X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Dajcie znać jaj było u lekarzy.
    Rocznicowym wszystkiego najlepszego!

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dziś po 18:30 mam USG. Lekarz doradził mi przyjść jak przedstawiłam sytuację z niską betą. Proszę o kciuki!
    Będzie wszystko ok!! Trzymam kciuki!!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam mocno!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • monia_em Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Lanusia!

Ja juz po :) wszystko OK. Widzialam i slyszalam serduszko <3 termin mi sie zmienil z 6 na 13 (a 14 sama mam urodziny :D )

Rotenkopf, Kajka, Aleksandrakili, agulas, dichlieb, jamniczakuchnia, AnnaKliwijska, kasiax87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Endzis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dziś po 18:30 mam USG. Lekarz doradził mi przyjść jak przedstawiłam sytuację z niską betą. Proszę o kciuki!
    Trzymam kciuki:* musi być dobrze. Ja też mam dziś usg ale dopiero o 20
    00 ciekawa jestem co bedzie widac. U Ciebie ktory to tydzien?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Trzymam Lanusia!

Ja juz po :) wszystko OK. Widzialam i slyszalam serduszko <3 termin mi sie zmienil z 6 na 13 (a 14 sama mam urodziny :D )
    Gratulacje:) to możliwe że będziesz mieć najlepszy prezent urodzinowy.

monia_em lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Gratuluje rocznic :*

Dziewczyny ja wiem że to trudne ale musicie przestać się zamartwiać i nakręcać bo szkodzicie swoim Maluchom. Z objawami jest różnie w jeden dzień czujesz się lepiej w drugi gorzej i nic na to nie poradzisz. Znam przypadek gdzie kobieta miala silne objawy ciąży, w 8t poroniła a objawy utrzymywały się jeszcze przez kilka tygodni m.in. wymioty. Kochane głowy do góry i powtarzajcie sobie że z dziećmi jest wszystko dobrze :) :*

Ejjj to nie było pocieszające z tym poronieniem i objawami utrzymującymi się :) Lepiej nie piszcie tutaj takich rzeczy! :) Poza tym zgadzam się, że trzeba myśleć pozytywne :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Trzymam Lanusia!

Monia, wspaniale! Dołączyłaś do kolejne mamusi, która usłyszała serduszko! Ja odliczam, jeszcze 7 dni... :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja prawie dwa dni miałam skurcze i chodziłam po patologii ciąży bez drzemki - nie było rozwarcia , a parte trwały 5 godzin, dlatego mi lekarz wypchnął-dosłownie córkę bo nie miałam już siły. Jeszcze łożysko mi się rozpadło, łyżeczkowanie itp,położna na końcu mi się pytała "no i ile godzin ja mam pani wpisać"(położna wpisuje długość porodu do książeczki) ALE okruszek przy cycu rekompensuje wszystko.

Mój mąż na początku starań mi się pytał czy jestem pewna, że chce znów rodzić i przez to przechodzić (był cały czas przy mnie).
    Z czasem zapomina się ten ból, a widok dorastającego dziecka jest bezcenny i jak tu nie chcieć następnego???? :)

Jak to czytam to chyba postaram sie zeby drugie tez przyszlo na swiat przez cc :/. Ja tez nie spalam przez dwie noce :/. Skurcze zaczely sie w srode wiec w nocy na czartek nie spalam. W czwartek pojechalam do szpiala i tez cala noc nie spalam tam. W piatek siedzialam 2h w wannie, dostalam dwa rozne srodki przeciwbolowe (przed porodem zapieralam sie ze nie wezme zzo ale marzenai sobei a zycie sobie). O 18tej przyszedl lekarz, kazal przec poczym po jakichs 10min stwierdzili ze glowa jest za duza, dziecko nie zeszlo do kanalu i trzeba ciac. Ehh wtedy to byly najpiekniejsze slowa jakie moglam usylszec. Maz tez byl przy mnie caly czas. Przybylo mu troche siwych wlosow i tez myslal ze wiecej dzieci miec nie bedziemy. Ja bolu nie zapomnialam :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:

Wspieram mocno i zaciskam piąstki żeby było wszystko dobrze.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Trzymam Lanusia!

Super! Bardzo się ciesze :)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • agulas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was uslyszala serduszko w 5 t 3 d lub wczesniej ?? Zaczynam sie zastanawiac czy nie mam za szybko tej wizyty :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:08

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Czy ktoras z Was uslyszala serduszko w 5 t 3 d lub wczesniej ?? Zaczynam sie zastanawiac czy nie mam za szybko tej wizyty :p
    Ja w 5t2d widziałam pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, a tydzień później 7mm fasolkę z bijącym serduszkiem :)

agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w 4 tyg 5 dniu u lekarza i mam przyjsc za dwa tyg, bez sensu isc tak wczesniej, ale Ty masz teraz troche starsza ciaze wiec moze byc cos widac :) dostałam usg gdzie jest napisane " w jamie macicy przestrzeń hypoechogenna o sr. 4,0mm. tylko uspokoiłam sie ze to to nie ciaza pozamaciczna

agulas lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra w 5t5d widziała fasolkę z serduszkiem. Każdy jest inny:) ja też mam zamiar iść w czwartek na wizytę będzie to 5t5d bo chyba załapałam infekcje.. Pójdę i upewnię się czy wszystko jest ok.

agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg belly bede dzis 5t5d. Wg moich obliczen to bedzie albo 6t albo 6t1d. Mam ogromna nadzieję że dziś o 20 uslyszę seduszko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:22

agulas lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ja wg belly bede dzis 5t5d. Wg moich obliczen to bedzie albo 6t albo 6t1d. Mam ogromna nadzieję że dziś o 20 uslyszę seduszko:)

Ja słyszałam w 6t0d. Wg USG był to 5t2d ;)

agulas, Endzis lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis ja mam 19.40 :) daj znać po :)

Endzis, Lanusia93, MagSz, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    28latka - Ty tez pracujesz w przedszkolu dobrze pamiętam?
    Ja mam zamiar powiedzieć zaraz jak potwierdzi lekarz, czyli mam nadzieję, że już po wizycie 25 sierpnia.

Boję się jak to będzie, bo mam mieć grupę sama 25 dzieci 3 letnich nie mam żadnej pomocy, w jakiś nagłych przypadkach pomoc woźnej, ale ja wiem jak to w praktyce wygląda... 3 latki na początku płaczą, trzeba je brać niejednokrotnie na ręce, sprzątac za nimi zabawki, prowadzic bardzo dużo zabaw ruchowych, nie mówie o placu zabaw, ciągłych chorobach roznoszeniu obiadów, sprzątaniu po posiłkach, karmieniu a to jest jednak ponad 20 dzieci ja po takim dniu padam na twarz a co w ciąży???... JA JESTEM TYM PRZERAŻONA!

28latka jak to u Ciebie wygląda? i jakie masz plany?
    ja nie chce przesadzać ale na prawdę nie wiem jak to będzie

powiem pod koniec wrzesnia i jak bede czuła sie zle to pojde na L4, tam niezaleznie kiedy pojde na zwolnienie to bede obgadywana i potraktowana zle i nikt nie doceni nawet jakbym pracowała przez cały czas ciazy.
    w tym roku bede miec 5 latki, bedzie ich az 30 ! to sa juz wieksze dzieci, wiec konkursy,wszystkie uroczystkosci na mojej głowie, wiec praca nie tylko w godzinach pracy ale tez popłudniami i czasami w weekendy

km5smg7yv4tozota.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Trochę mnie nie było. Co u Was?

Wybaczcie, że nie nadrobię Waszych postów, ale zwyczajnie jestem ostatnio w tzw. niedoczasie. :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ