czasie ocenic stan dziecka???? Ja chodzilam na szczescie jeszcze do prywatnego lekarza bo firma wykupuje mi pakiet medyczny ale co maja powiedziec mamy ktore nie maja takiej mozliwosci?????Wiem od kolezanki ze w UK dla dziecka zapewniaja wszystko pampersy, ubranka, kosmetyki. Na lozkach wisi manue i wybierasz sobie co chcesz na obiad a jak zglodniejesz to w nocy pielegniarki robia ci tosty a u nas ??? w moim szpitalu nawet papieru toaletowego brakowalo a dodam ze byl to bardzo duzy i znany szpital w warszawie...Nie wspominajac juz ze leki dla dzieci sa za darmo ale to juz któras z was wspominala
Ameiva z Warszawy jestes? -
ilonia1984 wrote:Beta 322 wiec chyba wporzadku 4-5 tydzien,jutro powtorka,co do usg tez robi mi moj gin co miesiac w dzien wizyty,ale mowil,ze teraz po poronieniu,bede miala co 2 tug wizyty do konca 1 trymestru zobaczymy 12
Ladna becia
Przy skracajacej sie szyjce mialam usg co tydzień, a byl okres, ze i 2 razy w tyg. Wszystko zalezy od przebiegu ciazy i potrzeby Poza tym lekarze często wybieraja zzdrowie matki niz plodu i dbaja w pierwszej kolejności o to by jej nic nie było.
CANDELA powodzenia kochana dzisiaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:14
-
Sysia witamy!
O mojej wadze nie rozmawiam ;p
Co do UK to dziecko ma leki darmowe i matks przez pewien okres czasu tez. Tak samo jak dentyste.
A ja znowu panikuje, ale jak nie panikowac skoro cycki mi sflaczaly, nic a nic nie boli i spac nie moge. Bety nie ma sensu robic bo czytalam ze rosnie mimo wszystko. Niech juz bedzie chociaz ten zasrany piatek ;(
Ja sie wylaczam kobietki. Nie bede Wam smecic. Bede czytac i pewnie troszke sie udzielac. Liste tez bede uzupelniac na biezacos1985, Justine M lubią tę wiadomość
-
Alicja92 wrote:Sysia witamy!
O mojej wadze nie rozmawiam ;p
Co do UK to dziecko ma leki darmowe i matks przez pewien okres czasu tez. Tak samo jak dentyste.
A ja znowu panikuje, ale jak nie panikowac skoro cycki mi sflaczaly, nic a nic nie boli i spac nie moge. Bety nie ma sensu robic bo czytalam ze rosnie mimo wszystko. Niech juz bedzie chociaz ten zasrany piatek ;(
Ja sie wylaczam kobietki. Nie bede Wam smecic. Bede czytac i pewnie troszke sie udzielac. Liste tez bede uzupelniac na biezaco2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Alicja92 wrote:Dopoki jestem to powiedz mi slonko na kiedy belly Ci termin przewiduje 15? Wpisze Cie od razu2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Witam wszystkie Kobietki dziś zaczęłam 5. tydzień. Belly wyliczyło mi termin na 12.IV mam nadzieję, że wszystko ok. Wizyta 19.VIII. w 10 dniu po owulacji beta wyniosła 21 a nie miałam możliwości powtórzyć, bo następnego dnia wyjeżdżałam na urlop. W sumie zrobiłam to badanie tylko po to żeby wiedzieć, czy z czystym sumieniem mogę pić alkohol. To był pierwszy cykl starań i nie liczyłam na sukces, bo ostatnia miesiączka była ponad 100 dni temu, mam policystyczne jajniki. Ale nie nastawiam się jeszcze, nic nie kupuję, bo jeszcze wiele może się wydarzyć. Do pierwszego usg i zbadania tętna płodu wstrzymuję się też z przekazywaniem nowin rodzinie i przyjaciołom. Na razie wie mój partner oraz przyjaciółka, z którą jestem na wakacjach
-
jaskra wrote:Aaaa... z objawów to tylko pobolewanie podbrzusza jak na okres i troche dzisiaj mam cięższe piersi. Nie jestem senna, wręcz nie mogę w nocy spać. To chyba ze stresu..
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Ale naskrobałyście - dzielnie nadrobiłam
s1985 wrote:tak na 15 ;] włąśnie sie dodzwoniłam do lekarza i wizyta na 26 sierpien ;p
ilonia1984 wrote:Beta 322 wiec chyba wporzadku 4-5 tydzien,jutro powtorka,co do usg tez robi mi moj gin co miesiac w dzien wizyty,ale mowil,ze teraz po poronieniu,bede miala co 2 tug wizyty do konca 1 trymestru zobaczymy 12
panipasztetowa wrote:Jak się zapatrujecie na nadchodzące upały?
Rotenkopf wrote:A macie już imiona?
Hahaha, ale wystrzeliłam z tym pytaniem
My z mężem na samym początku związku ustaliliśmy Jakoś tak zeszło na taką gadkę i bach
Dla córeczki Hania (na drugie Emilia) a synek będzie Aleksander (a na drugie Maksymilian) )
monia_em wrote:Za godzine mam wizytę. Zaczynam się denerwować
Rotenkopf wrote:A u mnie na odwrót. Jak przed ciążą dzień bez słodkiego był dniem straconym tak teraz słodkie może nie istnieć. Np. wczoraj wszyscy poszliśmy do piekarni/ciastkarni i każdy brał lody a ja pizzerinkę
Śledzie - obowiązkowe. Musztarda - w tydzień 'opracowałam' 3 słoiczki.
A dziś na obiad zjadłam bułkę z pomidorem i majonezem
Na razie tylko tyle, bardziej przeraża mnie ten głódilonia1984 lubi tę wiadomość