X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się snilo wczoraj ze mi mleko tryskalo z piersi:D samo co odchylilam stanik to lupalo po scianach :)Smieszne to .

ziolko, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:48

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też mam trądzik, ale zawsze miałam z nim problemym, teraz ewidentnie go węcej na plecach? na plecach prawie nigdy nie miałam wyprysków;/

co do cycków to ja mam duuuże D.
    od niedawna wcieram w siebie oliwkę babydream z rossmana dla przyszłych mamuś. i przy tym zostanę pewnie do końca ciązy,

co do chłopów to mój na szczęście czyścioch, wszystko w domu zrobi, posprząta ugotuje, poprasuje pranie włączy, no miód malina.
    tak wyszło że to on siedzi więcej w domu a ja tyram-jest strażakiem zawodowym w wojskowej straży pożarnej więc do pracy jedzie z 8 razy w miesiącu na 24 h.
    lubi zajmować się domem więc mi nic innego jak pochwaleniem go nie zostało:)

Fasia, Krysti, ziolko, weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Kluska, mój zamiast ubrania odkładać na półkę albo- jeśli brudne- wrzucać do kosza na pranie, to wszystko wiesza na fotelu ;) pytam się go wczoraj, czy nie może tego odłożyć na właściwe miejsce to stwierdził, że nie lubi!! no więc chodzę i składam te ciuchy :D
    Ja mam z moim tak ze jak po pracy bierze prysznic to zostawia skarpetki i bokserki w lazience caly czas tak robi ,zapytalam ciezko ci do automatu wrzucic to a on do mnie ze nie chce mu się :)no wiecie co. No i tak zbieram bo ja to kosza nie mam na brudne rzeczy tylko do automatu laduje i piore .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam dziś sen że coś tam mój mąż nawywijał ale nie pamiętam co i obudziłam sięo czwartej z fochem:P

żurawina? jak Ci pomaga to czemu nie?:) jedz na zdrowie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    oj ja też mam trądzik, ale zawsze miałam z nim problemym, teraz ewidentnie go węcej na plecach? na plecach prawie nigdy nie miałam wyprysków;/

co do cycków to ja mam duuuże D.
    od niedawna wcieram w siebie oliwkę babydream z rossmana dla przyszłych mamuś. i przy tym zostanę pewnie do końca ciązy,

co do chłopów to mój na szczęście czyścioch, wszystko w domu zrobi, posprząta ugotuje, poprasuje pranie włączy, no miód malina.
    tak wyszło że to on siedzi więcej w domu a ja tyram-jest strażakiem zawodowym w wojskowej straży pożarnej więc do pracy jedzie z 8 razy w miesiącu na 24 h.
    lubi zajmować się domem więc mi nic innego jak pochwaleniem go nie zostało:)
    No to masz fajnieee moj to od rana do 18 pracuje i wekendy tez pracuje robi konstrukcje na platformy wiertnicze takze przerypciane :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:40

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Dziewczyny żadnego zakwaszania cery sokiem z cytryny bo to tylko pogorszy sprawę - wiem co mówię bo pracuje z tym codziennie :) Korzystajcie z kosmetyków dla cery delikatnej, wrażliwej - myjcie normalnie wodą z jakimś kosmetykiem, i koniecznie po wodzie tonik, płyn micelarny, woda różana lub coś łagodzącego (może być też herbata lub rumianek - chociaż z tym drugim to ostrożnie). A jeśli chodzi o wulkany to można miejscowo nałożyć maść cynkową do kupienia w aptece za grosze. U mnie super sprawdza się żel micelarny do pielęgnacji cery naczyniowej, wrażliwej Tolpa.

Gorzej jak pojawiają się tak jak u mnie na żuchwie takie podskórne widoczne w postaci grudek ale nie czerwone :/ Z tym to za bardzo nic nie da się na szybko zrobić :/

A propo zabiegów u kosmetyczki to nie za bardzo nam teraz wolno - na pewno unikać ultradźwięków, prądów D'Arsonwala, kwasów i kremów z retinolem. Można pójść i się oczyścić manualnie tyle że powiedzieć kosmetyczce gdyby nie zapytała żeby Wam nie położyła czegoś czego nie wolno :/
    ewelcia widzisz wystarczy spojrzec do lazienki w szafke i woda micelarna z garniera rozowa się znalazla :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myslicie zostanie nam ten rozmiar piersi ?jak zamierzacie karmic maleństwa ?ja piersią chcem karmic

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA hihi no to mamy podobnie, na twarzy jest umiarkowanie za to plecy...uhhhh.... powoli mi schodzą ale tydzień temu była masakra:P
    no widzisz Twój w domu porobi a u mnie to ja jestem za to złota rączka:) skręcam meble, naprawiam rowery:D i takie tam drobne prace:P któe mi sprawiają dużo frajdy:)

oj w tamtej ciąży chodziłam w jednym staniku do końca bo oprócz tego że piersi ujędrniły się na maksa, tak że po porodzie sterczały jak szalone(wyobraźcie sobie duże piersi sterczące-impossible) ale w tej ciąży zamierzam sobie kupić ładny wygodny staniczek do karmienia i nie męczyć piersi zbytnio:)

dziewczyny może to za wcześnie ale...przeglądałyście wózeczki?:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny jak myslicie zostanie nam ten rozmiar piersi ?jak zamierzacie karmic maleństwa ?ja piersią chcem karmic

ja to samo, chcę karmić do puki się da:) minimum pół roku

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja to samo, chcę karmić do puki się da:) minimum pół roku
    Ja tez tak nawet dluzej ,ah te butelki te mleka w proszku mamcine mleko naj zdrowsze :))

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja tez tak nawet dluzej ,ah te butelki te mleka w proszku mamcine mleko naj zdrowsze :))
    ja w pierwszej ciąży karmiłam tylko 2 miesiące i bardzo żałuję że tak krótko ale zachciało mi się do pracy wrócić i jakoś pokarm zaniknął(pracowałam dorywczo w soboty jedynie)
    ale teraz będę korzystać z macierzyńskiego pełną parą:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja w pierwszej ciąży karmiłam tylko 2 miesiące i bardzo żałuję że tak krótko ale zachciało mi się do pracy wrócić i jakoś pokarm zaniknął(pracowałam dorywczo w soboty jedynie)
    ale teraz będę korzystać z macierzyńskiego pełną parą:)
    Masz racje ja tez na macierzynskim będe ciągla ,choc mamy wlasną firme ale ja tez kreatyne robie prostującą wlosy dziewczyną i tez raczej juz nie bede jej na razie robic ,choc bardzo uwielbiam to robic .:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 13:02

• ziolko Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też baaardzo chciałabym karmić piersią. Nie dość, że to zdrowe dla maluszka, to jeszcze dodatkowo wydaje mi się, że to piękne przeżycie :)
    Zobaczymy jak to będzie, podobno po cc ciężej jest dziecko przyzwyczaić do cycka. A ja prawdopodobnie będę mieć cc, bo miała operację zeza w dzieciństwie.
    Ale mimo wszystko mam nadzieję, że będzie mi dane karmić dziecko piersią :)

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:40

Robotka1, Krysti lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety wiec dolanczam sie do was i wrescie i mi sie udalo w57vrjjga7wsrw22.png w57vrjjg6jrglggw.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 20:25

Fasia, Robotka1, Krysti, Ewelcia, Justinka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha FASIA dobre:) ja tu ze skromnym pytaniem a Ty mi z taką artylerią wyjeżdżasz:D
    ja tam nic nie mam, ale pewnie jak usłyszę to wyczekane serduszko to sobie puszczę wodze fantazji:D

a co do wózka to mam kilka typów:) ale na żaden nie jestem zdecydowana.

w pierwszej ciąży już w 6 tygodniu upatrzyłam sobie wózeczek i ten typ się zachował do końća:)

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mysle o wózku acz kolwiek juz przegladalam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha FASIA dobre:) ja tu ze skromnym pytaniem a Ty mi z taką artylerią wyjeżdżasz:D
    ja tam nic nie mam, ale pewnie jak usłyszę to wyczekane serduszko to sobie puszczę wodze fantazji:D

a co do wózka to mam kilka typów:) ale na żaden nie jestem zdecydowana.

w pierwszej ciąży już w 6 tygodniu upatrzyłam sobie wózeczek i ten typ się zachował do końća:)
    Ja tez nic nie mam :) ale jak serduszko zobacze to też świat wokół mnie zwariuje.

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ