X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Wiecznie pisałam :)
    Widzialam pecherzyk i dostałam szereg badań. Ogólnie wszystko OK
    no to super, że wszystko ok :). A jakie badania dostałaś?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Te wszystkie podstawowe typy toxoplazmoza (w sumie 19) + juz krzywa cukrowa z racji cukrzycy w pierwszej ciazy

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ale już załatwiłam też prywatnie na 10 sierpnia ;], marzy mi sie już l4 ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imion wybranych na 100% nie mamy. Dla dziewczynki chyba Maria a dla chłopca właśnie ostatnio spodobało mi się Tymoteusz. Nie wiem co tata na to ;) najładniejsze wydaje mi się Franek, ale jest w pierwszej dwudziestce pod względem popularności, więc odpada.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Te wszystkie podstawowe typy toxoplazmoza (w sumie 19) + juz krzywa cukrowa z racji cukrzycy w pierwszej ciazy
    to sporo kasy będzie. U mnie w jednym szpitalu w tym roku mają podstawowe badania w ciąży (tyle że od 10 tyg) za darmo (jakieś dofinansowanie dostali). A jak to jest, jak miało się te wszystkie wirusówki robione, to też każą ponawiać badania?
    s1985 wrote:
    ale już załatwiłam też prywatnie na 10 sierpnia ;], marzy mi sie już l4 ;]
    Ja jestem na l4 już od dnia transferu i będzie mi przedłużone do czasu 1 wizyty z racji na te moje bóle brzucha. Też się zastanawiam czy gdzieś na nfz się nie wcisnąć wcześniej :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Imion wybranych na 100% nie mamy. Dla dziewczynki chyba Maria a dla chłopca właśnie ostatnio spodobało mi się Tymoteusz. Nie wiem co tata na to ;) najładniejsze wydaje mi się Franek, ale jest w pierwszej dwudziestce pod względem popularności, więc odpada.

Widzę, że mamy podobne kryterium. Też nie chciałabym, żeby na placu zabaw czy w przedszkolu moje dziecko ciągle słyszało swoje imię wokół ; )
    Imion dla dziewczynek podoba mi się bardzo dużo (a najbardziej chyba Mila <3), natomiast z chłopięcymi mam problem, głównie ze względu na to, że mamy tu rozbieżne zdania z mężem. Podoba mi się Kornel, Tymon, Jeremi, ostatnio też Kosma, Maksym.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja jestem na l4 już od dnia transferu i będzie mi przedłużone do czasu 1 wizyty z racji na te moje bóle brzucha. Też się zastanawiam czy gdzieś na nfz się nie wcisnąć wcześniej :P
    ja z racji poronienia w styczniu zdecydowałam że na pewno pierwsze tygodnie nie bede pracować

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 mam byc do 20tyg przynajmniej. Lekarz tutaj mnie wysmieje. Narazie mam do 14. Pozniej bedziemy przedluzac. Wystarczy maly stres i brzuch boli. Maz nie da mi wrocic do pracy. Niestety tutaj mam placone minimalne czyli 90f na tydzien. Smiech na sali.

Co do imion. Dla dziewczynki Laila dla chlopca jeszcze nie ma :)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila piękne imie <3 bardzo mi się podoba :)

Kajka lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom to chyba nudności lekkie zaczynam mieć
    w pewnym sensie mnie to cieszy :)))

s1985, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja z racji poronienia w styczniu zdecydowałam że na pewno pierwsze tygodnie nie bede pracować
    też wychodzę z założenia, że lepiej dmuchać na zimne

s1985 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    nom to chyba nudności lekkie zaczynam mieć
    w pewnym sensie mnie to cieszy :)))
    ja za to zamiast nudności mam biegunkę ;/

Justine M lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszcie się, że coś macie, bo ja dzisiaj nic nie mam :/

za to mam dylemat, bo mój M. planował wyjazd z chłopakami na ten weekend. Jako że się dowiedzieliśmy o ciąży, a mamy 2latka w okresie buntu, to powiedziałam mu, że nie dam rady sama i aby został z nami. Czuje się okropnie, bo wiem, że bardzo by chciał jechać, no i tak się łamie czy go puscic czy nie :( strasznie mi z tym źle

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:

za to mam dylemat, bo mój M. planował wyjazd z chłopakami na ten weekend. Jako że się dowiedzieliśmy o ciąży, a mamy 2latka w okresie buntu, to powiedziałam mu, że nie dam rady sama i aby został z nami. Czuje się okropnie, bo wiem, że bardzo by chciał jechać, no i tak się łamie czy go puscic czy nie :( strasznie mi z tym źle
    Jeśli masz jakieś dolegliwości, które utrudniają Ci opiekę nad dzieckiem to mąż powinien zostać, ale jeśli czujesz się ok to nie ma sensu zatrzymywać męża. Zróbcie sobie wymianę :P - mąż ma teraz weekend dla siebie, a Ty np następny. Tak mi się wydaje

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:

A może masz kogoś, kto by pobył z Tobą w weekend i pomógł w zastępstwie męża, ktoś z rodziny, przyjaciółka?

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jak u Was za granicą dziewczyny, ale tu w Polsce nadeszła fala koszmarnych upałów. Źle mi się taka pogoda kojarzy, bo w zeszłym roku, jak byłam w ciąży na etapie 9-10 tc, też były 2 tygodnie gorączki i strasznie się stresowałam, jak to wpływa na fasolkę (w pracy nie mam klimatyzacji). Oczywiście nie sądzę, żebym poroniła przez upał, ale zdecydowanie wolałabym, żeby było chłodniej : /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:33

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pewnie rodzina by mi pomogła, tylko, że nikt nie będzie ze mną 24h na dobę, a to głównie o dźwiganie chodzi

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak poprzedniczki pisały, zastanawiam się, czy nie pójść wcześnie na zwolnienie. Nie mam pracy ciężkiej w sensie fizycznym, ale jest dość stresująca i spotykam się na co dzień z trudnymi historiami. Z jednej strony chciałabym zapewnić jak najlepsze warunki maluszkowi, z drugiej mam obawy, czy tak wcześnie informować otoczenie, by później (odpukać..) nie musieć do tej pracy wracać..

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam i już lepiej ;)

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    No i tak jak poprzedniczki pisały, zastanawiam się, czy nie pójść wcześnie na zwolnienie. Nie mam pracy ciężkiej w sensie fizycznym, ale jest dość stresująca i spotykam się na co dzień z trudnymi historiami. Z jednej strony chciałabym zapewnić jak najlepsze warunki maluszkowi, z drugiej mam obawy, czy tak wcześnie informować otoczenie, by później (odpukać..) nie musieć do tej pracy wracać..
    Porozmawiaj z lekarzem o swoich obawach dot. pracy. Czasem lepiej sobie odpuścić niż źle się później czuć. Co do informowania o ciąży. U nas wie tylko mąż, przyjaciółka i kierowniczka z pracy. Czasem da się dogadać z ludźmi - ja ustaliłam z kierowniczką, że osoby z którymi pracuję nie będą znały powodu zwolnienia, bo to za wcześnie na takie informacje, bo wszystko się może niestety zdarzyć
    monia_em wrote:
    Nie no pewnie rodzina by mi pomogła, tylko, że nikt nie będzie ze mną 24h na dobę, a to głównie o dźwiganie chodzi
    a czy musisz dźwigać dziecko? Bo rozumiem, że o dźwiganie dziecka chodzi, tak? Piszesz, że ma już 2 latka, więc chyba nie musi być na rękach non stop.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ